• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

کلوپ هوداران سپاهان اصفهان

khorde-shishe

متخصص بخش فوتبال
فولاد مبارکه سپاهان اصفهان
طوفان زرد آسیا
طلایی‎پوشان ایران
زرد طلایی
شیرهای زرد
11 jتیر 1332 (۶۰ سال قبل)
ورزشگاه فولادشهر
فولادشهر
(گنجایش: ۱۵٬۰۰۰ نفر)
مجتمع فولاد مبارکه
علیرضا رحیمی
زلاتکو کرانچار
لیگ برتر ایران
سوم
fooladsepahansport.com


 

khorde-shishe

متخصص بخش فوتبال
باشگاه فوتبال فولاد مبارکه سپاهان اصفهان، یک باشگاه فوتبال ایرانی است که در شهر اصفهان پایه گذاری شده است. این باشگاه هم اکنون در لیگ برتر فوتبال ایران (جام خلیج فارس) بازی میکند. مالک این باشگاه، مجتمع فولاد مبارکه است.

سپاهان پر افتخارترین تیم تاریخ لیگ برتر ایران با چهار مقام قهرمانی در دوره های دوم ، نهم ، دهم و یازدهم است و اولین تیم ایرانی است که به فینال لیگ قهرمانان آسیا رسیده و تنها تیمی از ایران است که به جام باشگاه های جهان در سال ۲۰۰۷ میلادی راه یافت. این تیم پرافتخارترین تیم دههٔ ۱۳۸۰ فوتبال ایران و اولین و تنها باشگاهی است که توانست در فصل 90-91 برای دومین بار از عنوان قهرمانی خود در لیگ برتر دفاع کند و برای سومین سال متوالی قهرمان شود. سپاهان با این سه قهرمانی تنها تیمی است که توانسته در تاریخ لیگ های فوتبال ایران سه بار متوالی قهرمان شود. سپاهان با قهرمانی در جام حذفی ۱۳۹۲ توانست با سه قهرمانی متوالی در لیگ برتر و یک قهرمانی حذفی برای چهارمین سال متوالی کسب جام کند و از این حیث در فوتبال باشگاهی ایران رکورددار است.

سپاهان در ایران به عنوان باشگاهی با مدیریت با ثبات، ساختار مناسب٬ منظم و اصولی شناخته شده است و با قهرمانی در فصل 81-82 به عنوان اولین قهرمان غیر تهرانی در تاریخ لیگهای فوتبال ایران به سلطهٔ بیچون و چرای دو تیم استقلال و پرسپولیس پایان داد.

طبق آخرین رده بندی برترین تیمهای باشگاهی جهان در اوت ۲۰۱۳ میلادی که توسط فدراسیون بین المللی تاریخ و آمار فوتبال صورت گرفت، تیم فوتبال سپاهان اصفهان با کسب ۱۵۵۷٫۲۷ امتیاز و کسب رتبه ۱۳۸ جهان، دومین تیم ایرانی بوده و در بین تیمهای قاره آسیا در مکان ششم قرار دارد.
 

khorde-shishe

متخصص بخش فوتبال
دهه ۱۳۳۰ و ۱۳۴۰

این تیم در سال ۱۳۳۲ توسط محمود حریری بازیکن اصفهانی تیم ملی فوتبال ایران و شاهین تهران تأسیس شد.

ابتدا نام باشگاه شاهین انتخاب شد چون شعبهای از باشگاه فوتبال شاهین تهران بود و با الگوبرداری از این باشگاه بنیانگذاری شده بود.در سال ۱۳۴۲ به عنوان نماینده اصفهان جهت شرکت در مسابقات قهرمانی ایران به تهران آمد و بعد از تساوی ۱-۱ با تهران قهرمان شد. در سال ۱۳۴۶ باشگاه شاهین تهران منحل شد و شاهین اصفهان برای جلوگیری از انحلال مجبور به تغییر نام شد و نام سپاهان را که از نامهای قدیمی شهر اصفهان بود برگزید و تا سال ۱۳۵۰ چهارده بار قهرمان باشگاههای اصفهان شد.

