• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

انواع گیاهان دارویی و طریقه مصرف

Maryam

متخصص بخش ادبیات
اسفرزه (Plantago psyllium)

قسمت مورد استفاده: دانه و پوست دانه

موارد مصرف: بیشتر به عنوان دانه ای سرشار از فیبر غذایی همراه مقادیر فراوان آب یه عنوان ملین بكار

می رود.

نحوه مصرف: در بزرگسالان یك قاشق چایخوری پر، یك تا سه بار در روز،این مقدار باید با حداقل یك لیوان آب مصرف شود برای كودكان نصف قاشق چای خوری مصرف می شود.

موارد منع مصرف: در موارد انسداد روده وتنگی غیر عادی لوله گوارش،درد غیر مشخص شكم،دوران بارداری و شیردهی.

عوارض جانبی: در موارد نادری،واكنش های حساسیتی ایجاد كرده است.
 

Maryam

متخصص بخش ادبیات
خواص دارویی گیاه بنفشه(ویولا)

m10-01.jpg

الهام علي‌ياري
بنفشه، گياه فصلي با نام علمي viola و از خانواده violaceae است كه در ايران از قديم به بنفشه ايراني معروف بوده است.

گونه‌هايي از اين گل به صورت وحشي در جنگل‌ها، صحراها و كنار جويبارها و در ايران در كوهپايه‌هاي البرز و شمال ايران و همچنين در جنگل‌هاي گرگان مي‌رويند. گونه‌هايي از اين گياه نيز وجود دارد كه در باغ‌ها كاشته مي‌شوند و گل آنها كم‌پر، پر پر، بنفش سير، بنفش روشن، سفيد، زرد و آبي است. از اين اقسام، آنهايي كه عطرشان بيشتر و گلريزانشان طولاني‌تر و گل‌هايشان درشت‌تر و مخصوصا دمگل بلندتر داشته باشد، مورد توجه بيشتري قرار مي‌گيرد.
مشخصه‌هاي گياهي بنفشه
اين گياه دوساله بوده و داراي برگ‌هاي بيضي‌شكل و به رنگ سبز تند است. گل‌ها به رنگ‌هاي متنوع از سفيد خالص تا بنفش خيلي سير و گاهي نيز به صورت دورنگ‌ ديده مي‌شوند.
اين گياه داراي انشعابات زيادي است كه كم و بيش روي زمين پخش مي‌شود و فقط گل‌هاي آن حالت نيمه‌‌ايستاده دارد. گل‌ها پنج گلبرگ غيرمتساوي دارند و ارتفاع آنها به 20-15 سانتي‌متر مي‌رسد و برحسب گونه‌ها اندازه‌هاي مختلفي دارند. مقاومت بنفشه در سرما يكي از صفات بارز آن محسوب مي‌شود و حتي در فصل زمستان اگر در جاي گرمي محفوظ شود در مقابل سرما مقاوم است.
گونه‌‌هاي زودرس آن در پاييز گل مي‌دهند و سپس در اوايل بهار دوباره شروع به گل‌دادن مي‌كنند و گل‌دهي آن در ماه خرداد متوقف مي‌شود. گونه‌هاي دير‌رس نيز از ارديبهشت تا مرداد ماه به گل مي‌نشيند.
انواع گونه‌‌هاي بنفشه
1 - بنفشه‌ شاخه‌دار(V.cortnata): در اين نوع، گل‌ها به رنگ آبي و ياسي است كه از نيمه اسفند تا ارديبهشت ماه گل مي‌دهد. ارتفاع اين گياه به 20سانتي‌متر مي‌رسد. انواعي ديگر از اين گونه مانند بنفشه شاخه‌دار سفيد(V.c.Alba) با گل سفيد، (v.c. wermig) با گلي به رنگ بنفش تيره،(v.c.papilio) به رنگ ياسي به دست آمده است.
2 -بنفشه معطر(v.odorata): گياهي با گل‌هايي به رنگ بنفش، سفيد يا آبي و عطر مطبوع كه گلريزانش از نيمه اسفند تا آخر فروردين است. از اين گونه نژادي به نام گل بنفشه چهار فصل به دست آمده كه تقريبا تمام سال را گل مي‌كند، البته بيشتر گلريزانش ايام بهار و بعد پاييز است.
از اين قسم انواع زير را به‌دست آورده‌‌اند:
بنفشه معطر گل سفيد(v.o.alba)،‌بنفشه آميرال و آولان با گل‌هاي بنفش مايل به ارغواني و دم‌بلند. بنفشه لافرانس با گل بنفش تيره براق، بنفشه لوسزار به رنگ بنفش تيره و خيلي معطر، بنفشه لوكسون با گل‌هاي درشت و دم‌بلند به رنگ بنفش، بنفشه مادام آرن به رنگ بنفش تيره، بنفشه پرنسس دوگال با گل‌هاي درشت و پهن به رنگ آبي مايل به بنفش كه فراوان‌تر از انواع ديگر گل مي‌دهد. بنفشه پرنسس دو سومنت با گل سفيد راه‌راه بين جورهاي (انواع) پرپرش نوعي به نام گل بنفشه پارم با گل‌هاي خيلي درشت پرپر به رنگ آبي كمرنگ و عطر مخصوص به خودش كه بسيار مورد توجه است، وجود دارد.
3 -بنفشه فرنگي: بنفشه سه‌رنگ
(viola. Tricolor) كه در ايران به بنفشه فرنگي معروف است. از گياهان ماندني است ولي آن را در رديف گياهان دوساله مي‌كارند، بوته‌اش كوتاه و ارتفاع آن از 20-18 سانتي‌متر تجاوز نمي‌كند. گل‌هاي آن تك‌‌تك روي بوته ظاهر مي‌شود و به انواع زيبايي رنگ آميزي شده كه بسته به گونه‌هاي مختلف يك‌ رنگ سفيد، آبي، زرد، قهوه‌اي و بنفش مايل به سياه غالبا دو رنگ لكه لكه، حاشيه‌دار و ... است.
نيازهاي زيستي
نور: اين گياه در مكاني كه آفتاب كامل ندارد و سايه آفتاب است به خوبي رشد و نمو مي‌كند.
آب: آبياري به طور مداوم صورت مي‌گيرد؛ چون خاك آن بايد هميشه مرطوب باشد.
خاك‌: بستر بنفشه‌كاري بايستي سبك و غني باشد.
ازدياد و تكثير: بذر بنفشه را اواخر مرداد ماه در بستري از خاك سبك كه با كود كهنه و پوسيده مخلوط شده است، كاشته و مرتبا آبياري مي‌شود تا رطوبت خود را از دست ندهد. پس از آنكه بوته‌ها به اندازه 30سانتي‌متر شد آنها را روي بستر ديگري به فواصل 10سانتي‌متر نشا مي‌كنند، اين نشاها پس از گذشتن زمستان از نيمه اسفند تا اوايل فروردين در كنار گل‌هاي بهاري ديگر در باغچه‌ها به فاصله 30سانتي‌متر مربع كاشته مي‌شود.
بدانيد و به كار گيريد
بذر بنفشه فرنگي چون در تخمدان به طور كامل نمي‌رسد، بهتر است مدتي (يك يا دو سال) در جاي محفوظ از رطوبت بماند سپس آن را بكارند، به همين جهت بذر كهنه مشتري بيشتر دارد و تعداد بيشتري از دانه‌هاي بذر كهنه آن سبز مي‌شود. در حالي كه ممكن است مقداري از بذر نو و تازه آن سبز نشود. اگر بذر بنفشه را بهار بكارند، گذشته از آنكه خيلي دير به گل مي‌نشيند، گل‌هاي آن كم‌نيرو و غيرقابل توجه مي‌شود.
بنفشه سه رنگ را به علت اينكه زودتر از همه گل‌ها در بهار شروع به گل كرده و مدت دو ماه گلريزان آن دوام مي‌كند، در رديف اول گل‌هاي بهاري مي‌شمارند.
كاربرد گل بنفشه
اين گياه در فضاسازي (باغچه‌كاري‌هاي منازل- ميدان‌هاي شهر- بلوارها) يا حتي در فلاور باكس‌هاي تزييني براي قرارگيري بر روي بالكن‌ها مورد توجه بسيار قرار گرفته است. مثلا از انواع يك رنگ بنفشه براي تشكيل حاشيه يا تپه‌هايي كه ديدگاه آنها وسيع است، استفاده كرده و انواع سه رنگ آن براي گلكاري‌هايي كه از نزديك ديده مي‌شود، مناسب است. گل بنفشه به علت تنوع رنگ و زيبايي خاصي كه دارد در قسمت‌هاي مختلف پارك‌ها، ويلاها، مكان‌هاي اداري، بيمارستاني، شهري و تراس‌ها براي ايجاد حاشيه‌ها كاربرد فراوان دارد.
خواص دارويي
بنفشه فرنگي يا بنفشه سه رنگ خواص يا خاصيت دارويي فراواني دارد:
درمان اكزما با بنفشه فرنگي: 20گرم بنفشه فرنگي خشك را در نيم ليتر آب سرد بريزيد و به مدت چند دقيقه بجوشانيد پس از خنك شدن صاف كنيد. روزي 3 تا 4 فنجان به مدت چند هفته از آن بنوشيد.
درمان خارش پوستي: نوشيدن جوشانده بنفشه فرنگي در درمان اين مرض موثر است. درمان رماتيسم: نوشيدن مداوم بنفشه فرنگي، كمك حال مبتلايان به رماتيسم است. درمان سرفه‌هاي مزمن: نوشيدن شربت بنفشه براي درمان آن مفيد است.
 

