• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

چگونه از صادرکنندگان چک برگشتی شکایت کنیم ؟

halimehsaei

New member
اگر به دنبال بهترین وکیل چک در اصفهان هستید، ابتدا پرونده یکی از وکلای متخصص در پرونده های چک را مطالعه کنید و سپس نظر او را در مورد نقاط قوت و ضعف وکیل پرونده جویا شوید.


مطالبه وجه چک ، استردادلاشه چک و ابطال چک دعاوی شاخص مطروحه چک در دادگاه محسوب می شوند توجه داشته باشید چک دارای دو وجه حقوقی و کیفری است .


وکیل چک در اصفهان متذکر می شود که امروزه چک به عنوان یکی از مهم ترین ابزارهای پرداخت توسط افراد مورد استفاده قرار می گیرد که در چرخه معاملات و فروش نیز از اهمیت بالایی برخوردار است و افراد در صورت ندانستن قوانین چک دچار مشکل می شوند که می تواند عواقب جدی به همراه داشته باشد. بنابراین همیشه توصیه می شود در این موارد با یک وکیل چک مشورت کنید.
وکیل چک در اصفهان : چک برگشتی از جمله معضلات امروز جامعه می باشد. با توجه به این که در بسیاری از معاملات علی الخصوص معاملاتی که با مبالغ بالا سر و کار دارند ، استفاده از چک بیش از پول نقد رواج دارد ، جرم جعل چک و کلاه برداری در استفاده از چک نیز روز به روز در حال افزایش است .


علاوه بر این، هر روز تعداد زیادی از افراد جهت وصول چک خود به بانک مراجعه می کنند و با حسابی مواجه می شوند که موجودی کافی جهت نقد چک در آن وجود ندارد .


این چک ها چک برگشتی (بلا محل یا پرداخت‌نشدنی) نامیده می شوند. نکته ی مهم عکس العمل مناسب در هنگام مواجهه با این مشکل است ، با مراجعه به وکیل چک برگشتی در اصفهان می توانید روند قانونی و درست را جهت شکایت از صادر کننده ی چک برگشتی طی نمایید.

برگشت زدن چک​


در صورتی که جهت نقد کردن چک به بانک مراجعه نمودید ولی با نبود وجه نقد ، کافی نبودن آن و یا مواردی چون ؛ دستور عدم پرداخت چک ، امضای جعلی ، قلم خوردگی و… مواجه شدید می توانید چک را برگشت بزنید.


مدت زمان قابل قبول برای طرح شکایت ، به موجب ماده ۱۱ قانون صدور چک، ۲ دوره ۶ ماهه است. با راهنمایی و کمک وکیل متخصص چک در اصفهان ، پس از طی این دوره ها به ترتیب ذیل می توانید جهت نقد نمودن چک اقدام به شکایت نمایید.


در ۶ ماهه ی اول ، دارنده چک می‌تواند آن را برگشت زده و گواهی عدم پرداخت دریافت کند. در صورتی که در این مدت، دارنده چک آن را به بانک ارائه نداده و مقدمات شکایت را فراهم نکند، این مهلت از بین رفته و دیگر قابل تعقیب کیفری نمی باشد.


در ۶ ماهه ی دوم ، در صورتی که صاحب چک به بانک رفته و در صورت نبود وجه نقد آن را برگشت زده و گواهی عدم پرداخت دریافت نماید. ۶ ماه فرصت دارد تا اقدام به رسیدگی کیفری در محاکم دادگستری کند.


مدت معین شکایت از صادرکنندگان چک برگشتی​


همان گونه که اشاره کردیم مهلتی معین شامل دو دوره ی شش ماهه جهت شکایت از چک برگشتی در نظر گرفته شده است.


در صورتی که در این مدت صاحب چک اقدامی انجام ندهد، دیگر امکان شکایت کیفری و محکوم کردن صادرکننده چک به مجازات‌هایی که در قانون ذکر شده است، وجود ندارد.


