آموزش درست کردن کوفته سبزی شیرازی

ziba

کاربر ويژه
آموزش درست کردن کوفته سبزی شیرازی
L135746533257.jpg


● مواد لازم
گوشت چرخ کرده
نیم کیلو
نخود
۳۰۰ گرم
برنج
یک کیلو یا پنج لیوان
سبزی
(جعفری، شوید، تره، ترخان) یک کیلو
کشمش پیاز خلال شده سرخ کرده، نمک، زردچوبه، فلفلبه اندازه دلخواه


● طرز تهیه

گوشت را با پیاز چرخ کرده و نخود را که از قبل در آب خیس شده با گوشت چرخ کرده دوباره چرخ کنید. یک لیوان از برنج ها را برداشته و بقیه را با مقداری از سبزی ها چرخ کرده و سپس تمام مواد چرخ شده را با کمی فلفل و نمک به هم مخلوط نموده به خوبی ورز دهید و درصورت لزوم تمام مواد را یک دفعه با هم چرخ کنید.

پیاز خلال شده و کشمش را تفت داده، در ظرفی (دیگ یا قابلمه) مقداری آب ریخته، سبزی و بقیه نخود چرخ شده را درآن ریخته، زرد چوبه و فلفل، نمک به آن اضافه کنید وقتی که آب جوش آمد از مواد چرخ شده به اندازه یک پرتقال نسبتا بزرگ جدا کرده وسط آن کشمش و پیاز داغ گذاشته و به صورت گلوله ای در آورید، این گلوله را بین دو کف دست به قدری بگردانید که کاملا سفت شود و در آب جوش بیندازند. آنگاه یک لیوان برنج را که کنار گذاشته اند در ظرف محتوی کوفته ها ریخته مقداری روغن به آن افزوده، حرارت می دهند تا قوام بیاید و سپس مصرف می کنند.





 

پانته آ

متخصص بخش
مواد لازم برای کوفته :
گوشت چرخی نیم کیلو
لپه 2/1 پیمانه
برنج 2/1 پیمانه
سبزی معطر شامل تره - ترخان - ریحان - شود - مرزه یک کیلو
مواد لازم برای آش کوفته
برنج 2/1 پیمانه
لپه 2/1 پیمانه
آب سبزی معطر یک و نیم پیمانه
پیاز داغ مغز گردو و کشمش به میزان لازم
نمک و فلفل و ادویه به میزان لازم
روغن به میزان لازم
طرز تهیه :
برنج و لپه را از شب قبل تمیز کرده و خیس می دهیم ( هم مواد کوفته و هم مواد آش به طور مجزا )
سبزی را پاک کرده و شسته و بعد از اینکه آبش رفت با چرخ گوشت چرخ کرده و به اندازه دلخواه ( یک پیمانه و نیم ) آبش را می گیریم .
در یک قابلمه مناسب پیاز داغ می گیریم و قبل از آنکه پیاز داغ را برداریم کشکش و مغز گردو را اضافه می کنیم و با هم تفت می دهیم و بر می داریم
در همین قابلمه برنج و لپه خیس داده شده آش را می ریزیم و می گذاریم با آرام ارام بپزه تا کاملا دانه برنج برود آب سبزی را که گرفتیم اضافه می کنیم نمک و فلفل و ادویه را هم اضافه می کنیم و می گذاریم آرام بپزد .
در این فاصله برنج و لپه کوفته را چرخ کرده و با گوشت چرخی و سبزی چرخ شده مخلوط می کنیم و خوب ورز می دهیم که کاملا تمام مواد یک دست شوند نمک و فلفل و ادویه را اضافه کرده و باز ورز می دهیم ( نکته مهم خوب ورز دادن مواد هست ) . از این مواد به اندازه یک نارنگی برداشته و بعد از کمی دوباره ورز دادن وسط آن را باز کرده و از پیاز داغ و کشکش و مغز گردو وسط آن گذاشته و مثل یک توپ کوچک آن را می بندیم و در ظرفی کنار می گذاریم . تمام مواد را به همین صورت آماده می کنیم . در این زمان آش هم قوام آمده و دانه برنج کاملا رفته این کوفته ها را اضافه کرده و می گزاریم تمام مواد به آرامی با هم بپزد . در آخر طبخ اگر روغن کم بود مقداری دیگر روغن به آن اضافه می کنیم و با تمام افرادی که دوست داریم نوش جان می کنیم .
این غذا فوق العاده خوشمزه و معطر است فقط باید خوب مواد را ورز داد تا در آش وا نرود .
 
بالا