Maryam

متخصص بخش ادبیات
فواید گیاه سرخار گل

49312.jpg



Echinacea purpurea
سر خارگل

خانواده:
Composite ( Asteraceae ) مرکبان

مشخصات:
گیاهی است دو ساله یا بیشتر با قوام سخت که دارای ریشه ای منفرد با چندین شاخه فرعی می باشد . شاخه منفرد یا چند گانه ، با ارتفاع 10 تا 50 سانتی متر که برگهایی با اشکال خنجری تا بیضوی با حاشیه ای دندانه دار، بصورت متناوب بر روی آن قرار می گیرند. در انتهای شاخه ها گل منفرد به رنگ بنفش مایل به صورتی قرار دارد .

پراکندگی:
گیاه بومی آمریکای شمالی می باشد و در اروپا کشت می گردد.
در ایران بصورت کاشته شده یافت می شود.

بخش های مورد استفاده:
گیاه و ریشه

ترکیبات شیمیائی:
پلی یین ، پلیوینیل ، روغن فرار ، رزین ، الکیلامید و هتروپلی ساکاریدها از ترکیبات اصلی می باشند.

خواص:
_ ضد عفونت : با اثر مستقیم و غیر مستقیم منجر به مسدود شدن مسیر متابولیسم ( سیستم هیالورونیک/ هیالورونیداز) گشته و بدین ترتیب رشد باکتری ها متوقف می گردد.

_ ضد التهاب : بدلیل وجود الکیلامید ها و پلی ساکاریدها اثر ضد التهابی موضعی دارد .

_ افزایش قوای ایمنی : با افزایش میزان گلبولهای سفید ، افزایش بلع عوامل خارجی ( فاگوسیتوز ) منجر به افزایش مقاومت بدن در برابر بیماریها می گردد .

موارد مصرف :

پیشگیری:
_ عفونتهای ویروسی : با بالا بردن توان سیستم ایمنی بدن از بروز عفونتهای ویروسی مخصوصا " سرماخوردگی" پیشگیری می کند .{ کمکی ، معادل ( خوراکی)}

_ عفونتهای مکرر تنفسی : تعداد موارد بروز عفونتهای تنفسی را کاهش می دهد. { کمکی ( خوراکی)}
_ عفونتهای مکرر ادراری : تعداد موارد بروز را کاهش می دهد . { کمکی ( خوراکی)}
درمان :

_ عفونتهای مزمن و مکرر تنفسی و ادراری : منجر به بهبود سریعتر و عود کمتر می گردد . { کمکی ( خوراکی)}
_ عفونتهای مزمن ترشح دار پوستی : بهبود این عفونتها را تسریع می بخشد . {کمکی ( موضعی)}

موارد منع مصرف و احتیاط :

_ در افرادی که سابقه حساسیت دارند مصرف نوع تزریقی ممنوع است .

_ در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس بدلیل تحریک سیستم ایمنی و شعله ور شدن بیماری مصرف سرخارگل ممنوع است .

_ در بیماران ایدزی به دلیل افزایش میزان ترشح اینترفرون آلفا و فاکتور نکروز توموری آلفا علی الرغم افزایش گلبولهای سفید که برای این بیماران مفید می باشد ، به طور متناقضی منجر به افزایش وخامت بیماری می گردد و منع مصرف دارد .

_ در بیماریهای خود ایمنی ( آرتریت روماتوئید ، لوپوس ) بدلیل تحریک سیستم ایمنی منجر به افزایش آسیب بیماری می گردد .

_ در فرم حاد و پیشرفته بیماری سل بدلیل مشابهت ترکیبات سرخارگل ( آرابینوگالاکتانی) با دیواره سلولی مایکوباکتریوم منجر به تضعیف پاسخهای گلبولهای سفید ( لنفوسیت ) می گردد و منع مصرف دارد .

_ در سرطانهای خون که با افزایش گلبولهای سفید خون تظاهر می کنند ، مصرف سرخارگل ممنوع است .

_ در مواردی که بصورت تزریقی استفاده می شود عوارضی کوتاه مدتی چون تب ، استفراغ و تهوع گردد.

_ در کلاژنوز بواسطه تحریک فیبروبلاست ها منع مصرف دارد.

_ مصرف بیشتر از 8 هفته بطور مداوم توصیه نمی گردد.

تداخلات داروئی :

_ در صورت مصرف توام با کتوکونازول در درمان بیماریهای قارچی ناحیه رحم موارد عود را به میزان زیادی افزایش می دهد.

مصرف در دوران بارداری:
با توجه به عدم وجود مطالعات کافی با احتیاط مصرف گردد.

مصرف در دوران شیردهی:
با توجه به عدم وجود مطالعات کافی با احتیاط مصرف گردد.

سرخارگل و پیشگیری

سرخپوستان آمریکا از گذشته دور از این گیاه در درمان بیماریها استفاده می کردند . با توجه به اثرات محرکی که سرخارگل بر سیستم ایمنی بدن دارد می تواند در پیشگیری از:

_ سرماخوردگی

_ عود بیماریهای مزمن تنفسی و ادراری
موثر باشد.

تهیه و ترجمه : گروه سلامت سیمرغ -دکتر محمد رضا رضوانی
سیمرغ - سلامت - سلامت روان:سلامت جنسی:اخبار پزشکی:ویژه سلامت:تغذیه:ورزش وسلامت
 

Maryam

متخصص بخش ادبیات
خاكشير FLixweld


Open in new windowخاكشير گياهي است علفي يكساله يا دو ساله كه ارتفاع ساقه آن تا يك متر نيز مي رسد . پائين گياه كرك دراست در حاليكه بالاي آن بدون كرك مي باشد .

تخم اين گياه كه همان خاكشير است ريز و كمي دراز و معمولا به دو رنگ وجود دارد يكي از آنها قرمز كه داراي طعم كمي تلخ است و ديگري برنگ قرمز تيره مي باشد .

تركيبات شيميايي:
خاكشير داراي تعدادي اسيد چرب مانند اسيد لينوئيك ،‌اسيد لينولنيك ، اسيد اولئيك ،‌اسيد پالمتيك و اسيد استئاريك مي باشد . ضمنا در خاكشير اسانس روغن فراري وجود دارد كه داراي مواد بنزيل و ايزوسيانات است

خواص داروئي:


خاكشير از نظر طب قديم ايران گرم و تر است .

1)التيام دهنده زخم و جراحات است .

2)جوشانده خاكشير براي رفع اسهال هاي ساده و رفع ترشحات زنانگي مفيد است .

3)خاكشير ادرار آور است .

4)خاكشير تب بر است .

5)براي دفع كرم مفيد است .

6)التهاب كليه را برطرف مي كند.

7)سرخك و مخملك را دوا مي كند .

8)خاكشير صدا را باز مي كند .

9)براي از بين بردن كهير و التهابات پوستي از خاكشير استفاده كنيد .

10)از گلها و برگهاي گياه مي توان براي رفع بيماري ناشي از كمبود ويتامين C استفاده كرد .

11)سنگ كليه را دفع مي كند.

12)براي دفع سنگ كليه مي توان خارشتر ،‌خاكشير و ترنجبين را با هم مخلوط كرده وصبح ناشتا خورد .

13)براي برطرف كردن جوشهاي صورت كه بعلت خوردن چربي و شيريني زياد ايجاد مي شود بايد جوشانده يك قاشق ترنجبين را با دو قاشق غذاخوري خاكشير مخلوط كرده و هر روز صبح ناشتا بمدت دو هفته آنرا ميل ميل كنيد تا جوشها از بين برود.


مضرات :
بعضي از افراد هنگاميكه خاكشير مي خورند ممكن است سردرد بگيرند اينگونه اشخاص بايد خاكشير را با كتيرا بخورند .

منبع خبر:گياهان دارويي
 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
-زنجبیل

زنجبیل اصالتاً یك گیاه چینی و هندی است و در این كشورها در طول بیشتر از 4000 سال در پخت و پز غذا مصرف شده است.


از آنجا كه مردم علاقه وافری به طعم تند و بوی معطر زنجبیل داشته اند و نوعی خاصیت گرمایی داشته و برای درمان درد معده مؤثر بوده است، كاشفان و جهانگردان در سرتاسر نقاط گرمسیری آن را كشت داده اند. ریشه این گیاه در درمان سرگیجه، تعریق، تهوع و استفراغ ناشی از بیماریهای حركتی یا دریازدگی مؤثر واقع می شود. این گیاه همچنین گلودرد، سردردها، پاره ای از انواع دردهای قاعدگی و آرتریت و تب و درد ناشی از انواع سرماخوردگیها و آنفلونزا را درمان می كند.



