معصومه بانو
متخصص بخش خانه و خانواده
[h=2]کیک شکلاتی فیلیگری کیک شکلاتی فیلیگری

مواد لازم:
تخم مرغ: 3 عدد
شکر: 90 گرم
آرد: 60 گرم
پودر کاکائو: 30 گرم
کره: مقداری برای چرب کردن قالب
مواد میانی:
پودر ژلاتین: قاشق سوپخوری
آب سرد: یک چهارم پیمانه
شکلات تلخ: 200 گرم
پنیر خامه ای: 500 گرم
شکر: 75گرم
اسانس وانیل مایع: 1 قاشق چایخوری یا یک چهارم قاشق چایخوری پودر وانیل
ماست تازه: 200 گرم
آب گرم: یک چهارم پیمانه
طرز تهیه:
یک قالب 24 سانتی متری را با مقداری کره یا روغن جامد، چرب کرده و آرد پاشی کنید.
شکر و 3 عدد تخم مرغ را در یک کاسه شیشه ای نشکن یا فلزی ریخته و روی بخار آب جوش قرار دهید. آن را با همزن بزنید تا تخم مرغ ها سفید، ولرم و پرحباب شوند. سپس کاسه را از روی حرارت برداشته و به زدن ادامه دهید تا تخم مرغ ها سفید و کش دار شوند. کاکائو و آرد را با هم مخلوط کرده و در 3 مرحله روی تخم مرغ الک کرده و به آرامی مخلوط کنید. سپس مایه را در قالب کیک ریخته و کیک را به مدت 20 دقیقه در فر با حرارت 180 درجه سانتیگراد بپزید.
ژلاتین را روی آب بپاشید و بگذارید حالت اسفنجی پیدا کند، سپس آن را روی بخار آب قرار دهید تا به صورت محلول درآید. کیک اسفنجی را از ارتفاع نصف کنید. قسمت پایینی را داخل قالب گذاشته و قسمت دیگر را نگهدارید.
175 گرم از شکلات را روی حرارت غیر مستقیم و به روش بن ماری ذوب کنید.
پنیرخامه ای را با شکر، وانیل، ماست و آب گرم بزنید تا کاملاً مخلوط شوند. سپس محلول ژلاتین را به آرامی به آن اضافه کنید و هم بزنید. نیمی از این مایه را داخل شکلات ذوب شده ریخته و هم بزنید سپس آن را روی لایه اسفنجی داخل قالب بریزید.
لایه بعدی کیک اسفنجی را روی آن گذاشته و با بقیه مواد و شکلات باقی مانده روی کیک را طرح دهید. کیک را در یخچال بگذارید تا مواد میانی بسته شود.
نکته:
1-این دستور دارای 277 گرم کربوهیدرات، 103 گرم پروتئین، 293 گرم چربی و 4160 کیلو کالری انرژی می باشد.
2-نکته بسیار مهمی که قبل از ریختن مایه کیک در قالب وجود دارد، چرب کردن آن می باشد این که با چه روغنی قالب را چرب کنیم تا کیک بهتر و راحت تر از قالب جدا شود. روغن جامد و به خصوص کره برای این کار بهتر است و به هیچ عنوان نباید از روغن مایع استفاده شود. پاشیدن آرد سوخاری به مراتب بهتر از آرد می باشد.
3-فیلیگری به حالت تزیینی روی این کیک گفته می شود.
4-Filigree در لغت به معنای سیم کاری می باشد. "سیم کاری" به هنر ایجاد نقوش و تولید جواهرات از طریق حالت دادن و ایجاد اتصالات و جوش با استفاده از رشته های (مفتول) فلزاتی چون طلا و نقره اطلاق می گردد.

مواد لازم:
تخم مرغ: 3 عدد
شکر: 90 گرم
آرد: 60 گرم
پودر کاکائو: 30 گرم
کره: مقداری برای چرب کردن قالب
مواد میانی:
پودر ژلاتین: قاشق سوپخوری
آب سرد: یک چهارم پیمانه
شکلات تلخ: 200 گرم
پنیر خامه ای: 500 گرم
شکر: 75گرم
اسانس وانیل مایع: 1 قاشق چایخوری یا یک چهارم قاشق چایخوری پودر وانیل
ماست تازه: 200 گرم
آب گرم: یک چهارم پیمانه
طرز تهیه:
یک قالب 24 سانتی متری را با مقداری کره یا روغن جامد، چرب کرده و آرد پاشی کنید.
شکر و 3 عدد تخم مرغ را در یک کاسه شیشه ای نشکن یا فلزی ریخته و روی بخار آب جوش قرار دهید. آن را با همزن بزنید تا تخم مرغ ها سفید، ولرم و پرحباب شوند. سپس کاسه را از روی حرارت برداشته و به زدن ادامه دهید تا تخم مرغ ها سفید و کش دار شوند. کاکائو و آرد را با هم مخلوط کرده و در 3 مرحله روی تخم مرغ الک کرده و به آرامی مخلوط کنید. سپس مایه را در قالب کیک ریخته و کیک را به مدت 20 دقیقه در فر با حرارت 180 درجه سانتیگراد بپزید.
ژلاتین را روی آب بپاشید و بگذارید حالت اسفنجی پیدا کند، سپس آن را روی بخار آب قرار دهید تا به صورت محلول درآید. کیک اسفنجی را از ارتفاع نصف کنید. قسمت پایینی را داخل قالب گذاشته و قسمت دیگر را نگهدارید.
175 گرم از شکلات را روی حرارت غیر مستقیم و به روش بن ماری ذوب کنید.
پنیرخامه ای را با شکر، وانیل، ماست و آب گرم بزنید تا کاملاً مخلوط شوند. سپس محلول ژلاتین را به آرامی به آن اضافه کنید و هم بزنید. نیمی از این مایه را داخل شکلات ذوب شده ریخته و هم بزنید سپس آن را روی لایه اسفنجی داخل قالب بریزید.
لایه بعدی کیک اسفنجی را روی آن گذاشته و با بقیه مواد و شکلات باقی مانده روی کیک را طرح دهید. کیک را در یخچال بگذارید تا مواد میانی بسته شود.
نکته:
1-این دستور دارای 277 گرم کربوهیدرات، 103 گرم پروتئین، 293 گرم چربی و 4160 کیلو کالری انرژی می باشد.
2-نکته بسیار مهمی که قبل از ریختن مایه کیک در قالب وجود دارد، چرب کردن آن می باشد این که با چه روغنی قالب را چرب کنیم تا کیک بهتر و راحت تر از قالب جدا شود. روغن جامد و به خصوص کره برای این کار بهتر است و به هیچ عنوان نباید از روغن مایع استفاده شود. پاشیدن آرد سوخاری به مراتب بهتر از آرد می باشد.
3-فیلیگری به حالت تزیینی روی این کیک گفته می شود.
4-Filigree در لغت به معنای سیم کاری می باشد. "سیم کاری" به هنر ایجاد نقوش و تولید جواهرات از طریق حالت دادن و ایجاد اتصالات و جوش با استفاده از رشته های (مفتول) فلزاتی چون طلا و نقره اطلاق می گردد.