• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

معجزات ظهور امام زمان از دیدگاه معصومین

B a R a N

مدير ارشد تالار

در این زمینه معجزه و کرامت های زیادی نقل شده که به ذکر بعضی از آنها می پردازیم:

1.دگرگونی حرکت افلاک


هنگام ظهور حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف سرعت افلاک (ستارگان و زمین) کُند و کاهش می‏یابد در روایتی که از امام باقر علیه السلام نقل شده، آن حضرت فرمود: «هنگامی که قائم عجل الله تعالی فرجه الشریف قیام کند به سوی کوفه حرکت می‏کند، و در کوفه هفت سال که طول هر سال آن معادل ده سال از سال‏های شماست (در مجموع هفتاد سال) سکونت نماید، سپس آنچه را که خدا بخواهد انجام می‏دهد.»

راوی گوید: به آن حضرت عرض کردم: فدایت گردم: «چگونه بر طول سال‏ها افزوده می‏شود؟» در پاسخ فرمود: «خداوند متعال به فلک (ستاره) فرمان می‏دهد که توقّف کند و از سرعت خود بکاهد، و در نتیجه روزها و سال‏‏ها طولانی گردد.»

او می‏گوید: به امام باقر علیه السلام عرض کردم: مردم می‏گویند: «اگر فلک و ستاره‏ای در مسیر دائمی خود دگرگون شود، تباه و نابسامان می‏شود.»


امام باقر علیه السلام فرمود: این گفتار از سخنان منکران خدا است، ولی مسلمانان چنین سخنی نمی‏گویند، و طبق اعتقادات خود نمی‏توانند چنین حرفی بزنند، زیرا خداوند ماه را (درماجرای شقّ القمر) برای پیامبرش دو نصف کرد
( «... وَ انْشَقَّ الْقَمَرُ» سوره قمر، آیه1) و قبل از آن، خورشید، که غروب کرده بود، را برای یوشع بن نون وصی موسی، برگردانید، و از طول روز قیامت خبر داد «کَاَلْفِ سَنَهٍ مِمّا تعُدُّونَ؛ همانند هزار سال از سال هایی که شما می شمرید؛ می باشد» (ارشاد، شیخ مفید، ج 2، ص 385)
 

B a R a N

مدير ارشد تالار

2ـ همراهی هستی با منجی

ویژگی دیگر این که همواره ابر بر بالای سر آن حضرت سایه می‏افکند، و از میان آن ابر، منادی حق، با زبان فصیح و شیوا ندا می‏کند، به گونه‏ای که همه جن و انس آن ندا را می‏شنوند، منادی در آن ندا می‏گوید: «این مهدی آل محمّد صلی الله علیه و آله و سلم است، سراسر زمین را همان‏گونه‏ که پر از ظلم و جور شده، پر از عدل و داد می‏کند.» (بشاره المصطفی، ص 184؛ تاویل الایات، ص 212) .
ویژگی دیگر این‏که: فرشتگان و جن و انس در لشکر آن حضرت برای یاری او حاضر می‏شوند، چنان‏که در مورد حضرت سلیمان پیامبر علیه السلام چنین بود. (منتخب الأنوار المضیئه: ص 69، و کمال‏الدین، ص 672 باب فی نوادر الکتاب: ح 22).

3 ـ ظهور با چهره ای جوان

ویژگی دیگر این که حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف هنگام ظهور به شکل سی یا چهل ساله ظاهر می‏شود، و ایام طولانی روزگار، چهره او را دگرگون نمی‏سازد. (کمال الدین، ص 316؛ باب 29، کشف الغمه: ج2 ص 521، الصراط المستقیم: ج 2 ص 128، الاحتجاج: ص 289 اعلام الوری: ص 427، کفایه الأثر: ص 422).

در روایت دیگر آمده: اباصلت هِرَوی می‏گوید: به امام رضا علیه السلام عرض کردم:«نشانه‏ های قائم شما هنگام خروج چیست؟» در پاسخ فرمود: نشانه‏اش این است که از نظر سن و سال پیر است، ولی چهره جوان دارد، به‏طوری‏که هر کس او را ببیند، گمان می‏کند که او چهل سال یا کمتر دارد، و نیز از نشان‏های او این است که با گذشت روزگار، پیر نمی‏شود تا آن هنگام که اجلش فرا رسد ». ( کمال‏الدین، ص 652 باب ما روی فی علامات القائم، ح 12، و الخرائج، ص 1170).
 

