• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

میــــــــــوه هـــــــا

*TERMEH*

کاربر ويژه

کیوی: دوست روزهای سرد، یار تناسب اندام


زادگاه کیوی کشور پهن‌آور چین است. زمانی که این میوه در ابتدای قرن بیستم به کشورهای دیگر مانند آمریکا، فرانسه و غیره راه پیدا کرد آن را «انگور چینی» لقب دادند.






این میوه‌ی ترش و شیرین طرفداران زیادی در سرتاسر دنیا دارد و یکی از میوه‌های فوق‌العاده برای فصل سرما محسوب می‌شود. در این مطلب می‌خواهیم نگاهی داشته باشیم به گلچینی از خواص کیوی. با ما همراه باشید.

ارزش غذایی کیوی


کیوی از 80 درصد آب تشکیل شده و یک میوه‌ی کم کالری محسوب می‌شود. در واقع 100 گرم از این میوه حدود 47 کیلوکالری به بدن می‌رساند. با مصرف یک عدد کیوی 10 گرم گلوکز و فروکتوز به بدنتان می‌رسد که خیلی زود هم جذب می‌شوند. کیوی یک میوه‌ی بسیار کم چرب است. در هر 100 گرم از این میوه حدود 0.6 گرم چربی وجود دارد که آن هم در دانه‌های سیاه ریز آن نهفته است. این چربی‌ها هم از نوع اسیدهای چرب امگا 3 هستند که برای مقابله با پیری پوست لازم و ضروری‌اند.
هر 100 گرم کیوی 3 میلی‌گرم ویتامین e و 0.05 میلی‌گرم ویتامین پیش ساز a به بدنتان می‌رساند. ترکیبات آنتی‌اکسیدانی این میوه برای مقابله با بیماری‌های مختلف به خصوص پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی مفید است. اگر می‌خواهید قلبتان خوب کار کند کیوی را دریابید.

کیوی برای آن‌هایی که اهل میوه نیستند


کیوی یک منبع فوق‌العاده برای ویتامین c محسوب می‌شود. در واقع هر 100 گرم از این میوه حدود 80 تا 100 میلی‌گرم ویتامین c دارد برای همین اگر اهل میوه و سبزیجات نیستید سعی کنید حتماً روزانه یک عدد کیوی را میل بفرمایید. علاوه بر این اگر خدای نکرده سیگار می‌کشید نیز باید حواستان بیشتر به میزان ویتامین c بدنتان باشد. شما هم سعی کنید حتماً هر روز یک عدد کیوی میل کنید.


کیوی سرشار از فیبر است. یعنی 2.5 گرم فیبر برای هر 100 گرم کیوی. این میوه حاوی دو سوم فیبرهای غیر محلول در آب مانند سلولز و یک سوم فیبرهای محلول

در آب مانند پکتین است. این میزان فیبر برای مقابله با یبوست بسیار مناسب است




مصرف روزانه این میوه برای خانم‌هایی که تحت درمان هورمونی استروژن هستند نیز توصیه می‌شود به خاطر اینکه این داروها میزان ویتامین c بدن را کاهش می‌دهد. باید بدانید اگر ویتامین c بدنتان کم باشد سیستم ایمنی‌تان به مشکل بر می‌خورد و خیلی زودتر از آنچه تصورش را می‌کنید بیماری به سراغتان می‌آید. باید بدانید که بر خلاف میوه‌های دیگر میزان ویتامین c موجود در کیوی بعد از چیده شدن از درخت تغییر زیادی نمی‌کند. در واقع پوست زبر این میوه از تماس با اکسیژن هوا و از بین رفتن ویتامین‌های آن جلوگیری می‌کند. البته این خاصیت محافظتی به دلیل وجود اسیدهای ارگانیکی مانند اسیدسیتریک و اسیدمالیک هم هست.
وجود ویتامین‌های گروه b به خصوص ویتامین b6 و b9 برای سیستم عصبی ما فوق‌العاده است.




پتاسیم و منیزیم


کیوی سرشار از مواد معدنی است. یعنی هر 100 گرم کیوی 700 میلی‌گرم از این مواد معدنی دارد. مصرف روزانه یک عدد کیوی مواد معدنی مورد نیازتان را تامین می‌کند. میزان بالای پتاسیم موجود در این میوه (300 میلی‌گرم) برای تقویت و حفاظت از سیستم قلبی عروقی و به خصوص کنترل فشارخون بسیار مفید است.
اگر شما هم جزو افرادی هستید که بعد از تابستان خیلی دیرتر با فصل سرما اخت می‌شوید کیوی را دریابید. به خاطر اینکه سرشار از منیزیم است. این ماده‌ی معدنی باعث تقویت و احساس آرامش شده و با عوامل ناشی از خستگی عصبی صبحگاهی یا سردرد مقابله می‌کند. اگر دچار بی‌خوابی هستید نیز کیوی و منیزیم آن به دادتان می‌رسد.
علاوه بر این‌ها کیوی منبع فسفر (37 میلی‌گرم)، کلسیم (27 میلی‌گرم) و همچنین آهن (0.4 میلی‌گرم)، مس (0.14 میلی‌گرم)، زینک (0.12 میلی‌گرم) و منگنز (0.1 میلی‌گرم) می‌باشد.

کیوی: دوست تناسب اندام


یادتان باشد که کیوی سرشار از فیبر است. یعنی 2.5 گرم فیبر برای هر 100 گرم کیوی. این میوه حاوی دو سوم فیبرهای غیر محلول در آب مانند سلولز و یک سوم فیبرهای محلول در آب مانند پکتین است. این میزان فیبر برای مقابله با یبوست بسیار مناسب است و برای افرادی که روده‌های حساسی دارند نیز مشکلی ایجاد نمی‌کند. فیبرها برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی، کنترل دیابت نوع دو و ایجاد احساس سیری موثر‌ند.

اگر دغدغه‌ی تناسب اندام دارید بدانید که یک عدد کیوی می‌تواند میان‌وعده‌ی مناسبی باشد. چون به خوبی سیرتان می‌کند و اجازه نمی‌دهد ریزه‌خواری کنید.
 