wsc8krtpibrz5e67u7.jpg

 

khorde-shishe

متخصص بخش فوتبال
دهه ۱۳۵۰

این تیم در سال ۱۳۵۰ به عنوان نمایندهٔ اصفهان در مسابقات انتخابی لیگ شرکت کرد. پس از غلبه بر استقلال اهواز در فینال توانست جواز صعود به جام منطقهای ایران ۱۳۵۰ که بالاترین لیگ فوتبال ایران در سال ۱۳۵۰ بود را کسب کند و در میان هشت تیم این لیگ، پنجم شد. در سال ۱۳۵۰ عازم اولین سفر خارجی شد و در تورنمنت چلنج شیپ هند به مقام نایب قهرمانی رسید. برای شرکت در لیگ تخت جمشید، تیم ذوب آهن اصفهان به دلیل برخورداری از امکانات بیشتر برای این لیگ انتخاب گردید و آنها مجبور به حضور در لیگ دو شدند و در نهایت قهرمان لیگ دو شدند و وارد مسابقات جام تخت جمشید شدند. آنها در چهار دورهٔ متوالی این جام حضور داشتند.


kfspl2dzxqklqxdpqt6i.jpg
 

khorde-shishe

متخصص بخش فوتبال
دهه ۱۳۶۰ و ۱۳۷۰

در دهه ۱۳۶۰ زیر سایهٔ تیم تازه ظهور کردهٔ تام اصفهان بودند و در این مدت مسعود تابش رهبری تیم را به عهده داشت. با شروع مسابقات لیگ آنها یکی از تیمهای همیشه حاضر در لیگ بودند. فعالیتهای فرهنگی، ورزشی باشگاه تا اواخر سال ۱۳۷۱ ادامه داشت تا اینکه به دلیل شرایط اقتصادی بوجود آمده و با در نظر گرفتن مصالح باشگاه که در اصل بر حفظ نام سپاهان بود، از اوایل سال ۱۳۷۲ این باشگاه تحت حمایت و مدیریت کارخانه سیمان سپاهان قرار گرفت و با نام باشگاه فرهنگی ورزشی سیمان سپاهان به فعالیت خود ادامه داد. در این سالها کارخانه سیمان سپاهان حمایت مالی از تیم را به عهده گرفت و تا سال ۱۳۷۹ این حمایت ادامه یافت. تغییر شرایط اقتصادی کشور و عرضه شدن سهام کارخانه سیمان سپاهان دیزیچه در بورس سهام و عدم تمایل سهامداران جدید این کارخانه به باشگاهداری سبب گردید تا در سال ۱۳۷۹ امتیاز باشگاه به فولاد مبارکه واگذار گردد و نام باشگاه به «فولاد مبارکه سپاهان» تغییر کرد

cs41zfjabz8mpvj3o68.jpg
 

khorde-shishe

متخصص بخش فوتبال
دهه ۱۳۸۰

تیم سپاهان اولین دورهٔ لیگ برتر (۸۱-۸۰) را با مربیگری استانکو پوکلهپوویچ آغاز کرد. استانکو اولین مربی سپاهان در لیگ برتر و همچنین اولین مربی خارجی این تیم در این مسابقات محسوب میشود. این مربی پس از زدراکو رایکوف٬ دومین مربی خارجی تاریخ سپاهان به حساب میآید.

این تیم در دومین دورهٔ لیگ حرفهای (۸۲-۸۱) با مربیگری فرهاد کاظمی در پنجاهمین سال تاسیس خود و به عنوان اولین تیم غیر تهرانی قهرمان لیگ برتر شد.

