• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

ارزیابی احساس ضربان تند قلب

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
ضربان قلب تند به چه ضربانی اطلاق می شود؟



ضربان قلب تند یا سریع به ضربانی گفته می شود که سریعتر از حد نرمال بتپد. ضربان قلب نرمال بین ۶۰ تا ۱۰۰ ضربه در دقیقه است. تندی ضربان قلب به سرعتی بالاتر از ۱۰۰ تپش در دقیقه اطلاق می شود.
وقتی ورزش می کنید یا فعالیت دیگری انجام می دهید، قلب شما به طور طبیعی سریعتر خواهد تپید. این مسئله باعث می شود قلبتان خون را در سراسر بدن پمپاژ کند تا اکسیژن لازم را به بافت های بدن برساند.
وقتی می ترسید یا احساساتی مثل اضطراب و استرس را تجربه می کنید هم ضربان قلبتان بالاتر می رود.
کسانیکه می توانند ضربان قلب خود را حس کنند احتمالاً دچار تپش قلب هستند. این مشکل می تواند به خاطر استرس، اضطراب، یا مصرف برخی داروها یا می تواند نشانه یک مشکل جدی قلبی باشد. اگر شما هم تپش قلب دارید، حتماً باید این مسئله را با پزشک خود درمیان بگذارید.
تندی ضربان قلب می تواند دلایل دیگری هم داشته باشد که عبارتند از:
▪ عفونت ریوی مثل سینه پهلو یا ذات الریه
▪ عفونت خونی که می تواند منجر به تب شود
▪ کم خونی
▪ پایین بودن فشار خون
▪ بی آبی بدن
▪ مصرف الکل یا کافئین
▪ داروهای ضد اشتها
▪ اختلالات تیروئید
▪ اختلالات قلبی مثل بی نظمی ضربان قلب
● علائم:
ممکن است هیچ علائمی از بالا بودن تپش قلبتان حس نکنید، ممکن هم هست که تپش قلبتان را حس کنید.
ممکن است احساس استرس و اضطراب کنید.
ممکن است احساس کنید قلبتان در سینه یا گلو می کوبد که باعث ایجاد درد و ناراحتی می شود. همچنین ممکن است احساس کنید که قلبتان در سینه می لرزد.
اگر کم خونی داشته باشید، احتمالاً احساس خستگی و ضعف بیش از حد میکنید و انجام فعالیت ها روزانه برایتان دشوار می شود.
برخی از افراد علاوه بر تپش قلب دچار درد سینه هم می شوند که ممکن است خفیف یا حاد باشد. شدت درد نشان نمی دهد که چقدر به عضلات قلب آسیب می رسد. اگر همراه با تپش قلب، در قفسه سینه احساس درد کردید، فوراً درخواست کمک کنید.
اگر تندی ضربان قلبتان به خاطر مشکلات ریوی است، ممکن است چه در حالت استراحت و چه انجام هر نوع فعالیت، دچار تنگی نفس شوید.
در تپش قلب هایی که از تنگی نفس ناشی می شود، بهتر است روی تخت دراز بکشید و دو بالش یا بیشتر زیر سرتان بگذارید. این تنگی نفس ممکن است شما را نصفه شب از خواب بیدار کند.
اگر مشکلات قلبی داشته باشید، ممکن است پاهایتان ورم کند به خصوص در نواحی قوزک پا به پایین. همچنین ممکن است احساس نفح کنید.
● چه باید بکنید:
حتماً باید پزشکتان را درمورد داروهای دیگری که مصرف می کنید (حتی داروهای غیرتجویزی، ویتامین ها یا دروهای گیاهی) آگاه کنید. به هیچ عنوان بدون تجویز پزشکتان از آسپیرین یا داروها حاوی آسپیرین استفاده نکنید.
اگر سابقه دیابت، یا بیماری های کبد، کلیه و قلب دارید، آنرا با پزشکتان درمیان بگذارید.
اگر در خانواده تان –فامیل درجه یک و دو-- سابقه بیماری های قلبی، سکته، کلسترول یا فشار خون بالا وجود دارد، ممکن است شما نیز در خطر ابتلا به این مشکلات باشید. درصورت وجود چنین بیماری هایی در خانواده تان، حتماً پزشکتان را مطلع کنید.
کشیدن سیگار ممکن است باعث تند شدن ضربان قلب و بروز تپش قلب شود. اگر سیگار می کشید، حتماً باید آنرا کنار بگذارید. کشیدن سیگار همچنین احتمال ابتلا به تخریب رگ های قلب را نیز افزایش می دهد.
مصرف کافئین و الکل نیز می تواند باعث بالا رفتن ضربان قلب و ابتلا به تپش قلب شود. مصرف کافئین و الکل را در برنامه غذاییتان کاهش دهید و احتمال از بین رفتن علائم این مشکل در شما وجود دارد.
