• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

اماكن زيارتي استان ايلام

Nicol

متخصص بخش گردشگری
اماكن زيارتي استان ايلام ايلام داراي اماكن متبركه زيادي ميباشد كه شايد دليل اصلي اين موضوع نزديكي به عراق باشد اما معروف ترين امام زاده هاي ايلام علي صالح .سيد حسن (ع) ميباشند كه نزديكترين امامزاده ها در ايران به اجداد مقدسشان يعني ائمه اطهار ميباشند . با ورود به صحن مبارك حضرت علي صالح كه در ايلام به خاص علي شناخته ميشوند انسان بي اختيار اشك در چشمانش حلقه ميزند چون حرم محترم در نقطه گرمسير و دقيقا مثل آب و هواي عراق ميباشد . اميدوارم كربلا قسمتتان شود كه ما در صالح آباد و حرم مطهر امامزاده علي صالح ميزبان قدمهاي مباركتان باشيم يا علي
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
اين منم تنهاترين سردار خبرگزاري ميراث فرهنگي_ گروه ميراث فرهنگي_ سرزمين ايلام به‌واسطه همجواري با سرزمين‌هاي عراق وقرار گرفتن در معرض نخستين حملات مسلمانان و پاره اي از تبليغات و مروجان مذهب شعيه از دير باز خاستگاه مذهب شيعه اثني عشري بوده و در حال حاضر بيش از 93/99 درصد جمعيت آن‌را تشكيل مي دهد.
در جاي جاي استان ايلام امامزاده ها و بزرگواراني آرميده اند که هر کدام به واسطه کراماتشان مورد توجه مردم استان شيعه نشين ايلام هستند.

زيارتگاه امامزاده علي صالح
بقعة امام زاده صالح (ع) فرزند عبيد الله الاعرج فرزند حسين فرزند امام چهارم حضرت سجاد است .

امام زاده علي صالح از معاصرين حضرت امام موسي کاظم (ع) بوده است که همزمان با طغيان خلفاي عباسي به ايران هجرت كرده ودر زمان امام رضا (ع) در محل صالح آباد به شهادت رسيده است .

در زمان هلاکو خان مغول ساختماني کوچک روي مقبره آن احداث شده بود ولي اين ساختمان در زمان قاجار به دستور والي ابوقداره تجديد بنا شده وپس از پيروزي انقلاب اسلامي به طور کلي تجديد بنا شده است .

وجود مزار شهداي جنگ تحميلي استان به اهميت زيارتي آن افزوده و شاخص ترين مکان زيارتي استان بشمار مي آيد.اين بقعه در شهر صالح آباد واقع در شهرستان مهران قرار دارد.

امامزاده سيد حسن
امامزاده سيد حسن (ع) در 3 کيلومتري جادة مهران – دهلران واقع شده است.ايشان فرزند بلافصل امام موسي کاظم (ع) است.

آرامگاه بابا سيف الدين:
آرامگاه بابا سيف الدين در شمال شرقي دره شهر ، در دامنة تپه اي موسوم به " چهار طاق " قرار دارد .

در داخل مقبره ، دو قبر است که روي آن ها سنگ نبشته اي وجود ندارد.

مصالح به كار رفته در مقبره از سنگ ، گچ و آجر است وروي بقعه رانيز با گچ سفيد کاري کرده اند .

در اطراف اين آرامگاه درختان چند صد سالة تاريخي وجود دارد .

بقعه امامزاده صالح
بقعة امام زاده صالح در گورستان ماژين از توابع دره شهر واقع شده است.

اين بقعه ، بنايي چهار گوش است که در دو طبقه با گنبد هرمي شکل ساخته شده است .

مرقد اصلي در طبقة زيرين بنا قرار دارد . اين طبقه تماماً با آجر ساخته شده و با طاق جناغي پوشش يافته است .

در طبقة دوم بنا صورت قبري با سنگ،گچ و پوشش سفالي ساخته شده است . اين بنا که به قرن هشتم هجري قمري تعلق دارد ، به مرمت و با سازي کامل احتياج دارد .

گچ بري هاي داخل مقبره از جمله آثار ارزنده و بي نظير دورة مربوطه است .

بقعه جابر
درة خِر جابر، بين کوه هاي مله ريته و چال مي قرار دارد.

در انتهاي دره و در دامنة کوه چال مي ، مقبره دانيال شوش احداث شده است. در ورودي آن رو به شمال است و به کفش کن باز مي شود.

مقبره 15 متر طول و 9 متر عرض دارد. اين بنا 8 ستون دارد و 9طاق شمالي- جنوبي و 9 طاق شرقي – غربي به ارتفاع دو متري روي آن ها زده شده اند.

درقسمت پايين آن کتيبه اي گچ بري شده وجود دارد که در اطراف آن کلمات مقدس و برسطح مياني آن چندگل نقش برجسته نوشته شده‌اند.

در گوشة بالاي کتيبه ، کلمات محمد (ص) و لااله الا الله بطور برجسته نوشته شده اند . اين بقعه از بقعه هاي زيارتگا هي مهم دره شهر است.

امامزاده سيداکبر:
زيارتگاه امام زاده سيداکبر در10 کيلومتري دهلران قراردارد . مردم محل براين باورند که وي پسر حضرت امام موسي کاظم (ع) است که به همراه حضرت معصومه به منظور ديدار از حضرت امام رضا (ع) از عراق به ايرام آمده و در دهلران دراثر بيماري فوت کرده و در اين محل مدفون شده است.


