• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

کانسار طلای مسجدداغی

maksemos

متخصص بخش خودرو
موقعیت جغرافیایی:
این محدوده به وسعت ۸ کیلومتر مربع در شمال‌غرب ایران، استان آذربایجان شـرقی و در ۳۵ کیلومتـری شرق جلـفا و ۵ کیلومتری غرب سیـه‌رود به مختـصـات &#۳۹;۵۶°۴۶ طول شرقی و &#۳۹;۵۲°۳۸ عرض شمالی در کوهستان قره‌داغ قرار دارد.
زمین شناسی:
مهمترین واحد سنگ شناسی محدوده مورد مطالعه متشکل از سنگهای آتشفشانی و نیمه عمیق به سن ائوسن –اولیگوسن است که با مرز گسله ، درون رسوبات فلیش محصور شده است. رسوبات فلیش از رخسارهای مهم ائوسن در این ناحیه بشمار می آید. این نهشته ها از گسترش زیادی برخوردار بوده و تناوبی از ماسه سنگ ، سنگ آهک،شیل و سیلتستون همراه با لایه های از کنگلومرا می باشند.

61.jpg

واحد آندزیتی اصلی که میزبان و مهمترین واحد سنگ شناختی منطقه معدنی است.

سنگهای آتشفشانی و نیمه عمیق در گستره اکتشافی به دو بخش قابل تفکیک می باشد:
رگه های طلا دار تیپ I با سنگ میزبان توده نیمه عمیق داسیت پورفیر دگرسان شده که از گسترش طولی و جانبی نسبتاً خوبی برخوردار هستند .فرایند سیلیسی شدن معمولاً بصورت رگچه های ظریف سیلیسی داخل شکستگیها رخ داده است و حاوی کانی سازی پیریت، اکسیدهای آهن (لیمونیت و هماتیت)، سرب، باریت،ژاروسیت،مس می باشند . عیار میانگین طلا در این رگه ها ۵ گرم در تن تخمین زده شده است.
رگه های طلا دار تیپ II رگه های مذکور مجموعه سنگهای آتشفشانی آندزیتی – تراکی آندزیتی غیره آلتره در بخش شرقی محدوده مورد مطالعه و در امتداد گسلهای تقریباً خاوری-باختری منطقه تزریق شده اند.علاوه بر اکسیدهای آهن کانی سازی پیریت،کالکوپیریت ، مس (مالاکیت ، آزوریت)، گالن نیز به چشم می خورد. بر اساس نمونه برداریهای انجام شده میزان عیار طلا در این رگه ها بین ۶ تا ۵/۶ گرم در تن می باشد.
• ترکیب سنگ شناسی قسمت خاوری ناحیه را عموماً سنگهای آندزیتی – تراکی آندزیتی غیره آلتره تا کمی آلتره با بافت پورفیریتیک همراه با سنگهای پیروکلاستیک برنگ سبز مایل به خاکستری و قهوه أی و رگه های سیلیسی –کربناته طلا دار تشکیل می دهد.

62.jpg

طلای High-sulfidation در منطقه


• قسمت غربی این مجموعه آذرین را یک توده نفوذی نیمه عمیق داسیت پورفیر تا تراکی آندزیت دگرسان شده تشکیل می دهد . این توده دگرسان شده توسط دایکهای آندزیت، تراکی آندزیت و لاتیت پورفیر و رگه های سیلیسی طلا دار متعددی که روند غالب آنها خاوری –باختری می باشد قطع شده است بخش اعظم کانی سازی محدوده اکتشافی در ارتباط با این توده دگرسان شده می باشد. انواع آلتراسیونهای پروپلتیک ، آرژیلیک ، فیلیک و پتاسیک در این کانسار قابل مشاهده است. سیمای کانی سازی طلا در محدوده مطالعاتی به شکل رگه أی بوده و کاملاً از روندهای ساختاری منطقه تبعیت می نماید.اغلب نمونه ها عیارهای قابل توجهی (۰۰۵/۰ تا ۲۰ گرم در تن) از طلا را نشان می دهند.بیش از ۱۵ رگه سیلیسی حاوی طلا در منطقه وجود دارد. شناسایی ۱۳ رگه سیلیسی که بزرگترین آن‌ها ۷۰۰ متر طول و ۲۰ متر ضخامت با عیار ۱/۰ تا چند گرم در تن طلا.

63.jpg

کانی‌زایی اپی‌ترمال رگه ای High-sulfide طلا (قسمت برجسته)

شرح فعالیت‌های اکتشافی صورت گرفته:
ـ تهیه نقشه زمین‌شناسی ـ معدنی در مقیاس ۱:۵۰۰۰
ـ برداشت ۹۲ نمونه به صورت Chip sampling از رگه‌های سیلیسی جهت آنالیز طلا
ـ طراحی و برداشت ۱۲ نمونه کانی‌سنگین از محدوده مورد مطالعه
ـ حفر ۲۲ ترانشه اکتشافی بر روی رگه‌های سیلیسی و برداشت ۵۱ نمونه به روش کانالی از ۸ ترانشه اول و اندازه‌گیری مقدار طلای آن‌ها
ـ برداشت ۵۰ نمونه از پهنه آلتراسیون جهت آنالیز XRD
ـ برداشت ۱۳ نمونه از توده سنگی جهت آنالیز مس و مولیبدن
ـ برداشت ۱۱ نمونه از رگه‌های سیلیسی مختلف جهت مطالعه سیالات درگیر
ـ برداشت ۵۶ نمونه از واحد‌های مختلف سنگی جهت مطالعه پتروگرافی
ـ برداشت ۱۵ نمونه از توده سنگی جهت بررسی شیمی سنگ (XRF)
ـ برداشت ۷ نمونه از سنگ‌های مینرالیزه جهت مطالعات کانه‌نگاری
ـ برداشت ۲۴ نمونه از سنگ‌های مینرالیزه جهت مطالعه مقاطع صیقلی
ـ برداشت ۱.۵ تن نمونه از محل رگه شماره ۳ جهت انجام آزمایش فرآوری مقدماتی
ـ طراحی و ساخت حوضچه‌های استحصال طلا جهت راه‌اندازی یک واحد استحصال آزمایشی.
ـ عملیات نقشه‌برداری در مقیاس ۱:۱۰۰۰ از محدوده اکتشافی
ـ عملیات اکتشافات ژئوفیزیکی در محدوده به روش IP,RS
ـ حفر ۷۰۰ متر گمانه اکتشافی.


64.jpg

ماده معدنی طلا_مس پورفیری بدست آمده از منطقه

منبع : پایگاه ملی داده ها
 
بالا