حتماً تحت نظارت پزشکتان، ورزش کنید. پیاده روی، شنا، یا فعالیت های هوازی سبک، ضربان قلب شما را در حالت استراحت پایین آورده، به کاهش وزنتان کمک کرده و جریان اکسیژن را در ریه و خون تقویت می کند.
از تکنیک های تمدد اعصاب برای کاهش میزان اضطرابتان استفاده کنید. اگر احساس اضطراب می کنید، به محیطی آرام بروید و چشمانتان را ببندید. به آرامی چند نفس عمیق بکشید و سعی کنید به چیزهایی فکر کنید که به شما آرامش خاطر می دهد.
اگر برای درمان این اختلال، دارو استفاده می کنید، به هیچ عنوان مصرف دارو را قبل از دستور پزشک قطع نکنید و دقیقاً طبق تجویز پزشکتان آنرا مصرف کنید.
اگر مصرف یک وعده از قرصتان را فراموش کردید، حتماً با پزشکتان در میان بگذارید.
اگر علائم یا عوارض جانبی مشاهده می کنید، به ویژه اگر حاد باشند، حتماً پزشکتان را از آن وضعیت آگاه کنید.
● داروهایی که ممکن است توسط پزشک تجویز شود:
▪ بازدارنده های ACE :
این داروها به باز کردن و گشاد کردن رگ های خونی کمک میکند. فشارخونتان را پایین آورده و جریان خون به کلیه ها و سراسر بدن تقویت می کند. درصورت وجود دیابت یا پروتئین در ادرارتان برای محافظت از کلیه ها، پزشک معالجتان همچنین ممکن است داروهای زیر را تجویز کند: Enalapril Maleate (Vasotec)، Lisinopril (Zestril، و (Fosinopril Sodium (Monopril.
▪ داروهای ضد اضطراب:
اگر بالا رفتن ضربان قلبتان به خاطر اضطراب باشد، پزشک ممکن است داروهای ضد اضطراب که anxiolytic نامیده می شوند، برای شما تجویز کند. این داروها به آرام کردن شما کمک میکند. این داروها را حتماً باید درصورت احساس اضطراب مصرف کنید. اگر این داروها علائم شما را تخفیف نداد، حتماً با پزشکتان در میان بگذارید.
▪ داروهای Beta-blocker:
این داروها برای کاهش ضربان قلب و تقویت گردش خون در سراسر بدن مورد استفاده قرار می گیرد. درصورت نامنظم بودن ضربان قلب یا بالا بودن فشارخون این دارو برای شما تجویز می شود. برخی نمونه های این دارو عبارتند از: (metoprolol (Lopressor)، Propanolol (Inderal و Atenolol (Tenormin).
▪ بلاکرهای شبکه ای کلسیم:
این داروها برای درمان دردهای سینه، فشارخون بالا یا نامنظم بودن ضربان قلب تجویز می شود. این داروها ضربان قلب را کند می کند. برخی از انواع متداول آن عبارتند از: Verapamil HCL (Calan)، و (Diltiazem (Dilacor.
▪ دیگوکسین (Digoxin):
این دارو که دیجیتالیس نیز نامیده می شود، با کند کردن ضربان قلب و کارآمدتر کردن ضربان های قلب، کار می کند. این دارو گردش خون را در سراسر بدن بهبود می بخشد.
▪ داروهای ادرارآور (Duretics):
این داروها با وادار کردن شما به ادرار کردن اب اضافه بدن، از نارسایی قلبی جلوگیری میکند. برخی نمونه های این دارو عبارتند از: furosemide (Lasix)، Hydrochlorthiazide. این دارو ممکن است به تنهایی یا همراه با داروهای دیگر تجویز شود.
به هیچ عنوان به طور ناگهانی مصرف هیچیک از این داروها را متوقف نکنید چون ممکن است عوارض جانبی خطرناکی به دنبال داشته باشد.
● چه موقع از پزشک کمک بخواهید:
▪ تب ۱۰۰.۵ درجه فارنهایت، سرد شدن بدن، گلو درد (نشانه های احتمالی عفونت).
▪ تنگی نفس، درد و ناراحتی در قفسه سینه، ورم کردن لب ها یا گلو
▪ حس کردن تند شدن ضربان های قلب
▪ هرگونه جوش جدید روی صورت، به ویژه اگر به تازگی داروهایتان را عوض کرده باشید
▪ ورم غیر طبیعی پاها
▪ اضافه کردن وزن بیشتر از ۲ تا ۶ کیلو در یک هفته
نکته: شدیداً توصیه می شود که درمورد وضعیت سلامتی خود با پزشک مشاوره کنید. اطلاعات موجود در این مقاله فقط جنبه آموزشی داشته و نمی تواند جایگزین خوبی برای نظر و صلاحدید پزشک شما باشد.

