• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

معرفی و زندگینامه مشاهیر زنجان

Nicol

متخصص بخش گردشگری
هوشنگ جعفری

,
هوشنگ جعفری زنگانلی را می‌توان یکی از محبوب ترین شاعران امروز آذربایجان دانست.
شاعری که , آوازه شهرتش از محدوده استان زنجان فراتر رفته ودرهمه کشورهای ترک زبان شناخته شده است . او که در,سال 1337 در "قلمه جوق" زنجان به دنیا آمد و نقاش چیره دستی نیز به حساب می‌آید و تا کنون دو مجموعه شعر به نامهای , , آغ آتیم , و "گونش , را منتشر ساخته و در تدارک سومین مجموعه از آثار خویشاست .پاییز 84 در همایش سه روزه شعر و هنر دانشگاه آزاد تبریز بنام جشنواره سردار ملی ستار خان جعفری مهمان ویژه جشنواره بود و بارها و بارها به تشویق هنر دوستان آذری برایشان شعر خواند .
استاد جعفری هم اکنون , مدرن ترین شعرهای ترکی را می سرایند که بسیاری از شاعران جوان آذربایجان از ابتکارات ایشان در شعر ترکی تاثیر پذیرفته اند

Nicol

متخصص بخش گردشگری
گوزل زنگان
گوزل زنگان شهرلرین باشیدی
لعل و مرجان توپراغیدی داشیدی
ایران اوزوک زنگان اوزوک قاشیدی
سلام زنگان سلام آرزیم دیله گیم
سن اولماسان قدرت تاپماز بیله گیم
گزمه لیدی زنگان چله خانا سی
گورمه لیدی سولطانیه بناسی
آی قهرمان ایگیت لرین آناسی
سلام سیزه سلام سیزین ائلیزه
سلام گوزل گویچک تورکو دیلیزه
گوزل زنگان سنه اوره ک یانان یوخ
دردلریوی درک ائله ییب قانان یوخ
آنا یوردو سنی دوغرو سانان یوخ
باخانی وار اصفهانین کاشانین
یوخ کیمسه سی آنام یوردو زنگانین
اویرنجی لر گلیب بوردا یاشاللار
اوزلرینی دولدوراللار داشاللار
آتی مینیب دولاییدان آشللار
زنگان باخار گوزگوسونه اوزونه
یاش چیله نر چیلله خانا دوزونه
آچ قوللارین سال بوینوما جان کیمی
قوی چالیشیم داماریندا قان کیمی
ائل غمینده قلبیم اولوب شان کیمی
بیر شاعیرم اوره ک باغلی ائلیمه
چالیشیرام فرهنگیمه دیلیمه

Nicol

متخصص بخش گردشگری
یار آغلادی من آغلادیم
یارین بویون قوجاخلادیم یارآغلادی من آغلادیم
ییغشدی قونشولار بوتون جار آغلادی من آغلادیم
باشیندا قارلی داغلارا دانشدیم آیرلیق سوزون
بیر آه چکیب باشینداکی قار آغلادی من آغلادیم
طاریمدا نار آغاجلاری منی گوروب دانیشدیلار
بویومو زیتون اوشاخدی نار آغلادی من آغلادیم
ایله که اسدی بیر خزان تالاندی گوللیرم منیم
خبر چاتینجا بولبوله خار آغلادی من آغلادیم
اورک سوزون دئدیم تارا سیملر اولدی پارا پارا
یاواش یاواش سیزیلدادی تا آغلادی من آغلادیم
دئدیم کی حق منیم کی دیر باشیمی چکدیلر دارا
طنف سیخاندا بوینومو دار آغلادی من آغلادیم
جعفری یم بویوم بالا غم اورکده قالا قالا
یار جانمی آلا آلا یار آغلادی من آغلادیم