معرفی گیاه

ساقه های ریشه دار زنجبیل عبارت از دكمه ای به هم پیچیده، ضخیم و قهوه ای روشن است كه می توانید از بازار محلی نیز آنرا تهیه كنید. از آنجا كه زنجبیل نوعی گیاه زیرزمینی است لذا ساقة ریشه دار این گیاه بخشی از ساقه اصلی است كه برحسب انفاق در زیرزمین رشد و نمو پیدا می كند. ریشه اصلی این گیاه از گره های موجود روی ساقه های ریشه دار آن نمو می كند. بالای سطح زمین ساقه های 12 اینچی دارای برگهای طولانی، باریك، كج و معوج و سبز با گلهای سفید و سبز مایل به زرد قرار دارد.



تركیبات گیاه

فرآورده های حاصله از زنجبیل از ریشه تازه یا خشك آن یا از طریق تقطیر روغن از ساقه آن تهیه میشود.



اشكال موجود

پس از قطع ساقة ریشه دار این گیاه، مواد شیمیایی فعال موجود در گیاه از قبیل زینجیبرن، بنزابولن، جینجرول، شوقول خاصیت ذاتی خود را از دست می دهند. شركتهای دست اندركار و فعال در زمینه فرآورده های گیاهی، زنجبیل را به صورت عصاره، تنتور، انواع كپسول یا روغن آن عرضه می كنند تا از زایل شدن این مواد شیمیایی جلوگیری شود. بنابراین فرآورده هایی را مصرف كیند كه به وضوح در برچسب خودش میزان زنجبیل مورد مصرف شما را ذكر كرده باشد.

می توانید ریشه زنجبیل تازه را نیز بخرید، و با دكم كردن تكه های آن به اندازه نصب كف دست یا با نصف قاشق چیاخوری دكمه رنده شده، شسته شده و پوست دار در آب گرم یا با ریختن نیم لیتر آب جوش روی 30 گرم ساقه ریشه دار، چای زنجبیل درست و مصرف كنید. برای اینكار بگذارید چای مورد نظر به مدت 15 دقیقه دم بكشد و سپس روزانه دو لیوان از آنرا میل كنید. دیگر منبع مناسب تهیه زنجبیل همانا زنجبیل كریستال شده است. لیكن فریب لایه پوششی قندی آن را نخورید. چون زنجبیل كریستال شده مزة تندی دارد.



نحوه مصرف

نحوه مصرف فرآورده های زنجبیل به سلیقه شخصی شما و آنچه شما را آزار می دهد، بستگی دارد. در كل، نباید روزانه بیشتر از دو تا چهار گرم زنجبیل مصرف كنید، چرا كه علاوه بر میزان زنجبیلی كه مصرف می كنید ممكن است مقداری از این ماده را نیز از طریق برنامه غذایی (یعنی از موادی نظیر آبجو زنجبیل، نان شیرینی زنجبیل دار، نان زنجبیل دار یا مواد غذایی مخلوط و سرخ شده) جذب كنید. اگر زنجبیل تازه مصرف می كنید، حتماً مقدار مصرفی را وزن كنید تا تقریباً دریابید كه چه حدی از آن معادل 2 تا 4 گرم است.

برای درمان، تهوع، گاز معده یا سوء هاضمه روزانه 2 تا 4 گرم ریشه تازه (معادل 0/25 تا 1 گرم پودر ریشه) یا 1/5 تا 3 میلی لیتر تنتور آنرا مصرف كنید.

برای پیشگیری از استفراغ، هر 4 ساعت یك گرم پودر زنجبیل (نصف قاشق چایخوری) یا معادل آن یا روزانه سه بار دو عدد كپسول زنجبیل (یك گرم) مصرف كنید. البته می توانید یك تكه 8 گرمی زنجبیل تازه را نیز بجوید.

برای بیماریهای ناشی از سرماخوردگی، تب ناشی از آنفلونزا، گلودرد، گرفتگیهای ناشی از قاعدگی یا سردرد، دو قاشق غذاخوری از دم كرده زنجبیل یا چندین ورق از ساقه ریشه دار تازه آنرا بخور دهید. برای درمان درد ورم مفاصل از آب، عصاره یا چای زنجبیل تازه به میزان روزانه 4 گرم مصرف كنید یا روغن آنرا روی مفصل دردناك بمالید یا ریشه تازه آنرا در ضماد داغ یا گازهای ضمادی قرار دهید و روی نقاط دارای درد بگذارید.



نكات احتیاطی

انجمن فرآورده های گیاهان دارویی آمریكا ریشه زنجبیل تازه را از نظر درجه بندی سلامتی و بی خطری در ردیف اول قرار داده است لذا زنجبیل گیاهی بی خطر و وسیع الطیف است. با این وجود میزان تجویزی آن باید رعایت شود. انجمن آمریكایی مذكور ریشه زنجبیل خشك را در مرتبه دوم سلامتی و بی خطری قرار داده است و توصیه می كند كه از مصرف آن در طول بارداری اجتناب گردد.

برخی از زنان برای رهایی از علایم بیماری صبح دم از زنجبیل استفاده می كنند لیكن مصرف زنجبیل برای این هدف بحث انگیز است. برای رعایت اصول ایمنی و سلامتی هرگز نباید بیش از میزان معمولی آن مصرف گردد. زنجبیلی كه به عنوان بخشی معمولی از برنامه غذایی فرد مصرف می شود بی خطر تلقی می شود.

اگر از سنگ صفرا رنج می برید، از مصرف زنجبیل بپرهیزید. هر چند كه مصرف زنجبیل معمولاً فاقد عوارض جانبی است، اما مصرف بیش از حد آن می تواند سبب گرمازدگی جزیی گردد.



تداخلهای احتمالی

اگر داروهای تهیه شده از سیر یا داروهای ضد انعقادی نظیر وارفارین یا داروهای مربوط به درمان دیابت مصرف می كنید و می خواهید جهت پیشگیری از بیماری مسافرت، سرگیجه، میگرن، گرفتگیهای رحمی یا ورم مفاصل زنجبیل مصرف كنید، ابتدا با پزشك خود مشورت كنید. هر چند هیچ مطالعه ای تداخل این گیاه دارویی را با سایر داروها نشان نداده است، لیكن این خطر وجود دارد كه زنجبیل اثرات برخی از این داروها را خنثی و یا تشدید كند./

 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
خواص دارویی پیاز

از پياز به عنوان يك داروي ضدعفوني كننده استفاده مي شود. ماليدن آب پياز به صورت از ايجاد لكه ها جلوگيري مي كند. و از مخلوط آب پياز و عسل مي توان به عنوان يك كرم ضد چروك استفاده كرد.
پياز سرشار از ويتامين c، کلسيم، منيزيم، فسفر، پتاسيم، سديم، گوگرد و اسيد فوليک و مقدار کمي آهن، مس و روي است که تاکنون تحقيقات زيادي براي اثبات خواص آن صورت گرفته است.
پياز و پوكي استخوان
خوردن پياز در پيشگيري از پوکي استخوان مؤثر است؛ چرا که پياز با جلوگيري از کاهش مواد معدني به ويژه کلسيم موجود در سلول‌هاي استخواني از بروز پوکي استخوان جلوگيري مي‌کند.
پژوهشگران دانشگاه برن سوئيس، تركيبي در پياز شناسايي كرده اند كه از كاهش حجم استخوان و پوكي آن جلوگيري مي كند. اين ماده در پيش گيري در كاهش نيافتن مواد مصرفي ـ به ويژه كلية سلول هاي استخواني ـ تأثير زيادي دارد.
ـ پياز، قند خون و كلسترول را پايين مي آورد.
پياز يكي از گياهان بسيار قديمي است كه انسان آن را شناخته و در غذاي خود استفاده مي كرده است در كتاب هاي پزشكان مسلمان قديم از پياز به سبب داشتن الياف و ويتامين ها و فلزات به عنوان داروخانه اي كامل نامبرده شده است.
خواص پياز
بوي آن ميكروب هاي مضر را از بين مي برد.
قند خون را كاهش مي دهد.
از ابتلا به سكته جلوگيري مي كند.
قلب را فعال مي كند و كلسترول را كاهش مي دهد.
گردش خون را تقويت مي كند.
به سبب داشتن آنتي اكسيدان، تنش و نگراني را از بين مي برد.
الياف غذايي آن دستگاه هاضمه را تقويت مي كند.
پياز از سرطان ريه جلوگيري مي كند:
مواد شيميايي موجود در پياز خطر ابتلا به سرطان ريه را كاهش مي دهد. مواد «فلاونويد» از دچار شدن به انواع بيماري ها جلوگيري مي كند و به وفور در پياز يافت مي شود.
(پياز و سير از گياهان طبيعي بسيار خوبند و براي سلامتي انسان بسيار مفيدند و تنها عيب آنها بوي بدشان است كه سبب آزار ديگران مي شود.)
-پياز براي پوست بسيار مفيد است. زيرا خون را تصفيه مي كند و در نتيجه رنگ چهره زيباتر و جذاب تر مي شود.
همچنين پياز به دليل داشتن گوگرد باعث افزايش رشد موهاي سر مي شود. پياز به دليل داشتن آهك، دندانها را محكم مي كند و باعث استحكام استخوان بندي بدن مي شود. بنابراين خوردن پياز در كودكان مبتلا به نرمي استخوان و سالمندان مفيد است.
اگر سرما خورده ايد، چند پياز را برش داده و در نقاط مختلف خانه قرار دهيد. پياز مانند يك دستگاه تصفية هوا از ابتلاي ساير اعضاي خانواده به اين بيماري جلوگيري خواهد كرد.
همچنين اگر خارج خانه غذا مي خوريد، پياز را همراه آن مصرف كنيد، زيرا ماده اي در پياز .ج.د دارد كه از مسموميت غذايي حاصل از خوردن گوشت مانده جلوگيري مي كند.
اگر شخصي به دليل مصيبت وارده دچار حملات عصبي شده، پيازي را به دوئ نيم كرده و جلوي بيني او بگيريد.
پيازچه
پيازچه فوايد متعددي دارد. به تازگي متخصصان علوم تغذيه فرانسه در يافه اند كه پيازچه ادرار آور است زيرا ۸۵ در صد آن را آب تشكيل مي دهد.
در پيازچه ۲۴۳ ميلي گرم پتاسيم و ۴ ميلي گرم سديم و ۲۷ گرم كالري است.
دانشمندان دريافته اند كه بخش سفيد رنگ پيازچه داراي مواد قندي است كه در ادرار كردن تأثسر مي گذارد و بخش سبز آن ويتامين«ث» دارد كه دستگاه دفاعي بدن را تقويت مي كند. و ۲ ميلي گرم ماده كاوتين پيازچه به بازسازي سلولها كمك مي كند.