آرمند


سایت مردمان پورتال جوانان
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
بي‌نظمي‌ضربان قلب در ورزشکاران، طبيعي است


واحد مرکزي خبر: مطالعه جديد محققان علوم پزشکي نشان مي‌دهد بي‌نظمي‌ضربان قلب که در بسياري از ورزشکاران مشاهده مي‌شود، يکي از عوارض جانبي ورزش است و تاثير منفي بر قلب ندارد.



به گزارش رويترز، ورزشکاران حرفه‌اي اغلب ضربان قلب پاييني نسبت به افراد طبيعي دارند ولي هنگامي‌که فعاليت ورزشي آنان آغاز مي‌شود، ضربان قلب‌شان دچار بي‌نظمي يا آريتمي ‌‌مي‌شود. مطالعه محققان نشان مي‌دهد تا 30 درصد ورزشکاران حرفه‌اي دچار چنين بي‌نظمي‌هايي در ضربان قلب مي‌شوند. محققان با بررسي يکصد و هفتاد و پنج ورزشکار المپيک و ورزشکاران حرفه‌اي دريافتند که اختلال در ريتم قلب آنان يا اريتمي، پديده‌اي طبيعي است.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
تپش قلب هنگام استراحت را جدي بگيريد

پزشکان هشدار داده‏اند که تپش قلب هنگام استراحت مي‌تواند نشانه ناراحتي قلبي در زنان باشد و لازم است افراد با مشاهده آن موضوع را جدي بگيرند...



به نقل از خبرگزاري فرانسه، بررسي هفت ساله روي 129هزار زن يائسه نشان داد تپش قلب هنگام استراحت اگر از 76 ضربه در دقيقه بگذرد تا 26 درصد احتمال سکته را افزايش مي‌دهد.