Nicol

متخصص بخش گردشگری
گپی دوستانه با هوشنگ جعفری

زود میخندد , زود میگرید زود طوفانی میشود و زود هم ارام میگیرد شاعر
نسل ها هوشنگ. جعفری دنیای رنگارنگی دارد سیطره ی شعرهایش نا متناهیست . چون ماهتاب از
دوردست ها می تراود , و به وقت نیاز مانند اتشفشان خروش میکند اهنگ حماسی اش شورانگیز
و دیکلماسیون اشعارش حیرت افزاست , . هوشنگ جعفری میگوید سال 59 بود که سانحه
ای برای خانواده بنده رخ داد که منجر به فوت همسرم شد و خیلی از این اتفاق متاثر
و ازرده خاطر شدم مدتا ها سرشار از اشوب و اندوه بودم که باید به شکلی انفجار می
یافتم و فرو کش میکردم و این به جز زبان شعر ممکن نبود شروع به نوشتن کردم هم خودم
تا حدی تخلیه شدم و هم مورد استقبال مردم به ویژه قشر جوان واقع شد و این دهلیزی
برای ورود بنده به فضای روح انگیز شعر شد. وی در بخشی از سخنانش اضافه میکند : ((
تاریخ سلیقه ای زیبا دارد و عناصر و اشخاص شاخص را دست چین می کند و ان شاعری که در
میان مردم باشد و درد های جامعه را بازتاب دهد ضمیمه خود می کند و در دامنه ای وسیع
امتداد می دهد و در این شرایط است که اگر شاعر رسالت خود را به نیکی انجام دهد
ایینه ای , می شود در , جیب , یکا یک مردم و طبیعتا کسی از ایینه دوری
نمی کند .)) این شاعر مردمی , ادامه می دهد شعر های "اغ اتیم " و "
اغ بولاغ" و " گله رم او گون کی سن اوزون اولان " و چند شعر دیگر
که مضامین اجتماعی دارند مورد توجه خیلی ها واقع شدند . وی اضافه می کند در , زلزله
ی ویرانگر طارم در خرداد ماه 69 من شش ماه در کنار انها بودم چادر زدم و با انها
زندگی کردم و هم دردی نمودم و حتی مسئولیت اردوگاه را به عهده داشتم که از ان به
بعد صدایم در جراید و رسانه ها انعکاس داده شد و بنده را ان زمان (شاعر زلزله
می شناختند) جعفری میگوید بعد ها سیلی در استان ایلام امد رفتم در ایلام صالح اباد
و مهران و ... با سیل زدگان هم دردی کردم و یادم هست روزی در داخل شهر قدم می زدم
که , باران گرفت و موجب تولد این شعر شد (دامچیلار داشلانیب سئل اولوب اخیر /
ائلیمین اوره گین یاندیریر یاخیر / سارانین تا توشو نیسگیلی باخیر / اماندیر سئل
اولما سئل اولما یاغیش...) , در انجا هم دیدم که خیلی ها اصلا تورکی
نمی دانستند ولی نوع حالات من و موسیقی شعر من تسلی خاطر برای انها ایجاد می کرد و
اسیب دیدگان و دردمندان کنار چادر بر گردم حلقه می زدند این هنرمند در خصوص استقبال
گسترده ی مردم از اشعارش می گوید :"چون عده ای دردمند می خواهند حرفشان را بزنند
ولی به دلیل ناتوانی زبانشان در حمل احساس و دردشان اشعار بنده را نماینده ی درد و
حالات روحی خود می دانند" جعفری در بخشی از صحبت هایش با بیان اینکه دنیا دنیای
اینترنت و ارتباطات است , اشاره می کند وقتی دنیا به یک دهکده ی جهانی تبدیل
شده و تمام دیوار ها برداشته شده است چگونه میتوان عده ای , را تجزیه طلب
نامید ما حقمان را می خواهیم که سالهاست نادیده گرفته می شود شاعر کتاب اغ اتیم در
بخشی نیز می گوید
frown.gif
( خیلی ها می خواهند به استاندار بگویند (استاندار اسبق) چرا

جمعی از مدیران را با پول بیت المال به مکه می بری! , ولی نمی توانند رسا و گویا
سخن بگویند بنابراین وقتی شعر ((حاجیلار)) خطاب به استاندار نوشته میشود , و
رفتار و کردار وی را تقبیح و تکفیر می کند مورد استقبال عموم واقع میشود و انان این
شعر را نماینده ی واقعی اعتراض خود می دانند ))

