معصومه بانو
متخصص بخش خانه و خانواده
هویج پلوی لذیذ، سنتی و نارنجی
ا اینكه سالیان درازی است آشپزی میكنم و تقریبا غذایی از سراسر جهان نیست كه آن را نپخته باشم، اما با اطمینان میگویم هیچ غذایی در دنیا به خوشمزگی غذای ایرانی نیست. مطمئنم كه خیلی از شما با من هم عقیدهاید، به همین دلیل یك غذای خاص و خوشمزه ایرانی را برای این بخش درنظر گرفتهام. البته مطابق معمول تغییرات كوچكی در آن داده شده تا برای كسانی كه میانه خوبی با هویج ندارند هم لذتبخش باشد.
مواد لازم برای 4 نفر:
1- یكی از پیازها را ساطوری كرده و همراه مرغ در 4 قاشق غذاخوری روغن 5دقیقه تفت دهید. زردچوبه را به مواد اضافه كرده و كمی نمك و فلفل بزنید، سپس یك پیمانه آبجوش اضافه كنید و با در بسته روی شعله ملایم 54دقیقه آن را بپزید.
2- چهار قاشق غذاخوری روغن را روی شعله متوسط داغ كنید. پیاز و هویج را 8-7 دقیقه در آن تفت دهید تا نرم شده و كمی رنگ بگیرد، زرشك را به آن اضافه كنید. پس از یك دقیقه ادویه پلویی و كمی نمك و فلفل روی آن پاشیده و از روی شعله بردارید.
3- برنج را به روش معمول دم كردن در آب نمك جوشان ریخته و پس از اینكه مغز آن كمی نرم شد آبكش كرده و كنار بگذارید.
4- مرغ پخته را از قابلمه خارج و از استخوان جدا كرده و خرد كنید. مرغ را به مایه زرشك و هویج اضافه كنید و اگر دوست داشتید یك دقیقه تفت دهید تا طعمها با هم مخلوط شود.
5- كمی روغن كف قابلمه ریخته و یك تكه نان لواش كف آن بگذارید. حالا 2 راه پیشرو دارید. میتوانید برنج را عادی دم كنید و پس از پخت در دیس كشیده و مواد را روی آن بدهید یا اینكه مایه زرشك، هویج و مرغ را لابهلای پلو داده و دم كنید. انتخاب بسته به سلیقه شماست، اما من روش اول را بیشتر میپسندم، چون امكان جدا كردن مواد از چلو یا اضافه كردن آن هنگام سرو وجود دارد.
نكات:
ا اینكه سالیان درازی است آشپزی میكنم و تقریبا غذایی از سراسر جهان نیست كه آن را نپخته باشم، اما با اطمینان میگویم هیچ غذایی در دنیا به خوشمزگی غذای ایرانی نیست. مطمئنم كه خیلی از شما با من هم عقیدهاید، به همین دلیل یك غذای خاص و خوشمزه ایرانی را برای این بخش درنظر گرفتهام. البته مطابق معمول تغییرات كوچكی در آن داده شده تا برای كسانی كه میانه خوبی با هویج ندارند هم لذتبخش باشد.
مواد لازم برای 4 نفر:
- برنج: 4پیمانه، خیسانده
- مرغ: نصف یك عدد، خرد شده
- پیاز كوچك: 2عدد
- زرشك: یك پیمانه، خیس شده
- ادویه پلویی: یك قاشق غذاخوری
- زردچوبه: یك قاشق چایخوری
- هویج متوسط: 2 تا 3عدد، رنده شده
- روغن: به میزان لازم
- نمك و فلفل قرمز: به میزان لازم
1- یكی از پیازها را ساطوری كرده و همراه مرغ در 4 قاشق غذاخوری روغن 5دقیقه تفت دهید. زردچوبه را به مواد اضافه كرده و كمی نمك و فلفل بزنید، سپس یك پیمانه آبجوش اضافه كنید و با در بسته روی شعله ملایم 54دقیقه آن را بپزید.
2- چهار قاشق غذاخوری روغن را روی شعله متوسط داغ كنید. پیاز و هویج را 8-7 دقیقه در آن تفت دهید تا نرم شده و كمی رنگ بگیرد، زرشك را به آن اضافه كنید. پس از یك دقیقه ادویه پلویی و كمی نمك و فلفل روی آن پاشیده و از روی شعله بردارید.
3- برنج را به روش معمول دم كردن در آب نمك جوشان ریخته و پس از اینكه مغز آن كمی نرم شد آبكش كرده و كنار بگذارید.
4- مرغ پخته را از قابلمه خارج و از استخوان جدا كرده و خرد كنید. مرغ را به مایه زرشك و هویج اضافه كنید و اگر دوست داشتید یك دقیقه تفت دهید تا طعمها با هم مخلوط شود.
5- كمی روغن كف قابلمه ریخته و یك تكه نان لواش كف آن بگذارید. حالا 2 راه پیشرو دارید. میتوانید برنج را عادی دم كنید و پس از پخت در دیس كشیده و مواد را روی آن بدهید یا اینكه مایه زرشك، هویج و مرغ را لابهلای پلو داده و دم كنید. انتخاب بسته به سلیقه شماست، اما من روش اول را بیشتر میپسندم، چون امكان جدا كردن مواد از چلو یا اضافه كردن آن هنگام سرو وجود دارد.
نكات:
- اگر میخواهید مواد را لابهلای پلو ریخته و دم كنید از 4 تا 5 عدد هویج استفاده كرده و زرشك را جداگانه تفت دهید و هنگام سرو روی پلو بدهید.
- فراموش نكنید قبل از سرو روی پلو كمی روغن بدهید.
- هنگام دم كردن پلو، به مدت 4تا5 دقیقه شعله باید زیاد باشد تا بخار كند و تهدیگ بگیرد، سپس شعله را كم كرده و پس از 30دقیقه پلو را بكشید.
- میتوانید پیاز را از مایه زرشك حذف كنید.
- آب مرغ آبپز را صاف كرده و در كاسه كنار غذا بگذارید.