متخصصان توصيه مي‌کنند پزشکان تپش قلب را در زنان و مردان جدي بگيرند و افرادي که در حين استراحت نيز به تپش قلب دچارند با تصحيح شيوه زندگي خود، ناراحتي‌هاي قلبي را از خود دور کنند. رژيم غذايي کم‏چربي نه تنها سبب کاهش فشار خون و پيشگيري از چاقي مي‌شود بلکه در کنار ورزش و فعاليت بدني احتمال بروز ناراحتي‌هاي قلبي را نيز کاهش مي‌دهد.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
تپش قلب، علت‌ها و راه‌حل‌ها

● وقتی كه دلم طبل می زند
‌ به طور عادی، ضربان قلب روندی ناملموس و حس نشدنی دارد و شما از تپیدن قلب خود آگاه نیستید. برای اینكه بهتر این مفهوم متوجه شوید، سعی كنید بدون گرفتن نبضتان، سرعت تپش قلبتان را محاسبه كنید.
معمولا این كار ممكن نیست، چون ضربان قلب را بدن حس نمی‌كند، اما گاهی اوقات وضعیت برعكس است و فرد هر لحظه ضربان قلب خود را در سینه‌اش حس می‌كند. این احساس اگر طولانی مدت ادامه پیدا كند، بسیار آزار دهنده است.
تعداد بیمارانی كه با شكایت از <تپش قلب> به متخصص قلب و عروق مراجعه می‌كنند چندان كم نیست. به طور كلی، احساس تپش قلب و حس ضربان‌های آن را می‌توان به دو دسته تقسیم كرد: موارد طبیعی و موارد غیر طبیعی. برای تعریف موارد طبیعی یك مثال می‌زنیم؛ حدود ۵ دقیقه بدوید و سپس بایستید.
در این حالت، قلب شما محكم و به سرعت در قفسه سینه می‌تپد و شما از تمام ضربان‌های آن آگاه و باخبر می‌شوید. انگار هر یك از ضربان‌ها را در قفسه سینه خود احساس می‌كنید. به طور عادی در ورزش یا فعالیت‌های جسمانی سنگین، قلب مجبور می‌شود برای تامین نیازهای بدن با سرعت و قدرت بیش از معمول بتپد و همین باعث می‌شود از تپیدن قلب خود باخبر شوید.
این واكنش طبیعی بدن است و در همه افراد سالم و حتی ورزشكاران وجود دارد. حس كردن تپش‌های‌ قلب هنگام ورزش به طور معمول آزار دهنده نیست و هیچ وقت كسی با این شكایت كه <در حین ورزش ضربان قلبم را احساس می‌كنم> به پزشك مراجعه نمی‌كند.در اصل، همه به طور ذاتی متوجه می‌شوند كه این حس طبیعی است و نشانه‌ای از بیماری خاصی نیست.
از طرف دیگر، در اضطراب‌های موقت نیز همین حالت ایجاد می‌شود. زمانی كه به مطب دكتر می‌روید، امتحان دارید، یا عصبانی شده‌اید، به طور موقت سرعت ضربان قلب شما افزایش می‌یابد اما اینها هم موقت هستند و شما به طور ذاتی متوجه می‌شوید كه این واكنش طبیعی بدن به اضطراب است و از بیماری قلبی ناشی می‌شود.
● اما من بیمارم
صرف‌نظر از آنچه ذكر شد، در بسیاری از موارد تپش قلب بیمارگونه است و از بیماری‌های مختلف ناشی می‌شود. برخی از این بیماری‌‌ها، بیماری‌های خود قلب و برخی دیگر، بیماری‌های درگیر كننده سایر اعضای بدن هستند.
به همین دلیل، بیمارانی كه از تپش قلب شكایت دارند، پس از مراجعه به پزشك متخصص بیماری‌های قلب و عروق تحت بررسی‌‌های وسیعی قرار می‌گیرند تا علت زمینه‌ای كه شاید خارج از قلب باشد، شناسایی و به دنبال آن، درمان مناسب و منطقی در نظر گرفته شود.
● امان از اعصاب
همان‌طور كه پیش از این گفتیم، به علت مكانیسم‌های جبرانی، بدن در مقابله با استرس و اضطراب، ضربان قلب را زیاد می‌كند و افزایش ناگهانی سرعت و قدرت ضربان قلب باعث می‌شود فرد از ضربان قلب خود آگاهی پیدا كند اما در نظر بگیرید فردی به علت مشكلات روانپزشكی دچار استرس و اضطراب دایمی باشد.