Nicol

متخصص بخش گردشگری
و حتی از لبنان دانشجویی زنگ می زند و می گوید در دانشگاه لبنان شعر
((حاجیلار )) غوغا می کند و نیزدر باکو و المان ان شعر اعتراضی مورد توجه واقع
می شود و این نشانگر این است که هر جا مبارزه ای اتفاق بیافتد در تمام دنیا تحسین
می شود جالب اینکه شعر های انتقادی من در عرض دو روز تمام در اکثر ایران پخش و بولوتوث
می شود وی با اشاره به شعر" انتخابات و شورا ها " که در موبایل ها به
صورت بولوتوث فراگیر شد می گوید اینها درد جامعه ی ماست که از زبان شاعر جاری می شود
و در نهاد مردم می نشیند جعفری اشاره می کند من در زمانی در زنجان احساس تنهایی
می کردم و شعری نوشتم که یکی از ابیات ان این بود (ایران دا هونر دیلنچیلیک دیر
/باخما کی تاپار ویقار گئدنده ) ولی الان می دانم که اینگونه نیست و هر هنرمندی که
با مردم باشد تنها نمی ماند . شاعر گونش اضافه می کند به خاطر برنامه ی پاسداشتی که
قرار است در زنجان برایم گرفته شود قرار شد کتاب "اغ اتیم" تجدید چاپ
شود که برای پیگیری کارهای چاپی ان رفته بودم دوستی مرا در خیابان دید و گفت هر
نمایشگاهی که می رویم کتاب های شما را می خواهند چرا کتابهایت را تجدید چاپ نمی کنی ؟
من گفتم اولا فروش کتابهای من در همان ماه اول تمام می شود دوما هر سری که می خواهم تجدید
چاپ کنم می گویند باید فلان شعرت حذف شود اگر هر سری قرار باشد چیزی حذف شود بعد از
چند چاپ دیگر کتابی نمی ماند تا من چاپ کنم وی ادامه میدهد 2000 جلد از کتاب "
اغ اتیم " تازه چاپ شده بود که 500 جلد ان را ستاد خریداری کرده و 1500 جلد
ان قرار بود توزیع شود که ان دوست 1500 جلد دیگر را یکجا خرید که حتی بسته بندی
کتابها باز نشده بود فروش این تعداد از کتاب در عرض 3 روز کم نظیر است و این کتاب
تا عید به چاپ چهارم می رسد این شاعر تورک با بیان اینکه کتاب " گونش"
نیز با 2000 تیراژ به چاپ چهارم می رود ابراز می دارد (( کدام کتاب هنوز از چاپ در
نیامده فروشش تمام می شود , و اگر کتاب های من سانسور نشود هر ماه تجدید چاپ
می شوند من از وزارت ارشاد می خواهم ان شعرهایی که در , چاپ اولین کتابم مجوز
گرفته اند را دیگر حذف نکنند))

جعفری اظهار می کند: به پیشنهاد شخصی مجموعه ی شعری را با نام , "
سولماز " نوشته ام که شعر کودک است وی این مجموعه را در تیراژ 10000 جلد
میخواهد که به همراه یک عدد سی دی در استان ها ی اذربایجان شرقی –غربی – اردبیل و
... پخش کند و پولش را نیز به صورت نقدی پرداخت می کند .و این کتاب از طریق ((مرکز
کتاب )) منتشر خواهد شد.

وی در بخش دیگری , از , اظهاراتش یاد اور میشود (( من اغلب ,
کتابهایم را به کتاب فروشی ها نمی دهم و هر جا که برای شعر خوانی دعوت می شوم 400
-500 جلد از انها را در صندق ماشین می گذارم و می برم به ان محلی که دعوت شده ام و
انجا به یکی از علاقه مندان می دهم که به دوستداران کتاب بفروشد و در انجا همه ی
کتاب ها به فروش می روند و حتی برخی ها یک کتاب 2000 تومانی را 5000 تومان و بیشتر
می خرند . جعفری ابراز می دارد اگر امروز کتابهای حسین منزوی در زبان فارسی رکورد
دار است در زبان تورکی نیز کتاب های بنده رکورد می زند و این برای من اسبانب خوشحالی
است یک هفته پس از چاپ کتابم حتی یک جلد هم برای من نمی ماند تا برای مهمانانم
تقدیم کنم و در این شرایط مجبورم کتاب 2000 تومانی ام را از دخترم به قیمت 5000
تومان بخرم و این هم برای من ضرر هست ( باخنده )