*TERMEH*

کاربر ويژه
[h=2]معجزه های انار برای سلامتی

مصرف انار چه فوایدی برای سلامتی بدن دارد؟


انار میوه‌ای خوشمزه و شفابخش است. دلیل خاصیت شفابخشی انار وجود مقدار زیادی ویتامین ث و دیگر ویتامین‌‌هاست. همچنین وجود پتاسیم و منیزیم در انار، عاملی برای تصفیه خون است.
pomgranates1-300x200.jpg
انار ، این میوه شفابخش


در قدیم از پوست این میوه در صنایع رنگ‌رزی و همچنین از برگ چوب درخت این میوه نیز برای علاج برخی بیماری‌ها استفاده می‌شده است. در این مطلب به برخی از فواید این میوه اشاره شده است که مطالعه آن به شدت توصیه می‌شود.
۱- کمک به سلامت دندان‌ها
انار حاوی ترکیبات پلی فنیل و دارای خاصیت ضد باکتری است که در فرمول دهانشویه نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ترکیبات عامل پیشگیری از بروز پلاک دندان است که باعث ایجاد حفره و خراب شدگی‌دندان و التهاب لثه می‌شود. همچنین انار برای برفک‌های دهانی بسیار مفید است.
۲- کاهش‌دهنده کلسترول خون
نتایج تحقیقات بر روی افرادی که در هفته حداقل دو بار آب انار نوشیده‌اند نشان داده که ۱۸ درصد کلسترول بد خون آنها کاهش پیدا کرده است. مصرف انار عامل کاهش التهاب دیواره عروق خونی و کاهش احتمال تصلب شرایین است.
۳- کمک به پیشگیری از بروز آرتروز
مطالعات نشان داده است که انار، آب انار، روغن انار، و همچنین رب انار حاوی خواص ضدالتهابی و مسکن طبیعی برای مفاصل است. مصرف انار و سایر محصولات حاصل از آن، موجب پیشیگیری از تخریب مفاصل ناشی از آرتروز می‌شود. آب انار طبیعی ورم مفاصل و التهاب استخوان را تسکین داده باعث کاهش زوال غضروف است.
۴- حفاظت در برابر سرطان
به گفته دکتر جنیفر فرانکلین از مرکز تغذیه پزشکی در نشویل، مصرف یک چهارم انار میزان فیبر مورد نیاز روزانه یک انسان را تامین می‌کند که این امر باعث جلوگیری از بروز مشکلات گوارشی می‌شود. همچنین انار تقویت‌کننده کبد و صفرا، تقویت‌کننده توان جنسی، عامل متعادل‌سازی مزاج و برطرف‌کننده زردی است. بعلاوه مصرف آب انار موجب حذف رادیکال ‌های آزاد در بدن شده و مانع رشد و توسعه سرطان های پستان، پروستات، پوست می‌شود.

۵- محافظت از پوست

pomgranates2-300x216.jpg

انار به علت دارابودن آنتی‌اکسیدان بالا، باعث کاهش آسیب‌های پوستی ناشی از اشعه ماورابنفش و دفاع در برابر رادیکال‌های آزاد در پوست می‌شود. همچنین تولید کلاژن در پوست، سفت‌شدن پوست، جلوگیری از ایجاد لکه‌های پوستی و کمک به بهبود زخم‌های پوستی از سایر فواید مصرف انار است.
آنتی‌اکسیدان‌ها منجر به تحریک گلبول‌های سفید خون برای خنثی کردن مواد سمی در بدن و در نتیجه ارتقاء سیستم ایمنی بدن می‌شوند.

مصرف انار همچنین عامل کاهش سرعت فرایند پیری است و چین و چروک‌ها و خطوط ریز ناشی از افزایش سن و نور خورشید را کاهش می‌دهد. همچنین بسیاری از منابع از تاثیر مثبت انار به رفع جوشهای ناشی از پوست‌های چرب اشاره کرده‌اند. ضمن اینکه مصرف منظم آب انار طبیعی می‌تواند به تقویت فولیکول‌های مو و کاهش ریزش مو نیز کمک کند.

۶- انار در طب قدیم

در طب قدیم بارها به اثر مثبت انار بر درمان کم خونی اشاره شده. دانه و هسته این میوه زیبا و خوشمزه ضد انگل است. همچنین آب انار شیرین با عسل برای نرمی گلو و از بین رفتن سرفه مفید است. یک لیوان آب‌انار می‌تواند ۴۰ درصد ویتامین E، ویتامین C، اسیدفولیک و مواد معدنی مانند کلسیم، فسفر، پتاسیم، آهن، نیاسین، تیامین، ریبوفلاوین بدن شما را تامین کند.
مصرف انار همچنین برای زنان باردار بسیار مفید است و خطر زایمان زودرس را کاهش می‌دهد. مصرف منظم انار می‌تواند در رفع مشکلات عصبی و همچنین درمان سنگ کلیه و اختلال نعوظ در مردان را بهبود دهد.
منبع: سالم زی

 

*TERMEH*

کاربر ويژه
[h=2]از توت فرنگی چه می دانید؟

What-do-you-know-of-a-strawberry.jpg


توت فرنگی گیاهی است با نام علمی : FRAGARIA VESCA از خانواده گل سرخ : ROSACACEAE که دو نوع ساقه راست و خوابیده دارد‌. گل‌های آن منظم و به رنگ سفید می‌باشد‌.قسمت مورد استفاده خوراکی توت فرنگی در حقیقت نهنج گل آن است که به تدریج بزرگ شده و به اصطلاح به عنوان میوه توت فرنگی معروف است‌.

توت فرنگی به حالت خودرو در بعضی نواحی شمالی ایران وجود دارد و بعضی اوقات به دلیل خوش طعمی‌، میوه آن را به طور مصنوعی پرورش می‌دهند‌. از دیرباز همه قسمت‌های این گیاه مصرف دارویی داشته است و از برگ و ریشه آن که حاوی مقدار قابل ملاحظه‌ای تانن است به عنوان ضد اسهال و ادرارآور استفاده می‌شده است‌.

توت فرنگی، میوه ای شبیه توت است ولی کمی درشت تر، رنگش قرمز و طعم آن ترش و مطبوع است. بوته اش کوتاه و دارای برگهایی درشت و ساقه هایی باریک و خزنده است که روی زمین می خوابد و ریشه می دواند.قسمت هایی که از بوته توت فرنگی مورد استفاده قرار می گیرند، عبارتند از: میوه ، برگ و ریشه .