این افراد همیشه به دلیل مشابه، ضربان قلب خود را احساس می‌كنند. بنابراین یكی از علل مهم تپش قلب اضطراب و نگرانی مداوم است اما هیچ گاه نمی‌توان به افرادی كه احساس تپش قلب دارند گفت بیماری آنها ناشی از اضطراب است و نیاز به درمان ندارد.
تنها زمانی می‌توان این تشخیص را مطرح كرد كه پس از انجام بررسی‌های كافی احتمال وجود بیماری‌های درگیر كننده قلب و دیگر اعضا رد شده باشد و مطمئن باشیم جسم فرد سالم است. تنها در این صورت می‌توان علائم بیمار را به بیماری‌های روانی، استرس و اضطراب نسبت داد.
در این موارد هم درمان چندان سخت نیست. مشاوره با یك روان‌شناس یا روانپزشك و نیز در صورت صلاحدید روانپزشك، مصرف دوره‌ای داروهای ضداضطراب و آرام‌بخش می‌تواند علائم بیماری را برطرف كند.
● تیروئید و علائم مختلف
متاسفانه بیماری‌های تیروئید علائم بسیار متفاوتی دارند و می‌توانند با هزار چهره خود را نشان دهند. در پركاری تیروئید، به علت آزادسازی بیش از حد هورمون‌های تیروئید به داخل خون، سوخت و ساز بدن به طور چشمگیر زیاد می‌شود.
قلب هم مجبور است برای جبران نیازهای افزایش یافته بدن، خون بیشتری به اعضا برساند. این كار تنها از طریق افزایش سرعت و قدرت ضربان قلب مقدور است و همین مساله باعث می‌شود فرد ضربان قلب خود را احساس كند اما معمولا این بیماران دیگر علائم پركاری تیروئید نظیر لرزش دست، كاهش وزن، تعریق، اسهال و علائم چشمی را هم از خود بروز می‌دهند.
درمان چندان سخت نیست اما متاسفانه بیماری‌های تیروئید بسیار تمایل به عود دارند. پس باید هر چند وقت یك بار از طریق آزمایش خون، پیگیر وضعیت این بیماری شد. درمان در این موارد به عهده متخصص غدد یا متخصص پزشكی هسته‌ای است.
● فشارخون بالا
قلب در اصل باید خون را به داخل عروق بزرگ بدن پمپ كند اما این عروق دارای فشار هستند، یعنی همان فشاری كه پزشك در مطب از روی بازوی شما با یك دستگاه فشارخون محاسبه می‌كند و با اعدادی مثل ۱۲ روی ۸ یا ۱۳ روی ۹ به شما اعلام می‌كند.
بنابراین قلب پیش روی خود با یك سد یا یك مقاومت مواجه می‌شود و باید انرژی زیادی مصرف كند تا بتواند خون درون خود را به داخل این عروق پرفشار وارد كند.
در حالت عادی قلب به قدری قدرت دارد كه می‌تواند این كار را به راحتی انجام دهد اما زمانی كه فشار درون عروق بالا می‌رود، قلب مجبور می‌شود انرژی بیشتری صرف كند و به اصطلاح پرقدرت‌تر بتپد. همین مساله باعث می‌شود فرد از ضربان قلب خود آگاه و به اصطلاح دچار تپش قلب شود.
● اصل ماجرا
در این نوشتار از خود قلب كمتر گفتیم. بخش مهمی از تپش قلب‌ ناشی از بیماری‌های قلب است. هر یك از بخش‌های مختلف قلب، ممكن است به دنبال ابتلا به بیماری‌های مختلف، برای بیمار تپش قلب ایجاد كنند. بیماری‌های دریچه‌ای قلب گاهی با این علامت همراه هستند.
در قلب ۴ دریچه اصلی وجود دارد كه شاید نام آنها برای شما چندان ناآشنا نباشد: دریچه دولتی یا میترال، دریچه سه‌لتی یا تری‌كوسپید، دریچه آئورت و دریچه شریان ریوی.
بیماری‌های مختلفی ممكن است باعث تنگ یا گشاد شدن این دریچه‌ها شوند كه از مهم‌ترین آنها به مشكلات مادرزادی و تب روماتیسمی می‌توان اشاره كرد. فرد مبتلا به این بیماری‌ها ممكن است دچار تپش قلب، تنگی نفس یا ضعف باشد اما این علائم اكثرا در مراحل پیشرفته بیماری ایجاد می‌شوند و بیماری ابتدا اكثرا بی‌علامت است.
