مواد لازم:
بیسکویت شکلاتی آسیاب شده 220 گرم
کره ذوب شده 75 گرم
آب پرتقال یک چهارم پیمانه معادل 60 میلی لیتر
پودر ژلاتین 1 قاشق سوپخوری سر پر
پنیر خامه ای 450 گرم
پودر شکر 75 گرم
خامه ساده 200 گرم
سفیده تخم مرغ 2 عدد
وانیل یک چهارم قاشق چایخوری
مواد رویه کیک
انار دانه شده 2 عدد متوسط
آب پرتقال یک چهارم پیمانه معادل 60 میلی لیتر
شکر 2 قاشق سوپخوری معادل 30 گرم
پودر آگارآگار 2 قاشق سوپخوری
آب 2 قاشق سوپخوری
رنگ قرمز خوراکی در صورت نیاز
طرز تهیه:
کره ذوب شده بهتر است سرد شده باشد.
آگارآگار یک نوع ژلاتین گیاهی است که از یک نوع جلبک دریایی گرفته می شود. برای کسانی که نمیتوانند ژلاتین مصرف کنند این پودر را میتوانند جایگزین آن کنند. البته در همه دسرها نمیتوان این جایگزینی را انجام داد.
برای چیز کیک ها معمولاً از قالب های کمربندی استفاده می کنیم یعنی قالب هایی که دیواره از کف جدا میشود. تا بتوانیم راحت تر چیز کیک را از داخل قالب جدا کنیم.
بیسکویت آسیاب شده را با کره ذوب شده که مقداری سرد شده است مخلوط می کنیم.
میتوان از بیسکویت ساده به همراه 2 قاشق سوپخوری پودر کاکائو هم به جای بیسکویت شکلاتی استفاده کرد.
وقتی بیسکویت با کره مخلوط شد داخل قالب میریزیم و کاملاً با قاشق و بعد با کف دست فشار می دهیم و پرس می کنیم.
قطر قالب 23 سانتی متر است.
اگر بیسکویت را درشت آسیاب کنید موقع بریدن چیز کیک لایه زیری آن خورد می شود.
پودر ژلاتین را روی 60 میلی لیتر آب پرتقال می پاشیم و آرام مخلوط می کنیم و به روش بن ماری روی بخار آب جوش می گذاریم تا کامل حل شود.
پنیر خامه ای را داخل کاسه همزن می ریزیم و پودر شکر را اضافه می کنیم و همزن را روشن می کنیم تا این مواد مخلوط شوند.
برای چیز کیک ها نیازی نیست با دور تند هم بزنیم. با دور کند همزن فقط در حدی که مخلوط شوند هم بزنیم کافی است.
خامه ساده یعنی خامه ای که شیرین نشده و چربی آن بیش از 35 درصد نباشد.
خامه را هم به مواد داخل کاسه همزن اضافه می کنیم تا با مواد دیگر مخلوط شود.
می توان از ورق ژلاتین هم در این دسر استفاده کرد اندازه نازک ورق ژلاتین 3 - 4 گرم و اندازه های ضخیم آنها 5 گرم هستند.
اگر از نوع ضخیم آنها استفاده کنید هر یک قاشق سوپخوری پودر ژلاتین معادل 15 گرم است یعنی 3 ورق برای این دسر لازم است. اما باید ورقه ها را در ظرفی بریزید و روی آن آب سرد بریزید تا نرم شود بعد آب اضافی را خالی کنید و به روش بن ماری ذوب کنید.
به جای پودر آگارآگار از ورق ژلاتین نمیتوان استفاده کرد چون این پودر را برای براق شدن چیز کیک استفاده میکنیم.
وانیل را به مواد داخل همزن اضافه می کنیم و هم میزنیم وقتی یکدست شدند از همزن جدا می کنیم.
سفیده های تخم مرغ را در ظرفی که کاملاً تمیز و خشک باشد با همزن برقی هم میزنیم تا کاملاً فرم بگیرد.
سفیده تخم مرغ فرم گرفته را به مواد دیگر یعنی مواد پنیری اضافه می کنیم و به شکل دورانی مخلوط میکنیم.
ژلاتین که آماده شده و گذاشته ایم سرد شده را هم به این مواد اضافه می کنیم و دوباره به حالت دورانی مخلوط می کنیم.
بهتر است دیواره قالب را با تلقهای مخصوص این کار بپوشانیم تا میوه هایی که ترش هستند آنزیمهای موجود در آنها باعث سیاه شدن کیک نشوند.
