10منبع گياهي خوراكي براي مقابله با بيماريها
ما گياهان را دوست داريم چون ميدانيم كه در سادهترين بيان، گياهان و سبزيها براي سلامتي ما مفيد هستند و از ما در برابر عوامل بيماري زا محافظت ميكنند.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، واژه فيتوريزه مغذيها يا فتوكميالها به مواد مغذي اطلاق ميشود كه از مواد گياهي گرفته ميشوند و ميتوانند از بدن انسان حفاظت كنند.
به نظر ميرسد تركيب ابتدايي موجود در گياهان موسوم به «فتيوها» ميتوانند از بدن ما مراقبت كرده و با بيماريهايي همچون سرطان مقابله كنند؛ سيستم ايمني بدن را تقويت كرده و با فعاليت به عنوان آنتياكسيدانها به سلامت قلب نيز كمك كنند، اما چه گياهاني بايد بخوريم تا از اين مزايا بهرهمند شويم.
به گزارش روزنامه اكسپرس پزشكان ميگويند: تمام انواع سبزيجات و ميوهها در اين زمينه مفيد هستند و بايد مصرف شوند اما در اين ميان 10 گياه خوراكي مهم به لحاظ خواص آني اكسيداني و مفيد براي مقابله با بيماريها شناخته شدهتر هستند و مصرف آنها بيشتر توصيه ميشود.
اولين گياه خوراكي «سويا» است. سويا به دليل دارا بودن مادهاي به نام «جنستين» خواص ضدسرطاني فوقالعادهاي دارد و همچنين حاوي فتيواستروژن است كه خطر ابتلا و پيشرفت سرطان پروستات را كاهش ميدهد و همچنين تركيبي به نام ايزوفلاوون را دارد كه براي مقابله با سرطان سينه مفيد است.
گياه بعدي «گوجه فرنگي» است. رنگ گوجه فرنگي به دليل مادهاي به نام «ليكوپن» است كه يك كاروتنوئيد است و رشد برخي از سرطانها را كاهش داده يا سركوب ميكند. همچنين در تقويت قدرت بينايي، سيستم ايمني بدن و كاهش عوارض پيري مفيد است.
گياه بعدي «كلم بروكلي» است كه يك فيتور ريزمغذي است و خاصيت آنتي اكسيداني دارد. آنتي اكسيدانها با مولكولهاي مضر راديكال آزاد مقابله كرده و خاصيت سم زدايي دارند.
«سير» هم در اين گروه گياهان مفيد قرار ميگيرد. سير يك منبع خاص غني از نوعي فيتوريزمغذيها موسوم به تركيبات ارگانوسولفور است كه خواص ضد التهابي و آنتي اكسيداني دارد و به كنترل كلسترول نيز كمك ميكند. همچنين ريز مغذيهاي موجود در سير خاصيت ضد باكتريايي و ضد قارچي دارند.
گياه مفيد بعدي دانههاي «كتان» است كه به لحاظ تعديل كردن هورمونهاي زنانه، بهبود قدرت باروري و كاهش علائم پيش از قاعدگي و نيز پيشگيري از سرطان سينه شناخته شده و معروف است. ريزمغذيهاي موجود در دانه كتان همچنين در پيشگيري از ديابت نوع دوم مفيد هستند.
«مركبات» نيز در اين گروه از گياهان بسيار مفيد قرار ميگيرند. ريزمغذيهاي مفيد موجود در مركبات شامل آلكالوئيدها، فلاوونوئيدها، فنولها و تانيسها هستند كه همگي خواص، ضد سرطاني، آنتي اكسيداني و ضدالتهابي دارند.
«ميوههاي جاليزي» مثل هندوانه و طالبي نيز سرشار از ريزمغذيهاي گياهي مفيد هستند كه به ويژه براي سلامت قلب و عروق كاربرد دارند.
گياه خوراكي بعدي «توت آبي» يا گياه «قره قاطي» است. توت آبي سرشار از نوعي تركيب به نام آنتوسيانين است كه عامل رنگ آبي اين ميوه است. اين تركيب، التهاب را كاهش ميدهد از بدن در برابر سرطان محافظت ميكند و براي سلامت چشم، عروق سرخرگي و مغز نيز مفيد است.
دو گياه خوراكي باقي مانده و بسيار مفيد در اين فهرست «سيب زميني شيرين» و «فلفل تند» هستند كه خواص آنتي اكسيداني قوي دارند. فلفل تند حاوي تركيبي موسوم به «كاپساسيسين» است كه باعث تندي زياد فلفل ميشود. اين تركيب متابوليسم را تقويت ميكند، موجب آزاد سازي آندروفينها ميشود، در رشد سلولهاي سرطاني اختلال ايجاد ميكند و مانع از لختگي خون ميشود. فلفل تند هم چنين سرشار از ويتامين «c» است.