در صورت سپری شدن مدت معین تنها یک راه جهت شکایت وجود دارد و می‌توان از طریق طرح دعوای حقوقی و تقدیم دادخواست به دادگاه صالح به طلب مادی و خسارت‌های وارده دست یافت.


با توجه به این که این دادخواست مستلزم جریان بلندمدت دادرسی است ، دارندگان چک بی‌محل تمایل چندانی به استفاده از آن را ندارند. وکیل چک در اصفهان ، در تمامی مراحل شکایت تا زمان احقاق حق در کنار شما خواهد بود.


چگونه از صادرکنندگان چک برگشتی شکایت کنیم ؟


صدور چک بلامحل یکی از جرایمی است که شامل مسائل مختلف دادرسی مدنی و کیفری می شود. چک از جمله اسناد تجاری و در ردیف اسناد تجاری دیگر مانند برات و سفته می باشد.


قانون گذار چک را از نظر کیفری مورد حمایت قرار داده و برای صادر کننده گان چک های برگشتی مجازات تعیین کرده است.


قانون گذار سرنوشت دعوای کیفری چک را از یک طرف به دارنده ی چک و از سمت دیگر به صادر کننده سپرده است. بدون شکایت دارنده ی چک دعوای کیفری راه نمی افتد و پس از شکایت نیز، او می تواند در هر مرحله از دادرسی، با اعلام گذشت خود، روند دادرسی کیفری را متوقف نماید. صادر کننده کننده چک نیز می تواند با پرداخت مبلغ مورد نظر، به دعوای کیفری مورد نظر پایان بخشد.


جهت شکایت از صادر کنندکان چک برگشتی، ابتدا با وکیل پایه یک دادگستری، وکیل چک در اصفهان تماس بگیرید. سپس مراحل را به شرح ذیل طی نمایید.


مراحل شکایت از چک برگشتی​


ابتدا چک را برگشت بزنید و پس از آن یک گواهی عدم پرداخت اعم از ؛ هویت چک ، صادرکننده ی آن و علت عدم پرداخت را به همراه مهر و امضا از بانک دریافت نمایید.


از پشت و روی اصل چک ۲ نسخه کپی تهیه کنید.


از گواهی عدم پرداخت بانک مبنی بر علت عدم پرداخت چک ۲ نسخه کپی تهیه کند.


کپی‌های تهیه‌شده را در مرجع قضایی محل برابر با اصل کنید.


شکایت را در فرم‌های چاپی مخصوص تکمیل و امضا نمایید.


متن شکایت را به اتاق تمبر برده و برابر مبلغ هزینه شکایت چک بلامحل، آن را تمبر کنید.


اصل چک برگشتی و شناسنامه یا کارت شناسایی را همراه با مدارک ذکر شده به مرجع قضایی تحویل دهید.


تا شش ماه از تاریخ گواهی عدم اعتبار فرصت دارید تا با در دست داشتن مدارک ، به دادسرای محل مراجعه و با طرح شکایت کیفری خواستار مجازات صادرکننده چک بلامحل شوید.



مراجعه به اجرای ثبت​


وصول چک از طریق مراجعه به اجرای ثبت راه قانونی دیگری است که صاحبان چک برگشتی می توانند از طریق آن جهت احقاق حق خود اقدام نمایند. بر بر اساس ماده ۲ قانون صدور چک «چک در حکم سند لازم‌الاجرا است» بنابراین برای چک، صدور اجراییه پیش‌بینی شده است. در صورت نیاز، جهت مراجعه به اجرای ثبت ، حامد امیری وکیل چک اصفهان، راه درست را به شما نشان خواهد داد.


در این مورد نیز باید گواهی عدم پرداخت چک را از بانک دریافت نموده و عین چک را به همراه گواهینامه ای مبنی بر مطابقت امضای چک با نمونه موجود آن در بانک، به اجرای ثبت اسناد محل تسلیم کرده و تقاضای صدور اجراییه نمایید.
لازم به ذکر است ، قبل از صدور اجراییه، باید مبلغ حق‌الاجرا را در صندوق اجرای ثبت تودیع کرده و نیز به معرفی اموال متعلق به صادرکننده چک به غیر از مستثنیات دین اقدام نمایید. مستثنیات دین عبارتند از اموالی که جزء اقلام ضروری زندگی هستند.