مواد آماده شده را روی بیسکویت ها میریزیم و صاف میکنیم و به مدت نیم ساعت داخل یخچال میگذاریم.
وقتی مواد را از داخل یخچال بیرون آوردیم انار را داخل ظرفی میریزیم و یک چهارم پیمانه آب پرتقال را به آن اضافه میکنیم بعد شکر را هم اضافه کرده و مخلوط می کنیم و در حدود 5 دقیقه روی حرارت می گذاریم تا گرم شود.
آب و آگارآگار را در ظرف دیگری با هم مخلوط می کنیم و این مخلوط را به انار اضافه می کنیم.
آگارآگار هم باعث غلظت مواد می شود و هم باعث براق شدن آنها می شود.
در صورت تمایل چند قطره رنگ خوراکی مایع یا رنگ پودری هم به انار اضافه می کنیم.
انار آماده شده را روی کیک میریزیم و صاف می کنیم و به مدت 2 - 3 ساعت داخل یخچال می گذاریم و سپس آماده است.
دور کیک را با خمیر فوندات گلهای مینا درست کرده و وسط آن را هم با کرم رویال تزئین کردیم.
روش تهیه خمیر فوندات
برای تهیه خمیر فوندات 480 گرم پودر شکر را الک می کنیم و داخل کاسه می ریزیم. 3 قاشق سوپخوری آب را در کاسه دیگر می ریزیم و 2 قاشق چایخوری ژلاتین را روی آب می پاشیم و روی حرارت غیر مستقیم حل می کنیم.
2 قاشق سوپخوری گلوکز مایع و 2 قاشق چایخوری گلیسیرین به مواد روی حرارت اضافه می کنیم.
بعد از اینکه این مواد آماده شد، وسط پودر شکر یا پودر قند را حفره ای ایجاد میکنیم و داخل حفره را از مایع پر می کنیم و با قاشق چوبی هم میزنیم بعد روی سطحی که پودر شکر پاشیدیم ورز می دهیم تا به شکل خمیر انعطاف پذیری درآید.
برای رنگ کردن خمیر فوندات اگر بخواهید خمیر از ابتدا یک رنگ باشد خمیر را در همان ابتدا به مواد اضافه می کنیم اما اگر بخواهیم خمیر چند رنگ باشد بعد از آماده شدن خمیر هر رنگی که بخواهیم به آن اضافه میکنیم.
بیسکویت شکلاتی آسیاب شده 220 گرم
کره ذوب شده 75 گرم
آب پرتقال یک چهارم پیمانه معادل 60 میلی لیتر
پودر ژلاتین 1 قاشق سوپخوری سر پر
پنیر خامه ای 450 گرم
پودر شکر 75 گرم
خامه ساده 200 گرم
سفیده تخم مرغ 2 عدد
وانیل یک چهارم قاشق چایخوری
مواد رویه کیک
انار دانه شده 2 عدد متوسط
آب پرتقال یک چهارم پیمانه معادل 60 میلی لیتر
شکر 2 قاشق سوپخوری معادل 30 گرم
پودر آگارآگار 2 قاشق سوپخوری
آب 2 قاشق سوپخوری
رنگ قرمز خوراکی در صورت نیاز
طرز تهیه:
کره ذوب شده بهتر است سرد شده باشد.
آگارآگار یک نوع ژلاتین گیاهی است که از یک نوع جلبک دریایی گرفته می شود. برای کسانی که نمیتوانند ژلاتین مصرف کنند این پودر را میتوانند جایگزین آن کنند. البته در همه دسرها نمیتوان این جایگزینی را انجام داد.
برای چیز کیک ها معمولاً از قالب های کمربندی استفاده می کنیم یعنی قالب هایی که دیواره از کف جدا میشود. تا بتوانیم راحت تر چیز کیک را از داخل قالب جدا کنیم.
بیسکویت آسیاب شده را با کره ذوب شده که مقداری سرد شده است مخلوط می کنیم.
میتوان از بیسکویت ساده به همراه 2 قاشق سوپخوری پودر کاکائو هم به جای بیسکویت شکلاتی استفاده کرد.
وقتی بیسکویت با کره مخلوط شد داخل قالب میریزیم و کاملاً با قاشق و بعد با کف دست فشار می دهیم و پرس می کنیم.
قطر قالب 23 سانتی متر است.
اگر بیسکویت را درشت آسیاب کنید موقع بریدن چیز کیک لایه زیری آن خورد می شود.
پودر ژلاتین را روی 60 میلی لیتر آب پرتقال می پاشیم و آرام مخلوط می کنیم و به روش بن ماری روی بخار آب جوش می گذاریم تا کامل حل شود.