در سومین دورهٔ لیگ (۸۳-۸۲) ششم، در چهارمین دوره (۸۴-۸۳) مقام دهم، در پنجمین دوره (۸۵-۸۴) مقام هفتم و در ششمین دوره (۸۶-۸۵) مقام پنجم را کسب کرد. تیم سپاهان در هفتمین دورهٔ لیگ برتر (۸۷-۸۶) با پشت سر گذاشتن مشکلات عدیدهای از جمله کسر امتیاز و اجرای حکم ۲ ماه بازیهای خارج از خانه و برگزاری فشرده بازیها در خارج از خانه، تا آخرین ثانیههای اتمام لیگ، قهرمان هفتمین دوره این بازیها بود که این عنوان را در دقیقه ۹۶ بازی با پرسپولیس تهران با نتیجه ۲-۱ واگذار و به عنوان نایب قهرمان لیگ هفتم شناخته شد و در هشتمین دورهٔ لیگ برتر (۸۸-۸۷) مقام چهارمی را کسب کرد.

سپاهان در نهمین دورهٔ لیگ حرفهای (۸۹-۸۸)، با هدایت امیر قلعهنویی با اقتدار و به طور زود هنگام به عنوان قهرمانی دست یافت. یک سال بعد و در دهمین دورهٔ لیگ برتر (۹۰-۸۹) باز هم با مربیگری امیر قلعه نویی این بار هم تیم سپاهان بود که توانست قهرمانی زودهنگامی را بدست آورد و اولین تیمی باشد که توانسته است دو بار متوالی قهرمان لیگ برتر ایران شود. علاوه بر جام قهرمانی دهمین دوره لیگ برتر، جام قهرمانی دائمی مسابقات لیگ برتر به دلیل ثبت رکورد سه قهرمانی در این مسابقات به سپاهان اهدا شد.

این قهرمانی که سومین قهرمانی سپاهان در لیگ برتر بود، این تیم را پرافتخارترین تیم لیگ برتر فوتبال ایران کرد.
این تیم در سالهای ۱۳۸۳، ۱۳۸۵ و ۱۳۸۶ با غلبه بر تیمهای استقلال، پرسپولیس و صباباتری در فینال توانست قهرمان جام حذفی شود که بدین ترتیب طی دهه اخیر٬ با ۶ قهرمانی پرافتخارترین تیم دهه ۸۰ فوتبال ایران به حساب میآید.
 

khorde-shishe

متخصص بخش فوتبال
دهه ۱۳۹۰

سپاهان که در فصل ۹۰-۸۹ برای دومین سال متوالی قهرمان لیگ برتر شده بود٬ در فصل بعدی لیگ برتر٬ فصل ۹۱-۹۰ که از ابتدا لوکا بوناچیچ هدایت تیم را برعهده گرفته بود و پس از برکناری او کریم قنبری به عنوان مربی موقت انتخاب شده بود تا اینکه زلاتکو کرانچار به طور رسمی به عنوان سرمربی سپاهان برگزیده شد٬ برای سومین سال متوالی و چهارمین بار در لیگ برتر به مقام قهرمانی نیز دست یافت. با این سه قهرمانی پیاپی٬ سپاهان تنها باشگاهی در تاریخ لیگهای فوتبال ایران نام گرفت که توانسته سه بار متوالی به مقام قهرمانی دست پیدا کند. این سه قهرمانی متوالی سپاهان در لیگ برتر٬ به «هتریک قهرمانی» معروف شد.

pmehgoemi7bubnw8cy75.jpg


سپاهان در فصل بعدی موفق به کسب مقام قهرمانی در جام حذفی ۹۲-۹۱ شد تا برای چهارمین سال پیاپی کسب جام کرده باشد و تعداد قهرمانیهای خود در جام حذفی را هم به عدد چهار برساند.
 

