• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

کشف مجدد یک سیارک بالقوه خطرناک توسط منجم آماتور آلمانی

parisa

متخصص بخش
آژانس فضایی اروپا (ESA)‌ از بازیابی و کشف مجدد یک سیارک بالقوه خطرناک توسط منجم آماتور آلمانی خبر داد.

به گزارش علم پرس به نقل از ایسنا، سیارک ۲۰۰۸SE85 در سال ۲۰۰۸ میلادی در قالب برنامه سیارک های بالقوه خطرناک برای زمین توسط محققان رصدخانه «کاتالینا» شناسایی شده و چند رصدخانه دیگر نیز وجود آن را تأیید کردند.

اما پس از گذشت یک ماه از کشف این سیارک خطرناک با اندازه‌ای چهار برابر ماه، دیگر هیچ رصدخانه‌ای قادر به رؤیت مجدد آن در پهنای آسمان نشد.

بر اساس اعلام آژانس فضایی اروپا، «اروین شوآب» منجم آماتور آلمانی در رصدهای خود در «ایستگاه زمینی نوری» در جزیره تنریف اسپانیا موفق به کشف مجدد این سیارک گم شده با پهنای نیم کیلومتر شد.
zimg_002_101.jpg
این منجم آماتور با استفاده از یک تلسکوپ یک متری، منطقه پیش بینی شده برای یافتن سیارک ۲۰۰۸SE85 را بدقت مورد رصد قرار داده و در عرض چند ساعت در زاویه ای دو درجه دورتر از پیش بینی اولیه موفق به شناسایی مجدد این سیارک شد.

پس از کشف مدار سیارک، محاسبات تکمیلی موقعیت مکانی توسط رصدخانه های سراسر جهان انجام شد.

یک سیارک بالقوه خطرناک (PHA) باید حداقل در فاصله هفت میلیون کیلومتری با زمین قرار داشته باشد و بر اساس اعلام ناسا تاکنون حدود یک هزار و ۳۰۰ سیارک خطرناک شناسایی شده اند.

علم پرس
 

Mahdi Askari

مدير فنی
سیارک‌های بالقوه خطرناک که PHA (مخفف عبارت potentially hazardous asteroids) نیز نامیده می‌شوند، صخره‌هایی سرگردان در منظومه شمسی هستند که در حرکت مداری خود به فاصله نزدیک‌تر از 8 میلیون کیلومتری از زمین می‌رسند (فاصله متوسط زمین تا ماه چهارصدهزار کیلومتر است) و آن‌قدر بزرگ هستند که بتوانند سالم از جو زمین عبور کنند و در برخورد با سطح زمین، به مناطق وسیعی از زمین آسیب وارد کنند.
 
بالا