B a R a N

مدير ارشد تالار


4ـ زنده شدن بعضی از مردگان

از ویژگی های ظهور حضرت مهدی (عج) این است که: بعضی از مردگان زنده می شوند و در رکاب ایشان حضور پیدا می کنند، چنان که روایت شده، امام صادق (ع) به یکی از شاگردانش به نام مفضل فرمود: «از پشت کوفه (نجف) بیست و هفت نفر با حضرت قائم (عج) خروج می کنند، که پانزده نفر از آنها از قوم موسی (ع) هستند، که به راه حق هدایت شده اند، هفت نفر آنها اصحاب کهف می باشند و بقیه عبارتند از: یوشع بن نون، سلمان، ابودجانه انصاری، مقداد و مالک اشتر، این افراد در پیشگاه امام زمان (عج) به عنوان یاران و والیان، در خدمت آن حضرت خواهند بود». (ارشاد، شیخ مفید، ص 386؛ اعلام الوری، ص 464؛ الصراط المستقیم، ج2 ص 452؛ بحارالانوار، ج 53، ص 90و91)

5 ـ آشکار شدن گنج های زمین

در عصر حکومت حضرت مهدی (عج)، زمین، گنج ها و ذخایر پنهان خود را که بسیار زیاد است، آشکار می سازد. باران های بسیار و پیاپی می بارد، میوه ها و سایر نعمت ها فراوان می شود، به گونه ای که حالت زمین نسبت به قبل، به طور کلی در همه ابعاد متفاوت می شود، چنان که طبق بعضی از روایاتی که در تفسیر این آیه آمده «یوم تبدل الارض غیر الارض» در آن روز این زمین به زمین دیگر مبدل می شود؛ به همین مطلب تفسیر شده است.
 

B a R a N

مدير ارشد تالار

6ـ برطرف شدن بیماری ها

از دیگر ویژگی های آن حضرت این که: به برکت ایشان بلاها، آفت ها و ضعف و سستی از یاران و حامیانش برطرف می شود، در این مورد امام سجاد‌(ع) می فرمایند: «هنگامی که قائم ما قیام کند، خداوند هرگونه بلا و آفت را از شیعیان، برطرف می سازد و دل های آنان را همانند آهن محکم نموده، و نیروی هر یک از آنها به اندازه نیروی چهل نفر می شود؛ و آنها در آن عصر، فرمانداران و سرداران زمین خواهند شد» (الخصال، شیخ صدوق، ص 541، ابواب الاربعین فمافوقه، ح 14، کمال الدین، ص 673، حدیث 27، مشکاه الانوار، ص 79، الغیبه، نعمانی، ص 310) نظیر این مطلب در بیان دیگری از امام صادق (ع) نیز آمده است. (الاختصاص، شیخ مفید، ص 8؛ الخرائج و الجرائح، ص 839؛اعلام الوری، ص 465، دلائل الامامه، ص 243)

7 ـ معجزه سنگ موسی و همراهی حیوانات:

از پدیده های جالب دیگر این که: حیوانات مطیع یاران و حامیان او می گردند.
امام باقر (ع) در این باره می فرمایند: «گویی اصحاب قائم (عج) را می نگرم که بین مشرق و مغرب را در اختیار خود گرفته اند و همه چیز، حتی درندگان زمین و پرندگان هوا از آنها اطاعت می کنند، و در همه چیز، رضایت آنها را می طلبند، تا آن جا که قطعه زمینی بر زمین دیگر جلوه گری (و مباهات) می کند و می گوید: امروز مردی از اصحاب قائم (عج) از روی من عبور کرده است». (همان، ص 673، باب فی نوادر الکتاب، حدیث 26)
دو نهر از آب و شیر، در پشت کوفه، مقر حکومتش، از سنگی که به حضرت موسی (ع) نسبت دارد، آشکار می شوند، چنان که این دو نهر از این سنگ، در عصر موسی (ع) در بیابان آشکار شد.

از امام باقر (ع) روایت شده که فرمودند: «هنگامی که قائم (عج) در مکه قیام کند، و می خواهد به سوی کوفه روانه شود، منادی حق ندا می دهد: «هیچ کس غذا و نوشیدنی با خود برندارد» در این هنگام آن سنگ منسوب به موسی (ع) همراه حضرت مهدی (عج) حمل می شود، همان سنگی که از آن (با زدن عصا توسط موسی) دوازده چشمه جاری شد (چنان که این مطلب در آیه 160 اعراف آمده است.)

حضرت مهدی (عج) در مسیر راه مکه به کوفه، به هر منزل که می رسد، آن سنگ را نصب می کند، از آن چشمه های مختلف می جوشد، هر کس که گرسنه باشد، با نوشیدن از آن سیر می شود، و هرکس تشنه باشد با آشامیدن آن، سیراب می گردد، و همان توشه همراهان حضرت مهدی (عج) است تا به نجف اشرف در پشت کوفه می رسند، وقتی که به آن سرزمین رسیدند آب و شیر به طور دائم از آن به جریان می افتد، هر گرسنه و تشنه ای از آن شیر و آب، سیراب می شوند». (کمال الدین، ص 671، باب فی نوادر الکتاب، ح 17)





برگرفته از پرسمان

 
بالا