• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

گام اول در یادگیری برنامه نویسی چیست؟

سایه

کاربر ويژه
با سلام به همه ی دوستان عزیز،

میخوام برنامه نویسی یاد بگییرم میخواستم راهنماییم کنید که باید از یادگیری چه زبانی شروع کنم و اینکه چه کتابها یا نرم افزارهای برنامه نویسی رو برای شروع مناسب می دونید؟

باتشکر

Cube

متخصص بخش هاستینگ و دامین
سلام

لازمه برنامه نویس خوب شدن :

1- برنامه نویسی باید تو خونت باشه

2- علاقه شدید و پشت کار >> صبح باید بشینی پشت pc شب با چک و لقد از پشت pc پرتت کنن تو رختخواب :نیش:

3- تمرین و تمرین و تمرین

4- وقتی استاد میگه این سوال ، اینجوری حل میشه ، تو بگی نه ، شاید راه بهتری هم داشته باشه و بری بگردی راه بهترش رو پیدا کنی ....
مثلا وقتی میگن فلان برنامه رو با حلقه for باید بنویسی ... تو بگی چرا for ؟ کی گفته حتما باید با دستور for باشه ؟
اصلا من حال کردم با while بنویسم ببینم کی می خوام جلومو بگیره :نیش:

اولین قدم در برنامه نویسی ،یاد گرفتن الگوریتم نویسی است.
الگوریتم نویسی به شما یاد میده که وقتی یک مسئله بهتون دادن و خواستن براش یک برنامه بنویسید ، برنامه رو از کجا شروع کنین.

بهترین کتاب برای یاد گرفتن الگوریتم و فلوچارت اینه :

[h=2]آموزش الگوریتم و فلوچارت

بعد از یاد گرفتن الگوریتم نویسی ، برای شروع برنامه نویسی ، من کتاب C جعفر نژاد قمی رو پیشنهاد می کنم. [HIGHLIGHT]مثال ها و تمرینات خیلی خیلی خوبی داره.[/HIGHLIGHT]

من خودم برنامه نویسی رو با همین کتاب شروع کردم.

آخرین ویرایش:

Cube

شما شروع کن ،

سوال یا مشکلی اگر بود ، تو انجمن مطرح کن ، بنده و دستان در خدمتیم.

موفق باشبد.
یا حق

سایه

کاربر ويژه
سلام
بسیار سپاسگزارم از راهنماییتون.:گل:
فقط خیلی منتظر جواب شدم ای کاش یک مقدار فاصله مطرح شدن سوال با جواب از سوی اعضای فروم کوتاهتر باشه.

آیا برای حل تمرینات لازمه از نرم افزار خاصی برای اجرای برنامه های C استفاده کنم؟! اگه لازمه ممنون میشم بهم معرفی کنید.

با تشکر

آخرین ویرایش:

Cube

سلام

نیاز به کد نویسی رو نرم افزار نیست .... شما کتاب رو تهیه کنین و رو برگه مثال ها ور تمرینات رو کار کنین.

بعد که با C و دستوراتش آشنا شدین.

می تونین هر زبان برنامه نویسی که دوست دارید رو انتخاب کنید

90% زبون های برنامه نویسی ، دستوراتشون دقبقا عین C است ....

می تونید #C یا VB یا ... رو انتخاب کنین

برای شروع همون C رو یاد بگیرین / کتاب C جعفر نژاد قمی کتاب خیلی خوبی برای یادگیری مبانی پایه ای برنامه نویسیه.

البته شاید دیگر دوستان کتاب دیگری معرفی کنم.

بنده به شخصه خودم از این کتاب شروع کردم.

نکته مهم : شاید الان بگین الگوریتم نوسی دیگه هب چه دردی می خوره ، ولی اگر سابقه آشنایی با برنامه نویسی ندارین ، پیشنهاد می کنم که حتما کتاب الگوریت و فلوچارتی که معرفی کردم رو مطالعه کنین.

همانطور که گفتم ، برنامه نویسی مثل مکانیکی یا نجاری می مونه ، دستورات ابزارهای شما هستند.

همه کتابها و مقالات آموزشی برنامه نویسی ، به شما دستورات (ابزارهای برنامه نویسی) رو آموزش میدن.

این شمایید که باید تشخیص بدید که در هر زمان از کدون ابزارها باید استفاده کنین و اینکه کدوم ابزار کارایی بهتری تو اون زمان براتون داره.

مثلا ، یک برنامه رو میدن به دو تا برنامه نویس که برنامشو بنویسن : یکی میاد برنامه رو تو 1000 خط می نویسه ...

اون یکی همون برنامه رو تو 10 خط می نویسه !

برنامه ها یکی هستند ولی برنامه نویس دوم از ابزارهایی که داشته بهتر و بهینه تر استفاده کرده ولی برنامه نویس اول اصلا نتونسته تشخیص بده که کجا از کدوم ابزارش باید استفاده کنه .

