• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

کانسار طلای زگلیک

maksemos

متخصص بخش خودرو
موقعیت جغرافیایی :
محدوده اکتشافی زگلیک با وسعت تقریبی ۱۲ کیلومتر مربع در فاصله ۱۱ کیلومتری ( فاصله هوایی ) باختر اهر، در استان آذربایجان شرقی قرار دارد.


42.jpg

نمای کلی از محدوده زگیلک

زمین شناسی:
به طور کلی، سه واحد سنگ‌شناسی در محدوده مورد بررسی قابل تفکیک است: ۱ـ واحد ائوسن بالایی: شامل سنگ‌های آذرآواری و گدازه‌ای با ترکیب حدواسط ( شامل: تراکی‌آندزیت، لاتیت، آندزیت و آندزیت بازالت ). ۲ـ واحد بعد از ائوسن: شامل سنگ‌هایی با ترکیب اسیدی ( شامل سنگ‌های داسیت پورفیری تا ریوداسیتی که در بیشتر قسمت‌ها سیلیسی شده‌اند ). ۳ـ واحد کواترنری: شامل رسوبات آبرفتی دشت و آبرفت‌های جوان رودخانه‌ای.مهم‌ترین سیمای کانی‌سازی در محدوده مورد مطالعه، زون‌های کانی‌سازی رگه‌ای ـ رگچه‌ای می‌باشد که توسط گسل‌ها و زون‌های گسلی کنترل شده است. در مجموع ۱۱ رگه و زون گسلی که در آن کانی‌سازی رخ داده، شناسایی گردیده است. که امتداد اغلب آنها شمال‌ باختر ـ جنوب‌ خاور می‌باشد. پهنای رگه‌ها و زون‌های کانی‌سازی از ۱ متر تا ۲۰ متر و طول قابل مشاهده آنها از ۳۰۰ متر تا ۷۵۰ متر در تغییر است.

43.jpg

رگه اصلی موجود در منطقه


کانی‌ اصلی تشکیل دهنده رگه‌ها و زون‌های کانی‌سازی کوارتز است.همچنین کانه‌های تشکیل دهنده آنها عبارتند از: روتیل، پیریت، کالکوپیریت، گالن، تترائدریت، طلا، کوولیت، آزوریت ـ مالاکیت، اکسیدهای ثانویه و آبدار آهن. ساخت و بافت بیشتر رگه ها و زون‌های‌ کانی‌سازی از نوع بِرشی است.
در محدوده مورد مطالعه، اغلب سنگ‌ها و به‌ ویژه واحد توفی و گدازه‌ای ائوسن بالایی تحت تأثیر محلول گرمابی، متحمل تغییرات شیمیایی و کانی‌شناسی شده است. دگرسانی گرمابی فراگیر در محدوده مورد بررسی، دگرسانی پروپیلیتی است. از دیگر انواع دگرسانی‌‌های محدوده می‌توان دگرسانی‌های آرژیلیکی، سیلیسی را نام برد. به نظر می‌رسد بخشی از دگرسانی آرژیلیکی در شرایط گرمابی و بخشی نیز در اثر اکسیداسیون سولفیدها و تشکیل سیالات اسیدی سطحی بوجود آمده است. دگرسانی گرمابی در حاشیه رگه‌ها شامل سیلیسی‌شدن، آرژیلیکی‌شدن، سریسیتی‌شدن می‌ باشند.
مطالعات اکتشافی انجام شده: به منظور مطالعات ژئوشیمیایی و عیارسنجی، در این مرحله از تحقیق بیش از ۲۸۰ نمونه از رگه‌ها، زون‌های کانی‌سازی و نیز هاله دگرسانی آنها ( کمر بالا و کمر پائین ) برداشت شده است. بر اساس نتایج بدست آمده، طلا در تمامی رگه‌ها و زون‌های گسلی که در آن کانی‌سازی مشاهده می‌شود، وجود دارد. بیشترین عیار طلای اندازه‌گیری شده در محدوده مورد مطالعه ۱۶ گرم در تن (ppm)، مربوط به یک رگه سیلیسی با ضخامت ۳۰ سانتی‌متر است.

44.jpg

دگرسانی آرژیلیتی گسترده در منطقه

نمونه گیری پراکنده سطحی و سیستماتیک به تعداد ۳۵ نمونه
حفر ترانشه اکتشافی به حجم ۳۳۳ مترمکعب
ژئوفیزیک بروش IR-IS در محدوده ای به وسعت ۵۴ هکتار
تهیه نقشه ۱:۵۰۰۰ زمین شناسی به وسعت ۱۵ کیلومترمربع
حفاری: ۱۵۰ متر
مطالعات XRD، مقاطع نازک و مقاطع صیقلی
آنالیز عنصری ۸۱۸ نمونه جهت طلا و عناصر همراه
با توجه به گسترش کانه زایی و نتایج مختلف حاصله از بخش های مختلف هدف اکتشافی سال آتی عبارت است از تفسیر نتایج سطحی بدست آمده جهت شناسایی مناطق پرعیار به منظور مطالعات تکمیلی (حفر ترانشه و حفاری)

منبع : پایگاه ملی داده ها
 
بالا