بیماری‌های درگیر كننده عضله قلب هم می‌توانند به تپش قلب منجر شوند. این بیماری‌ها طیف بسیار گسترده‌ای دارند و از بیماری‌های عفونی و التهابی گرفته تا علل ناشناخته را شامل می‌شوند. اگر منشا بیماری التهابی باشد، علائم دیگری مثل تب هم وجود دارد.
بسیاری از بیماری‌های فوق، تنگی نفس را نیز به همراه دارند. اما یكی از مهم‌ترین علل تپش قلب، به هم ریختن ریتم طبیعی ضربان‌های قلبی است. قلب در حالت عادی ریتم و آهنگ بسیار منظمی دارد. هر گاه این ریتم به هم بخورد، فرد از ضربانات قلب خود آگاه و به اصطلاح دچار تپش قلب می‌شود. این بیماری‌ها انواع بسیار متعددی دارند.
برخی از آنها فقط دهلیزها را درگیر می‌كنند، برخی فقط به بطن‌ها محدود می‌شوند و بعضی دیگر از دهلیزها شروع می‌شوند و به بطن‌ها گسترش پیدا می‌كنند. با توجه به اینكه نوار قلب می‌تواند به خوبی ریتم قلب را به پزشك نشان دهد، پزشكان متخصص قلب و عروق برای بیمارانی كه از تپش قلب شكایت می‌كنند، حتما از گرفتن نوار قلب استفاده می‌كنند تا آهنگ تپش قلب آنها را متوجه شوند. در ضمن این نوار به متخصص نشان می‌دهد كه منشا به هم خوردن ریتم قلب دهلیز راست یا بطن؛ اما مشكلی كه وجود دارد این است كه گاهی تپش قلب دائمی نیست.
به طور مثال، بیمار زمانی كه در مطب پزشك حضور دارد، تپش قلب ندارد اما در منزل دچار این حالت است. با این حساب نوار قلبی كه در مطب پزشك گرفته شده، نمی‌تواند مشكل به هم ریختن ریتم منظم قلبی را نشان دهد.
به همین دلیل متخصص قلب در چنین مواردی مجبور می‌شود از روش دیگری برای بررسی بیماری استفاده كند. این روش هولتر مونیتورینگ نام دارد كه همان نوار قلب معمولی است اما با دستگاه كوچكی كه به بدن بیمار وصل می‌شود، در تمام ۲۴ ساعت روز از قلب بیمار اطلاعات می‌گیرد و آن را ثبت می‌كند.
در حقیقت یك دستگاه كوچك نوار قلب است كه بدون آزار و اذیتی برای بیمار در تمام شبانه‌روز همراه اوست و دائم از او نوار می‌گیرد. این نوارها در حافظه دستگاه ثبت می‌شود و سپس متخصص قلب و عروق آنها را مرور می‌كند تا اگر هر زمانی از شبانه روز ریتم قلب بیمار به هم ریخته باشد، آن را شناسایی كند. علت دیگر، سكته قلبی است.
سكته‌های قلبی اكثرا با درد شدید قفسه سینه همراه هستند اما باید توجه داشت این مورد همیشگی نیست و بسیاری از سكته‌های قلبی بدون درد قفسه سینه هستند و با علائم دیگری نظیر تنگی نفس، تپش قلب، درد شانه، گردن و یا شكم مشخص می‌‌شوند. حتی ناشایع نیست كه فرد هیچ علامتی هنگام سكته قلبی نداشته باشد.
با این حساب علل تپش قلب بسیار متفاوتند و تنها از روی علامت نمی‌توان علت زمینه‌ساز آن را مشخص كرد.
با توجه به اینكه درمان بیماری‌ها به شدت وابسته به علت زمینه‌ساز آنهاست، همیشه در مواجهه با چنین علائمی باید به متخصص قلب و عروق مراجعه كرد تا پس از انجام معاینه و آزمایش‌ها و بررسی‌های لازم، علت زمینه‌ای شناسایی و در مرحله بعد، ‌درمان بر اساس عامل زمینه‌ای طراحی شود.
هیچ‌گاه سرخود یا بر اساس توصیه‌های افراد غیرمتخصص و ناآشنا با مسائل پزشكی برای درمان تپش قلب یا دیگر بیماری‌ها، از دارویی استفاده نكنید. بسیاری از این داروها ممكن است علائم شما را از بین ببرند اما با توجه به اینكه علت زمینه‌ای را به درستی درمان نمی‌كنند، مدتی بعد با عوارض بدترمجبور خواهید شد به پزشك مراجعه كنید.



