• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

کانسار گندی

maksemos

متخصص بخش خودرو
موقعیت جغرافیایی:

محدوده اکتشاف شده به وسعت ۳۰ هکتار واقع در ۱۳۰ کیلومتری جنوب شرق سمنان و در ۱۰ کیلومتری شمال شرق روستای معلمان و در ۳ کیلومتری شمال جاده معلمان –ترود قرار دارد . مختصات جغرافیایی منطقه مورداکتشاف عبارت است از: ۴۰ ۳۸ ° ۵۴ - ۴۰ ۳۷ ° ۵۴ و ۲۰ ۲۰ ° ۳۵ - ۲۰ ۱۴ °۳۵
دسترسی به این محدوده از طریق جاده آسفالته دامغان به جندق ممکن است. در فاصله ۱۱۵ کیلومتری جنوب دامغان، روستای معلمان قرار دارد که از این روستا جاده شوسه ای به سمت ترود جدا میشود. در مسیر این جاده و ۵ کیلومتری روستای معلمان جاده ای خاکی به سمت کلاته گندی و معادن خاک صنعتی گندی و کاکیه می رود.که ار طریق این جاده میتوان به منطقه مورد نظر دست یافت.آب وهوای این منطقه معلمان گرم و خشک و از نوع کویری تا نیمه کویری است. میزان نزولات جوی ناحیه به طور متوسط حدود ۱۴۷ میلیمتر تعیین شده است. از نظر درجه حرارت و دما، حداقل دمای ناحیه کمتر از ۶- درجه سانتیگراد و بالاترین دمای ناحیه متجاوز از ۴۰ درجه سانتیگراد میباشد.
23.jpg

نمای کلی از کانسار گندی _نگاه به شمال

زمین شناسی:
منطقه مورد نظر جزو ناحیه ترود در زون ایران مرکزی می باشد.پدیده های قابل توجه در این منطقه وجود فعالیتهای ماگمائی است. فعالیتهای ماگمائی در پالئوزوئیک و مزوزوئیک با شدت کمتر و در دوران سنوزوئیک به اوج خود رسیده است و حجم قابل ملاحظه ای از سنگهای آذرین را بجای گذاشته است .واحدهای سنگی رخنمون یافته در این منطقه شامل تناوب توف – مارن- مادستونهای توفی و ماسه سنگ با لنزهای کنگلومرا است که به رنگ قرمز ،قهوه ای و بنفش دیده می شود.واحدهای توفی ، ماسه سنگی میزبان اصلی رگه ها و برشهای کانی سازی هستند .هماتیتی شدن ، کائولینیتی شدن و گاه سیلیسی شدن و کربناتی شدن از مهمترین پدیده های دگرسانی در این واحد می باشد.
کانسار گندی یک کانسار پلی متال است. کانی سازی در این ناحیه به صورت رگه ای و طلا به شکل انکلوزیون و محلول های جامد، داخل کانی های سولفور اولیه است. عیار طلا در داخل بخش رگه ای ترانشه ها ۱ تا ۳۷ گرم در تن گزارش شده است. متوسط عیار در رگه های سطحی حدود ۷/۶ گرم در تن و بیشترین عیار در بخش های مینرالیزه تا ۲۸۵ گرم در تن گزارش شده است.در خود معدن گندی عیار طلا در حدود ۲۳/۱گرم در تن میباشد.مطالعات کانی شناسی نوری و اشعه ایکس و تجزیه شیمیایی نشان داد که کانسنگ گندی یک کانسنگ چند فلزی است که علاوه بر طلا و نقره محتوی،دارای مقادیر قابل توجهی سرب،روی و مس می باشد.کانیهای همراه آن عبارتندازدولومیت، کوارتز، گالن، اسمیت زونیت، اسفالریت، ژیپس، سروزیت، انگلوزیت، کائولینیت
.

24.jpg

نمای نزدیک از یک رگه لیمونیتی درون پیروکلاستهای قهوه ای(نگاه به شمال)

فعالیتهای اکتشافی انجام شده:
این کانسار حاصل اکتشافات ژئوشیمیایی صورت گرفته در محدوده ۲۶ برگه ۱:۱۰۰۰۰۰ از سمنان تا کاشمر می باشد. مرحله دوم اکتشافات ژئوشیمیایی و کانی سنگین در محدوده معرفی شده، در سال ۱۳۷۷ توسط طرح طلای سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور صورت گرفت که حاصل آن پیشنهاد دو محدوده زون های آنومالی غربی و شرقی گندی جهت اکتشافات نیمه تفضیلی بوده است.
این پروژه اکتشافی حاصل اکتشافات ژئوشیمیایی صورت گرفته در محدوده ۲۶ برگه ۱:۱۰۰۰۰۰ از سمنـــان تا کاشمــر می‌باشد.



25.jpg

محصول نهایی حاصل طلا و نقره گندی


فعالیت‌های صورت گرفته بعدی به قرار زیر می‌باشد:
ـ اکتشافات ژئوشیمیایی و کانی‌سنگین و معرفی دو محدوده زون آنومالی جهت مطالعات نیمه‌ تفصیلی
ـ تهیه نقشه زمین‌شناسی در مقیاس ۱:۲۰۰۰۰ در سال ۱۳۷۷.
ـ تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی و توپوگرافی با مقیاس ۱:۵۰۰ در وسعت۳۰۰ هکتار.
ـ انجام مطالعات ژئوفیزیکی در محدوده اکتشافی.
ـ حفر ۶۷ ترانشه اکتشافی به طول کل ۱۱۶۵ متر.
ـ برداشت ۸۲۱ نمونه از ترانشه‌ها و آنالیز آن‌ها برای طلا و عناصر پاراژنز.
ـ حفر ۲۷ گمانه اکتشافی جمعاً به عمق ۱۶۰۰ متر.
ـ آنالیز ۳۰۰ نمونه از مغزه‌های حفاری برای طلا و عناصر پاراژنز.
ـ انجام تست فرآوری و استحصال ۱۱۱ گرم طلا از ۱۰ تن ماده معدنی به روش سیانید لیچینگ.
بر اساس نتایج حاصل از مطالعات انجام شده، میزان ذخیره طلای زون اکسیده تا عمق ۳۰ متر در محدوده مورد مطالعه حدود ۵/۲ تن محاسبه شده است.

منبع‌ : پایگاه ملی داده ها
 
بالا