همچنين پياز به دليل داشتن ماده گلوکوزين که مشابه هورمون انسولين است، قند خون را تنظيم مي‌کند.
گفتني است، خوردن نصف پياز متوسط در روز ۳۰ درصد از مقدار کلسترول بد خون را کاهش مي‌دهد و به جاي آن باعث افزايش کلسترول خوب خون مي‌شود. پياز منبع غني نوعي اکسيدان است که از بروز سرطان در افراد جلوگيري مي‌کند.
اين گياه خوراکي از بيماري آب مرواريد در چشم نيز جلوگيري مي‌کند و بنابراين مصرف آن به افراد مسن توصيه مي‌شود.

 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
خواص دارویی گل میخک

درخت ميخك بومي جزاير اندوزي و اقيانوسيه است و به علت زيبايي خاصي كه دارد امروزه در بشتر نقاط دنيا به عنوان درخت زينتي پرورش داده مي شود. ميخك درختي است كوچك و مخروطي شكل كه برگهاي آنها هيچ وقت زرد نمي شود و در تمام طول سال سبز است.
ـ اسانس ميخك داراي اوژنول، كاربوفلين، الكل، بنزيليك، بنزوات دموتيل، فورفوول و اتيلن مي باشد اوژونول كه ماده اصلي ميخك مي باشد، آرام كننده و ضد عفوني كننده از آن در دندان پزشكي براي آرام كردن درد دندان استفاده مي شود.
ـ خواص طبيعي گل ميخك: خشك شده غنچه درخت از دو هزار سال بيش به عنوان ادويه به كار مي رفته است. از نظر طب قديم ايران ميخك خيلي گرم و خشك است و داراي خواص بسياري است.
ـ براي رفع دندان درد و گوش درد يك قطره از اسانس ميخك و يا روغن آن را روي دندان بماليد و يا در گوش بچكانيد.
ـ ميخك تقويت كننده مغز مي باشد و كساني كه حافظه ضعيف دارند بايد از دم كرده ميخك استفاده كنند.
ـ ميخك از سرطان جلوگيري كرده و حتي درمان كننده سرطان مي باشد.
ـ حالت تهوع و استفراغ را برطرف مي كند، بدين منظور مي توان ۲ قطره از اسانس ميخك را در يك ليوان ريخت و نوشيد و يا از يك فنجان دم كرده ميخك استفاده كرد.
ـ براي رفع سردرد مفيد است.
ـ ضعف اعصاب را درمان مي كند.
ـ در برطرف كردن فلج و لقوه مؤثر است.
ـ براي رفع تنگي نفس مفيد است.
ـ جويدن ميخك بوي بد دهان را برطرف مي كند ولي مواظب باشيد كه با زبان تماس نگيرد زيرا باعث سوزش زبان مي شود.
ـ كساني كه مبتلا به بيماري وسواس هستند براي درمان آن بايد ميخك بخورند.
ـ مقوي معده و جهاز هاضمه است .
كبد و كليه را تقويت مي كند.
ـ ###كه را برطرف مي كند.
ـ كساني كه قطره قطره ادرار مي كنند براي درمان آن بايد چاي ميخك بنوشند.
ـ براي درمان غذايي و تقويت رحم بايد از ۴ گرم ميخك، هر روز به طور مرتب استفاده نمود.
ـ ميخك اشتها آور است و بدن را تقويت مي كند.
ـ ميخك ضد عفوني كننده بسيار خوبري است و مي توان از آن به عنوان كمپرس براي شستشوي زخم ها استفاده كرد.
ـ براي آسان كردن زايمان خانم هاي حامله بايد در ماههاي آخر بارداري هر روز چاي ميخك استفاده كنند و حتي در اتاق هاي زايمان نوشيدن چاي ميخك، زايمان را تسهيل مي كند.
ميخك تب بر و كرم كش است و داروي كرم كش داراي ميخك مي باشند.
ـ براي گردش خون و قلب مفيد است.
ـ اسهال و دل درد را درمان مي كند.
ـ براي برطرف كردن دردهاي رماتيسمي ۳ تا ۴ قطره روغن ميخك را با ۵ گرم روغن بادام مخلوط كرده و روي قسمت هاي دردناك بماليد.
ـ براي درمان كمر درد، چاي ميخك و يا ۲ قطر اسانس ميخك را با آب گرم و يا چاي مخلوط كرده و بنوشيد.
ـ استفاده از ميخك گرفتگي عضله را از بين مي برد.
ـ نوشيدن يك فنجان چاي ميخك بعد از غذا، گاز و درد معده را از بين مي برد. (براي تهيه چايي يا دم كردن ميخك مقدار ۱۰ گرم ميخك را با يك ليتر آب جوش مخلوط كرده و به مدت ۵ دقيقه دم كنيد.)
مضرات ميخك:
همانطور كه گفته شد ميخك بسيار گرم است، بنابراين براي گرم مزاجان مناسب نيست و ممكن است باعث ناراحتي كليه و روده ها شود. اين گونه افراد بايد ميخك را با صمغ عربي مخلوط كرده و بخورند.

 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
Aloe vera

كليات گياه شناسي
صبر زرد يكي از گياهاني است كه قبل از ميلاد مورد مصرف مردم بوده است . كلئوپاترا ملكه مصر پوست خود را هر روزه با آن ماساژ مي داد كه از شر آفتاب مصر در امان باشد وحتي مصريان آنرا براي موميائي مردگان خود بكار مي بردند . در كتاب مقدس ام اين گياه بكرات آمده است .
صبر زرد فاقد ساقه بوده و لي برگهاي آن دراز و تا ارتفاع 30 سانتيمتر مي رسد . گلهاي اين گياه برنگ زرد مي باشد كه در انتهاي ساقه اي كه از وسط برگها خارج مي شود مي رويد .
تركيبات شيميايي:
صبر زرد موادي نظير آلوئين ‌فامودين ، آنترا كينون ،‌ايزوباربالوئين و مقدري در حدود 12 درصد صمغ مي باشد .
خواص داروئي:
صبر زرد از نظر طب قديم ايران گرم و خشك است شيرابه آن به مصرف طبي مي رسد .
1)تقويت كننده بدن است
2)يبوست را برطرف مي كند و روده ها را تميز مي كند
3)براي معالجه آسم مفيد است
4)سوء هاضمه را برطرف مي كند
5)در معالجه صرع مفيد است
6)اثر ضد كرم درد
7)خون را تصفيه مي كند
8)براي برطرف كردن خارش ناشي از گزيدگي حشرات شيرابه آنرا روي پوست بماليد
9)اگزما را درمان مي كند
10)براي معالجه اسهال خوني مفيد است
11)براي رفع ريزش مو ، شيرابه آنرا به سر ماليده و موها را با آن ماساژ دهيد
12)گرفتگي كبدي را برطرف مي كند
13)براي التيام زخم ها شيرابه آنرا روي زخم بماليد
14)صبر زرد بهترين كرم مرطوب كننده است برگها را بشكنيد و ژله آنرا به پوست بماليد
15)مبتلايان به بيماري قند مي توانند با مصرف اين گياه قند خون خود را كنترل كنند
16)براي شستن چشم و زخم ها شيرابه صبر زرد را با آب مخلوط كرده و استفاده كنيد
مضرات :
صبر زرد اگر باندازه مصرف شود خطري ندارد ولي مقدر زياد آن باعث اسهال خوني مي شود ضمنا زنان شيدره نبايد از آن استفاده كنند زيرا صبر زرد از طريق شير ودر بدن طفل مي شود و ايجاد اسهال مي كند . اين گياه نيز براي زنان حامله خوب نيست زيرا ممكن است باعث سقط جنين شود.