روزنامه سلامت
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
تپش قلب را در همه موارد جدي بگيريد

بر خلاف تصور عموم تپش قلب در همه مواقع بازتاب استرس‌هاي روحي و اضطراب فرد و يا بازتاب شرايط خاص در مراحل زندگي وي نيست و بايد آن را جدي تلقي كرد.

دكتر محمدعلي بابابيگي متخصص قلب و عروق ضمن بيان اين مطلب به خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) واحد علوم پزشكي ايران، گفت: تپش قلب نبايد هميشه خوش‌خيم تلقي شود؛ چرا كه اين مشكل ممكن است باعث ايجاد ناراحتي‌هاي حاد و حتي مرگ ناگهاني در افراد شود.

وي ادامه داد: چنانچه تپش قلب با سرگيجه، اختلال در تعادل و گاهي بيهوشي همراه باشد، بايد علت‌يابي شود چرا كه با درمان به موقع از ايجاد مشكلات آتي آن جلوگيري به عمل مي‌آيد.

دكتر بابابيگي با اشاره به اين كه آرامش در بيماران مبتلا به تپش قلب نقش مهمي را در سلامت افراد ايفا مي‌كند؛ به بيماران توصيه كرد: اين افراد بايد از مصرف غذاهاي حجيم، سرد، چرب و غذاهاي آماده پرهيز كنند.

رييس بخش قلب دانشگاه علوم پزشكي شيراز با اعلام اين كه مرگ ناگهاني در بيماري‌هاي قلبي بيشتر به دليل گرفتگي عروق و سكته قلبي است، عنوان داشت: اعضاي خانواده فردي كه دچار مرگ ناگهاني شده است بايد تحت نظر متخصص قلب بوده و بررسي‌ دقيق براي پيشگيري از وقوع اين حادثه در آنان انجام پذيرد.

وي در پايان تاكيد كرد: اگر چه در بيشتر موارد علت تپش قلب خوش‌خيم است اما لازم است افراد در صورت مشاهده اين مشكل به متخصص مراجعه كنند.
 
بالا