مي گويند سيد صلاح الدين محمدکه در آبدانان مدفون است، برادر امام سيد اکبر است .
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
امامزاده سيد ابراهيم:
درفاصلة 7 کيلومتري پهله زرين آباد و مسير سياحتي قلعه شياخ امام زاده سيد ابراهيم (ع) از نوادگان امام باقر (ع) قرار دارد که فاصلة آن تا مرکز استان 180 کيلومتر است.

ساختمان اين امام زاده به دوران سلجوقي مربوط است و بشکل مخروط و هندسي خاصي بنا شده است .

امامزاده سيد محمد عابد ( پيرمحمد ):
در روستاي گنبد دربخش ارکواز ملکشاهي و در 36 کيلومتري جاده ملکشاهي – مهران امام زاده سيد محد عابد که درزبان محلي به پير محمد معروف است ، واقع شده است .

اين امام زاده فرزند بلافصل امام موسي کاظم (ع) و برادر امام رضا (ع) است و يکي از زيارتگاه‌هاي مهم مردم استان ايلام محسوب مي شود. مردم اعتقاد خاصي به ايشان دارند.

امامزاده سيد فخرالدين:
طبق شجره نامه موجود اين امامزاده (ع) از نوادگان امام هفتم شيعيان حضرت امام موسي کاظم(ع) است که در روستاي زرآب بخش زرين آباد شهرستان دهلران در کنار جاده ايلام به ميمه زرين آباد قرار دارد.

بناي آن داراي گنبدي ساده است که بيشتر مصالح بکار رفته در آن از سنگ ساخته شده است. اين بنا در نهايت سادگي ساخته شده و قدمت آن به درستي مشخص نيست.

امامزاده سيدناصرالدين:
امامزاده سيدناصرالدين از نوادگان امام هفتم شيعيان حضرت امام موسي کاظم(ع) است .

بارگاه ايشان در کنار روستاي علي آباد بخش زرين آباد دهلران قرار گرفته وداراي سبک معماري مربوط به دوره قاجار است.

امامزاده عبدالله:
امامزاده عبدالله در روستاي هلشي از توابع شهرستان ايوان در دامنه جنوبي کوه رنو واقع شده است.

اين امامزاده بنا به روايات از نوادگان امام هشتم شيعيان امام جعفر صادق (ع) ميباشد و هم اکنون مرقد او يکي از زيارتگاه‌هاي مهم مردم منطقه است.

امامزاده عباس:
اين امامزاده در شهرستان شيروان چرداول بخش شيروان در روستاي عباس آباد و در 45کيلو متري شهر ايلام قرار دارد.

اين امامزاده از نوادگان امام چهارم شيعيان حضرت امام زين العابدين است. بناي آن بر روي تپه اي تقريبا بلند و مشرف به آبادي عباس آباد و رود خانه بزرگ سراب کلان قرار داردو هم اکنون يکي از زيارتگاه هاي مردم منطقه محسوب مي‌شود.

امامزاده پير محمد:
در 5 کيلومتري جنوب شهر آبدانان در حد فاصل بين دو روستاي پشت قلعه و جابر بنايي گنبدوار مربوط به قرن هفتم و هشتم واقع شده که به نام امامزاده پير محمد معروف است.

در اطراف اين امامزاده قبرهاي قديمي وجود دارد که قدمت بعضي از آنها به 170 سال ميرسد.بر روي بعضي از سنگ قبرهاي اين منطقه تصاويري از سوار کار با نيزه و شمشير حکاکي شده است.

مردم به اين امامزاده اعتقاد خاصي دارند و يکي از زيارتگاهي مردم منطقه محسوب ميشود.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
امامزاده مهدي صالح:
بقعه مهدي صالح در بخش ماژين شهرستان دره شهر و در 145 کيلو متري جنوب خرم آباد قرار دارد و از شاهکارهاي معماري قرن هشتم است.

روي ديوارها آن آياتي از قرآن کريم به طرز زيبا و هنر مندانه اي گچبري شده است.اين بقعه از شاهکارهاي معماري دوره اسلامي است.

بقعه ابراهيم قتال:
بقعه ابراهيم قتال در 38 کيلو متري جاده دهلران به مهران بعد از روستاي بيشه دراز قرار دارد.

اين بقعه در سمت چپ جاده و نزديک مرز ايران و تا جاده اصلي 10 کيلومتر فاصله دارد.ايشان از نوادگان محمد حنفي از فرزندان امام علي(ع) است و داراي شجره نامه به خط عربي است.

بقعه سيد صلاح الدين محمد:
اين امامزاده در جنوب شرقي شهر آبدانان در انتهاي شهر و روي تپه اي ساخته شده است. در اطراف آن قبرستان عمومي شهر واقع شده است. اين بقعه هم اکنون يکي از زيارتگاههاي شهر و منطقه است.

بقعه حاجي حاضر:
بناي بقعه حاجي بختيار در 13 کيلومتري شمال غرب شهر ايوان و در قسمت شمالي روستايي به همين نام واقع شده است.

اين بقعه تنها زيارتگاه موجود در استان ايلام ميباشد که ورودي آن در ضلع جنوبي قرار دارد.

بقعه حاجي بختيار:
بقعه حاجي بختيار در 27 کيلو متري شمال غربي شهر کوچک چوار از توابع شهرستان ايلام و در روستاي حاجي بختيار قرار دارد.

بناي فعلي حاجي بختيار در شال 1369 باز سازي شده است.

اين مکان مذهبي در حال حاضر يکي از زيارتگاه هاي مهم منطقه بوده و مردم اعتقاد عجيبي به آن دارند.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
tm.aspx


تصویر قديمي از مزار امامزاده علي صالح (ع) ايلام
 
بالا