• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

انواع نانها

پانته آ

متخصص بخش
نان حلقه ای بادام و آلبالو
مواد اولیه برای خمیر :
_ مایه خمیر یک و نیم قاشق غذاخوری _
آب گرم یک چهارم پیمانه
_
شیر گرم نصف پیمانه
_
شکر 3 قاشق غذا خوری

_کره یک چهارم پیمانه (گرم شده در دمای آشپزخانه )
_ نمک 1 قاشق چایخوری
_ پودرهل 1 قاشق چایخوری
_تخم مرغ 2 عدد
_ پودر پوست پرتقال یا لیموی خشک شده 2 قاشق چایخوری
_ آرد 5 لیوان

مواد لازم برای داخل خمیر:
_ آلبالوی خشک یا ذغال اخته خشک شده (بدون هسته ) سه چهارم لیوان

_ کره نرم شده 2 قاشق غذا خوری _

آرد 2 قاشق غذا خوری
_

بادام سه چهارم لیوان


_ شکر 3 قاشق غذا خوری
_


پوست لیمو 1 قاشق چایخوری

مواد لازم برای شهد: _


پودر شکر نصف لیوان
_

آبلیمو 1 قاشق غذا خوری
_

آب 4 قاشق غذا خوری یا ... در حدی که شهد غلیظ شود
_


هل نصف قاشق چایخوری



طرز تهیه :



قبل از شروع به کار از تاریخ مصرف مخمر (مایه خمیر ) اطمینان حاصل کنید در صورتی که مخمر تازه نباشد خمیر پف نمیکند و مواد هدر میرود
_ مخمر + آب ----> 2 دقیقه بماند

(مرحله 1 )
_ شیر + شکر + کره + نمک + هل + تخم مرغ + پودر پوست پرتقال + 2 پیمانه آرد + مخلوط مرحله 1 ----> خوب با چنگال هم بزنید و نیم ساعت صبر کنید تا حبابهایی ایجاد شود .


(مرحله 2 )
_ مخلوط( مرحله دو ) + آرد باقی مانده ، خوب تا سه دقیقه ورز دهید و محکم به خمیر ضربه بزنید اگر خمیر به دست میچسبد باز هم آرد اضافه کنید . وقتی مثل یک توپ شد در ظرف گذاشته و با حوله یا نایلکس روی آنرا بپوشانید


(مرحله 3 )
_ خمیر به مدت 2 ساعت در دمای آشپزخانه استراحت کند تا حچمش دو برابر شود .


(مرحله 4)
_ در فاصله ور آمدن خمیر شهد را تهیه کنید


(مرحله 5)
_ بادام را در آب به مدت سه دقیقه خیس کنید بعد از آب خارج کرده با مولینکس خرد کنید طوری که زیاد خرد نشود و خرده های آن در ابعاد متفاوت باشد


(مرحله 6)
_ بادام + آلبالوی خشک بدون هسته + شکر + آرد + کره مخلوط کرده و در یخچال بگذارید .



(مرحله 7)

_ حجم خمیر که دو برابر شد ، فر را بابیشترین درچه روشن و بعداز 5 دقیقه روی درجه مورد نظر ( 350 F ) تنظیم کنید

(مرحله 8)

_ روی میز تمیزی آرد بپاشید و خمیر را به قطر نیم سانتی متر و مستطیل شکل باز کنید بعد روی آن مایه ( مرحله 7 ) را بریزید وبعد به درازا رول کنید و از درازا خمیر را با کارد نصف کرده و به صورت دو نوار دور هم پیچیده و دو سر آنرا به هم وصل کنید تا به شکل حلقه در آید

(مرحله 9 )

روی حلقه را بابرس زرده زده شده بمالید و حلقه را در سینی فر و در پنجره وسط با حرارت 350 درجه فارنهایت به مدت 30 دقیقه بگذارید و بعد فر را خاموش و سریع در قسمت گرمکن فر بگذارید و درب را آنرا بسته و فرصت طلایی شدن به روی نان را بدهید اگر فر گرمکن ندارد از گریل استفاده کنید ولی مواضب باشید که روی نان نسوزد از کنار فر تکان نخورید و با نگاه کردن زمان مناسب را تشخیص دهید (مرحله 10 )

_ بعد از در آوردن نان از فر شهد را روی نان بریزید تا به خورد نان برود .
این نان مناسب برای صبحانه و افطار و میان وعده ای مقوی برای کودکانتان می باشد


_____6.jpg

_____7.jpg




مراحل کار با عکس


_____.jpg
_____101.jpg

_____103.jpg
_____104.jpg

_____105.jpg

 
آخرین ویرایش:

پانته آ

متخصص بخش

مواد لازم :
ـ آرد ۸ لیوان
ـ شکر ۱ لیوان
ـ روغن حیوانی دو سوم الی نیم لیوان
ـ بکینگ پودر ۲ قاشق مربا خوری
ـ زردچوبه یک الی یک و نیم قاشق چایخوری
ـ نمک نصف قاشق چایخوری
ـ شیر ۲ لیوان
ـ پودر گردو ۱ لیوان
ـ پودر توت خشک ۱ لیوان (پودر شکر)
ـ پودر دارچین ۳ الی ۴ قاشق غذا خوری
ـ رازیانه نیم کوب ۲ قاشق غذاخوری
ـ زرده تخم مرغ ۱ الی ۲ عدد
ـ سیاه دانه قدری

