Miss zahra
متخصص بخش تکنولوژی
[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]یکی از کاربرد های بیو تکنولوژی در کشاورزی : ايجاد گياهان و ميوههاي داراي زمان ماندگاري بيشتراست


[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]
تکنیک خاموش کردن ژن: از تکنولوژی خاموش سازی ژن برای بهبود خیلی از صفات استفاده شده است که معروف ترین کاربرد این تکنیک در گوجه فرنگی است.
تکنیک خاموش کردن ژن: از تکنولوژی خاموش سازی ژن برای بهبود خیلی از صفات استفاده شده است که معروف ترین کاربرد این تکنیک در گوجه فرنگی است.
[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]گوجه فرنگی جز میوه های کلیماتریک محسوب می شود (میوه هایی که در هنگام بلوغ به شدت بافتشان از بین میرود) در زمان رسیدگی گوجه فرنگی آنزیمی به نام پلی گالاکتوروناز تولید میشود .
پلی گالاکتورونیک که یک ماکرو ملکول مستحکم است و در جداره دیواره سلول حضور دارد، توسط آنزیم پلی گالاکتوروناز تجزیه میشود و به ملکول های کوچک تر تبدیل میشود.
این مسئله باعث می شود مواد سلولی خارج شده و موجب له شدگی بافت میوه شود.همزمان با تغییر رنگ میوه این آنزیم به مقدار زیاد در گیاه تولید میشود با خاموش کردن ژن تولید کننده این آنزیم از طریق پیوند RNA-RNAمیتوان shelf lifeگوجه فرنگی را از چند روز به چند ماه افزایش داد.
پلی گالاکتورونیک که یک ماکرو ملکول مستحکم است و در جداره دیواره سلول حضور دارد، توسط آنزیم پلی گالاکتوروناز تجزیه میشود و به ملکول های کوچک تر تبدیل میشود.
این مسئله باعث می شود مواد سلولی خارج شده و موجب له شدگی بافت میوه شود.همزمان با تغییر رنگ میوه این آنزیم به مقدار زیاد در گیاه تولید میشود با خاموش کردن ژن تولید کننده این آنزیم از طریق پیوند RNA-RNAمیتوان shelf lifeگوجه فرنگی را از چند روز به چند ماه افزایش داد.