درود بر استاد امیر محسن عزیز:گل:درود محسن عزیز
بابت افتتاح این پست جالب و هیجان انگیز و البته بسیار کاربردی که مسلما جز تجربیات گرانبهای شما محسوب میشه بی نهایت سپاسگذارم چون باعث اصلاح طرز تفکر مردم نسبت به پدیده های جوی میشه.
من هم یک مطلبی به ذهن اومدم که بد نیست بشنوید:
در واقع ما اول از هر چیز باید جویای علت بعضی از این تصورات غلط در بین مردم باشیم!
بنظر من رسانه نقش بسیار مهمی در اصلاح افکار و آرا و همچنین رواج باورهای غلط در این زمینه ایفا میکنه و وقتی رسانه ها اطلاع رسانه صحیحی داشته باشند قطعا طرز فکر مردم در خصوص پدیده های جوی و تنوع اقلیم لااقل در کشور خودمون بهبود خواهد داشت.
یکی از راهکارهای حل این مشکل ساخت برنامه های تلویزیونی علمی هدفمند و جذاب و البته مداوم در زمینه اقلیم ، تنوعش و پدیده های پیرامون اون هست.
حالا یک تجربه شخصی از خودم در این زمینه:
اولین روزهایی که من با دوستان علاقمند به پدیده های جوی در فضای مجزای آشنا شده بودم،تصورات عجیبی در مورد اقلیم شمال شرق ایران وجود داشت:
بعنوان مثال فکر میکردند که شهر مشهد از لحاظ اقلیمی و توپوگرافی شبیه شهرهایی مثل قم- یزد و یا کرمانه!
غالبا تصور بر این بود که ما در شهری کویری گرمی زندگی میکنیم که نه برف میباره نه رشته کوههای سر به فلک کشیده داره و نه حتی رودخانه! که من در طول سالهای اخیر سعی کردم تا حدودی این باور غلط رو اصلاح کنم و واقعیت رو به مردم عزیز کشورمون به درستی عرضه کنم
علت رواج این باورهای غلط:
میدونید سر منشاء این باورهای غلط از کجا شروع میشه ! از کم کاری هواشناسی استان در پوشش دقیق بارش در مرزهای خراسان و البته عدم پوشش صحیح و مناسب رسانه استانی از پدیده های جوی و انعکاس اون به شبکه تلویزیون سراسری!
زمانیکه من از زیباهایی رشته کوههای هزار مسجد و بینالود و تنوع بکر و بینظیر پوشش گیاهی این مناطق تصاویری رو در فضای مجازی به اشتراک میذاشتم بعضی از دوستان به سختی باور میکردند و می گفتند ما اصلا نمی دونستیم که خراسان کوههای بلند و جنگلهای طبیعی داره آخه ما در تلویزیون فقط در مورد طبیعت استانهای گیلان و مازندران و گلستان و اردبیل و نهایتا غرب کشور دیده و شنیده بودیم.
اینروزها کسی در تلویزیون نمیگه اگه میخواید از هوای خنک لذت ببرید به استانهای خراسان شمالی و یا رضوی سفر کنید ولی تا دلتون بخواد در مورد اردبیل و یا گردنه و حیران و .... تو بخشهای مختلف خبری و رسانه مطلب می بینید!
در انتها این موضوع رو یادآور بشم که این واقعیتی تلخ هست که ما باهش مواجه هستیم و خدایی نکرده قصد هیچگونه توهینی به شخص و یا گروهی رو نداشته و ندارم.
حلال کنید . حرفهایی بود که روی دلم سنگینی میکرد :گل: