• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مقدمه ای در مورد مراحل درمان و غلبه بر لکنت زبان

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
-اهداف بزرگ در ابتدا غیر ممکن به نظر می رسند.

راه آسانی برای رسیدن به روانی گفتار و سلاست کلام وجود ندارد.برای نیل به هدف یک برنامه درمانی، اراده و تصمیم جدی شما نقش حیاتی دارد.این یک امر ضروری است که شما جرات مقابله با لکنت خود را با سربلندی نشان دهید، بدیهی است که این خود مستلزم عهده دار شدن تکالیف فراوان و پر زحمت و احتمالا همراه با خجالت خواهد بود.
آیا برخورداری از سلاست کلامی، ارزش کوششی را که شما برای نیل به آن متحمل می شوید را دارد؟ پاسخ هر چه باشد به خود شما بستگی دارد.
در واقع خجالتی که شما ممکن است در تلاش ها و انجام تمرینات خود درمانی آن تجربه نمایید، خود کمک خوبی است برای کاهش حساسیتی که همواره لکنت شما را بدتر میکند؛ بالطبع وقتی شما حساسیت کمتری را نسبت به مشکل لکنت خود نشان بدهید، آمادگی ذهنی بیشتری را نسبت به جریان درمان خواهید داشت.
درمان لکنت یک مبارزه است، همانطور که زندگی یک مبارزه است.
تحقیقات گوناگون نشان داده است که لکنت با هیچگونه ناهنجاری مشخصی در مغز و عقب ماندگی ذهنی ارتباطی ندارد؛ بنابراین میتوانید با کوشش و تلاش خود و استفاده از روش هایی که پیشنهاد خواهد شد، در راه بهبودی کامل قدم بگذارید.
لکنت مانند علف هرز است؛ اگر علف هرز را قطع کنید، فکر می کنید که مشکل را حل کرده اید و دیگر علف هرزی وجود ندارد و باغ شما مرتب و منظم به نظر می رسد.
ولی قطع علف هرز یک راه حل گذرا است. و احتمالا این علف هرز ظرف چند روز یا چند هفته بار دیگر رشد خواهد کرد.
اگر می خواهید این مشکل را برای همیشه حل نمایید باید ریشه های علف هرز را از زمین خارج کنید.
اول باید چیزهایی را در مورد لکنت و خصوصیات آن بدانید؛ سپس بیاموزید چگونه تغییراتی درباره خصوصیات خود و نحوه صحبت خویش دهید تا بتوانید عوامل دخیل در گفتار خود را کنترل کنید.
اولین چیزی که شما باید انجام دهید اینست که بپذیرید نیاز به یک تغییر دارید، به گونه ای که شما واقعا میخواهید در مورد شیوه ای که اخیرا صحبت آن را کرده اید، کاری بکنید.این تغییر امری است بسیار مشکل اما تعهد شما می بایست جامع و کامل باشد. در این حرکت هرگز نباید کوچکترین عقب نشینی را از خود بروز دهید.

- لکنت رفتار شماست نه یک شرایط خاص.

متاسفانه مقدور نیست که بطور دقیق از ماهیت لکنت شما آگاه شده و شیوه خاصی را برایتان پیشنهاد نماییم، لذا توصیه می شود که همه پیشنهادات و دستورالعمل های ما را کاملا مورد توجه قرار داده و به آنها عمل نمایید.
برای درمان لکنت خود لازم است متخصص شوید و خودتان آن را بشناسید.
در یک بیان کلی، قواعد و دستورالعمل های درمانی که در آینده ذکر خواهند شد یک طرح و روش جامعی را در رابطه با اینکه شما چگونه میتوانید با بهره گیری از دو روش کلی بر مشکل لکنت خود فائق آیید را ارائه میدهند.
در وهله اول، احساس بازخورد شما را نسبت به لکنت تان از طریق کاهش ترس صحبت کردن و رفتار کلامی اصلاح می نماید.
در مرحله بعد،با بکارگیری برخی از تکنیک ها اقدام به اصلاح رفتارهای غیر عادی شما که همراه لکنت تان ظاهر میشوند می نماید؛ به گونه ای که شکل لکنت شما تغییر یافته و شما میتوانید بدون رفتار غیر عادی صحبت کنید.
بطور کلی میتوان گفت شما در این برنامه ها نحوه کنترل عضلات گویایی خود به هنگام بروز لکنت،سپس تغییر رفتارها،ادراکات و احساسات خود را فرا می گیرد.
روش های درمان میبایست به طور کامل و جدی مورد توجه قرار گیرد تا نتیجه رضایت بخش به همراه داشته باشد. شما باید احساس نمایید که با روش های مناسبی آشنا شده اید و می بایست برنامه های ارائه شده را بطور کامل انجام دهید. بی تردید کار شما با موفقیت توام خواهد بود.
مطمئن باشید که هیچگونه شربت سحر آمیز و یا قرصی برای درمان لکنت وجود ندارد. وقت خودتان را در انتظار زمان مناسبی که در مورد لکنت تان به شما الهامی بشود، هدر ندهید.

- خودتان باید کاری بکنید!