از دیر باز همه قسمت های این گیاه مصرف دارویی داشته است و از برگ و ریشه آن که حاوی مقدار قابل ملاحظه ای تانن است به عنوان ضد اسهال وادرارآور استفاده می شده است. توت فرنگی به صورت های گوناگون مورد استفاده قرار می گیرد: خام، جوشانده، مربا، شربت و بستنی خیلی خوشمزه است.
 

*TERMEH*

کاربر ويژه
[h=2]
icon1.png
از خواص مهم موز با خبر هستید؟
Are-you-aware-of-the-important-properties-of-a-banana.jpg


موز گیاهی است علفی مانند درختچه که برگهای آن بسیار بزرگ و پهن است و گاهی تا 2 متر می رسد . گلهای آن مجتمع و بصورت سنبله است میوه آن ابتدا سبز و بعد از رسیدن برنگ زرد در می آید زیبا میشود .

موز از چهار هزار سال قبل در هندوستان كشت می شده است . در سال 1482 پرتغالیها موز را در سواحل گینه پیدا كردند و به جزائر قناری بردند و سپس بوسیله میسیونر مذهبی اسپانیولی به نواحی حاره آمریكا برده شد و اكنون موز در تمام مناطق گرمسیر دنیا كشت می شود موز را هنگامیكه هنوز سبز است از درخت می چینند و به مناطق مختلف می فرستند و در آنجا بوسیله گرما دادن آنرا می رسانند .

موز انواع مختلف دارد یك نوع آن بسیار درشت و نوعی از آن هم خیلی ریز است كه مزه شیرینی دارد .در كشورهای استوایی معمولا موز را می پزند و همراه با برنج و لوبیا می خورند در كشورهای آمریكای لاتین موز را ورقه ورقه كرده و در آفتاب خشك می كنند.هنگامیكه موز انتخاب می كنید باید پوست آن زرد و سفت و روی آن لكه های سیاه وجود داشته باشد و این نشانه موز رسیده است . موز نارس بدلیل داشتن نشاسته زیاد هضمش سنگین است .

تركیبات شیمیایی موز :


قندی كه در موز وجود دارد بسرعت قابل جذب است.

در صد گرم موز مواد زیر موجود است :

انرژی 100 كالری

آب 70 گرم

پروتئین 8 گرم
 

*TERMEH*

کاربر ويژه
[h=2]
icon1.png
خواص میوه گلابی را بدانید

Properties-Whiskey-Know.jpg


گلابی میوه ای است سبز یا زرد رنگ ، آبدار و مخروطی شکل که دارای طعمی خوش و معطر است. گلابی را شاه میوه یا آمرود هم می نامند و به میوه پیوندی و شاداب آن شاه آمرود گویند. گیاه گلابی بومی آسیای غربی و اروپای شرقی مخصوصاً نواحی شمال غربی ایران و کوههای قفقاز می باشد. گلابی بعد از سیب مهم ترین میوه دانه دار دنیا و ایران به شمار می آید. گلابی را در زبان عربی سَفرجَل یا عَرمُوط و در زبان انگلیسی PEAR می گویند.

گونه های مختلف گلابی طعم های گوناگون از ترش تا شیرین دارند . این میوه حاوی ویتامین های E و C ، کلسیم ، آهن، منیزیم و روی است. چون گلابی میوه ای آبدار و حاوی ویتامین C می باشد ، در زیبایی پوست شما بسیار مؤثر است. یکی از خواص گلابی ملین بودن آن است . همچنین دانه های ریزی که در موقع خوردن گلابی زیر دندان احساس می کنید، برای دفع مواد زائد بدن بسیار مؤثر است.

درخت گلابی در برابر سرما از سیب حساس تر است. گل های گلابی در بهار کمی زودتر از سیب باز می شوند ، به همین دلیل بیشتر در معرض خطر سرمای بهاره قرار می گیرند . در تابستان، گیاه گلابی گرما را بیشتر از سیب تحمل می کند. گل و میوه گلابی در انتهای شاخه ها و سیخک های دو ساله بوجود می آید ، بنابراین هنگام هرس درختان بارور ، باید در حفظ سیخک ها دقت کرد. میزان محصول در باغ های معمولی به 45 تن در هکتار می رسد. تعداد ارقام گلابی موجود در ایران حدود 120 نوع است. مهمترین ارقام بومی عبارتند از :

شاه میوه کرج ، شاه میوه خراسان ، شاه میوه اصفهان ، گلابی نطنز کاشان ، محمدعلی مشهد ، سه فصله کرج ، سیبری ، گلابی پیغمبری .از گلابی های خارجی نیز که کم و بیش در ایران کشت می شوند می توان : آنژو، وینترنلیس، بارتلت، دوشس، ژاندارک، باسه، کولمار، بوره ژیفار و دوینه دوکومیس را نام برد. بارتلت که در اروپا بنام ویلیامز مشهور است، مهم ترین و پر کشت ترین گلابی در دنیا به شمار می رود.

یک نوع گلابی جنگلی که در کهکیلویه می روید و تخم آن زیاد است را انجوجک می نامند. میوه آن قابل استفاده نیست، ولی زمانی که میوه روی خاک می افتد و می پوسد، تخم آن را جمع آوری می کنند که استفاده درمانی زیادی دارد خیای مواثر است.
 