 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
خواص دارویی بادمجان:

بهترين فصل اين نوع از سبزيها تابستان است . بادمجان منبع بسيار خوب فيبراست ودر انتخاب آن بايد دقت كنيد . بادمجان بايد پوست آن صاف وسفت باشد كلاهك انتهايي آن سبز رنگ وتازه باشد .
بادمجاني كه خيلي بزرگ است خوب نيست، بهتر است پهنا و ضخامت بادمجان بيشتر از۵ اينچ نباشد .
بادمجان را بايد در هواي خنك ويا يخچال نگهداري …
بهترين فصل اين نوع از سبزيها تابستان است . بادمجان منبع بسيار خوب فيبراست ودر انتخاب آن بايد دقت كنيد . بادمجان بايد پوست آن صاف وسفت باشد كلاهك انتهايي آن سبز رنگ وتازه باشد .
بادمجاني كه خيلي بزرگ است خوب نيست، بهتر است پهنا و ضخامت بادمجان بيشتر از۵ اينچ نباشد .
بادمجان را بايد در هواي خنك ويا يخچال نگهداري كنيد . البته نمي توان اين نوع از صيفي جات را زياد نگهداري كرد چون بوي نامطبوعي مي گيرد وتلخ مزه مي شود . پوست بادمجان ارزش غذايي زيادي دارد كه آن را باپوست يا بدون پوست مصرف كنيد . طريقه پخت بادمجان در طعم و مزه آن تأثير دارد .
مي توانيد بادمجان را خرد كنيد و براي ۲ دقيقه بگذاريد كباب شود وبعد مدت ۳۰ دقيقه آن را بپزيد وسپس همراه بادمجان، پونه، گوجه فرنگي، زيتون،فلفل وليمو ترش ميل كنيد .
بادمجان خواص زيادي دارد وبراي حفظ تناسب اندام و جلو گيري از چاقي مفيد بوده وداراي پتاسيم و مقدار كمي كلسيم است و براي افرادي كه دچار ناراحتي كليه ويا فشار خون مفيد مي باشد .
علاوه بر خواصي كه دارد كه تخم بادمجان به دليل ماده شيميايي مخصوص كه دارد(الكالوئيد) در مبتلايان به بيماري كبد ايجاد ناراحتي مي كند. توصيه مي شود كساني كه دچار حساسيت، يرقان و ساير بيماري هاي كبدي مي باشند از مصرف آن خودراي كنند.
چون بادمجان به صورت پخته مصرف مي شود، به خوبي هضم و جذب مي گردد و از چاق شدن شما جلوگيري مي كند.
بر اساس نتايج پژوهش جديد در امريكا، ميزان آنتي اكسيدان بادمجان بالاست. بادمجان يكي از آنتي اكسيدان هاي قوي بافتهاي گياهي را داراستكه از ابتلا به سرطان جلوگيري مي كند.

 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
خواص دارویی قارچ هاي خوراكی

قارچ و پروتئين ـ قارچ هاي خوراكي و مخصوصاً قارچ تازه حاوي مقادير فراوان پروتئين مورد نياز بدن است كه از اين نظر ميزان پروتئين آن حدود ۲ برابر پروتئين اغلب سبزيجات و ساير حبوبات مي باشد.
پروتئين قارچ از لحاظ اسيدهاي آمينه كه همانا جزء اصلي پروتئين را تشكيل مي دهد جزو غني ترين پروتئين ها محسوب مي شوند و از لحاظ ارزش غذايي در حد فاصل پروتئين گوشت و پرتئين گياهي قرار دارد.
از طرفي پروتئين قارچ به دليل داشتن مقادير فراوان آب و رطوبت نسبت به سبزيجات و حبوبات بسيار مطبوع و قابل هضم است. به طوري كه ۹۰ ـ ۷۰ درصد قابليت هضم پذيري دارد. به طور كلي ارزش بالاي پروتئين قارچ و قابليت هضم پذيري بالاي آن باعث شده كه مصرف آن براي سالمندان و سالخوردگان بسيار توصيه گردد.
قارچ و دريافت كالري ـ همان طور كه مي دانيد كربوهيدراتها يكي از مهم ترين منابع انرژي براي بدن هستند. قارچ هاي خوراكي به علت داشتن ۲/۴ در صد كربو هيدرات قادرند به طور ميانگين ۱۰۰ كيلو ژول در ۱۰۰ گرم قارچ، انرژي توليد كنند كه اين ميزان انرژي در نوع خود بسيار قابل توجه است.
قارچ و چربي ـ يكي از مهمترين ويژگي هاي قارچ كه باعث شده متخصصين تغذيه آن را بسيار توصيه كنند در صد كم چربي آن است. قارچ هاي خوراكي داراي درصد بسيار كمي از چربي هستند كه اين مقدار در حدود ۱% تا ۳% وزن تر آن مي باشد.
لذا كساني كه از رژيم غذايي لاغري در برنامه غذايي شان استفاده مي كنند مي توانند از قارچ بهره ببرند و به هيچ وجه نگران بالا رفتن چربي خونشان نباشند.
قارچ ها و ويتامينهاي مورد نياز بدن ـ مصرف روزانه ۱۰۰ گرم قارچ خوراكي نياز بدن به ويتامين c را برطرف مي كند. علاوه بر اين قارچ منبع بسيار خوب ويتامين B۱ و B۲ است. كمبود ويتامين B۱ مي تواند زمينه ساز بسياري بري بري باشد .
همچنين ويتامين B۱۲ از ويتامين هاي ضزوزي براي خونسازي به شمار مي رود. كمبود ويتامين B۱۲ باعث بروز آنمي و يا كم خوني مي شود. به طور كلي مصرف ۱۰۰ گرم قارچ خوراكي تازه نياز روزانه افراد بالغ به ويتامينهاي محلول در آب را برطرف مي كند.
قارچ و عناصر معدني ـ عناصر معدني موجود در قارچ در مقايسه با سبزيجات و ميوه جات هم از كيفيت بهتري برخوردار هست، هم از نظر كميت در سطح بسيار خوبي قرار دارد. قارچ خوراكي داراي ميزان چشم گيري پتاسيم، آهن و مس است و قادر است فسفر مورد نياز بدن را به طور كامل تأمين كند. كلاهك قارچ سرشار از فسفر است.
ساير تركيبات قارچ هاي خوراكي ـ اسيد فوليك: يكي از مهمترين تركيبات موجود در قارچ كه بسيار مورد توجه قرار مي گيرد اسيد فوليك موجود در آن است. در حال حاضر يكي از مهم ترين علت هاي كم خوني در افراد به خصوص در خانم هاي باردار كمبود اسيد فوليك است.
قارچ هاي خوراكي به سبب داشتن مقادير فراوان اسيد فوليك از جمله بهترين منابع غذايي براي اين دسته از افراد محسوب مي شود
لوواستاتين: از جمله تركيبات مهم موجود در قارچ همين لوواستاتين است. قارچ ها به طور طبيعي توليد لوواستاتين مي كنند و اين تركيب بسيار در كاهش چربي و كلسترول خون مي تواند مؤثر واقع شود.
بيوفريوليد: در قارچ تركيبي به نام بيوفريوليد وجود دارد كه از تشكيل مخزن چربي خطرناك در شريانها جلوگيري مي كند. اين ماده از تشكيل كلسترول هاي بد خون (LDL )و اسيد هاي چرب در سلولها و خون جلوگيري مي كند.
در زمستان قارچ بخوريد:
قارچ استخوانها را تقويت مي كند، خستگي را برطرف مي كند، كمبود ويتامين D را بر طرف مي كند. پرتو خورشيد در بدن ويتامين D توليد مي كند اما در زمستان بدن اين وضعيت را ندارد كه از پرتو خورشيد به خوبي استفاده كند و ويتامين D توليد كند. پس در زمستان خوردن مواد غذايي توصيه مي شود كه داراي اين ويتامين باشد. ويتامين D سبب جذب كلسيم در روده مي شود تا بالافاصله در استخوانها به مصرف برسد. براي اينكه همه مواد مغذي به بهترين شكل جذب شوند نياز به ويتامين هاي گروه «ب» است. قارچ بخشي از اين ويتامين ها را تدمين مي كند و هر سلول در بدن ما به ويتامين (B۲ )قارچ نياز دارد تا بتواند انرژي كسب كند تا ما زود خسته و كم حوصله نشويم.
قارچ را بايد پخته خورد، زيرا قارچ آلوده به موادي است كه فقط با پختن از بين مي رود اما قارچ هايي كه در واحدهاي صنعتي توليد مي شوند مي توان بدون هيچ مشكلي پس از تميز كردن مصرف كرد.
توجه: اكيداً توصيه مي كنيم كه از خريد قارچهاي فله اي به شدت و به جدّ بپرهيزيد. صرف نظر از اين كه احتمال مسوميت از طريق اين نوع قارچها بسيار بالاست كيفيت پايين اين قارچها و آلودگي بسيار آنها از جمله مهمترين معضل هاي اين نوع قارچ هاست.
حتماً قارچ مورد نياز خود را از مراكز معتبر و به صورت بسته بندي هاي بهداشتي تهيه فرماييد. هر گونه تغيير رنگ ظاهر قارچ و هر گونه احساس مزه نامطبوع بايد مورد توجه قرار گيرد و از مصرف آنها خودداري شود. قارچ هايي كه تغيير رنگ داده اند و كلاهكشان سياه و يا خاكستري شده از كيفيت خوبي برخوردار نيستند.
ـ تحقيقات پزشكي نشان مي دهد كه با خوردن قارچ، دستگاه دفاعي بدن تقويت مي شود، طول عمر افزايش مي يابد، كلسترول خون پايين مي آيد، گردش خون در بدن بهبود مي يابد. ويروسها از بين مي رود، از بروز بيماري هاي قلبي جلوگيري مي شود. قارچ مقدار زيادي كربوهيدرات و آهن دارد پزشكان به بيماران ديابتي و افرادي كه به تقويت دستگاه ايمني بدن خود اهميت مي دهند و كساني كه برنامه خاص غذايي (رژيم) دارند خوردن قارچ را توصيه مي كنند.

