معصومه بانو
متخصص بخش خانه و خانواده
[h=2]کیک فرشته
مواد لازم:
1 و 1/4 پیمانه (150 گرم) آرد سفید کیک پزی
1 و 1/2 پیمانه (300 گرم) شکر دانه ریز
1 و 1/2 پیمانه سفیده تخم مرغ (375 میلی لیتر) (حدود 11عدد سفیده تخم مرغ درشت یا 12 عدد سفیده تخم مرغ معمولی)
1 قاشق غذاخوری (15 میلی لیتر) آب لیمو تازه
کرم تارتار 1 قاشق چایخوری (5 گرم)
1/2 قاشق چایخوری نمک(5 گرم)
1/8 قاشق چایخوری وانیل
روش تهیه:
نیمی از شکر رو با آرد کیک چند بار الک کنین و کنار بذارین
سفیده هارو در کاسه بزرگی با همزن اینقدر میزنیم تا کفی و سبک بشه
آب لیمو و کرم تارتار و نمک رو اضافه میکنیم و باز میزنیم(کرم تارتار به حفظ حالت سفیده ها کمک میکنه)
نیمه باقی مونده پودر شکر رو کم کم همزمان با هم زدن سفیده بهش اضافه و همینطور هم میزنیم تا سفیده خوب پفکی و سفت بشه و با برگردوندن ظرف ازش جدا نشه
آرد و شکر الک شده و کم کم به سفیده اضافه و با لیسک مخلوط میکنیم
در حدی که مخلوط بشه
هم نزنین که پفش میخوابه و کیکتون خراب میشه
مواد کیک رو توی قالب بدون اینکه کفش رو چرب کنین و آرد بپاشین بریزین
کیک رو توی فر از پیش گرم شده با دمای 180درجه به مدت نیم ساعت قرار بدین
بعد از این مدت سیخ چوبی تمیزی رو وسطش فرو کنین تا از پخت کیک مطمون بشین
اگه سیخ تمیز بیرون اومد کیکتون پخته
قالب کیک رو برگردونین و اجابه بدین کاملا سرد بشه و بعد کیک رو با احتیاط ازش جدا کنین
قالب مخصوص این کیک کمی پایه داره که وقتی برمیگردونین تا خنک بشه بخار نکنه خمیر بشه
اگه قالبتون پایه نداره روی توری خنک کننده برش گردونین تا از زیر هوا بکشه
منبع خانوم گل
مواد لازم:
1 و 1/4 پیمانه (150 گرم) آرد سفید کیک پزی
1 و 1/2 پیمانه (300 گرم) شکر دانه ریز
1 و 1/2 پیمانه سفیده تخم مرغ (375 میلی لیتر) (حدود 11عدد سفیده تخم مرغ درشت یا 12 عدد سفیده تخم مرغ معمولی)
1 قاشق غذاخوری (15 میلی لیتر) آب لیمو تازه
کرم تارتار 1 قاشق چایخوری (5 گرم)
1/2 قاشق چایخوری نمک(5 گرم)
1/8 قاشق چایخوری وانیل
روش تهیه:
نیمی از شکر رو با آرد کیک چند بار الک کنین و کنار بذارین
سفیده هارو در کاسه بزرگی با همزن اینقدر میزنیم تا کفی و سبک بشه
آب لیمو و کرم تارتار و نمک رو اضافه میکنیم و باز میزنیم(کرم تارتار به حفظ حالت سفیده ها کمک میکنه)
نیمه باقی مونده پودر شکر رو کم کم همزمان با هم زدن سفیده بهش اضافه و همینطور هم میزنیم تا سفیده خوب پفکی و سفت بشه و با برگردوندن ظرف ازش جدا نشه
آرد و شکر الک شده و کم کم به سفیده اضافه و با لیسک مخلوط میکنیم
در حدی که مخلوط بشه
هم نزنین که پفش میخوابه و کیکتون خراب میشه
مواد کیک رو توی قالب بدون اینکه کفش رو چرب کنین و آرد بپاشین بریزین
کیک رو توی فر از پیش گرم شده با دمای 180درجه به مدت نیم ساعت قرار بدین
بعد از این مدت سیخ چوبی تمیزی رو وسطش فرو کنین تا از پخت کیک مطمون بشین
اگه سیخ تمیز بیرون اومد کیکتون پخته
قالب کیک رو برگردونین و اجابه بدین کاملا سرد بشه و بعد کیک رو با احتیاط ازش جدا کنین
قالب مخصوص این کیک کمی پایه داره که وقتی برمیگردونین تا خنک بشه بخار نکنه خمیر بشه
اگه قالبتون پایه نداره روی توری خنک کننده برش گردونین تا از زیر هوا بکشه
منبع خانوم گل