*TERMEH*

کاربر ويژه
[h=2]اصل و منشأ خربزه از كجا است؟
تقریباً بیشتر مردم به این میوه و انوع آن علاقه دارند. حالا یا طالبی باشد یا خربزه یا هندوانه. یك چنین میوه ای كه امروزه این قدر محبوبیت دارد، حالا تعجب آور است كه بگوئیم تاریخچه آن به هزاران هزار سال پیش باز می گردد. خربزه در حقیقت یك میوه بومی آسیاییی است ( میوه بومی میوه ای است كه احتیاج به كشت ندارد و خود به خود در زمین می روید.)
بنابراین احتمالاً این میوه در چند هزار سال پیش از آسیا به ممالك دیگر دنیا برده شده است. رومی های قدیم، و احتمالاً یونانی ها همان اندازه كه ما حالا به این میوه علاقه داریم، آن را دوست داشته اند. اولین كشوری كه در قرون اخیر اقدام به كشت خربزه كرده، كشور فرانسه در حدود ۳۰۰ سال پیش بود.
تمام انواع خربزه به خانواده كدو قلیانی تعلق دارند. كه البته خیار و كدو تنبل هم از این خانواده می باشند.
خربزه یك گیاه بالا رونده است كه در خاك های گرم و غنی و حاصلخیز خوب رشد می كند. در آب و هوای خنك تر، خربزه را در گلخانه یا روی تخته های پهن پرورش می دهند.
در حقیقت خانواده خربزه، در اصل شامل دو نوع بود. طالبی كه در آسیای جنوبی می روئید و هندوانه كه در قاره گرمسیری آفریقا به عمل می آمد. اما با گذشت قرنها، زراعت این میوه در تمام نقاط دنیا پراكنده و انواع مختلفی از آن پرورش داده شد.
مسكملون ( یا طالبی) اسم خود را از musk كه به معنی مشك است، به خاطر بوی ضعیف مشك مانندی كه دارد، گرفته است. همانطور كه می دانید به طالبی گرمك یا كانتالوپ نیز گفته می شود. كازابا كه یك نوع خربزه بزرگ است، پوستی صاف و مایل به زرد دارد. این نوع خربزه، دیرتر می رسد و بهتر و بیشتر از سایر انواع خربزه می ماند.
خربزه، دارای پوست ناصافی بوده و گوشت آن سبز روشن است. هندوانه بزرگتر و آب دار تر از خربزه است.
 

*TERMEH*

کاربر ويژه
[h=2]توت سفید
مواد غذايى موجود در توت كدام است و چه موقع بايد خورد تا مفيد واقع شود؟
اگر فصل توت باشد، توت سفيد را در همه جا مى توانيد بيابيد. مى خواهيد بدانيد اين ميوه ريز كه گاهى درخت آن كهن شده و دانه هاى شيرين كه بر درختى بزرگ جا دارد و خود را به اين طرف و آن طرف مى رساند چه خواصى دارد و از نظر غذايى و دوايى چه نقشى را بازى مى كند.
درخت توت سفيد كه توت كرم ابريشم هم مى گويند در تمام ايران پراكنده است . در قديم كه خانه ها وسعت زيادى داشت و اغلب باغ و باغچه اى هم كه در اين خانه ها وجود داشت ، كم و بيش يك يا دو درخت توت سفيد در آنجا به چشم مى خورد كه وقتى ميوه آن مى رسيد آن را مى تكانيدند و مى خوردند اما فعلا با كوچك شدن خانه ها و وسعت شهرها درختان توت كم و بيش در شهرها ناپديد شده اند و بايد براى ديدن درختان توت و خوردن ميوه آن به حومه شهرها رفت .
به خاطرم مى آيد سى و چهار سال پيش كه در اروميه بودم نزديك شهر توتستانهاى وسيعى بود كه درختان آن را پيوند زده و پرورش داده بودند. هنگامى كه توت اين درختان نزديك به رسيدن بود عده اى روزها آلتى را كه از دو تخته ساخته شده بود به هم مى زدند تا كلاغ و گنجشك و سار از آن دور شوند و توتها از حمله آنها مصون باشند.
اغلب ، عصرها مردم اروميه براى خوردن توت به آنجا مى رفتند، توتى كه از اين درختان چيده مى شد بزرگى آن به اندازه يك بند انگشت بود و به قدرى آبدار و شيرين بود كه اغلب شيرينى آن دل آدم را مى زد
شنيده ام كه توت سفيد خراسان هم بى اندازه آبدار و شيرين است و در فصلى كه به دست مى آيد يكى از ميوه هاى معروف خراسان محسوب مى شود.

تاريخچه درخت توت
درخت توت سفيد يا توت كرم ابريشم ، گهواره پرورش آن در چين بوده است و از آنجا به ساير نقاط ايران پراكنده شده است . در چين بيشتر براى خوراك كرم ابريشم درخت توت سفيد را پرورش مى دادند. توت سفيد وقتى به ايران آمد با آب هواى ايران سازگارى بسيار نشان داد و ميوه آن پر آب و شهداگين شد. زيرا اين درخت در جايى كه آفتاب دارد و هوا نسبتا خشك است خوب رشد مى كند و ميوه آبدار و شيرينى مى دهد و اگر شاخه هاى آن را قطع نكنند گاهى آن قدر بالا مى رود كه ارتفاع آن به بيشتر از هجده متر مى رسد.
درخت توت سفيد را در قرن پانزدهم از ايران به فرانسه برده و كشت كرده اند. كشت آن در جنوب فرانسه كه داراى آفتاب زيادى شبيه به ايران است رشد كرده و زياد شده است .
توت سفيد چه موادى دارد؟
توت سفيد داراى كمى از ماده ((آلبومى نوئيد)) مواد چربى ، پكتين و سقز است . همچنين سرشار از مواد قندى گلوكوز، املاح معدنى ، و اسيد سوكسينيك و ويتامين هاى ((آ)) و ((ث )) مى باشد.

چه وقت بايد توت خورد؟
بطور كلى بايد وقتى توت خورد كه شكم از غذا خالى باشد و بهترين موقع آن صبح ناشتا و يا عصر در فاصله غذاى ظهر و شام است كه زود هضم مى شود و مواد غذايى آن جذب بدن مى شود. معمولا اگر روى غذاهاى سنگين ، مخصوصا گوشتى آن را بخورند هضم آن مشكل مى شود و توليد نفخ در شكم و روده ها مى كند.
به همين علت است كه حكيم ابونصر هروى در كتاب خود توصيه مى كند كه موقعى توت بخورند كه شكم خالى باشد. ((چون توت را بخورند وقتى كه معده پاك بود، زود از معده بشود و اندر تن هيچ خلط برنيانگيزد.))
ابوبكر مطهر جمالى يزدى در كتاب فرخ نامه مدعى است كه اگر بخواهند ميوه توت سفيد، سياه شود، گودالى نزديك ريشه درخت توت بكنند و دو غربال توت سياه در بن درخت انبار كنند تا سال ديگر توت سفيد، توت سياه به بار آورد. همچنين اگر توت سفيد در بن درخت توت سياه كنند سپيد گردد؟!
در ايران توت سفيد را وقتى رسيد خشك مى كنند و در زمستان به عنوان غذاى پر انرژى مثل كشمش مى خورند. از توت سفيد شيره اى مثل شيره انگور مى پزند كه مصرف آن مشابه شير انگور است . كسانى كه مرض قند دارند اغلب به جاى قند سفيد مصنوعى ، چاى خود را با توت خشك مى خورند. برگ درخت توت را هم به مصرف غذاى كرم ابريشم مى رسانند.
پوست شاخه هاى جوان درخت توت را اگر خشك كنند و خشك كرده آن را در آب بجوشانند و بنوشند لينت مزاج مى آورد. چنانكه حكيم موفق مى گويد:
((پوست دار توت را چون بپزى آبش اسهال طبيعت كند.))
 

