• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

پرورش سبزیجات

پانته آ

متخصص بخش
پرورش سبزیجات

دراین بخش می خواهم شما را با نحوه کاشت سبزیجات و صیفی جات در منزل و به روشی پاک و بدون کود های شیمیایی و مواد سمی اشنا کنم . هر فردی میتواند حتی در محدود ترین زمان و محدود ترین مکان به عمل کاشت این سبزیجات بپردازد و سرانجام محصول خوب و با کیفیتی برداشت کند و با کمترین هزینه میتواند در مصرف خود صرفه جویی کند زیرا اگر همان سبزی را از بازار تهیه کند ممکن است با قیمت گران ان و مرغوبیت ضعیف و مواد زائد ان و احتمال اغشته به مواد مضر و بیماری زا رو به رو شود پس از نظر عقلی و اقتصادی و بهداشتی بهتر است انسان از سبزی های خود کاشته استفاده کند .
از این رو اطلاعاتی را در مورد نحوه کاشت و مدت زمان رویش و .... را در اختیار شما قرار میدهم

زمین
ابتدا برای کاشت سبزی خانگی باید یک محدوده برای کاشت داشته باشید که ممکن است زمین کشاورزی باشد و یا یک باغچه و یا یک جعبه این بخش بستگی به توانایی شما در ایجاد یک محدوده میباشد. اگر میخواهید از زمین خود برای کاشت سبزی استفاده کنید باید عمق خاکتان به اندازه نفوذ ان ریشه در خاک باشد مثلا برای سبزی نعناع باید عمق خاک بیش از 10 سانتیمتر باشد ولی اگر میخواهید صیفی جاتی مانند کلم یا کاهو بکارید باید عمق خاک بیشتر باشد که عمق خاک بستگی به نوع گیاه دارد
خاک
یکی از مهمترین عوامل در پرورش گیاهان بخصوص در پرورش سبزی ها خاک است که باید به مقدار کافی دارای مواد معدنی و کود برگ باشد و لازم نیست برای تقویت خاک کود برگ خریداری نمایید بلکه میتوانید در فصل زمستان برگ های اضافی و پوسیده درختان را در زیر خاکی مرطوب قرار دهید و در فصل بهار از این کود برگ استفاده کنید . از مصرف زیاد کود ها بپرهیزید زیرا باعث سوزاندن ریشه گیاه میشود سعس کنید در هنگام کاشت سنگ های درشت خاک را بردارید و از ریختن خاک زیاد بر روی بذر گیاه خودداری کنید
بذر
بیشتر سبزی هایی که در بازار وجود دارند قابل کشت با بذر هستند مگر تعدادی از سبزی ها که از روش های تکثیر میتوان انها را پرورش داد.بذر ها را میتوانید از عطاری های معتبر تهیه فرمایید و یا میتوانید از کشاورزان تهیه کنید . در هنگان خریداری بذر دقت فرمایید که بذر های خرد شده و کپک زده را خریداری ننمایید زیرا رشد این سبزی ها یا ناقص است و یا کند است.​
ابیاری
بهتر است سبزی هایی را که کاشته اید در تابستان و بهار(دربهار اگر مقدار باران کافی نبود) 2بار ابیاری کنید و اگر بذر ها را تازه کاشته اید بهتر است برای ابیاری از ابپاش استفاده کنید تا بذر ها پراکنده نشوند. در فصل زمستان هم اگر به صورت گلخانه ای مایلید پرورش دهید یکبار کافی است البته فراموش نشود عوامل ذکر شده بستگی به نوع گیاه دارد.
پس از اماده سازی این عوامل میتوانید کشت سبزی را اغاز کنید

 

پانته آ

متخصص بخش
اشنایی با سبزیجات
ریحان :
این سبزی یکی از بارز ترین سبزی ها در ایران است که در مناطق وسیع کشت میشود و کشت خانگی این سبزی بسیار با کیفیت است . من این سبزی را هرساله درباغچه ام میکارم و از کیفیت بینظیر و زیبایی ان بسیار راضی هستم . بهترین زمان کاشت این سبزی در فصل بهار است البته در فصل تابستان هم میتوان انرا کشت کرد ولی کیفیت بهار را ندارد البته کشت گلخانه در همه فصول کارایی داردریحان گیاه بوته ای یک ساله ای است که معمولاً طول آن بین 20 تا 45 سانتیمتر است و دارای عطر و بوی مطلوبی است. رنگ ساقه ی بوته ی ریحان سبز تند است و دارای برگ های منظم و بیضی شکل است . گل های ریحان به رنگ سفید یا صورتی در ماه های مرداد یا شهریور به شکل خوشه در انتهای ساقه ی ریحان ظاهر می شوند و پس از چندی از همین گل ها تخم ریحان حاصل می گردد. دو نوع ریحان وجود که یک نوع آن برگ های سبز و نازکی دارد و نوع دیگر برگ های بنفش رنگ دارد. گیاه ریحان بومی هند است. این گیاه هیچ گونه ترشح زیان آوری ندارد و تمام بخش های آن مثل برگ ، گل و حتی ساقه آن بسیار معطر و خوشبو است. از این رو در تمام دنیا به عنوان یک طعم دهنده و عطر دهنده به غذا مورد استفاده قرار می گیرد
 
بالا