Nicol

متخصص بخش گردشگری
این شاعر مردم ی ادامه می دهد به قول یکی , از , دوستان
مطبوعاتی , که می گفت , شعرهای هوشنگ جعفری لحظه ای که بر سر زبان ها
میافتد تبدیل به کاریزمای , ادبی در ذهن خوانندگان شعر می شود و این رسالت
شاعرانه در برهه ای هنرهای دیگر مانند سینما و موسیقی را در سایه قرار می دهد و به
تعبیر دیگر شعر های جعفری به تنهایی فرا تر از یک رسانه ی مستقل عمل می کنند.
وی , در رابطه با روز زبان مادری و تکریم همه ی زبان ها اظهار میکند (( امروز
ملت تورک یک سری مطالبات و ارمان هایی دارد که حتی , در , قانون اساسی هم
گنجانده شده است چرا ما نمی توانیم در زبان خودمان بنویسیم و اموزش ببینیم و این
محرومیت برای ما امروز بغض افرین شده است وقتی , که مادر من برای من لالایی
تورکی خوانده و این موسیقی مرا تسلی داده چرا باید از یادگیری ان منع شوم اتفاقا در
ماهی هستیم که روز زبان مادری در ان قرار دارد جا دارد از مسئولان بخواهیم همه ی
زبان های مادری را تکریم کنند و برای اموزش تک تکشان همت نمایند ما ضمن احترام و
ارادت به زبان شیرین فارسی , خواستار اموزش زبان زیبای تورکی هستیم وقتی
شهروندان تورک از ابتدایی ترین حقشان محروم هستند دیگر چندان امیدی به سایر
حقوقشان پیدا نمی کنند و این مسائل گاهی اوقات باعث مشکلاتی می شود من از دولت
می خواهم به دور از بخشی نگری و با وسعت نظر به مسائل فرهنگی و قومیتی نگاه کن
ببینند دنیا به کدام سمت می نگرد و ما نیز به ان سمت برویم سبز ببینند سبز
بیاندیشند ما خروس افغان نیستیم که با همه سر جنگ داشته باشیم ما در طلب شاخه ی
زیتونیم ما صلح می خواهیم چرا که اسلام دین عاطفه دین صلح و دوستداری و برادری است
ما که نمی خواهیم این دین صلح را برای دنیا دین شمشیر , و دین جنگ نشان دهیم
جعفری ادامه می دهد : (( من اخیرا در بازی تراکتور سازی در کرج بودم و ان همه تورک
از جاهای مختلف امده بودند و شعار می دادند " تورک دیلینده مدرسه / لازم اولوب
هر ***** " و این یک واقعیت است و اصول 15 و 19 قانون اساسی را تکرار می کردند
تا چندی که این اصول اجرا نشوند بی اعتمادی وجود خواهد داشت ولی اگر اجرا شود ارادت
ما چند برابر خواهد شد وی در این باره می گوید : (( بیز موسلمان باجی قارداش هامی
میز بیر اغاجین میوه سی ییک / کوکوموز بیر دی بیزیم ...)) وی در بخشی از سخنانش
ابراز می کند : (( کتاب "ای جالانیر " که توسط دخترم نسیم جعفری چاپ شده
کتاب دندانگیری است و علاوه بر ان دو –سه مجموعه ی دیگر هم در مرحله ی چاپ دارد که
عنوان انها " بیز گوزوم شورانلیق بیر گوزوم بولاغ " " ویرانلیق
" " بیز ایریلدیق دیوارلار شوغلوذومه قالدی" هست . جعفری ادامه
می دهد نسیم یک مجموعه ی فارسی با نام "همه ی درخت ها زیتونند " تدوین
کرده که در انتشاراتی "اهنگ دیگر" توسط حافظ موسوی و شمس لنگرودی چاپ
میشود و دختر دیگرم صبا که در حوزه ی مینیاتور فعالیت می کند اکنون شکل های مربوط
به مجموعه ی کودک "سولماز" را انجام می دهد . جعفری با اظهار خرسندی از
اینکه , فرزندانش در حوزه های هنری فعالیت می کنند گفت : پسرم طاهر گریمور و
دختر دیگرم سولماز در رشته ی تا نوازی و نقاشی رنگ روغن فعالیت می کند و همه ی
اینها نشانه ی موفقیت و خوشبختی خانواده بنده است .

Nicol

متخصص بخش گردشگری

آیت‌الله حسین دین محمدی زنجانی

,
تولد شیخ:
, , , این چهره درخشان،شاخص، تابناك , ،استاد مسبلم وزاهد و عارف در سال 1292 هجری قمری در شهر زنجان متولد شد.پدرش حاج فتحعلی از تجار معروف ومتدین شهر و مورد احترام مردم بود.او مدتهای زیادی از داشتن اولاد محروم بود . روزی برای زیارت مرقد مطهر امام رضا(ع) به مشهد مقدس عزیمت می نماید و بعد از زیارت متوسل به آنحضرت شده و بعد از دعا و توسل در یكی از رواقها می خوابد. در خواب امام رضا(ع) را میبیند و به ایشان عرض می كند:« یا مولا من نمی دانم مرتكب چه گناهی شده ام كه صاحب فرزند نمی شوم»حضرت در خواب یك چیزی به ایشان میدهد و می فرماید: «این مال ماست،مواظب باش» بعد از برگشت از مشهد مقدس مدتی می گذرد و فرزندی متولد میشود كه نامش را حسین می گذارند.پدرش بمناسبت تولد فرزندش مجلس جشنی میگیرد و به سفارش امام عمل كرده و از همالن لحظات اولیه از حسین مراقبت می نماید.