اینجاست که بنده گفتم برنامه نویسی باید تو خون طرف باشه. .....

حالا یکی ذاتا برنامه نویس به دنیا میاد ، یکی نه ، و میره با تمرین و تمرین و تمرین ، برنامه نویسی رو تو خونش تزریق می کنه.

واسه همینه که میگم علاقه شدید روحی روانی خیلی خیلی مهمه.

بذارید یه مثال ملموس بزنم :

استادمون یه تمرین (خفن) بهمون داد و گفت هر کی اینو بیاره بهش 100 (از 100 نمره) رو میدم.

خوب یکی مثل من 5 روز تموم از صبح تا شب نشستم و هی کد سعی و خطا زدم و انواع اروها رو تو این 5 روز دیدم . تا اینکه آخرش کد رو درست کردم.

یکی هم مثل دوستم ؛ 1 ساعت نشسته کد زده دیده همش ارور میگیره ، خسته شده و ولش کرده .... !

تازه من که عددی نیستم ، برنامه نویس هست که 10 دقیقه فقط زل میزنه به صفحه مانیتور و فکر می کنه ، بعد یهو میشینه یک ساعت مداوم کد میزنه .... دوباره 10 دقیقه فکر میکنه و .....

پس علاقه و صبور بودن خیلی خیلی مهمه.

موفق باشید.

Cube

یک نصیحت بهتون می کنم :

1- هیچ وقت جواب یه مثال یا تمرین رو بدون اینه کاملا بفهمینش ول نکنین .

شاید باورتون نشه ، من کل مثالها و تمرینات کتاب C جعفر نژاد رو دونه دونه خودم حل کردم ، بعد نگاه کردم ببینم روش حل اون بهتر بوده یا روش حل من .
اگر روش حل اون بهتر بوده که روش اون رو تحلیل کردم ببینم اون چکاری کرده که من نکردم ... اگر روش من بهتر بوده که چه بهتر (دم خودم گرم :نیش:)

همیشه مفهومی درس بخونید ، بشینین برنامه های مردم رو خط به خط تحلیل کنین .

تا مفهوم یک مطلب رو کاملا متوجه نشدید ، ولش نکنین .... چون بعدا به مشکل خواهید خورد

یکی از کلیدهای طلایی برنامه نویسان موفق ، قدرت تحلیل بالاشونه .

خیلی مهمه که بتونی کد به نفر دیگه رو تحلیل کنی ، این کار مثل بازی فکری می مونه ، هی چی بیشتر رو بیشتر تمرین کنی ، برنامه نویسیت بدون اینکه خودن متوجه بشی ، خفن تر و خفن تر میشه.

مثلا یه زمانی تا به من می گفتن یک چیزی می خوایم که مثلا 3 باز تکرارباید بشه ، زود می گفتم "حلقه for" ولی الان میگم : بستگی به شرایط برنامه داره ...

2- نکته دیگه اینه که : وقتی فیلم آموزشی یا مطلب آموزشی می بنید ، وقتی یک مثال زده میشه ، زود برید بشینید خودتون حلش کنین ، بعد ببینین اون طرف چطوری حلش می کنه ، خیلی وقت ها روش حل شما خیلی خیلی آسون تر از روش حل اون کسیه که داره آموزش میده

من بارها و بارها این مورد برام پیش اومده ...

بعد پیش خودم به اون طرف : برو بابا خودم بهتر بلدم :شاد::نیش:

این کار خیلی حس خوبی بهتون میده و خودش یه انگیزه خیلی خیلی بزرگی برای ادامه کارتون میشه ....

شما شروع کن .

هر جا مشکل داشتی ،
تو یک تاپیک جدید مطرح کن ، بنده شخصا در خدمتم.

انشالله ازتون یه برنامه نویس خفن میسازیم ....

معمولا دوستام مرتب میگن وای چه تمرین سختیه یا ...

ولی تکیه کلام من همیشه اینه : آسونه ، چیزی نداره ....

اصلا نترسین ، وقتی خارجی ها با این خنگیشون تونستن ، من و شما حتما می تونیم.

اونا واسه یک ریش تراش با 2 تا دونه دکمه ، 60 صفحه کتاب آموزشی میدن دست مردمشون .... !

کلهم سر جمع 2 تا دونه دکمه نهایتا 4 تا حالت می تونه داشته باشه 00 01 10 11 »» درس مدار منطقی

خوب یک ایرانی این 4 تا حالت رو تست می کنه ببینه چی میشه ... والسلام

یک مثال دیگه :
یک کارخونه خارجی بوده که تو بخش بسته بندی محصولاتش یک مشکل داشته که بعضر از بسته هاش خالی می موندن.

بعد میان کلی پول میدن به مهندساشون و اونا یک طرح میدن که یک دستگاه اشعه ایکس میزارن که بسته های خالی رو تشخیص بده و اونهها رو از خط خارج کنه

همچین مشکلی برای یک کارگاه ایرانی پیش میاد و یکی کارگرا یک پنکه میزاره جلوی خط تا بسته های خالی رو باد ببره !