 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
خواص درمانی زردآلو

زردآلو منبع خوبي از ويتامين‌هاي گروه b است و به همين دليل در درمان بيماري‌هاي عصبي و روحي، خستگي، بي‌خوابي و فراموشي مفيد است.
از آنجا كه در خشك كردن زردآلو به طريق صنعتي اغلب از گوگرد استفاده مي‌شود، لازم است از مصرف زردآلوهايي كه بسيار زرد رنگ هستند خودداري شود. همچنين بهتر است آن را در آفتاب طبيعي و يا در سايه خشك كرد تا كاملاً سالم و طبيعي باشد.
برخي از محققان معتقدند كه مصرف زردآلو در پيشگيري از ابتلا به كم خوني مفيد است.
زردآلو، حاوي مقدار قابل توجهي ويتامين a است كه اين ويتامين سبب تقويت مخاط ، پوست، مو و افزايش قدرت بينايي مي‌شود.
زردآلوي نارس به دليل طعم نامطبوع پوست آن، قابل خوردن نيست. اما ميوه رسيده آن بسيار خوش طعم و شيرين است.
افرادي كه دچار سردي مي‌شوند و يا به بيماري‌ها و نارسايي‌هاي كبدي مبتلا هستند بايد در مصرف اين ميوه احتياط كرده و از زياده روي پرهيز كنند.
مغز شيرين هسته زردآلو مغذي است و طبيعت گرم و خشك دارد. مغز هسته زردآلو حاوي قند، ويتامين a و آنزيم‌هاي مختلف است و براي رفع خشكي حنجره، سرماخوردگي و تقويت عمومي بدن مفيد است.
زردآلوي خشك شده براي معالجه يبوست نيز سودمند است، به ويژه بهتر است صبح ناشتا مصرف شود و قبل از مصرف كمي خيسانده شود.
گفتني است، مصرف زردآلو به ويژه براي كودكان نيز توصيه مي‌شود

 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
خواص غذایی و دارویی باقلا

باقلا حاوی ویتامین های آ.ب.ث و املاح مفیدی از جمله آهك، فسفر، آهن و غیره می باشد. به همین علت در گروه خوراكی های خون ساز قرار دارد و مغز قلم استخوان ها را نیز تقویت می كند. برای افرادی كه دوره نقاهت را به سر می برند، باقلا اثری نیروبخش دارد و در مبتلایان به برونشیت ایجاد خلط می كند .
باقلا كلیه ها را تقویت كرده و به ریه ها نیرو بخشیده و سلول های مغز استخوان را فعال می سازد. این خوراكی زود هضم بوده و به سرعت از معده می گذرد و با خود فضولات را نیز به سهولت دفع می كند، ضمنا سینه و ریه را پاك و تقویت و سرفه های خشك را درمان می كند.
برای درمان رماتیسم، سیاتیك، نقرس و درد مفاصل توصیه شده است كه در حدود ۳۰ الی ۶۰ گرم از گل باقلا را در یك لیتر آب جوشانده و بعد از صافی گذرانده و در فواصل غذا یك فنجان از آن را نوش جان نمایید.
به افرادی كه از میگرن رنج می كشند، سفارش گردیده است كه ۲۵ الی ۳۰ گرم از گل باقلا را جوشانده و در فواصل غذا یك فنجان بنوشند. توصیه می شود هرگز آب پخته باقلا را دور نریزید و آن را به همراه باقلا بنوشید. زیرا گلو را نرم كرده و از تولید سنگ جلوگیری می كند و گرفتگی معده را نیز برطرف می كند. افراط در خوردن باقلا باعث نفخ و سنگینی معده شده و موجب كندی ذهن می شود.
البته اگر با آب آن خورده شود عوارض آن كمتر خواهد بود. خوردن باقلا همراه ماست، موجب دل پیچه می گردد و اگر به طور تازه زیاد مصرف شود باعث تاول دهان می شود. بعضی افراد به باقلای تازه حساسیت داشته و مبتلا به بیماری فاویسم می شوند. علامت این بیماری زرد شدن رنگ پوست بدن و احساس خستگی و سستی در اعصاب، پیدا شدن خون در ادرار، سردرد و استفراغ است.
در این عارضه خون بدن كم می شود و درمان آن معمولا تزریق خون و سرم های غذایی است.
بهترین راه برای جلوگیری از ابتلا شدن به این بیماری دو لپه كردن باقلا و جوشاندن آن در آب و دور ریختن آب آن است و همچنین پختن آن در روغن و افزودن ادویه ای مانند آویشن، دارچین، فلفل، میخك و از همه مهمتر گلپر می باشد.
افرادی كه به بیماری هایی نظیر، كلسترول، تصلب شرائین، ضعف حافظه، آترومی، افسردگی، اسیداوریك، سردرد، میگرن، نفخ دل درد، مالیخولیا، سنگ اورات، خارش پوستی، فشار خون، صرع، بادفتق، احتقان و یبوست مبتلا می باشند نباید در خوردن باقلا زیاده روی كنند.

 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
خواص دارویی گل گندم

اين گياه قرنها پيش براي بيماريهايي كه در بيشتر موارد مربوط به چشم مي شود قابل استفاده بوده است.
معجزه اي كه اين گياه در درمان ورم ملتحه چشم و پف كردن آن و همچنين درد چشم مي كند، توسط متخصصان گياه شناسي به خوبي شناخته شده است.
ساقه گل گندم درد سوزش ناشي از پارگي و بريدگي ها را التيام مي دهد. بهتر است قسمت انتهايي ساقه آن را اطراف نواحي آسيب ديده بماليد. همچنين از گياه مي توانيد براي كمپرس چشم استفاده كنيد.
يك تكه پنبه را در جوشانده اين گياه خيس كرده و چشمتان را با آن كمپرس نماييد.
ـ جوشانده اين گياه براي ماساژ صورت و درمان جوش ها و آكنه نيز مفيد است.
مي توانيد برگ ها و گل هاي اين گياه را بجوشانيد هنگامي كه در حال جوشيدن است حوله اي را روي سر خود بيندازيد و صورت خود را بالاي ظرفي كه گياه مي جوشد به مدت ۱۵ دقيقه نگه داريد بعد از آن صورتتان را با آب سرد بشوييد متوجه مي شويد كه پوست صورتتان تغيير كرده است.