Nicol

متخصص بخش گردشگری
تحصیلات شیخ
شیخ حسین دین محمدی به تشویق پدرش تحصیل علوم اسلامی را از سن 10 سالگی شروع نموده و با استعداد عجیبی كه داشته است خیلی سریع مقدمات را طی كرده و به مرحله ی سطح علیه در تحصیلات علوم اسلامی می رسد.استادان ایشان در زنجان آخوند ملاقربانعلی زنجانی و میرزا عبدالرحیم فقاهتی بوده اند. درحدود 26 سالگی عازم نجف اشرف می شود. مقدمات سفر ایشان مهیا گشته و در سال 1318 هجری قمری به عتبات عالیه هجرت می نماید.
20سال از محضر آیات عظام:1-سیدكاظم طباطبائی یزدی صاحب كتاب معروف عروه الوثقی 2- شیخ محمدكاظم خراسانی صاحب كتاب كفایه الاصول 3- شیخ الشریعه اصفهانی نمازی;استفاده نموده و به مرحله اجتهاد می رسد.در طول سالیان درازی كه در عتبات عالیه ساكن بوده اند ضمن تقویت روحیه استنباط و اجتهاد به خودسازی و صفای درون هم مشغول بوده اند. به طوری كه وقتی در سال 1332 هـ .ق به دیار خودش شهر زنجان مراجعت می نماید. یكی از اورع عالمان زمان خودش بود.

Nicol

متخصص بخش گردشگری
شاگردان شیخ:
, , , این عالم فرزانه بعد از برگشت بلافاصله تدریس سطوح عالیه و درس خارج را شروع كرده و علیرغم وجود بزرگان دیگر در شهر عالم خیز زنجان محفل درس ایشان هر روز شلوغ تر شده پروانه های زیادی گرد این شمع نورانی جمع می شوند. در حدود 47 سال درس خارج ایشان ترك نشده و در این سالهای متمادی شاگردان زیادی را تربیت نمود كه اسامی بعضی از آنها ذكر می شود:
1- حضرت آیت ا... العظمی سید عزالدین حسینی.
2- حاج شیخ كمال الدین فقاهتی(مولف و خطیب و اندیشمند توانا)
3- حجت الاسلام والمسلمین حسین نجفی.
4- حاج آقا رضای موسوی (مرد اندیشه وسیاست)
5- حاج آقا ابوالفضل موسوی زنجانی(بزرگمردی كه مورد علاقه ی شدید علامه مطهری بود).
6- آیت ا... میرزا عبدالرحیم واسعی زنجانی(مولف بیش از 40اثر تحقیقی وعلمی و زاهدی كه مورد علاقه ی شدید مردم بود).
7- آقای سید هاشم موسوی.
8- سید محمد نجفی میرزایی.
9- استاد رضا روزبه و...
حضرت استاد ضمن تدریس در طول چهل سال در یكی از مساجد شهر، نماز صبح ،ظهرعصر و مغرب و عشا را بطور منظم برگزار می كرد وهرسال دهه ی اول محرم و ماه رمضان منبر رفته و مردم را از فیوضات خود بهره مند می ساخت . از ایشان تالیفات متعددی به جا مانده است كه بخشی از تالیفات ایشان چاپ شده وبقیه بصورت دست نویس باقی مانده است. از جمله تالیفات چاپی ایشان كتاب مصباح التقی فی شرح العروه الوثقی می باشد كه به همت حاج رجبعلی زنجانی چاپ شده است.

