
20 توصيهي سرآشپز براي خوشمزهتر شدن غذاها


بهترين آشپز دنيا هم كه باشيد، وقتي اسم ميهمان و ميهماني شام بيايد، دست و پايتان را گم ميكنيد و استرس ميگيريد كه حالا چه كار كنم ...و چطوري غذا درست كنم كه باب ميل ميهمانها باشد و چه جوري هنر آشپزيام را به رخ همه بكشم؟!
حتماً شما هم «نيكول كيدمن» هنرپيشه معروف هاليوود را ميشناسيد و شايد فكر كنيد او آنقدر شهرت دارد و مشغول است كه اصلاً وقتي براي آشپزي ندارد اما بهتر است بدانيد اينطور نيست!
خانم كيدمن دوست دارد تا حد امكان خودش آشپزي كند و غذاهاي خانگي را به غذاهاي محل كار يا رستوران ترجيح ميدهد. او هر وقت بي كار ميشود، سري به سايتهاي آشپزي ميزند تا با جديدترين و سالمترين روشهاي پخت آشنا شود.
ما هم قصد داريم در اين مقاله، چند روش ساده اما كاربردي را براي خوشطعم كردن غذاها به شما آموزش بدهيم.
9 توصيه براي خوشطعم كردن گوشت
1. براي طعم دار كردن گوشت، اول از همه بايد بدانيد كه گوشت را ميخواهيد كبابي كنيد يا خورشتي يا استيك!
2. بهتر است گوشت قرمزي را كه ميخواهيد كباب كنيد، از 3 ساعت قبل در كيوي رنده شده، نمك، فلفل قرمز، كمي سس مايونز يا ماست و كره بخوابانيد.
3. گوشت مرغ كبابي را بايد يك روز قبل در مخلوطي از آبليمو، فلفل دلمهاي، روغن زيتون، فلفل سياه، زعفران و نمك قرار دهيد.
4. براي بهتر پختن و طعم گرفتن گوشت قرمز كبابي پيش از طعم دار كردن، بافت آن را با پشت چاقو كمي باز و نرم كنيد.
5. تركيبي از زعفران، نمك، فلفل سياه و سركه از بهترين طعمدهندهها به گوشت ماهي است.
6. اگر ميخواهيد گوشت قرمز يا مرغ را بپزيد، بهتر است پيش از اين كار، آن را با پياز، فلفل سياه و كمي زردچوبه خوب سرخ كنيد و بعد آن را بپزيد. با اين كار، هم گوشت طعم بهتري پيدا ميكند و هم از نظر ظاهري بافتش را از دست نميدهد.
7. ساقه كرفس و فلفل دلمهاي عطر بسيار خوبي به مرغ پخته ميدهند.
8. ميتوانيد براي بهتر شدن عطر و طعم گوشت استيكي، آن را از روز قبل در مخلوطي از سركه، روغن كنجد، نمك، فلفل قرمز، فلفلدلمهاي و برگ كرفس خام و حتي كمي آب گوجهفرنگي بخوابانيد.
9. حواستان باشد كه گوشت قرمز را با آب سرد و مرغ را با آب گرم بپزيد تا طعم بهتري پيدا كنند. براي پختن هر يك عدد مرغ كامل، يك ليوان آب كافي است و شما با افزودن آب بيشتر، فقط طعم مرغ را از بين خواهيد برد!
6 توصيه براي خوشطعم كردن سبزيها
1. بهتر است برخي از سبزيها مانند هويج، گلكلم، پياز و گوجهفرنگي را اصلاً نپزيد. چون اين سبزيها به صورت خام خوشمزهتر هستند. شما ميتوانيد آنها را قطعهقطعه و با كمي آبليمو طعم دار كنيد و كنار ظرف غذايتان بچينيد. اگر سفت و سختي هويج براي شما يا كودكتان قابل تحمل نيست، ميتوانيد آن را رنده كنيد تا خوردنش آسانتر شود.
2. هيچ طعمدهندهاي مانند پودر سير، فلفل سياه و مقدار بسيار كمي نمك نميتواند سبزيهاي شما را خوشطعم كند. افزودن كمي كره، روغن زيتون يا روغن كنجد به سبزيهاي پخته هم ميتواند طعم فوقالعادهاي به آنها ببخشد.
3. هرگز به سبزيهايي كه قرار است پخته شوند، آبليمو يا سركه اضافه نكنيد. اين كار باعث تلخ و بدبو شدن آنها ميشود. شما ميتوانيد آبليمو و سركه را بعد از پخت به سبزيها اضافه كنيد.
براي اينكه ويتامينها، شكل و بافت سبزيها از دست نروند و بيطعم نشوند، بهتر است به جاي آب پز كردن يا جوشاندن آنها، از روش بخارپز استفاده كنيد.
4. ذرت، نخودفرنگي، باقلا و لوبيا سبز را بلافاصله بعد از پخت از داخل ظرف خارج كنيد تا پوست رويي آنها جدا نشود و ظاهر زشتي پيدا نكنند. در ضمن، افزودن كمي كره، نمك و آويشن ميتواند طعم اين سبزيها را بسيار مطلوبتر كند.
5. اضافه كردن كمي نمك، گردوي آسياب شده، كره و پونه خشك به سيبزميني پختهشده، طعم فوقالعاده جديدي را به اين خوراكي مفيد ميدهد.
6. پختن ساقه كرفس، كنگر و بروكلي با آب مرغ يا آب گوشت باعث خوشطعم شدن اين سبزيها ميشود. البته به شرطي كه زياد حرارت نبينند و بعد از پخت هم كمي سركه بالزاميك به آنها اضافه شود!
5 توصيه براي خوشطعم كردن برنج
1. اگر ميخواهيد برنج آبكش سفيد درست كنيد، بهتر است داخل آب در حال جوش برنجتان چند عدد دانه هل يا يك چوب دارچين بيندازيد. اين طوري هم برنجتان خوشطعم ميشود و هم رنگ نميگيرد.
2. بهتر است به جاي اضافه كردن رب به لوبياپلو يا ساير پلوهايي كه به رب نياز دارند، از گوجهفرنگي رنده شده يا آب آن استفاده كنيد.
3. هميشه اضافه كردن روغن زيتون، روغن كنجد و كره به برنج ميتواند طعم بهتري به آن بدهد.
4. اگر ميخواهيد تهچين درست كنيد، داخل برنج در حال جوش كمي زردچوبه بريزيد و پس از آبكش كردن، به برنجتان زعفران بزنيد. با اين روش هم طعم زعفران حفظ ميشود و هم رنگ برنج زردتر خواهد بود.
5. اگر عادت داريد برنج ميهماني را از يكي، دو روز قبل خيس كنيد، حتماً داخل آب آن چند عدد دانه هل، برگ بو، برگ پونه يا برگ نعناع تازه بريزيد تا برنج خوشطعمتري را جلوي ميهمانهايتان بگذاريد.