اطلاعاتی دقیق از شنبلیله، نحوه ی مصرف و خواص آن بدانید…شنبلیله گیاهی از خانواده ی باقلائیان است و در بیشتر نواحی ایران از جمله آذربایجان، اصفهان، فارس، خراسان، سمنان و دامغان می روید و به عنوان سبزی خوراکی کاشته و مصرف می شود. از برگ ها و تخم شنبلیله در آشپزی استفاده می شود اما این گیاه فواید بسیاری برای سلامتی دارد و برای درمان بیماری ها هم از آن استفاده می شود.محتویات تخم شنبلیله
تخم شنبلیله حاوی پروتئین، ویتامین C، نیاسین (B3)، پتاسیم و دیوسگنین (ترکیب دارای خواص مشابه هورمون استروژن) است. فلاونوئیدها، لیزین، ال تریپتوفان و ساپونین های استروئیدی از دیگر ترکیبات فعال موجود در شنبلیله هستند؛ ساپونین های استروئیدی اهمیت زیادی در صنعت داروسازی دارند زیرا با ترکیباتی از قبیل هورمون های جنسی, کورتیزون, استروئیدهای دارویی, ویتامین D و گلیکوزیدهای قلبی ارتباط دارند.چرا شنبلیله؟
دانه های شنبلیله خواص مشابه هورمون جنسی استروژن دارند و به همین دلیل به افزایش میل جنسی و کاهش گرگرفتگی ها و نوسانات خلقی ناشی از یائسگی و سندروم پیش از قاعدگی کمک می کنند. در هند و چین از آن برای درمان آرتروز، آسم، برونشیت، بهبود گوارش، حفظ متابولیسم طبیعی بدن، افزایش میل جنسی و تقویت قوای جنسی آقایان، درمان مشکلات پوستی (جراحت ها و جوش)، درمان گلودرد و درمان ترش کردن معده استفاده می شود. از دیرباز، از شنبلیله برای درمان اختلالات رشدی، تحریک زایمان، درمان اختلالات هورمونی، افزایش رشد سینه ها و کاهش درد قاعدگی استفاده می شود.
مطالعات اخیر نشان داده اند که شنبلیله به کاهش قند و کلسترول خون کمک می کند و می تواند در درمان دیابت های نوع ۱و ۲ مؤثر باشد. محققان در حال بررسی فواید شنبیلیله برای دستگاه قلب و عروق هم هستند.
طریقه استفاده از این گیاه را در ادامه مطلب با کلیک بر روی لینک زیر بخوانید.
دارو های گیاهی
دارو های گیاهی