Nicol

متخصص بخش گردشگری
اخلاق و رفتار شیخ:
,ایشان نمونه بارز یك انسان كامل و خدایی بود هم در اخلاق خدایی و هم در اخلاق فردی و عبادات شخصی وهم در اخلاق اجتماعی ،نزدیكان ایشان به بنده نقل می كردند كه حضرت آقا تا نصف شب استراحت می كرد ولی بعد از نصف شب بیدار شده به مناجات ،دعا و نماز شب مشغول می شد و تا صبح ادامه می داد. روزی یك ساعت اختصاص داده بود به مسائل خانواده و علیرغم اشتغال زیاد تمام كارهای خانه را خودش انجام می داد.وجوهات زیادی به دستش می رسید ولی هیچ وقت از آنها استفاده نمی كرد بلكه از طریق نماز استیجاری امرار معاش می كرد.دریك جلسه فرموده بود:« وقتی به محضر امیرالمومنین(ع) رسیدم به ایشان عرض كردم اگر خداوند عنایت نماید والفبای مسائل اسلامی را بلد باشیم از مال امام استفاده نخواهم كرد و به فرزندش حاج شیخ مرتضی می گفت كه , استفاده از مال امام خیلی مشكل است و من درنجف هم كه بودم از آن استفاده نكردم تا هنگام فوت پدرم از طریق مبالغی كه ایشان می فرستاد زندگی را سپری می كردم و بعد از آن هم از طریق همین نمازهای استیجاری » مراجعات زیادی داشت و افراد كثیری بعنوان استفاده كننده و برای حل مشكلات و مسائل خودشان خدمت ایشان می رسیدند و این مرد شریف ابتدا قضیه را بصورت زید و امر در بین طرفین مطرح میكرد تا به اشخاص برنخورد و كسی بی جهت رنجیده خاطر نباشد و از عجایب ایشان همین بود كه مثل استادش آخوند قربانعلی زنجانی جواب استفتاء را بالفور می داد. حضرت آقا هر هفته بعد از ظهر دو ساعت از اقات شریفش را اختصاص می داد به دعاها و اذكار مخصوص و در این دو ساعت كسی را به اتاقش راه نمی داد و هیچ وقت دعا را در آن ساعت مخصوص ترك نمی كرده اند.چند تن از معتمدین به بنده نقل می كردند وقتی ما مشكلی داشتیم به ایشان مراجعه كرده و التماس دعا می كردیم و واقعا مستجاب الدعوه هم بود.فردی متواضع وخاشع بود و همیشه سعی می كرد پایین تر از مردم عادی زندگی كند. قناعت و مناعت او برای همه روشن بود .نوه ی ایشان حاج رجبعلی نقل می كند كه گاهی اوقات نصف شب بلند می شد می رفت به دروازه ارك و جوی آب را جهت استفاده برمی گرداند تا حوض حیاط پر شود(در آن زمان لوله كشی آب نبود و شهر از قناتها و چشمه های متعدد آب استفاده می كرد كه یكی از چشمه های معروف در دروازه ارك بود).
,نوه ی ایشان جمال الدین می گفت:روزی آقا از نماز جماعت برمی گشت و فقیری آمد و جلوی ایشان را گرفت و گفت من كفش ندارم.آقا كفش خودش را كه همیشه یك كفش ساده ای بود درآورد و به ایشان داد و خودش با پای برهنه به منزل رفت.
, , , , به امر ونهی اسلامی خیلی اهمیت می داد یكی از شبها كه از نماز جماعت برمی گشت از محله ای می گذشت كه صدای موسیقی خیلی زیاد بود. با عصا به در خانه وپنجره می كوبد و صاحبخانه را تذكر می دهد كه صدای موسیقی را كم نماید.در رفتار اجتماعی هم سعی می كرد كه جوانب اسلامی قضیه رعایت شود. بعنوان نمونه بارها محمود خان ذوالفقاری كه حاكم مطلق در ولایت خمسه بود تقاضای ملاقات می كند ولی ایشان رد نموده و در جواب فرزندش كه می گوید خیلی از افراد دنبال ملاقات با محمود خان هستند ولی چرا شما تقاضای ایشان را قبول نمی نمائید . وی می فرمود :او به خاطر من نمی آید بلكه به خاطر ایمان من می آید.و تا آخر هم حاضر به دیدار با ایشان نشده اند.
, , , ایشان نسبت به ائمه اطهار ارادت خاصی داشته و در مصائب اهلبیت چنان گریه می كرد و اشك می ریخت كه مایه شگفتی حاضرین می شد.
, , , از ویژگی های خاص او احترام به شاگردان و علاقه مندی او به مسائل فكری بود.به طوری كه در اواخر عمرش حتی ایامی كه نزدیك ارتحال او بود به سوالات علمی یكی از شاگردانش با حوصله ی تمام ساعتها جواب می دهد.نقل می كنند یك شب استاد رضا روزبه به در منزل ایشان آمده جویای آقا می شود می گویند خوابیده است و استاد رضا روزبه اصرار می كند كه به آقا بگوئید فلانی است از تهران آمده ویك سری سوالات دارد. ایشان به احترام شاگردش بلند شده و ساعنی مشغول شده و دوباره می خوابند و استاد روزبه هم شبانه مجددا به تهران عزیمت می كنند.از خصایص دیگر ایشان می توان ارتباط عمیق ایشان را با عالم آخرت شمرد.. از جمله خودشان نقل نموده اند كه: «در خواب دیدم كه روزی در مسجد سید مشغول تدریس هستم در این حال ملا حسینعلی نجفی وارد شد(ایشان در آن زمان وفات كرده بودند)خواستم به احترام ایشان كتاب را بسته وبلند شوم ولی ایشان ممانعت كردند.پرسیدم آنجا چه خبر است.گفت خیلی خبرها.یك چیزی را بعنوان نمونه به من داد و من هم خوردم و تا حال لذت آن را احساس می كنم و طعم لذیذ آن از یادم نرفته است».