 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
خواص دارویی پرتقال

درخت كوچكي دارد و از خانواده Rutaceae است و برگهاي سبز دارد. گل هاي آن معطر وبه رنگ سفيد است. ميوه آن معطر و در اندازه متوسط است، در برخي ارقام درشت و پوست آن نارنجي كمي ناصاف و گوشت آن شيرين يا ترش و يا ميخوش و بسته به انواع مختلف داراي رنگ زرد يا تيره و قرمز است. پرتقال معمولاً در شمال و جنوب ايران كاشته مي شود.
۱-موقع خواب تعدادی پرتقال شيرين بخوريد مسهل خوبي است.
۲-آب آن را بنوشيد، کمبود ويتامين C را جبران می کند ، تشنگي را فرو مي نشاند. نرم كننده سينه است.
۳-هر روز دو تا سه ليتر آب پرتقال را به مرور بنوشيد، مدر و نرم كننده است، خون را تصفيه مي كند. شنگ كيسه صفرا را از بين مي برد، اشتها آور است و مقوي معده و باد شكن و ضد اسپاسم و آرام بخش است. اسهال صفراوي را قطع مي كند. ضد سم و ضد ويروس و مهار كننده سرطان است.
۴-آب پرتقال را اگر با نمك بخوريد براي رفع كرم رينگ ورم مؤثر است.
پوست پرتقال:
۱-آب جوشانده آن را بنوشيد، مدر و باد شكن است. ضد عوارض كمي ويتامينC ، كلسترول خون را كاهش مي دهد. سينه را نرم و سرفه را تسكين مي دهد، سرماخوردگي را برطرف و براي رفع سوء هاضمه مفيد است.
۲-مقداري از تازه آن را بجوشانيدو آب آن را دور بريزيد و در ظرفي مقداري قند يا شكر و يك ليتر آب بريزيد و پوسته ها را در آن انداخته و پس از ۲۰ دقيقه جوشانده در بشقاب ريخته تا سرد شود و قبل از صبحانه آب آن را بخوريد. ضد سم و مقوي است و يبوست معده را برطرف مي كند.
۳-هر روز تازه آن را به صورت بماليد، كك و مك صورت را برطرف مي سازد.
۴-هر روز آن را با پوست ليمو مخلوط كرده بكوبيد و از خارج بر روي موضع گواتر ضماد كنيد، گواتر را درمان مي كند.
۵-له شده آن به عنوان مرهم براي اگزما و ناراحتي هاي ديگر پوستي مصرف مي شود.
شكوفه هاي پرتقال:
نوشيدن دم كرده آن آشفتگي را برطرف مي سازد، براي دل به خوردگي مفيد است. مسكن و آرامبخش است، سوء هاضمه را برطرف مي كند.
برگ درخت پرتقال:
۱-بيست گرم برگ خشك آن را در يك ليتر آب جوش ده تا پانزده دقيقه دم كنيد بعد آب آن را صاف و شيرين كرده و هر شب قبل از خواب يك فنجان بنوشيد. بي خوابي را برطرف مي سازد. اگر قبل از هر غذاي روزانه يك فنجان بنوشيد معرق و مسكن است، سينه را نرم و سرفه را تسكين مي دهد، برونشيت، هيستري، تپش قلب و ###كه را درمان مي كند.
۲-آب جوشاندة آن براي شست و شوي ورم ها و كاهش درد آنها نافع است.
پرتقال از ۸۰ درصد آب، ۱۰ درصد الياف، ۵ درصد مواد معدني و اسيدي،۳ درصد قند و ويتامين و ۲ درصد چربي تشكيل شدهاست. پرتقال سرشار از گوگرد و فسفر و كلسيم و مس و ويتامين«ث» و ويتامين«ب۱» و «ب۲» است.
بر اساس نتايج پژوهشي جديد، پرتقال از كرم خوردگي دندانها جلوگيري مي كند. پيشتر نيز كشف شده بود كه پرتقال كلسيم استخوانها را تقويت مي كند، گردش خون را فعال مي كند، كبد را تقويت مي كند، مانع از سرماخوردگي مس شود.
تا پيش از پانزده سالگي، سرطان خون بيش از هر سرطان ديگري در كودكان رواج دارد. پژوهشگران دريافته اند كودكاني كه تا دو سالگي در هفته ۴ تا ۶ بار پرتقال(ياآب آن)را مي خورند ميزان ابتلاي آنان به سرطان خون در چهارده سالگي تا نصف كاهش مي يابد. پيشتر نيز كشف شده بود كه ابتلا به برخي سرطانها در بزرگسالي با نوع غذاهاي فرد در كودكي ازتباط دارد.
پژوهشگران دريافته اند كه نوشيدن ۲ ليوان آب پرتقال در روز به مدت ۶ هفته ميزان فشار خون را كاهش مي دهد. ويتامين ب۲ و كلسيم و پتاسيم زيادي در پرتقال يافت مي شود. نوشيدن نصف ليوان آب پرتقال در روز به پيشگيري از سكته نغزي كمك مي كند. (انجمن قلب آمريكا مي گويد اگر به بدن از راه غذا به اندازه كافي ويتامين ب۲ نرسد فرد دچار سكته مغزي مي شود، به ويژه افرادي كه فشار خون بالا و اضافه وزن دارند.)
پرتقال به سبب داشتن ويتامين ب۲ از سرماخودگي در فصل زمستان جلو گيري مي كند. و آنتي اكسيدان زياد آن سموم و مواد زيان آور سلولها و بافتها را دفع مي كند.اب پرتقال در كودكان يك ساله سبب تسريع در آمدن دندانها مي شود. البته زياد نوشيدن آب پرتقال هم خوب نيست سبب خورده شدن دندانهاي كودكان مي شود. هم چنين نوشيدن آن به هيچ وجه به افرادي كه زخم معده دارند توصيه نمي شود.
پوست پرتقال براي روده ها بسيار مفيد است و ترشحات كبد را تقويت مي كند. مقوي و آرامبخش است، تحريك كننده اشتها است.
- اسانس آن خاصيت ضد عفوني كننده دارد.
- اسيدي است ولي خاصيت قليايي به بدن مي دهد و براي كساني كه زياد گوشت مي خورند و بدنشان اسيدي شده مفيد است.
- مالين آن روي صورت و شستن بعد از ۲۰ دقيقه براي زفع چين و چروك صورت و شادابي پوست مفيد است.
- وزن را كاهش مي دهد. براي اين كار يك عدد پرتقال و سه عدد ليموترش را پوست كنده و پس از قطعه قطعه كردن ۱۰ دقيقه در نيم ليتر آب بجوشانيد سپس ۳ قاشق عسل به آن اضافه كنيد و بار ديگر ۵ دقيقه بجوشانيد پس از صاف كردن روزي ۳ فنجان از اين شربت بنوشيد تا وزن شما به حد دلخواه برسد.
- براي استفاده بهتر از مواد غذايي پرتقال، پوست زرد آن را بگيريد و پوست سفيد و پره هاي داخل آن را بخوريد زيرا در پوست سفيد آن مواد معدني زيادي وجود دارد كه اثر اسيدي پرتقال را خنثي مي كند.
- پوست سفيد پرتقال و ورقه هاي نازك بين قسمتهاي داخل پرتقال بهترين دارو براي كاهش كلسترول است.
- نوشيدن يك ليوان آب پرتقال در روز به هضم غذا كمك مي كند. اما همين آب پرتقال در شب سيي سوزش معده و عصبانيت مي شود.
تذكر: همه خواص گفته شده در پرتقال رسيده يافت مي شود.

 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
هل ؛ اشتها آور و پايين آورنده تب‌

هل گياهي است كه در مناطق حاره و گرم مي‌رويد. دانه‌هاي معطر و مطبوعي به رنگ قهوه‌اي مايل به قرمز دارد كه به مصرف ادويه و خوشبو كردن غذاها مي‌رسد. اين گياه تقويت كننده بدن، مقوي سيستم هضم غذا و خوشبوكننده دهان است. همچنين اشتهاآور، پايين آورنده تب، معالج سرماخوردگي و براي تسكين درد رماتيسم مفيد است.

زيست شناسي
براي برطرف كردن دل به هم خوردگي و تهوع از دم كرده هل استفاده مي‌كنند. همچنين اين گياه ضد مسموميت است و مي‌توان آن را به چاي يا غذا اضافه كرد.

 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
مبتلايان به سنگ كليه، شير نارگيل بخورند

نتايج به دست آمده از يك تحقيق نشان مي‌دهد استفاده از شيرنارگيل براي دفع سنگ كليه مفيد است. در شير نارگيل كه با رسيدن ميوه كاهش مي‌يابد ، آنزيم‌ها و اسيد آمينه‌هاي مختلفي وجود دارد. گوشت سفيد ميوه نارگيل از نظر طب قديم ايران گرم و خشك و شير آن كمي گرم و مرطوب است.
گوشت ميوه نارگيل تقويت كننده و افزايش دهنده وزن و به سبب انرژي زياد، حرارت داخلي بدن را افزايش مي‌دهد.
اين ميوه ضعف كبد را درمان، ادرار را افزايش و به درمان درد مثانه كمك مي‌كند.

نارگيل به درمان زخم‌هاي سطحي كمك مي‌كند و از ريشه آن براي درمان ناراحتي‌هاي كبد استفاده مي‌شود . دم كرده نارگيل به درمان اسهال خوني كمك مي‌كند و خوردن نارگيل به سالمندان و افرادي كه سرد‌مزاج هستند، بسيار توصيه مي‌شود.

 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
گیلاس

گيلاس

نام علمی گیلاس Cerasus avium می‌باشد از جنس Cerasus و از تیره Rosaceaeاست. درخت گیلاس بدون خار و دارای میوه گوشت‌دار و محتوی یک هسته است. دارای گونه‌های متعدد و در تمام ایران پراکنده می باشد. از گیلاس علاوه بر مصرف به عنوان میوه خام ، مربا و کمپوت ساخته می‌شود. برگ آن به صورت دم کرده برای درمان بیماری کلیه و کبد مورد استفاده قرار می‌گیرد.


گيلاس طبيعتي سرد دارد و داراي ويتامين هاي A,B1,B2,C و مواردي چون کبالت منگنز،مس،قند،پروتئين،چربي ،روي،يد،کلسيم،فسفر،پتاسيم ،سديم و اسيد هاي آلي مي باشد. داراي مقدار زيادي سلولز است که موجب زياد شدن حجم مدفوع مي گردد. سموم بدن را دفع مي کند و خون را تصفيه مي کند. املاح مورد نياز بدن را تامين مي نمايد و دستگاه گوارش را منظم مي سازد.
محرک قوه باء مي باشد و زخم هاي داخلي را التيام مي بخشد. مسکن اعصاب و ادرارآور است. براي مبتلايان به ورم مفاصل ،روماتيسم،نقرس،سنگ کليه و صفرا وسنگ مثانه مفيد است. اگر قصد لاغر شدن داريد بهتر است گيلاس را قبل از غذا ميل نماييد،زيرا جلوي اشتها را مي گيرد . گيلاس رنگ چهره را باز وشاداب مي کند و به زيبايي شما مي افزايد.
سرفه را از بين مي برد.دم گيلاس در درمان بيماري هاي کليوي و مثانه مفيد است . براي اين کار شما مي توانيد دمگيلاس را بخيسانيد و بعد آن را بجوشانيد که اين جوشانده براي امراض بسيار مفيد مي باشد.خوردن گيلاس پس از غذا ايجاد کرم معده مي کند


خواص آب گیلاس

آب گيلاس براي آرتروز مفيد است مصرف آب گيلاس در افراد مسن موجب مي شود اين افراد درد ارتروزي كمتري داشته باشند .مصرف آب گيلاس براي درمان ارتروز مفيد است .
آب گيلاس سرشار از آنتي اكسيدان و مواد موسوم به كارسيدان است كه ضد تورم است به شكلي كه كشتي گيراني كه روزانه دو تا سه ليوان آب گيلاس بنوشند كمتر دچار درد ماهيچه اي پس از تمرين مي شوند.