پنیر خامه ای را داخل کاسه همزن می ریزیم و پودر شکر را اضافه می کنیم و همزن را روشن می کنیم تا این مواد مخلوط شوند.
برای چیز کیک ها نیازی نیست با دور تند هم بزنیم. با دور کند همزن فقط در حدی که مخلوط شوند هم بزنیم کافی است.
خامه ساده یعنی خامه ای که شیرین نشده و چربی آن بیش از 35 درصد نباشد.
خامه را هم به مواد داخل کاسه همزن اضافه می کنیم تا با مواد دیگر مخلوط شود.
می توان از ورق ژلاتین هم در این دسر استفاده کرد اندازه نازک ورق ژلاتین 3 - 4 گرم و اندازه های ضخیم آنها 5 گرم هستند.
اگر از نوع ضخیم آنها استفاده کنید هر یک قاشق سوپخوری پودر ژلاتین معادل 15 گرم است یعنی 3 ورق برای این دسر لازم است. اما باید ورقه ها را در ظرفی بریزید و روی آن آب سرد بریزید تا نرم شود بعد آب اضافی را خالی کنید و به روش بن ماری ذوب کنید.
به جای پودر آگارآگار از ورق ژلاتین نمیتوان استفاده کرد چون این پودر را برای براق شدن چیز کیک استفاده میکنیم.
وانیل را به مواد داخل همزن اضافه می کنیم و هم میزنیم وقتی یکدست شدند از همزن جدا می کنیم.
سفیده های تخم مرغ را در ظرفی که کاملاً تمیز و خشک باشد با همزن برقی هم میزنیم تا کاملاً فرم بگیرد.
سفیده تخم مرغ فرم گرفته را به مواد دیگر یعنی مواد پنیری اضافه می کنیم و به شکل دورانی مخلوط میکنیم.
ژلاتین که آماده شده و گذاشته ایم سرد شده را هم به این مواد اضافه می کنیم و دوباره به حالت دورانی مخلوط می کنیم.
بهتر است دیواره قالب را با تلقهای مخصوص این کار بپوشانیم تا میوه هایی که ترش هستند آنزیمهای موجود در آنها باعث سیاه شدن کیک نشوند.
مواد آماده شده را روی بیسکویت ها میریزیم و صاف میکنیم و به مدت نیم ساعت داخل یخچال میگذاریم.
وقتی مواد را از داخل یخچال بیرون آوردیم انار را داخل ظرفی میریزیم و یک چهارم پیمانه آب پرتقال را به آن اضافه میکنیم بعد شکر را هم اضافه کرده و مخلوط می کنیم و در حدود 5 دقیقه روی حرارت می گذاریم تا گرم شود.
آب و آگارآگار را در ظرف دیگری با هم مخلوط می کنیم و این مخلوط را به انار اضافه می کنیم.
آگارآگار هم باعث غلظت مواد می شود و هم باعث براق شدن آنها می شود.
در صورت تمایل چند قطره رنگ خوراکی مایع یا رنگ پودری هم به انار اضافه می کنیم.
انار آماده شده را روی کیک میریزیم و صاف می کنیم و به مدت 2 - 3 ساعت داخل یخچال می گذاریم و سپس آماده است.
دور کیک را با خمیر فوندات گلهای مینا درست کرده و وسط آن را هم با کرم رویال تزئین کردیم.
روش تهیه خمیر فوندات
برای تهیه خمیر فوندات 480 گرم پودر شکر را الک می کنیم و داخل کاسه می ریزیم. 3 قاشق سوپخوری آب را در کاسه دیگر می ریزیم و 2 قاشق چایخوری ژلاتین را روی آب می پاشیم و روی حرارت غیر مستقیم حل می کنیم.
2 قاشق سوپخوری گلوکز مایع و 2 قاشق چایخوری گلیسیرین به مواد روی حرارت اضافه می کنیم.
بعد از اینکه این مواد آماده شد، وسط پودر شکر یا پودر قند را حفره ای ایجاد میکنیم و داخل حفره را از مایع پر می کنیم و با قاشق چوبی هم میزنیم بعد روی سطحی که پودر شکر پاشیدیم ورز می دهیم تا به شکل خمیر انعطاف پذیری درآید.
برای رنگ کردن خمیر فوندات اگر بخواهید خمیر از ابتدا یک رنگ باشد خمیر را در همان ابتدا به مواد اضافه می کنیم اما اگر بخواهیم خمیر چند رنگ باشد بعد از آماده شدن خمیر هر رنگی که بخواهیم به آن اضافه میکنیم.