khorde-shishe

متخصص بخش فوتبال
حضور در فینال لیگ قهرمانان آسیا


دو تیم سپاهان از ایران و اوراوا رد دایموندز از ژاپن با از پیش رو برداشتن حریفان به فینال مسابقات لیگ قهرمانان آسیا ۲۰۰۷ رسیدند. تیم فوتبال سپاهان، در تاریخ ۷ نوامبر ۲۰۰۷ و در دور رفت مسابقه فینال لیگ قهرمانان آسیا، در ورزشگاه فولادشهر اصفهان به مصاف تیم فوتبال اوراوا رد ژاپن رفت که این دیدار با تساوی ۱-۱ پایان یافت. مسابقهٔ برگشت دو تیم اوراوا رد ژاپن و سپاهان ایران در روز ۱۴ نوامبر ۲۰۰۷ به میزبانی تیم ژاپنی و در ورزشگاه سایتاما برگزار شد که تیم فوتبال اوراوا رد با ۲ گل به پیروزی رسید و با کسب نتیجهٔ ۳-۱ در مجموع دو بازی رفت و برگشت به مقام قهرمانی لیگ قهرمانان آسیا ۲۰۰۷ دست یافت. بدین ترتیب تیم فوتبال سپاهان ایران با قبول این شکست، به مقام نایب قهرمانی لیگ قهرمانان آسیا ۲۰۰۷ رضایت داد.
 

khorde-shishe

متخصص بخش فوتبال
شرکت در جام باشگاههای جهان

تیم فوتبال فولاد مبارکه سپاهان پس از کسب مقام نایب قهرمانی در مسابقات جام باشگاههای آسیا در سال ۲۰۰۷ مجوز حضور در مسابقات جام باشگاههای جهان را دریافت کرد. این تیم به عنوان اولین تیم ایرانی در این مسابقات که در توکیو ژاپن برگزار شد٬ شرکت کرد.

سپاهان در بازی اول خود در این رقابتها در تاریخ ۸۶/۹/۱۶ به مصاف ویتاکر یونایتد نیوزلند رفت. در این مسابقه که از ساعت ۱۴:۱۵ به وقت تهران در ژاپن برگزار شد، سپاهان اصفهان با گلزنی بازیکنان عراقی خود حریف را شکست داد. عماد رضا در دقایق ۳ و ۴ و عبدالوهاب ابوالهیل در دقیقه ۴۸ گلهای سپاهان را به ثمر رساندند و برای ویتاکر یونایتد، بیزلی در دقیقه ۷۵ گلزنی کرد

سپاهان در دومین دیدار خود دوباره در مقابل تیم اوراوا رد ژاپن که در فینال جام باشگاههای آسیا از این تیم شکست خورده بود قرار گرفت. سپاهان در پایان این دیدار ۳ بر یک مقابل این تیم شکست خورد تا از رویارویی با آث میلان ایتالیا محروم شود. ناگای (۳۲)، واشنگتن (۵۴) و هادی عقیلی (گل به خودی) در دقیقه ۷۰ گلهای اوراوا ردز را به ثمر رساندند. تک گل سپاهان به وسیلهٔ محمود کریمی در دقیقه ۸۰ برای نمایندهٔ ایران رقم خورد.

در این مسابقات تیم آث میلان ایتالیا با برتری برابر بوکا جونیورز آرژانتین به مقام قهرمانی رسید و جایزهٔ ۵ میلیون دلاری را دریافت کرد.
 

khorde-shishe

متخصص بخش فوتبال
هماوردان

ذوبآهن اصفهان
شهرآورد فوتبال اصفهان که بین تیمهای همشهری سپاهان و ذوبآهن انجام میشود٬ از حساسیت بالایی برخوردار است و همواره یکی از مهمترین شهرآوردهای فوتبال ایران نیز به شمار میآید. آغاز این شهرآورد به دههٔ ۱۳۵۰ برمیگردد.


استقلال تهران

از سال ۱۳۵۰ دو باشگاه استقلال و سپاهان دیدارهای متعددی در قالب مسابقات لیگ٬ حذفی و دوستانه با یکدیگر برگزار کردهاند. رقابت این دو تیم از دیرباز جذاب و دیدنی بوده و در حال حاضر این دیدار در لیگ برتر برای هر دوتیم و هواداران آنها از جذابیتی خاص و حساسیت بالایی برخوردار است که این دیدار از مسابقات مهم هر فصل این دو تیم به شمار میرود.