طرز تهیه :
۱ ـ آرد + نمک + شکر + بکینگ پودر + رازیانه + زردچوبه ----------> در ظرف گودی خوب مخلوط شود
۲ـ به مواد ردیف اول را روغن اضافه کرده وخوب با کف دست مواد را سائیده تا گلوله گلوله نشود
۳ـ شیر اضافه کنید و خوب ورز دهید( ۱۰ الی ۱۵ دقیقه ) تا خمیرصاف و یکدست شود اگرخمیر سفت بود کمی شیر اضافه کنید .
۴ ـ روی خمیررابا نایلکس پوشانده و یک دستمال تمیزی روی ظرف بیندازید و خمیر ۲ ساعت استراحت کند .
این نان که معمولا با روش های مختلف درست میشود و از نانهای محلی مناطق غرب کشور(استان های کرمانشاه و لرستان و کردستان و ...) می باشد .نان برساق ترکیبی از شیر و آرد و روغن حیوانی و شکر است.معمولا این نان را بدون مغز درست می کنند .این دستور خمیر ، ابتکاری و خودم تهیه کرده ام .که بسیار ترد و خوشمزه میشود و شکر را در مایه داخلی (مغز) حذف کرده وتوت خشک که دارای ارزش غذایی فراوانی است جایگزین کرده ام
این نان به روش های مختلف پخت میشود .در روستاها با استفاده از ساج این نان را مثل سایر نانها میپزند . بعضی در روغن حیوانی سرخ می کنند . اما من دو روش دیگر برای پخت این نان را برای شما مینویسم .
روش اول:
از خمیر گلوله ای به اندازه یک سیب درختی برداشته و کف دست باز وداخل آنرا با دو الی سه قاشق از پودر گردو و دارچین و پودر توت خشک پر کنید و لبه های خمیر را به هم بیاورید و کمی خمیر را کف دست جابه جا کنید تا خوب گرد شود سپس روی تخته توسط وردنه به شکل بیضی یا گرد باضخامت یک و نیم الی دو سانتی مترپهن کنید و روی آنرا با برس ، زرده زده شده بمالید و سیاه دانه یا کنجد بپاشید و در فر ۱۸۰ درجه به مدت یک ربع الی ۲۰ دقیقه بگذارید و بعد در گرمکن فر گذاشته تا رویش طلایی شود .
روش دوم :
بدون استفاده از فر است .به همان طریق بالا نان را مغز گذاری کرده و دیگر نیازی به زرده و سیاه دانه نیست حتی بدون مغز هم میتوان این نان را درست کرد .ماهیتابه کفه ضخیمی مثل همین ماهیتابه های رژیمی را روی شعله پخش کن و حرارت کم روی گاز گذاشته و نصف الی یک قاشق چایخوری روغن حیوانی برای هر دانه از نانها در ماهیتابه ریخته و پس از پهن کردن نان با وردنه ، نان را در کف ماهیتابه گذاشته و یک طرف آن که پخته شد نان را برگردانید تا طرف دیگر نیز بپزد در این روش روغن زیادی مصرف نمی شود و نسبت به سرخ کردن روش خیلی بهتری است .
برای نگهداری این نان نیازی به یخچال نیست و کافیست که در نایلکس و ظرف در بسته و در جای خنک تا یک هفته بیرون از یخچال نگهداری کنید ودر صورت نگهداری دریخچال یکی دو ساعت قبل از مصرف از یخچال خارج کرده و در جای گرمی بگذارید تا از حالت سفتی خارج شود به علت داشتن روغن حیوانی وقتی در جای سرد قرار گیرد کمی سفت شده و با گرم کردن دو باره نرم میشود.

 

پانته آ

متخصص بخش
نان كماج خرمايي
مواد لازم :
_ شير 2 ليوان
_ آب ولرم 1 ليوان
_ تخم مرغ 6 عدد
_ شكر 1/5 ( يك و نيم ) ليوان
_ روغن مايع يك و يك سوم ليوان
_ مايه خمير 3 قاشق سوپخوري
_ آرد 8 الي 9 ليوان
_ خرماي بدون هسته و چرخ شده به ميزان لازم
_ سياه دانه و كنجد به مقدار لازم
_ زرده تخم مرغ 1 الي 2 عدد


طرز تهيه :
تهيه خمير نان كماج دو مرحله اي است

1_ مرحله اول براي تهيه خمير كماج
نيم ليوان از آرد و کمی از شكر و سه قاشق خمير مايه ويك ليوان آب ولرم را خوب با هم مخلوط ميكنيم و خميرنسبتاً شلي درست ميشود كه اين خمير را در جاي گرمي گذاشته تا مايه خمير عمل كند و موجب ور آمدن آن شود اگر دما مناسب باشد سريعتر و گر نه مدت بيشتري طول خواهد كشيد .بايستي آنقدر صبر كنيد تا حبابهايي در خمير ايجاد شده و خمير بالا آمده و كاملاً سبك شود . بعد نوبت به تهيه مرحله دوم خمير ميشود .


