• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

پلو با میگو

سنجاقي

متخصص بخش گفتگوی آزاد
مواد لازم :
برنج 750 گرم
ميگو تاره 500 گرم
فلفل سبز دلمه اي 500 گرم
رب گوجه فرنگي 4 قاشق سوپخوري
بادام 2 قاشق سوپخوري
پسته 2 قاشق سوپخوري
نخود فرنگي 1 فنجان
پودر كاري 2 قاشق سوپخوري
فلفل قدري
نمك قدري

طرز تهيه :

برنج را ميشوئيم و آب آنرا بشکل کته ساده ميزان مينمائيم يک قاشق غذا خوري نمک داخل آب برنج ميريزيم رب گوجه فرنگي را نيز داخل آب برنج حل مي کنيم ، نصف از روغن را داخل آب برنج ميريزيم ، برنج را به شکل کته طبخ مينمائيم .
پوست ميگوها را ميگريم و ميشوئيم و در آب جوش دو الي سه جوش ميدهيم و در صافي ميريزيم فلفل ها را خرد مينمائيم و در بقيه روغن کمي سرخ کرده و ميگو و نخود و کشمش را داخل فلفل سرخ شده ميريزيم کمي نمک و دو قاشق سوپخوري پودر کاري و نصف از خلال پسته و بادام را بآن اضافه و مخلوط ميکنيم و اين مخلوط را وسط کته قرار داده و روي آنرا با برنج ميپوشانيم و مدت يکساعت ميگذاريم کته دم بکشد در کشيدن و تزيين آن بايد کمي سليقه بخرج داد ، پياله کوچک يا يک ليوان را وسط يک ظرف گود مناسب قرار ميدهيم و برنج را اطراف پياله ميريزيم و با پشت قاشق اطراف برنج را صاف مي کنيم بطوري که بشکل قالب در بيايد بعد پياله را از وسط برنج بر ميداريم يکي دو عدد فلفل دلمه را حلقه ميکنيم و حلقه ها را بفاصله روي برنج مي چنيم ، وسط برنج را چند برگ جعفري قرار ميدهيم و با حلقه هاي گوجه فرنگي و برگ جعفري دور برنج را تزيين مينمائيم . و بقيه خلال پسته و بادام را که قبلا در آب خيس کرده ايم روي برنج ميپاشيم .
در صورت رعايت مقادير مواد اوليه اين غذا براي 6 تا 8 نفر کافيست
طرز دم کردن کته ساده :
به ازاي هر يک کيلو برنج دو کيلو آب و کمي نمک نرم ، بار کرده زيرش را آتش مي کنيم ، همينکه آب جوش امد با احتياط کفگير را داخل آن هم زده اگر مغز برنج نپخته بود ، کمي ديگر آب در آن مي ريزيم براي کته آب بيشتري نياز است تا برنج قدري نرمتر بعمل آيد. پس از تمام شدن آب اطراف برنج را بشکل مخروط بالا ميآوريم بعد بنسبت هر يک کيلو گرم برنج دو تا سه قاشق سوپخوري روغن ( در حدود 75 گرم ) روي برنج مي ريزيم و در ظرف را مي گذاريم و حرارت زير ظرف را کمي کم مي نمائيم تا در ديگ کمي عرق بکند، در صورت داشتن فر بعد از محکم کردن در ديگ ظرف را کف فر قرار ميدهيم و حرارت را 350 درجه مي کنيم و بعد از نيم ساعت حرارت را 50 درجه کم مي کنيم نيم ساعت ديگر مي گذاريم برنج دم بکشد .براي دم کشيدن در صورتي که به ته ديگ احتياج نباشد ( مثل چلو کباب ) يکساعت وقت کافي است و در صورتيکه بخواهيم پلو ته ديگ ببندد يکساعت و نيم وقت لازم ميباشد. براي اينکه ته ديگ پلو بآساني کنده شود بايد ديگ را نيم ساعت قبل از کشيدن پلو از فر خارج نمود (بدون بر داشتن در آن ) تا ديگ کمي سرد شده و ته ديگ بآساني جدا شود. در صورتيکه پلو را روي آتش دم کرده باشيم حرارت زير آن بايد ملايم باشد و روي در ديگ را بايد مقداري آتش بريزيم شايد بعضيها موقع دم کردن پلو در آنرا دم کني بگذارند ولي چلوئيکه در فر دم کنيم و يا روي آنرا آتش بريزيم خيلي بهتر و قد کشيده تر مي شود ممکن است نصف ليوان ماست و کي زعفران سائيده حل شده در آبجوش را با 70 گرم روغن و نصف ليوان آب جوش و دو عدد زرده تخم مرغ مخلوط کنيم و ته ديگ بريزيم در اينصورت ته ديگ پلو بهتر مي شود.
 
بالا