تکلیف و مسئولیت اساسی شما دو جنبه دارد: رفتار گویشی خود را تغییر دهید و تغییرات مثبتی در احساسات و برداشتی که از خود دارید ایجاد نمایید.
یکی از راههای تغییر نگرش اینست که به فرد تکلم کننده کمک شود تا توانایی تغییر شیوه تکلم را تجربه نماید، راه دیگری که تکلم فرد را تغییر میدهد بوسیله کاهش ترس و اضطراب اوست که همواره موجب اندیشه متفاوت درباره مشکل لکنت او میگردد.
تمرین ها را به سختی انجام ندهید؛ زمانی که این تمرینها را انجام می دهید، باید مواظب باشید تا با تلاش بسیار زیاد برای روان صحبت کردن،باعث بروز شگرد وال سال وا نشوید.
به خاطر داشته باشید هر چه برای گفتار روان سخت تر تلاش کنید، احتمال بروز لکنت بیشتر خواهد بود.
سخت گیری نکنید . به یاد داشته باشید که گفتار شما به یکبار روان نخواهد شد.
ممکن است چند روز یا چند هفته پس از انجام تمرینات دارای گفتار روان بشوید و وقتی که به گفتار روان دست یافتید، ممکن است گمان کنید که لکنت دوباره هرگز بر نخواهد گشت.آنگاه پس از چندی لکنت شما برگردد و شما تصور کنید تمام دنیای پیرامون شما در حال فروریختن است!
زمانیکه لکنت باز گشت، نترسید؛ این امر کاملا طبیعی است و باید انتظار آنرا داشته باشید.
پیش از بازگشت شما می توانستید لکنت را کنترل کنید پس دوباره قادر خواهید بود اینکار را انجام دهید.
شگردهایی که به شما کمک کرده بودن تا به گفتار روان دست یابید را به آرامی به کار ببرید.
مهمترین مسئله قبل از انجام مراحل درمانی اینست که ذهنتان را روی لکنت متمرکز کنید. با این کار می فهمید که لکنت چگونه ظاهر می شود و شما یاد میگیرید که چگونه باید آنرا کنترل نمایید.

- رام کردن یک اسب سرکش

روزی شخصی مجبور شد تا کار رام کردن یک اسب را امتحان کند. یک گله دار این نصیحت را به او کرد:
لازم است اسب را بررسی کنید و ناشناخته هایش را بشناسید. باید بدانید که وقتی روی اسب نشسته اید، او چه میکند. حال که اسب خود را شناخته اید برای یک سواری سخت و خشن آماده اید.به زانو در آوردن یک اسب وحشی مشکل است. اگر پرت شدید فورا دوباره سوار شوید و به او نشان دهید که چه کسی برتر است.اگر مصمم باشید در پایان کار یک اسب مطیع خواهید داشت.ممکن است مختصری از لکه های کبود یا قرمز بر بدن شما باقی بماند، اما اینها از بین میرود، موفق باشید %
اول لکنت و سپس خودتان را بررسی کنید.آنگاه خود را با آن تطبیق دهید.شما باید با لکنت بستیزید تا تحت کنترل شما درآید و به فرمانهای شما گردنت نهد.
هر فرد مبتلا به لکنت در جریان درمان فراز و نشیب هایی خواهد داشت؛ در واقع به ندرت دیده میشود که مسیر درمان خیلی هموار و ساده باشد.
اینجا مسئله خوش شانس یا بد شانس بودن مطرح نیست، شما میتوانید با تلاش خودتان را خوش شانس نمایید. به خودتان و توانمندی ها و قابلیت های خودتان ایمان و باور داشته باشید.
کسانیکه به لکنت خود غلبه کرده اند، همواره با الهام و تصور و ایمان در اعتقاد به خودشان و ایمان به ناشناخته هدایت شده اند.
افراد بسیاری بر لکنت خود غالب شده اند، پس شما هم میتوانید برای موفقیت خودتان برنامه ریزی کنید و برای توانمندی های خود در نیل به آن اعتماد بنفس داشته باشید.
گفتم اعتماد به نفس! مهمترین چیزی که ما افراد مبتلا به لکنت بدان نیازمندیم اعتماد بنفس است؛
اعتماد بنفس وقتی حاصل میشود که ما مبارزه کرده و پیروز شویم. وقتی اعتماد بنفس پیدا میکنیم که مشکلی را بپذیریم و با آن مقابله نماییم، نه اینکه از آن گریزان باشیم.
سعی کنید صمیمانه و صادقانه به راهنمایی ها توجه داشته و نسبت به انجام تمرینات داده شده تا آنجائی که مقدور است و در توان دارید، پای بند باشید.


- امروز را فردا نکنید.

اگر می خواهید کاری را انجام دهید، هم اکنون انجام دهید! اینکار این احساس را در شما بوجود می آورد که در زندگی تان همه چیز تحت کنترل است. اگر احساس کنید که همه چیز تحت کنترل است، گفتارتان را راحت تر کنترل خواهید کرد.
اگر قرار است تلفن بزنید ولی در روز بدی به سر می برید، ممکن است دوست داشته باشید قرارتان را تا روز دیگر به تاخیر بیندازید به این امید که بعدا روان تر صحبت خواهید کرد. این روش خوبی نیست. هر چه بیشتر منتظر بمانید، زمان بیشتری نگران و منتظر خواهید بود و اینکار احتمال لکنت شما را افزایش خواهد داد.

در مقابل، باید بی درنگ و بدون ترس، گوشی را بردارید و تلفن بزنید.

منبع : http://www.loknat.org/forum/showthread.php?tid=810
 
بالا