*TERMEH*

کاربر ويژه
[h=2]نارنگی
نحوه استفاده : خوراکی
خواص : نارنگی
ارزش تغذيه اي:
نارنگي داراي ويتامين هاي a ، b1 ، b2 ،c پروتئين ، چربي ، قند، حاوي مقدار زيادي فسفر، كلسيم مي باشد.
تاثیر در سلامتی :
· اين ميوه خون را تصفيه و زياد مي كند.
· به خاطر داشتن مقدار فسفر و كلسيم بالا، نارنگي يكي از ميوه هايي است كه در تشكيل استخوان و اسكلت بدن موثر است.
حاوي مقدار زيادي منيزيم است و از اين طريق در فعاليت عضلاني، دستگاه گوارش و سيستم عصبي موثر است.
سرد و تر ، مفرح قلب ،رافع خفقان، صفرا بر و فرونشاننده لهيب معده و كبد است .
نارنگي مسكن اعصاب است و براي كليه بيماران مفيد است .
اگر مي خواهيد شب راحت بخوابيد چند دانه نارنگي بخوريد .
منبع : کتب طب سنتی
 

*TERMEH*

کاربر ويژه
[h=2]میوه راامبوتان
یکی از میو های جنوب شرقی آسیا و بومی مالزی و اندونزی و تایلند است. در زبان مالیایی به معنی میوه مودار است که بر گرفته از شکل ظاهری آن است.

رامبوتان میوه ای گرمسیری است که با نام علمی سرخالوی مژکی (nephelium lappaceum) شناخته شده است.

این میوه بومی مناطق استوایی بوده و کشورهای آسیای جنوب شرقی مانند مالزی و ویتنام، مهمترین تولید و صادرکنندگان آن به سراسر جهان به شمار می روند.

این میوه شیرین و آبدار است و مزه آن شبیه به انگور ست ودارای هسته ای بزرگ می باشد.میوه آن شباهت زیادی به میوه لایچی و لونگان دارد.

رامبوتان به صورت خام و کنسرو شده ویا آب میوه در فروشگاه ها به فروش می رسد.

میوه رامبوتان شکلی تقریبا کروی دارد و مودار است. نام رامبوتان نیز به زبان مالزیایی معنی "میوه مودار" می دهد. موهای پوسته رامبوتان نازک و نرم بوده، خار مانند نیستند و به پوست و دست آسیب نمی رسانند. اندازه هر میوه بالغ نصف کف دست است.

همچنین میوه ها قبل از رسیدن به رنگ سبز روشن می باشند.


رامبوتان به شکل خوشه ای روی درخت خود می روید و در دو رنگ زرد و قرمز موجود است.

رامبوتان زرد طعمی ترش و شیرین و رامبوتان قرمز مزه شیرین دارد.

برای مصرف هر دو گونه، با برش دادن پوسته رنگی، آن را جدا کرده و گوشته سفید (گاهی متمایل به صورتی) و آبدار میوه را میل می کنند.

داخل میوه هسته ای به رنگ قهوه ای روشن و به قطر 2 سانتی متر وجود دارد.


co540.jpg


درخت رامبوتان بومی مناطق استوایی بوده، ریشه عمیقی ندارد، بعد از 2 الی 3 سال از زمان کاشت میوه می دهد و تا 8 الی 10 سال قدرت باردهی دارد.

میوه رامبوتان را اغلب به صورت خام مصرف می کنند و به خاطر رنگ سفید آن کمتر در سالاد های میوه مورد مصرف قرار می گیرد.

این میوه سرشار از ویتامین C و کلسیم بوده و همچنین دارای آهن و فیبر است، به همین جهت خوردن آن برای افراد دارای کم خونی ناشی از فقر آهن هم توصیه می شود.

هر عدد رامبوتان حدود 59 الی 60 کالری دارد.


co539.jpg


خواص رامبوتان:

این میوه دارای مقدار زیادی کلسیم ، منیزیم و پتاسیم است.

یک داروی ضد کرم است.

برای رفع اسهال و اسهال خونی مناسب می باشد.

جوشانده پوست تند و تیز آن برای درمان برفک به کار می رود.
 

*TERMEH*

کاربر ويژه
[h=2]گلاابی كاكتوسی ( گلابی تیغ دار)
منشا اولیه:برای اولین بار بومیان آمریكایی، این میوه را میوه ای لذیذ و خوشمزه دریافتند. بعد از آن از این نوع گلابی در مكزیك، جنوب غرب آمریكا، كشورهای مدیترانه ای، آفریقای جنوبی و اسرائیل استفاده شد.​


قیافه ظاهری:مزه این میوه بسیار شبیه به هندوانه و توت رسیده است. گلابی كاكتوسی را هم می توانید پوست كنده و خام بخورید و هم آن را رنده كرده و از آن سس، دسر و نوشیدنی تهیه كنید. از شربت این میوه نیز می توانید در تهیه ژله، مربا و شكلات استفاده كنید. این میوه، در بافت گوشتی خود دارای دانه های بسیار ریز قابل خوردن می باشد.


اسامی قبلی:در ابتدا، اسرائیلی های بومی به این میوه "سابراس" ( یعنی یك اسرائیلی كه در فلسطین زندگی می كند)، می گفتند . علت این نام گذاری نیز بخاطر رنگ و شكل ظاهری این میوه است كه بیرون آن قرمز رنگ اما داخل آن شیرین و دلپذیر است.


ارزش و خواص تغذیه ای گلابی كاكتوسی:این میوه سرشار از ویتامین c، مگنزیم و فیبر است. تحقیقات جدید نیز مشخص كرده است كه افشره این نوع گلابی استرس های اكسیداتیو را بهبود می بخشد. تحقیقات دیگری نیز روی این میوه انجام شد و طبق نتایج به دست آمده كه در مجله تغذیه به چاپ رسید، اثرات درمانی این میوه در درمان سرطان به اثبات رسید.
 

