این دستور یک غذای بسیار مقوی، خوشمزه و پر کالریه و من به همه توصیه میکنم یکبار امتحانش کنند تا لذت ببرند.
مواد لازم:
بادمجان قلمی: 4 عدد
سیب زمینی: 3عدد متوسط
گوشت چرخ کرده: 300 گرم
پیاز: 1عدد
رب: 3 قاشق غذاخوری
پنیر پیتزا: 300 گرم
آب: نصف لیوان
روغن: به میزان لازم
نمک و فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
مواد لازم برای تهیه سس سفید:
شیر: 1 لیوان
کره: 50 گرم
آرد: 2 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و آویشن: به مقدار لازم
ابتدا بادمجان و سیب زمینی را حلقه حلقه میکنیم و به صورت جداگانه سرخ میکنیم و کنار میگذاریم، سپس پیاز رو با زردچوبه تفت داده و گوشت رو بهش اضافه میکنیم و سرخ میکنیم و بعد از اون رب و نمک و فلفل رو اضافه می کنیم. رب که با گوشت سرخ شد، آب رو به اون می افزاییم و میگذاریم تا کمی تبخیر شه و خوراک گوشتیمون غلیظ بشه. حالا ته یک ظرف پیرکس رو مقداری چرب میکنیم و یک ردیف از سیب زمینی ها میچینیم، سپس یک ردیف از بادمجان، یک لایه گوشت و به ترتیب این کار رو ادامه میدیم تا این مواد تموم شه. در انتها سس* و پنیر را روی آن ریخته و به مدت نیم ساعت تا 45 دقیقه در فر یا یک ربع در ماکروفر با قدرت 100 قرار میدیم.
* طرز تهیه سس:
ابتدا مقداری آرد رو خشک تف میدیم (در حدی که بوی خامیش از بین بره و تغییر رنگ نداشته باشه) بعد کره و یه کوچولو نمک و فلفل و آویشن میزنیم و وقتی جذب هم شد شیر رو میریزیم و بعد 10-20 ثانیه از روی شعله برمیداریم و انقدر هم میزنیم که آرد گلوله نشه و در عین حال یک سس رقیق درست بشه.
چند نکته:
این غذا شیوه های طبخ مختلفی داره و من معمول ترینش رو براتون اینجا نوشتم.
اندازه هایی که نوشتم مقادیریه که من خودم استفاده میکنم و شما میتونید بسته به ذائقه کم یا زیادش کنید.
استفاده از آویشن توی سس یا خوراک گوشتی اختیاریه.
میشه از سس سفید استفاده نکرد که صد البته ریختنش طعم غذا رو بهتر میکنه.
میشه توی خوراک گوشتی از قارچ، ذرت و نخود سبز (نخود فرنگی) هم استفاده کرد.
به عنوان چاشنی با این غذا سس کچاب معمولی یا تند رو توصیه میکنم. خیلی خوشمزه میشه.
مواد لازم:
بادمجان قلمی: 4 عدد
سیب زمینی: 3عدد متوسط
گوشت چرخ کرده: 300 گرم
پیاز: 1عدد
رب: 3 قاشق غذاخوری
پنیر پیتزا: 300 گرم
آب: نصف لیوان
روغن: به میزان لازم
نمک و فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
مواد لازم برای تهیه سس سفید:
شیر: 1 لیوان
کره: 50 گرم
آرد: 2 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و آویشن: به مقدار لازم
ابتدا بادمجان و سیب زمینی را حلقه حلقه میکنیم و به صورت جداگانه سرخ میکنیم و کنار میگذاریم، سپس پیاز رو با زردچوبه تفت داده و گوشت رو بهش اضافه میکنیم و سرخ میکنیم و بعد از اون رب و نمک و فلفل رو اضافه می کنیم. رب که با گوشت سرخ شد، آب رو به اون می افزاییم و میگذاریم تا کمی تبخیر شه و خوراک گوشتیمون غلیظ بشه. حالا ته یک ظرف پیرکس رو مقداری چرب میکنیم و یک ردیف از سیب زمینی ها میچینیم، سپس یک ردیف از بادمجان، یک لایه گوشت و به ترتیب این کار رو ادامه میدیم تا این مواد تموم شه. در انتها سس* و پنیر را روی آن ریخته و به مدت نیم ساعت تا 45 دقیقه در فر یا یک ربع در ماکروفر با قدرت 100 قرار میدیم.
* طرز تهیه سس:
ابتدا مقداری آرد رو خشک تف میدیم (در حدی که بوی خامیش از بین بره و تغییر رنگ نداشته باشه) بعد کره و یه کوچولو نمک و فلفل و آویشن میزنیم و وقتی جذب هم شد شیر رو میریزیم و بعد 10-20 ثانیه از روی شعله برمیداریم و انقدر هم میزنیم که آرد گلوله نشه و در عین حال یک سس رقیق درست بشه.
چند نکته:
این غذا شیوه های طبخ مختلفی داره و من معمول ترینش رو براتون اینجا نوشتم.
اندازه هایی که نوشتم مقادیریه که من خودم استفاده میکنم و شما میتونید بسته به ذائقه کم یا زیادش کنید.
استفاده از آویشن توی سس یا خوراک گوشتی اختیاریه.
میشه از سس سفید استفاده نکرد که صد البته ریختنش طعم غذا رو بهتر میکنه.
میشه توی خوراک گوشتی از قارچ، ذرت و نخود سبز (نخود فرنگی) هم استفاده کرد.
به عنوان چاشنی با این غذا سس کچاب معمولی یا تند رو توصیه میکنم. خیلی خوشمزه میشه.