ما گياهان را دوست داريم چون ميدانيم كه در سادهترين بيان، گياهان و سبزيها براي سلامتي ما مفيد هستند و از ما در برابر عوامل بيماري زا محافظت ميكنند.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، واژه فيتوريزه مغذيها يا فتوكميالها به مواد مغذي اطلاق ميشود كه از مواد گياهي گرفته ميشوند و ميتوانند از بدن انسان حفاظت كنند.
به نظر ميرسد تركيب ابتدايي موجود در گياهان موسوم به «فتيوها» ميتوانند از بدن ما مراقبت كرده و با بيماريهايي همچون سرطان مقابله كنند؛ سيستم ايمني بدن را تقويت كرده و با فعاليت به عنوان آنتياكسيدانها به سلامت قلب نيز كمك كنند، اما چه گياهاني بايد بخوريم تا از اين مزايا بهرهمند شويم.
به گزارش روزنامه اكسپرس پزشكان ميگويند: تمام انواع سبزيجات و ميوهها در اين زمينه مفيد هستند و بايد مصرف شوند اما در اين ميان 10 گياه خوراكي مهم به لحاظ خواص آني اكسيداني و مفيد براي مقابله با بيماريها شناخته شدهتر هستند و مصرف آنها بيشتر توصيه ميشود.
اولين گياه خوراكي «سويا» است. سويا به دليل دارا بودن مادهاي به نام «جنستين» خواص ضدسرطاني فوقالعادهاي دارد و همچنين حاوي فتيواستروژن است كه خطر ابتلا و پيشرفت سرطان پروستات را كاهش ميدهد و همچنين تركيبي به نام ايزوفلاوون را دارد كه براي مقابله با سرطان سينه مفيد است.
گياه بعدي «گوجه فرنگي» است. رنگ گوجه فرنگي به دليل مادهاي به نام «ليكوپن» است كه يك كاروتنوئيد است و رشد برخي از سرطانها را كاهش داده يا سركوب ميكند. همچنين در تقويت قدرت بينايي، سيستم ايمني بدن و كاهش عوارض پيري مفيد است.
گياه بعدي «كلم بروكلي» است كه يك فيتور ريزمغذي است و خاصيت آنتي اكسيداني دارد. آنتي اكسيدانها با مولكولهاي مضر راديكال آزاد مقابله كرده و خاصيت سم زدايي دارند.
«سير» هم در اين گروه گياهان مفيد قرار ميگيرد. سير يك منبع خاص غني از نوعي فيتوريزمغذيها موسوم به تركيبات ارگانوسولفور است كه خواص ضد التهابي و آنتي اكسيداني دارد و به كنترل كلسترول نيز كمك ميكند. همچنين ريز مغذيهاي موجود در سير خاصيت ضد باكتريايي و ضد قارچي دارند.
گياه مفيد بعدي دانههاي «كتان» است كه به لحاظ تعديل كردن هورمونهاي زنانه، بهبود قدرت باروري و كاهش علائم پيش از قاعدگي و نيز پيشگيري از سرطان سينه شناخته شده و معروف است. ريزمغذيهاي موجود در دانه كتان همچنين در پيشگيري از ديابت نوع دوم مفيد هستند.
«مركبات» نيز در اين گروه از گياهان بسيار مفيد قرار ميگيرند. ريزمغذيهاي مفيد موجود در مركبات شامل آلكالوئيدها، فلاوونوئيدها، فنولها و تانيسها هستند كه همگي خواص، ضد سرطاني، آنتي اكسيداني و ضدالتهابي دارند.
«ميوههاي جاليزي» مثل هندوانه و طالبي نيز سرشار از ريزمغذيهاي گياهي مفيد هستند كه به ويژه براي سلامت قلب و عروق كاربرد دارند.
گياه خوراكي بعدي «توت آبي» يا گياه «قره قاطي» است. توت آبي سرشار از نوعي تركيب به نام آنتوسيانين است كه عامل رنگ آبي اين ميوه است. اين تركيب، التهاب را كاهش ميدهد از بدن در برابر سرطان محافظت ميكند و براي سلامت چشم، عروق سرخرگي و مغز نيز مفيد است.
دو گياه خوراكي باقي مانده و بسيار مفيد در اين فهرست «سيب زميني شيرين» و «فلفل تند» هستند كه خواص آنتي اكسيداني قوي دارند. فلفل تند حاوي تركيبي موسوم به «كاپساسيسين» است كه باعث تندي زياد فلفل ميشود. اين تركيب متابوليسم را تقويت ميكند، موجب آزاد سازي آندروفينها ميشود، در رشد سلولهاي سرطاني اختلال ايجاد ميكند و مانع از لختگي خون ميشود. فلفل تند هم چنين سرشار از ويتامين «c» است.