Nicol

متخصص بخش گردشگری
وفات شیخ
, , , آن مرد شریف بعد از عمری نزدیك به یك قرن كوشش و مجاهدت در راه خدا و نشر افكار اسلامی و تربیت صدها مبلغ اسلامی در سن 85 سالگی از این دار فانی می رود اما مرگ او نیز جالب و شنیدنی است.نوه ی ایشان حاج رجب می گفت:بعد از نماز صبح در آخرین ركعت و همزمان با اتمام سلام نماز از ما قرآنی خواست و ما احساس كردیم پیشانیش عرق كرده و سه مرتبه یا امیرالمومنین گفت وتمام كرد.تشییع جنازه او با شركت هزاران نفر برگزار شده.جمال الدین نوه ی دیگر ایشان می گفت:«روز وفات ایشان یكی از مریدانش از روستای دور آمده بود و می گفت من خواب بودم در یك لحظه احساس كردم پیامبر می فرماید شیخ حسین فوت كرده است و من می روم نماز او را بخوانم سراسیمه از خواب بلند شدم و به شهر آمد و متوجه وفات ایشان شدم» مرحوم روزبه در ایام ارتحال ایشان به عنوان تسلیت نوشته بود،«ارتحال نفس زكیه»و مجالس بزرگداشت چنان با عظمت بود كه قابل تقدیر می باشد.در شهر قم نیز وقتی وفات آن زاهد عابد توسط آیت ا... صائنی(ره) به اطلاع آیت ا... العظمی بروجردی می رسد در مدرسه فیضیه مجلس بزرگداشتی برگزار می شود كه در قم تا آن زمان بی سابقه بود.حضرت آیت ا... صائنی به بنده نقل می كردند كه حضرت آیت ا.. بروجردی در مورد ایشان می فرمود:«ما چهار سال درس آخوند را درك كردیم افتخار می كنیم،ولی این مرد بزرگ نزدیك 20سال از درس ایشان استفاده كرده است و او از ما مقدمتر است ام مرد بزرگی بود».به همین دلیل وجوهاتی كه از خطه زنجان به ایشان(آیت ا... بروجردی) می رسید برمی گرداند به خدمت آیت ا... دین محمدی و احترام فوق العاده ای به ایشان قائل بود. وجود پر بركت ایشان مایه ی افتخار مردم شهر زنجان بود گرچه از قم تقاضای زیادی برای هجرت ایشان به آن دیار می شد ولی همیشه می فرمود:«من برای این شهر لازم هستم»و به همین دلیل در شهر زنجان ماند ولی در آخرین لحظات می فرمود وقتی من در عتبات عالیات بودم آخوند زنجانی را تبعید كردند به استقبال ایشان رفتم فرمود فلانی به زنجان نرو ابتدا یك اسم خوب رویت می گذارند و احترام می كنند و عاقبت ندارد. و من در این اواخر حرف ایشان به یادم آمد ولی به عنوان حجت الهی ماند تا مایه ی عبرت شود روحش شاد و یادش گرامی باد.

Nicol

متخصص بخش گردشگری
تالیفات
• , شرح کفایه الاصول
• , رساله لا جبر و لا تفویض
• , ,رساله‌ای در الفاظ در اصول فقه
• , , رساله‌ای در مباحث قائده لا ضرر
• , , ,رساله‌ای مشتمل بر مباحث کتاب و سنت
• , , ,رساله‌ای در مباحث علم رجال
• , , ,رساله‌ای در مباحث معاملات
• , , , ,رساله صلواه مسافر
• , , , ,رساله درارت
• , , , کتاب در مواعظ (سه جلد)
• , , ,کتاب در مواعظ شب های ماه رمضان
• , , ,کتاب القضاء و الشهادات
• , , , ,تقریرات بحث محقق خراسانی در فقه
• , , , تقریرات اصول شیخ شریعت اصفهانی
• , , , ,تقریرات بحث فقهی شیخ شریعت اصفهانی