پس هیچ وقت به هوشتو شک نکنین

یک قضیه ای هست که میگه همه خارجیا خنگن ....

چند وقت پیشا تلویزیون نشون داد که از همه معملمای ابتدایی انگلستان امتحان ریاضی در زمینه جمع و تفریق و ضرب و تقسیم عبارات کسری گرفتن ... نتیجه این شد که 90 درصدشون مردود شدن !
روش تدریسشون رو اگر میدیدین خندتون می گرفت (با لیوان کسر ها رو یاد بچه ها میدادن ، بعد اگر سر امتحان یک کسر بزرگ میدادی ، بچه به یک گونی لیوان برای حلش نیاز داشت .... !)

اونا هنوز تو این چیزا گیرن.....

Cube

اینجا زیاد برنامه نویس پیدا نمیشه ، اگر مشکلی داشتین می تونین تو انجمن تخصصی آی کدر که مختص برنامه نویسیه مطرح کنین

کلی آموزش و نکته توی انجمن هست که می تونین مطالعه کنین.

icoder.ir

amir_azari

New member
رفیق حال کردم از توضیحاتت راستی من c++ یاد میگیریم تا while خوندم ولی من موندم با جمع تفریق آخرش ما چی کار می کنیم مثلا چی طوری می تونیم یه برنامه بنویسیم که بره کنترول پنل اپشن فلدور پوشه های مخفی رو نشون بده ؟؟؟ منظورم رو فهمیدین ؟؟؟

Cube

رفیق حال کردم از توضیحاتت راستی من c++ یاد میگیریم تا while خوندم ولی من موندم با جمع تفریق آخرش ما چی کار می کنیم مثلا چی طوری می تونیم یه برنامه بنویسیم که بره کنترول پنل اپشن فلدور پوشه های مخفی رو نشون بده ؟؟؟ منظورم رو فهمیدین ؟؟؟

سلام

بابت تاخیر در پاسخگویی معذرت می خوام.

آخه زیاد نمیرسم اینجا سر بزنم (اطلاعات بیشتر تو امضام هست...)

این موارد رو در دوره های پیشرفته تر یاد می گیرین.

در زمینه ++C بنده تجربه ای ندارم ...

ولی در زمینه سی شارپ ، سیلابست دوره هایی که تو شرکت اسپاد تدریس می کنیم ، بدین صورته که سی شارپ 2 دوره میشه

دوره Pre MCTS که توش دستورات اصلی سی شارپ مثل همین while که گفتین رو درس میدیم.

دوره Fundation که توش کلاس نویسی ، کالکشن ها ، تابع نویسی ، کار با فایل ها ، (ایجاد/حذف/ویرایش فایل ، مخفی کردن فایل و ...) کار با XML و بیس اصلی رو یاد میدیم.

در دوره فاندیشن شما تازه می فهمین که در سی شارپ هر چیزی که استفاده می کنین یک کلاسه!

تا قبل از این دوره شما میگین : متغیر استرینگ ، متغیر اینتیجر و ....

ولی بعد از این دوره متوجه میشین که همین استرینگ خودش یک کلاس است...

در این دوره است که شما متوجه میشین که آرایه یک جزء کوچیک از یک چیزی به عنوان کالکشن است (به بیان ساده هر کلاسی که بتوان روی اعضایش با for یا foreach حرکت کرد رو کالکشن میگن)

با کالکشن های حرفه ای آشنا میشین (شاید بعد از آشنایی با کالکشن هایی مانند List و .... دیگه سراغ آرایه نرین ! )

در این دوره است که با ابنترفیس ها ، دلگیت ها ، رویداد ها و .... آشنا میشین

در این دوره است که پردازش موازی (تابع بازگشتی) رو یاد می گیرین و حرکت روی هارد و رفتن توی تک تک درایو ها و پوشه ها و جمع آوری اطلاعات فایل ها و .... رو یاد می گیرین و می تونین یک اکسپلورر ویندوز بنویسین (بنده دقیقا همین پروژه به همراه چند پروژه مثل دفترچه تلفن و .... رو انجام دادم که توی انجمن و سایتم (NetNic.ir) موجوده)

در این دوره است که شما تازه مفهوم شیء گرایی رو یاد می گیرین و می تونین نوع های داده ای یا بهتر بگم کلاس های دلخواه خودتونو ایجاد کنین

در این دوره است که مفهوم کتابخانه رو فرا می گیرین و می تونین خودتون کتابخانه های دلخواهتونو بسازین و اونا رو به دیگران بدین (روی سایتم چند کتابخانه برای ارسال ایمیل و ایجاد تصویر امنیتی برای دانلود قرار دادم ....)

و تازه از اینجاست که سفر شما به دنیای خارق العاده برنامه نویسی شروع میشه :)

پس محکم به صندلیتون بچسبین و از خلق یک برنامه لذت ببرین ...

یا حق

بالا