*TERMEH*

کاربر ويژه
[h=2]نگاهی متفاوت به یک میوه پوست کلفت
با خوردن میوه های مختلف می تواند بدن خودتان را در مقابل بیماری های مختلف بیمه کنید ولی باید به دقت به آنچه می خورید دقت کنید و هیچ میوه ای را نباید نادیده گرفت.
276626_995.jpg
نارگیل یکی از میوه هایی است که به خاطر چهره بسیار سخت و سفتش کمتر مورد توجه قرار میگرید و از همین رو کمتر آن را استفاده می کنند. این درحالی است که نارگیل میوه ای پر خاصیت و بسیار عالی برای اندام های مختلف بدن است می تواند بسیاری از بیماری های مختلف را از بین می برد.

** اولین نکته ای که می توانیم به آن اشاره کنیم مواد معدنی است که در نارگیل موجود است. یک فنجان از این میوه نزدیک به 283 کالری دارد و انرژی سالمی به بدن می رساند. همچنین نارگیل دارای مقدار زیادی اسید چرب امگا شش است که بسیری از بیماری های بدن را از بین می برد. این میوه همچنین به هیچ عنوان کلسترول خون را افزایش نمی دهد.

** ویتامین های مختلفی نیز در نارگیل وجود دارد که نباید نادیده بگیریم. میزان زیادی منیزیم، آهن و فسفر از جمله مهمترین مواد مغذی و ویتامین هایی است که در نارگیل یافت می شود. شما همچنین میزان زیادی از روی، کلسیم و منگنز مورد نیاز بدنتان را نیز با خوردن نارگیل تامین کنید.

** نارگیل سرشار از پروتئین است و البته با توجه به کالری بالایی که دارد برای افرادی که قصد دارند وزن اضافه کنند میوه ای بسیار مناسب است. این میوه می تواند انرژی روزانه شما را تامین کرده و باعث می شود تا به راحتی تنها با خوردن 80 گرم از آن انرژی لازم برای کارهای روزانه را داشته باشید.

** قسمت سفید رنگ این میوه میزان زیادی اسید لاوریک دارد که به جنگ باکتری ها رفته و در مقابل بسیاری از عفونت ها ایستادگی می کند. اب نارگیل همچنین یکی از بهترین نوشیدنی ها برای کلیه است و می تواند آن را به راحتی تمیز و دستگاه گوارش شما را کاملا تمیز و خالی از هر گونه میکروبی می کند. نارگیل همچنین دارای موادی است که می تواند از سرطان نیز جلوگیری کند

 

*TERMEH*

کاربر ويژه
هسته میوه ها و آپاندیس!؟



پزشكان به افرادی كه علاقه‌مند به خوردن هسته میوه‌ها هستند توصیه می‌كنند تا این كار را در مورد همه میوه‌ها انجام ندهند.


پزشكان به افرادی كه علاقه‌مند به خوردن هسته میوه‌ها هستند توصیه می‌كنند تا این كار را در مورد همه میوه‌ها انجام ندهند.آلبالو، گیلاس و همین طور گوجه سبز از جمله میوه هایی هستند كه به دلیل كوچكی هسته آنها ممكن است در هنگام خوردن هسته آنها هم توسط افراد قورت داده شود.گفتنی است خوردن این هسته‌ها در ظاهر مشكل خاصی ایجاد نمی كند اما در بعضی موارد در عده‌ای می‌تواند سبب بروز التهاب آپاندیس گردد.

بررسی‌ها نشان می‌دهند این هسته‌ها ممكن است در حفره كوچك در روده گیر كرده سبب بروز التهاب در آن منطقه شود، علت آن هم این است كه این هسته‌ها در بدن جذب نمی‌شوند. پزشكان به افراد توصیه می‌كنند چنانچه تمایل به خوردن هسته میوه‌ها دارند (زیرا در بسیاری از آنها مواد عالی و ویتامین‌های زیادی وجود دارد) سعی كنند هسته هایی را بخورند كه قابل جویدن باشد و خوب آن را بجوند و از خوردن هسته‌های سفت هر چند كوچك میوه‌ها خودداری كنند.
 

*TERMEH*

کاربر ويژه
[h=2]ميوه ها و سبزيجات در قرآن - ۷ آيه
در قرآن, اين ميوه ها و سبزيجات نام برده شده اند: خرما, انگور, زيتون, انار, موز, انجير, خيار, سير, عدس و پياز. تعدادي از آياتي که اين لغات در آنها تکرار شده اند, در اينجا آورده شده اند

و اوست كسى كه باغهايى با داربست و بدون داربست و خرمابن و كشتزار با ميوه‏هاى گوناگون آن و زيتون و انار شبيه به يكديگر و غير شبيه پديد آورد از ميوه آن چون ثمر داد بخوريد و حق [بينوايان از] آن را روز بهره‏بردارى از آن بدهيد و[لى] زياده‏روى مكنيد كه او اسرافكاران را دوست ندارد
و در زمين قطعاتى است كنار هم و باغهايى از انگور و كشتزارها و درختان خرما چه از يك ريشه و چه از غير يك ريشه كه با يك آب سيراب مى‏گردند و [با اين همه] برخى از به وسيله آن كشت و زيتون و درختان خرما و انگور و از هر گونه محصولات [ديگر] براى شما مى‏روياند قطعا در اينها براى مردمى كه انديشه مى‏كنند نشانه‏اى است

و درختهاى موز كه ميوه‏اش خوشه خوشه روى هم چيده است

سوگند به انجير و زيتون

و چون گفتيد اى موسى هرگز بر يك [نوع] خوراك تاب نياوريم از خداى خود براى ما بخواه تا از آنچه زمين مى‏روياند از [قبيل] سبزى و خيار و سير و عدس و پياز براى ما بروياند [موسى] گفت آيا به جاى چيز بهتر خواهان چيز پست‏تريد پس به شهر فرود آييد كه آنچه را خواسته‏ايد براى شما [در آنجا مهيا]ست و [داغ] خوارى و نادارى بر [پيشانى] آنان زده شد و به خشم خدا گرفتار آمدند چرا كه آنان به نشانه‏هاى خدا كفر ورزيده بودند و پيامبران را بناحق مى‏كشتند اين از آن روى بود كه سركشى نموده و از حد درگذرانيده بودند


 

*TERMEH*

کاربر ويژه
[h=2]زیر پوست “سیب” چه خبر است؟
“سیب” که انواع آن در رنگ های سبز، قرمز و زرد در “تمام فصول سال” یافت می شود حاوی مواد مفیدی است که برای سلامتی بسیار مهم است.