Nicol

متخصص بخش گردشگری
استاد عمید
زنجانی

استاد
عباسعلی عمید زنجانی در تاریخ دهم فروردین ,1316 در شهرستان زنجان به دنیا
آمدند. ایشان استاد عضو گروه آموزشی حقوق خصوصی و اسلامی و عضو وابسته گروه
آموزشی حقوق عمومی، دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران می باشند. استاد
عمید زنجانی همچنین یک روحانی عالیرتبه و در علوم حوزوی دارای تخصص و درجه
اجتهاد و از صاحبنظران به شمار می‌آیند ,و در دو دوره قانونگذاری به عنوان
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز خدمت نموده و عضویت هیات امنای
دانشگاههای علوم پزشکی زنجان و دانشگاه تهران را بر عهده داشته اند. , ایشان
دانشنامه دکتری خود را در رشته فقه و حقوق اسلامی در سال 1366 از طریق خبرگان
دانشگاهی از وزارت علوم جمهوری اسلامی ایران اخذ نموده و با کسب امتیاز علمی که
از آثار پژوهشی (کتابها و مقالات متعدد) به دست آورده بودند توسط هیات ممیزه
وزارت علوم به مرتبه دانشیاری ارتقا و در سال 1373 به مقام استادی نائل آمدند.

,
استاد
عمید زنجانی با سابقه پنجاه سال تدریس و تالیف بیش از جهل جلد کتاب و هفتاد
مقاله علمی دروس بسیاری را در مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در
زمینه های مرتبط با حقوق اسلامی مانند فقه سیاسی، حقوق بین الملل اسلام،
فقه ,تطبیقی و حقوق اساسی (کلیات و حقوق اساسی جمهوری اسلامی ایران و حقوق
اساسی تطبیقی) و مبانی حقوق عمومی در اسلام ,تدریس نموده اند. ,ایشان
همچنین در بیش از 179 همایش داخلی و بین المللی با ارائه مقاله ,یا
,به عنوان سخنران، شرکت داشته اند. استاد زنجانی در بازنگری قانون اساسی
سال 1368 به عنوان منتخب مجلس در شورای بازنگری حضور فعال داشته است. راهنمایی
بیش از140 , ,تز و رساله کارشناسی ارشد و دکتری از جمله فعالیتهای علمی
استاد می باشد. ایشان موسس ,پژوهشکده , مطالعات و تحقیقات علوم اسلامی
هستند که از سال 1367 فعال می باشد. وی در روند سیاستگذاری و فعالیتهای اجرایی
انقلاب فرهنگی در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی همکاری موثری داشته اند. استاد
عمید زنجانی در بیست و ششمین سال تدریس در دانشگاه از تاریخ ششم دیماه 1384 به
سمت ریاست دانشگاه تهران منصوب شدند. و بعدها استعفا دادند.

بابك كریمی، دانشیار مركز تحصیلات تكمیلی زنجانی هم در
كنار 12 پژوهشگر
ایرانی به عنوان
دانشمندان بین‌المللی شناخته شده‌اند. تعداد استنادها به مقالات
این پژوهشگر 784 مورد بوده است. مؤسسه isi آمریكا، پرونده‌های 10
ساله پژوهشگران سراسر جهان را از طریق مراجعه به سایتهایشان بررسی كرده و اگر
تعداد استناد به مقالات آنها بیش از 770 مورد باشد،
پژوهشگر را به عنوان دانشمند بین‌المللی انتخاب می‌كند. بابككریمی، دانشیار مركز تحصیلات تكمیلی زنجانی هم در كنار 12 پژوهشگر ایرانی
به عنوان
دانشمندان بین‌المللی
شناخته شده‌اند. تعداد استنادها به مقالات این پژوهشگر 784
مورد بوده است.در حال حاضر 640 هزار
نفر پژوهشگر در سراسر جهان حضور دارند كه همگی نتایج كار خود
را هر ساله ارائه می‌دهند. از این تعداد 6400 نفر به خاطر كاربردی بودن
بررسیهایشان
جزو دانشمندان بین‌المللی
انتخاب شده‌اند.
بابك كریمی، با مدرك
دكترای شیمی آلی
از سال 1382 مشغول به
تدریس در دانشكده شیمی مركز تحصیلات تكمیلی زنجان می‌باشد. رئیس مركز
ict زنجان، از جمله افرادی است كه به خاطر انتخابش به عنوان پژوهشگر برترملی در مراسم وزارت علوم، تحقیقات و فن‌آوری مورد تجلیل قرار می‌گیرد.
این وزارتخانه هم هر ساله به بررسی پژوهشهای محققان در سطح كشور پرداخته و 10
نفر را برمی‌گزیند.

بالا