دعوی در مراجع قضایی​

در صورت از دست دادن مهلت شکایت کیفری می توانید از طریق مراجع قضایی اقدام به احقاق حق و حقوق خود نمایید. مدارک مورد نیاز جهت شکایت از صادرکنندگان چک برگشتی در مراجع قضایی عبارت است از ؛ ۲ نسخه فتوکپی از چک بلامحل، ۲ نسخه فتوکپی گواهینامه عدم پرداخت چک بلامحل توسط بانک ، پرکردن ۲ نسخه برگ دادخواست و الصاق تمبر قانونی به آن .

جهت مطالبه مبلغ چک، به تنظیم و تقدیم دادخواست علیه صادرکننده به دادگاه عمومی محل انجام معامله یا اقامتگاه صادرکننده چک (خوانده) اقدام کنید.

مجازات چک برگشتی​

مطابق ماده ۷ قانون صدور چک ، مجازات چک های برگشتی که شامل تعقیب کیفری هستند، بدین شرح است.

اگر مبلغ ثبت شده در متن چک کمتر از ۱۰ میلیون ریال باشد، صادر کننده به حبس تا حداکثر ۶ ماه محکوم خواهد شد.

در صورتی که مبلغ چک از ۱۰ میلیون ریال تا ۵۰ میلیون ریال باشد، صادر کننده به ۶ ماه تا یک سال حبس محکوم خواهد شد.

در صورتی که مبلغ مورد نظر بیش از ۵۰ میلیون ریال باشد، نامبرده به حبس از یک سال تا ۲ سال و ممنوعیت از داشتن دسته چک به مدت ۲ سال محکوم خواهد داشت.

شایان ذکر است، مطابق با ماده ۱۰ قانون چک اگر فردی با علم به این که حساب بانکی او بسته است اقدام به صدور چک نماید، حد اکثر مجازات ذکر شده در ماده ۷ قانون صدور چک برای او در نظر گرفته می شود.

پرداخت خسارت تاخیر تادیه چک​

در ماده ی ۱۲ قانون صدور چک می خوانیم که ، صادر کننده ی چک می تواند در اثنای دادرسی کیفری و حتی بعد از صدور حکم قطعی ، اصل وجه چک و خسارت تادیه ی آن را پرداخت کند.

یا با فراهم کردن شرایط پرداخت آن ها ، سبب موقوف شدن دادرسی و یا موقوف شدن اجرای حکم شود. ظاهر ماده ی قانونی ذکر شده ، این تصور را به وجود می آورد که ، برای موقوف شدن دادرسی کیفری یا موقوف شدن اجرای حکم قطعی ، پرداخت خسارت تاخیر تادیه به همراه اصل چک ضروری است.

اما باتوجه به ماهیت مدنی خسارت تاخیر تادیه و ضرورت مطالبه ی آن ، ماده ی ۱۲ قانون صدور چک را باید منوط به حالتی دانست که دارنده ی چک به تبع دعوای کیفری طرح دعوا کرده و خسارت تاخیر تادیه را همراه با اصل وجه چک درخواست نماید.

لذا در شرایطی که صاحب چک با رعایت شرایط قانونی ، خسارت تاخیر تادیه را مطالبه نکرده باشد، پرداخت اصل وجه چک از سمت صادرکننده در جریان دادرسی برای توقف دادرسی و پس از صدور حکم قطعی برای توقف اجرای حکم کفایت می کند.

در صورتی که هر گونه پرسش یا ابهامی در مورد پرداخت خسارت تاخیر تادیه چک دارید می توانید پرسش های خود را با وکیل چک در اصفهان در میان بگذارید.
 
بالا