سیب از میوه هایی است که پوست آن بسیار مفید است تا جایی که ارزش آن دوبرابر خود میوه سیب است.

بررسی ها نشان می دهند سیب حاوی “رادیکال هایی آزاد” است که باعث “تقویت ماهیچه ها” و “عضله های بدن” شده و نقش زیادی در بالا بردن کیفیت “سیستم ایمنی” بدن دارند.

گفتنی است، سیب تنها میوه ای است که باعث کاهش “کلسترول” بدن می شود و از دیرباز از آن به عنوان میوه معجزه گر یاد کرده اند.

مطالعات همچنین نشان می دهند پوست سیب باعث کاهش “اشتها” و گرسنگی می شود و تاثیر زیادی در “لاغری” دارد و افراد پس از خوردن آن تا ۴۰ درصد کمتر تمایل به مصرف “غذاهای چرب و پرکالری” دارند.

نتایج مطالعات نشان می دهد خوردن یک عدد سیب با پوست باعث سلامتی بدن خواهد شد و تمام سیستم های ایمنی بدن را از بروز هر گونه میکروب ،باکتری و ویروس به داخل آن محافظت می کند.
 

*TERMEH*

کاربر ويژه
10-autumn-fruits.jpg

سوپرفودها به مواد غذایی گفته می شود که دارای خواص درمانی و سلامتی زیادی هستند ، هوا در حال سرد تر شدن است و حالا باید از میوه های شگفت انگیز این فصل استفاده کنیم ، سوپرفودهای پاییزی بسیار رنگارنگ و خوشمزه هستند .

سوپرفود ، اصطلاحی است که برای غذاهایی استفاده می شود که سرشار از مواد مغذی ضروری جهت افزایش انرژی هستند وبرای مبارزه با بیماری و بهبود خلق و خو نیزموثرند. سوپرفودها ، استخوان ها را ساخته ، از بیماری های مزمن جلوگیری می کنند، بینایی را بهبود بخشیده و حتی حضورذهن شما بهتر می کنند. آنها را بشناسید و در رژیم غذایی خود بگنجانید ، می توانید به صورت پیش غذا ، غذا ، دسر ، سالاد ، آبمیوه ، سوپ ، سس و .. از آنها استفاده کنید ، فراموش نکنید تا جایی که راه داشته باشد از پوست میوه ها هم استفاده کنید !

سیب
شیرین یا ترش ، سیبها انتخاب فوق العاده ای برای خوردن به صورت خام یا پخته هستند .اما حتما پوست سیب را هم بخورید چون سرشار ازفلائونوید مفید برای سلامتی قلب است . فواید سلامتی :
سرشار از آنتی اکسیدان
4گرم فیبر در هر وعده از آن

کلم بروکسل
اگر خوب درستش کنید این سبزی مزه ای بی نظیر دارد . بهتر است آن را با سس تند و یا سس دلخواهتان مثل سرکه بالزامیک مخلوط کنید .فواید سلامتی :
1/2فنجان از آن حاوی ویتامین K مورد نیاز روزانه شماست
منبع بسیار خوب ویتامین B
منبع خوبی از آهن

گلابی
طعم شیرین و آبدار گلابی موجب محبوبیت آن در بین همه است، پختن گلابی می تواند عطر و طعم افسانه ای آن را بیرون بکشد ، بنابراین سعی کنید پخته آن را امتحان کنید. فواید سلامتی :
منبع خوبی از ویتامین C و مس
4گرم فیبر در هر وعده

شلغم
لازم نیست فقط وقتی سرما می خورید شلغم بخورید ، می توانید آن را به سوپ اضافه کنید و یا با زنجبیل، عسل یا لیمو ، کباب کنید. فواید سلامتی :
منبع خوبی از فیبر
منبع خوبی از ویتامین C

گل کلم
عطر و طعم دلچسب گل کلم ، کنار بشقاب غذا در زمستان عالی است. می توانید آن را بخارپز کنید یا خرد کنید و در سوپ بریزید . فواید سلامتی :
دارای موادی که به جلوگیری از سرطان کمک می کند
کلسترول را کاهش داده و منبع عالی ویتامین C است

کدو تنبل
کدو تنبل غیر از شب هالووین کاربردهای بیشمار دیگری نیز دارد !!. طعم شیرین و بافت مرطوبش آن را برای پای، کیک، و حتی پودینگ ایده آل می کند ! فواید سلامتی :
دارای اسیدهای چرب امگا 3
منبع عالی از ویتامین A و B
سرشار از پتاسیم
تامین کننده بیش از 20٪ ازفیبر مورد نیاز روزانه

انــار
این میوه خوشمزه مثل یک مخزن عالی آنتی اکسیدان است.از آب انار برای سالاد و چاشنی انواع غذاها می توانید استفاده کنید . فواید سلامتی :
طبق مطالعه انجام شده در UCLA ،آب انار بیشتر از شراب قرمز دارای آنتی اکسیدان است
منبع خوبی از ویتامین C و ویتامین B

کیوی
با استفاده از این میوه می توانید عطر و طعم جدیدی به دستور العمل های غذایی خود اضافه کنید . کیوی ترکیب فوق العاده ای با توت فرنگی، طالبی یا پرتقال ایجاد می کند و می توان با ترکیب آن با آناناس یک نوع ترشی درست کرد . فواید سلامتی :
ویتامین C بیشتر از پرتقال
منبع خوبی از پتاسیم و مس

گریپ فروت
مزه خاص گریپ فروت در مقایسه با سایر میوه های خانواده مرکبات آن را متمایز می کند . آن را به مخلوط سبزیجات اضافه کنید، یا با آووکادو و میگو میل کنید ، و یا اینکه از یک لیوان از آب تازه غنی از آنتی اکسیدان آن لذت ببرید . فواید سلامتی :
حاوی بیش از 75 درصد ویتامین C توصیه شده روزانه
منبع خوبی از لیکوپن
دارای پکتین، که نشان داده شده است برای کاهش کلسترول خون مفید است