پرسپولیس تهران

با این که پرسپولیس و سپاهان هر دو ریشه در باشگاه فوتبال شاهین دارند، در گذشته بازی این دو باشگاه هماوردی به شمار نمیرفت. با آغاز جام خلیج فارس و قهرمانی باشگاههای اصفهانی در جامهای فوتبال ایران، به اهمیت بازیهای رودرروی باشگاههای اصفهان و تهران افزوده شد. پس از نبرد قهرمانی پرسپولیس و سپاهان در جام حذفی ۸۵-۱۳۸۴ و لیگ برتر ۸۷-۱۳۸۶، این حساسیت و اهمیت دوچندان شد، به گونهای که هماکنون این هماوردی از مهمترین بازیهای دو باشگاه در هر فصل است.
 

khorde-shishe

متخصص بخش فوتبال
فصلهای اخیر

جدول زیر عملکرد کلی سپاهان در سالهای اخیر را نشان میدهد.


80-81
۹[SUP]ام[/SUP]​
نیمه نهایی​
راه نیافت
81-82
قهرمان
نیمه نهایی​
82-83
۶[SUP]ام[/SUP]​
قهرمان
مرحله گروهی​
83-84
۱۰[SUP]ام[/SUP]
۱/۸ نهایی​
84-85
۷[SUP]ام[/SUP]​
قهرمان
راه نیافت
85-86
۵[SUP]ام[/SUP]​
قهرمان
نایب قهرمان
86-87
نایب قهرمان
۱/۴ نهایی​
مرحله گروهی​
87-88
۴[SUP]ام[/SUP]​
۱/۸ نهایی​
88-89
قهرمان
۱/۸ نهایی​
89-90
قهرمان
۱/۴ نهایی​
۱/۴ نهایی​
90-91
قهرمان
۱/۱۶ نهایی​
91-92
۳[SUP]وم[/SUP]
قهرمان
مرحله گروهی​
 

khorde-shishe

متخصص بخش فوتبال
بازیکنان

مطابق با آیین نامه نقل و انتقالات لیگ برتر در فصل ۹۳-۱۳۹۲، باشگاههای لیگ برتری مجاز به استفاده از ۲۱ بازیکن بزرگسال، ۹ بازیکن زیر ۲۳ سال، ۵ بازیکن زیر ۲۱ سال و ۳ بازیکن زیر ۱۹ سال میباشند. در این میان هر تیم میتواند از ۴ بازیکن خارجی، شامل حداقل یک بازیکن آسیایی، استفاده کند.
فهرست بازیکنان باشگاه فوتبال سپاهان اصفهان در فصل ۹۲-۱۳۹۱ به شرح زیر است.

بازیکنان کنونی

۱ دروازهبانرحمان احمدی
۳ مدافعشجاع خلیل زاده
۴ میانیمحرم نویدکیا (کاپیتان)
۵ مدافعهادی عقیلی (کاپیتان دوم)
۶ مدافعمحمد علی احمدی
۷ میانیحسین پاپی (کاپیتان چهارم)
۸ میانیمجتبی جباری
۹ مهاجممحمد غلامی
۱۰ مهاجمآرش افشین
۱۱ مدافعمحسن ایران نژاد
۱۲ میانیعلی کریمی
۱۴ مهاجمجواهیر سوکای
۱۵ میانیامید ابراهیمی (کاپیتان سوم)
۱۸ مدافعمحمد حسین مرادمند
۱۹ مدافععلی غلامی

۲۰ مهاجممهدی شریفی
۲۱ مهاجمرادومیر جالوویچ
۲۳ میانیامین جهان عالمیان
۲۶ مهاجمعلی جویانی
۲۷ دروازهبانمهدی امینی
۲۸ مدافعاحسان حاج صفی
۲۹ مدافعاحمد اسکندری
۳۲ میانیحمیدرضا کاظمی
۳۳ مدافعسعید قائدی فر
۳۵ دروازهبانشهاب گردان
۳۶ دروازهبانمحمد محمودوند
۳۸ میانیاروین بولکو
۴۰ مدافععلی حمودی
۸۸ میانییعقوب کریمی