2_ مرحله دوم تهيه خمير كماج
در اين مرحله تخم مرغها را در ظرفي بريزيد و با همزن خوب بزنيد بعد شير (2 ليوان ) و شكر ( 1 ليوان ) و روغن ( يك و يك سوم ليوان ) را اضافه و باز هم هم بزنيد وخمير مرحله اول را به آن اضافه كنيد و باز هم به هم بزنيد تا مخلوط شود و آرد الك شده اضافه كنيد معمولاً بنا بر اينكه نوع آرد معمولي و مخصوص نانوايي باشد يا آرد سفيد مخصوص كيك ميزان آردي كه اضافه ميكنيد كمي فرق ميكند تا آنجايي آرد اضافه شود كه خمير به دست نچسبد . روي خمير را بپوشانيد ودر جاي نسبتاً گرمي قرار دهيد تا حجم آن بيش از دو برابر شده و ور آيد وكاملاً درون خمير متخلخل و حفره هايي ايجاد شود كه نشانه آماده بودن خمير ميباشد .
نيم ساعت قبل از اينكه نانها را در فر بگذاريد فر را روشن و روي 180 درجه تنظيم كنيد . كف سيني را چرب و گلوله هايي از خمير برداشته و خرما درون آن گذاشته و به شكل گيس باف يا گل و يا پاپيون و ... هر شكلي كه دوست داريد فرم داده و در سيني بچينيد و روي آنرا با برس زرده تخم مرغ زده شده بزنيد و دانه كنجد يا سياه دانه بريزيد و در فر مدت 20 دقيقه گذاشته و بعد از اين مدت در گرمكن فر بگذاريد تا روي آن طلايي شود اگر فر شما گرمكن ندارد گريل را روشن كرده و وقتي طلايي شد نان كماج آماده شده را در سبد بچينيد و سيني ديگري را كه از قبل آماده كرده بوديد در فر بگذاريد
اگر تعدادنفرات شما كم است نصف مقدار بالا را تهيه كنيد . اين نان براي افطار و صبحانه و به عنوان يك ميان وعده سالم براي كودكانتان در مدرسه بسيار مناسب ميباشد.






 

پانته آ

متخصص بخش
مواد لازم :
ـ مایه خمیر ۴ قاشق چایخوری
ـ نمک ۱ قاشق چایخوری
ـ شکر ۱ قاشق غذا خوری
ـ آرد۶۰۰ گرم
ـ شیر ۳ قاشق غذا خوری (45ml)
ـ آب ( ۳۰۰ml )
ـ روغن ۶ قاشق غذا خوری
ـ تخم مرغ درشت ۱ عدد
ـ پنیر چداريا موزارلا ۲ تا ۳ لیوان
ـ کره آب شده ۲ قاشق غذا خوری
ـ آويشن
ـ سير ۳ حبه
طرز تهیه :
۱ـ مایه خمیر را با آب و نمک و شکر مخلوط کرده و به مدت یک ساعت بماند تا حبابهایی در آن ایجاد شود. (دقت کنید مایه خمیر مدت ماندگاری معینی دارد واگر این حبابها کم و یا تشکیل نشد نشانده این است که خوب عمل نکرده و خمیر پف نخواهد کرد پس کار را متوقف و ادامه ندهید)
۲ ـ تخم مرغ را با همزن بزنید و با شیر و روغن مخلوط کنید .
۳ ـ ترکیب شماره ۱ و ۲ را با هم مخلوط و آرد الک شده اضافه کنید و خمیر به دست آمده را بگذارید تا ور بیاید و حجم آن دو برابر شده و سبک شود
خمیر را به شکل مستطیل پهن کرده و روی آن با برس کره بمالید ومحلوطی از پنیر و سیر رنده شده و آویشن را به صورت یکنواخت روی خمیر بریزید و رول کنید و رول را از وسط نصف کنید این عمل موجب میشود تا هنگام گذاشتن در فر لایه های خمیر به هم چسبیده و از خروج پنیر آب شده جلوگیری کند .از سمتی که خمیر را برش داده اید روی سینی فر بچینید وبا برس سطح بيروني رول ها كره بماليد.بازهم خمير را نيم ساعت تا سه ربع ساعت در سيني به همان حالت بگذاريد تا خمير پف كند و در اين فاصله به مدت ۲۰ دقيقه فر را روشن كرده تا گرم شود و بعد سینی مجتوی نانها را به مدت ۲۰ الی ۲۵ دقیقه در فر با حرارت ۱۸۰درجه سانتي گراد و در پنجره وسط فر گذاشته وتا پایان پخت در فر را باز نکنید و سپس زماني كه روي رول مثل تصوير خوشرنگ و طلايي شد از فر خارج کنید اگر روي رولها طلايي نشده بود چند لحظه شعله گريل را روشن كنيد و زماني كه خوشرنگ و طلايي شد گريل را خاموش كنيد.
 
بالا