نارنگی
می توانید از نارنگی های کوچک و شیرین در دستورات غذایی پاییزی استفاده کنید. طعم مورد علاقه ما ترکیب آنها با بادام، خرما و عسل است . آب نارنگی را با روغن، سرکه و زنجبیل در سس استفاده کنید. فواید سلامتی :
منبع خوبی از ویتامین C
منبع خوبی از بتا کاروتن
 

*TERMEH*

کاربر ويژه
[h=2]ميوه في جوآ ...
مبداء این میوه کشورروسیه است درنیوزلندسالانه27تن ودرایران سالانه10تن برداشت می شود.این میوه ازآستارا تاگرگان کشت شده.نسبت به مرکبات به سرماحساسیت کمتری دارد وتا دمای10- درجه سانتیگراد را تحمل می کندونسبت به کیوی متحمل تراست.
فصل گلدهی اواخراردیبهشت تاخرداد ماه است واواخرمهرمیوه می رسد. برداشت میوه درچندین نوبت ودرحدود1-2ماه صورت می گیرد. به رطوبت75-1درصد وPh5/4-7(اسیدی تاخنثی)نیازمنداست.ازدیاد ازطریق بذروعمرمفیدواقتصادی9-11سال است.برای گرده افشانی باید دانه گرده یک گل مادگی گل دیگری را القاءکند.این میوه دارای ید زیادی است وبرای افراد مبتلا به گواتربسیارمفید است ودرضمن فی جواء خاصیت انبارداری کمی دارد.

 

*TERMEH*

کاربر ويژه
[h=2]استار فروت ...
یکی از میوه های محلی کشور مالزی که بسیار آب دار -خوشمزه و ارزان است( نصف قیمت سیب) میوه ای است به اسم استار فروت یا کارمپولا. اصل این میوه از کشور سریلانکا به کشورهای دیگر آورده شده و در رنگهای مختلف و طعمهای مختلف وجود دارد. طعم این میوه ترش و شیرین است و حاوی مقادیر زیادی ویتامین آ و سی و فیبر می باشد. این میوه به دلیل اینکه مقطع عرضی آن به صورت ستاره است به آن استار فروت می گویند. این میوه به تازگی در بین آمریکایی ها و کانادایی ها هم محبوبیت پیدا کرده .

به طور کلی دو نوع استار فروت وجود دراد استار فروت ترش واستار فروت شیرین اولی طعم گوجه سبز را می دهد و دومی شیرین و آبدار است. ا ستار فروت در صنعت شراب سازی در برمه استفاده می شود خواص دارویی این میوه به انگور بسیار نزدیک است.

علیرغم تمام این خواص و خوشمزگی و ارزانی آن این میوه برای بیماران کلیوی کشنده و مر گبار است .
 

*TERMEH*

کاربر ويژه
[h=2]دراگون فروت ...
یکی دیگر از انواع میوه های گرمسیری ، موجود در کشور مالزی، دراگون فروت است که در واقع میوه برخی از ارقام کاکتوس (Cactus species) می باشد. معمولا این میوه را به سه شکل: پوست قرمز و گوشت سفید (white flesh, red outlook)، پوست زرد و گوشت سفید (white flesh, yellow outlook)، پوست و گوشت هر دو قرمز ( red flesh, red outlook) می توان یافت. پوست آن ازنوع نرم وفلس فلس است و در داخل آن دانه های ریزی هم وجود دارد . این میوه همانند بسیاری از میوه های دیگر سرشار از مواد معدنی و ویتامین هاست.
 

*TERMEH*

کاربر ويژه
[h=2]لیتچی ...
گیاه جک فروت که در نواحی جنوب و جنوب شرقی آسیا رشد می کند، دارای بزرگ ترین میوه ی دنیا میباشد.وزن یک میوه به تنهایی بیش از ۳۰ کیلوگرم می باشد و در موقع رسیدن طول آن بیشتر از 90 و عرش آن بیش از 50 سانتیمتر خواهد بود .طعم این میوه شیرین و شبیه آناناس می باشد اما کم آب تر است .

لیتچی – Lychee


این میوه که مخصوص مناطق گرمسیری و حاره است اصالتا بومی جنوب چین می باشد.

ابعاد این میوه در حدود 3-4 سانتی متر و توسط پوسته ای خارمانند به رنگ قرمز یا صورتی پوشیده شده است.ظاهر این میوه بسیار شبیه به میوه بوته کرچک است.داخل این پوسته که به راحتی جدا می شود،میوه سفید رنگ و بسیار لذیذ لیتچی قرار دارد.مزه این میوه ترکیبی از مزه انگور و یک طعم دلپذیر دیگر است.این میوه سرشار از ویتامین C است.

پیشن فروت (میوه شوق) Passion fruit


میوه تقریبا گرد و بیضی شکل می باشد ، پهنا 1 الی 3 اینچ ، پوست آن چرم مانند که نرم و مومی شکل بوده و آرایش رنگ آن از ارغوانی تیره کمرنگ با خالهای سفید ریز تا زرد روشن یا رنگ کدو حلوایی می باشد . درون میوه یک حفره وجود دارد که کم و بیش با یک ماده معطر دو جداره پر شده است ، کیسه های غشایی پرتقالی رنگ ، عصاره گوشتی که محتوی بذر های حفره دار – سخت ، کوچک ، قهوه ای تیره یا سیاه می باشد . دارای مزه بی نظیری که قابل ستایش می باشد ، عطرو بوی آن شبیه گواوا وشیرینی زیادی دارد . گونه زرد رنگ آن معمولا بزرگتر از ارغوانی می باشد . اما گوشت گونه ارغوانی دارای اسید کم ، مزه وعطر بهتر می باشد و بخش عمده میوه را عصاره تشکیل می دهد

سمپداک, سیکو , گواوا ( زیتون محلی ), لانگست ,دوکو , هندوانه و آناناس و موز از دیگر میوه های استوایی می باشند .
 

*TERMEH*

کاربر ويژه
[h=2]جک فروت ...
گیاه جک فروت که در نواحی جنوب و جنوب شرقی آسیا رشد می کند، دارای بزرگ ترین میوه ی دنیا میباشد.وزن یک میوه به تنهایی بیش از ۳۰ کیلوگرم می باشد و در موقع رسیدن طول آن بیشتر از 90 و عرش آن بیش از 50 سانتیمتر خواهد بود .طعم این میوه شیرین و شبیه آناناس می باشد اما کم آب تر است .
 
بالا