 

khorde-shishe

متخصص بخش فوتبال
بازیکنان برجسته


  • محرم نویدکیا
  • محمود کریمی
  • احمدرضا عابدزاده
  • علی شجاعی
  • هادی عقیلی
  • محسن بنگر
  • مجید بصیرت
  • رسول خطیبی
  • سید جلال حسینی
  • احسان حاج صفی
  • سید مهدی سید صالحی
  • سید مهدی رحمتی
  • عبدالله ویسی
  • بهرام مودت
  • رحمان احمدی
  • امید ابراهیمی

  • محمود یاوری
  • ادموند بزیک
  • حسین پاپی
  • جلال اکبری
  • مجتبی جباری
  • آرمناک پطروسیان
  • لئون استپانیان
  • عماد محمد رضا
  • عبدالوهاب ابوالهیل
  • فابیو جانواریو
  • برونو سزار
  • کمیل سوسکو
  • ابراهیم توره
  • آرماندو سا
  • جابا مجیری
  • جواهیر سوکای
 

khorde-shishe

متخصص بخش فوتبال
مربیان تاریخ باشگاه

محمود حریری ۱۳۳۹–۱۳۳۲
کمیسیون فنی۱۳۴۹–۱۳۳۹
محمود یاوری ۱۳۵۷–۱۳۴۹
زدراکورایکوف ۱۳۵۷
محمود یاوری ۱۳۵۹–۱۳۵۷
مسعود تابش ۱۳۷۱–۱۳۵۹
علی رزمینه ۱۳۷۲–۱۳۷۱
فیروز کریمی ۱۳۷۳–۱۳۷۲
ناصر حجازی ۱۳۷۴–۱۳۷۳
محمود یاوری ۱۳۷۵–۱۳۷۴
رسول کربکندی ۱۳۷۷–۱۳۷۵
مهدی مناجاتی ۱۳۷۸–۱۳۷۷
حمید ندیمیان ۱۳۸۰–۱۳۷۸

استانکو پوکله ویچ ۱۳۸۱–۱۳۸۰
فرهاد کاظمی ۱۳۸۳–۱۳۸۱
استانکو پوکله ویچ ۱۳۸۴–۱۳۸۳
ادسون تاوارس ۱۳۸۵–۱۳۸۴
لوکا بوناچیچ ۱۳۸۶–۱۳۸۵
ژوروان ویرا ۱۳۸۷–۱۳۸۶
انگین فیرات ۱۳۸۷
حسین چرخابی ۱۳۸۷
فرهاد کاظمی ۱۳۸۸–۱۳۸۷
امیر قلعه نویی ۱۳۹۰–۱۳۸۸
لوکا بوناچیچ ۱۳۹۰
کریم قنبری (موقت) ۱۳۹۰
زلاتکو کرانچار اکنون–۱۳۹۰

 

khorde-shishe

متخصص بخش فوتبال
کادر فنی کنونی

سرمربی زلاتکو کرانچار
کمک مربیها قاسم زاغی نژاد
محمود کریمی
مربی دروازهبانها تونچی مردولیاس
مربی بدنسازی لوکا رادمن
آنالیزور منوچهر رضائی
مترجم رضا چلنگر
پزشک محمدجعفر رشادی
فیزیوتراپیست عباس یوسفزاده
تدارکات سعید شبیهخانی
مدیر رسانهای مرتضی رمضانی
مدیر اداری-مالی رضا فتاحی
سرپرست محمد فرامرزی
 

khorde-shishe

متخصص بخش فوتبال
سلام دوستان گرامی
دراین تایپیک هواداران سپاهان میتونند در مورد تیم مورد علاقه شون نظر بدند
هرگونه فحاشی یا توهین نسبت به تیم های دیگر یا کاربران دیگه ممنوع و در صورت مشاهده برخورد میشود
با تشکر
toto%20%28276%29.gif
 

khorde-shishe

متخصص بخش فوتبال
ما سپاهانیم و حالا حالا قهرمانیم
روزایه خوب سپاهان هم در راهه
ممنون همشهری:گل:
 

دختر مهتاب

متخصص بخش آموزش خیاطی
آفرین به غیرت بچه های اصفهان وتیم سپاهان:شاد2:
ما سپاهانیموحالاحالاقهرمانیم:شاد2:​
 
بالا