 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
خواص قارچ

در گذشته قارچ را از مراتع و جنگل ها جمع می كردند. امروزه دركارگاه های صنعتی تولید و در تمام سال در اكثر مغازه ها وسوپرماركت ها عرضه می گردد.
قارچ استخوان ها را تقویت می كند، خستگی را رفع می كند و كمبود ویتامین d را جبران می كند.
اكثر مواد غذایی در طبیعت به مقدار كافی ویتامین d دارند؛ مثل ماهی، قارچ و بعضی از انوع پنیرها. معمولاً چون با كمك نور آفتاب در پوست بدن به راحتی ویتامین d تولید می شود ، مقدار كمی ویتامین d لازم داریم . فقط در زمستان وقتی كه نور آفتاب به ندرت به بدنمان می خورد و ما خیلی كم از خانه خارج می شویم و وقتی هم كه خارج می شویم لباسهای كلفت می پوشیم، پوست ما این شانس را ندارد كه از نور آفتاب استفاده كند و تولید ویتامین d نماید. افرادی كه مدت طولانی در تخت هستند و یا اصولاً بیرون نمی روند، غالباً ازكمبود ویتامین d رنج می برند و این امر به استخوان های آنها صدمه می زند. ویتامین d باعث می شود كه كلسیم در روده جذب شده و بلافاصله در استخوانها بكار رود. افراد مسن غالباً به مرض بی آهك شدن استخوان( پوكی استخوان ) مبتلا هستند. آنها بایستی از رژیم غذائی استفاده كنند كه دارای ویتامین d می باشد مثل قارچ. یك پرس قارچ(200 گرم) نیاز روزانه به ویتامین d را تامین می كند.
هر كس به هر دلیلی مدت طولانی در تخت بماند، استخوان هایش بصورت مطلوب ساخته نخواهد شد. از طرف دیگر در اثر كمبود نور خورشید و كمبود ویتامین d بدن قادر به جذب كلسیم نخواهد بود. غالباً این افراد وقتی متوجه نارسائی می شوند كه می خواهند تخت را ترك كنند. با این استخوان های ضعیف بایستی انسان كاملاً مراقب باشد. به اینگونه افراد توصیه می شود حتی المقدور درهرهفته سه مرتبه،هر بار یك پرس قارچ میل نمایند و بهتر است با شیر و یا محصولات لبنی خورده شود، چه پخته و چه خام بعنوان سالاد مصرف شود؛ قارچ به عنوان منبع ویتامین d و شیر، ماست و یا پنیر به عنوان منابع كلسیم ، سبب تقویت استخوان ها می شوند.
برای اینكه تمام مواد مغذی از موادغذائی به بهترین صورت جذب شوند، نیاز به ویتامین های گروه b می باشد. قارچ یك دسته از این ویتامین های سوخت و ساز را تامین می كند. هر سلول در بدن ما به ویتامین b2 موجود در قارچ نیاز دارد تا بتواند انرژی كسب كند. برای اینكه انسان زود خسته و كم حوصله نشود، اعصاب هم نیاز به ویتامین b2 دارند. وظیفه بیوتین موجود در قارچ در سوخت و ساز بدن این است كه انرژی را آماده نگه می دارد و اسید فولیك در سوخت و ساز پروتئین و مواد اصلی ژن ها نقش مهمی را بازی می كند. خانم ها بطور متوسط 90% مقدار ویتامین b2 توصیه شده را دارا می باشند و بندرت یك زن اسید فولیك را به اندازه لازم جذب می كند. بنابراین برای حل این مشكل بایستی خانمها در رژیم غذائی خود غالباً از قارچ استفاده كنند.
معمولاً قارچ را بایستی فقط بصورت پخته میل كرد. چونكه قارچ ها آلوده به موادی هستند كه فقط در اثر پختن از بین می روند. ولی قارچ هایی را كه در واحدهای صنعتی تولید می شوند، می توان بدون هیچ مشكلی پس از تمیز كردن مصرف كرد.

 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
مروری مختصر بر خواص کاکائو

(توجه: در متن منظور از کاکائو ، کاکائوی خام و منظور از شکلات، شکلات کاکائویی است)
کاکائو منبعی غنی از منیزیوم است. به نظر می رسد نسبت به غذاهای دیگر غنی ترین منبع منیزیوم است. احتمالا دلیلی که زنان طی دوران قاعدگی احساس نیاز به کاکائو پیدا می کنند همین است. منیزیوم باعث تعادل فعالیت های شیمیایی مغز می شود، استخوان ها را مستحکم می سازد و موجب شادمانی می گردد. منیزیوم اصلی ترین کمبود مواد معدنی در رژیم غذایی استاندارد آمریکاست. بیش از ۸۰% آمریکایی ها به طور مزمن کمبود منیزیوم دارند.
مهارکننده های آنزیم مونوآمینواکسیداز (MAO)
به نظر می رسد کاکائو اشتها را کاهش می دهد. احتمالا به خاطر داشتن مهارکننده های آنزیم مونوآمینواکسیداز. این ها با مهارکننده های آنزیم گوارشی که در اغلب مغزها و دانه ها وجود دارد متفاوتند. این مهارکننده های نادر با به جریان انداختن بیشتر سروتونین و سایر نوروترانسمیترها در مغز نتایج مساعدی را به همراه می آورند. به گفته ی دکتر گابریل کازن مهارکننده های MAO جوان ماندن و جوان شدن را تسهیل می کنند.
فنیل اتیل آمین (PEA)
فنیل اتیل آمین در شکلات یافت می شود. PEA ماده ی شیمیایی وابسته به آدرنال است که در داخل مغز هم ساخته می شود و در زمان عاشق شدن آزاد می گردد! یکی از علت های ارتباط عمیق شکلات و عشق! هم چنین PEA در افزایش تمرکز و هشیاری نقش دارد. یکی از گروههای محرک ها با منشأ گیاهی است به نام متیل زانتین که بهترین عضو شناخته شده ی آن کافئین است. شکلات کافئین خالص هم دارد اما در مقادیر بسیار اندک ( ۷۰mg در ۱۰۰gr) اثرات توبرئوما هم مشابه کافئین منتها خفیف تر از آن است و موجب هشیاری و کاهش خستگی می شود.
Anandamide( آناندامید، ماده ی سرخوشی)
ناقل عصبی به نام آناندامید در کاکائو ذخیره شده است. آناندامید به طور طبیعی در مغر ساخته می شود. آناندامید “ماده ی سرخوشی و خوشبختی” شناخته شده است چون زمانی آزاد می شود که احساس شادی و خوشبختی می کنیم. کاکائو شامل مهارکننده های آنزیمی است که آناندامید را تجزیه می کند. یعنی آناندامید طبیعی ساخت بدن و یا آناندامید کاکائو برای مدت طولانی در بدن باقی می ماند به بدن احساس خوبی می دهد.
آلرژی؟
مطالعات اخیر نشان داده است تنها یک نفر از ۵۰۰ نفری که ادعا می کردند به کاکائو حساسیت دارند به آزمایش حساسیت جواب مثبت دادند. حساسیت به کاکائو نادر است.
فلاونوئید (falavanoid)
فواید کاکائوی خام به خاطر وجود فلاونوئید است. فلاونوئید بخشی از طبقه بزرگ مواد شیمیایی ساخته شده توسط نور به نام پلی فنول هاست. چندین هزار نوع فلاونوئید در مواد غذایی رایج با منشأ گیاهی مثل چای، شکلات، کاکائو، ئانه ی سویا و شراب وجود دارد.
پژوهش های اپیدمیولوژی اعلام کرده است که شاید بعضی فلاونوئیدها از بیماری های قطعی مزمن به خصوص بیماری های قلبی عروقی جلوگیری کند.
حقایق جالب دیگر:
قدرت آنتی اکسیدان شکلات به خاطر گالیک اسید است. گالیک اسید حتی از آنتی اکسیدان های موجود در شراب قرمز که باعث مهار اکسیداسیون LDL می شود قوی تر است.( مصرف آن باعث کاهش مؤثر خطر حملات قلبی می شود)
شکلات و پوسیدگی دندان
کاکائو و شکلات کاکائویی موجب کاهش فرایند معدنی زدایی(Demineralization) می شود( فعالیتی که مستقیما پوسیدگی دندان را ایجاد می کند). پژوهشگران گزارش داده اند که شکلات حاوی مقدار زیادی پروتئین، کلسیم، فسفات و سایر مواد معدنی است. یعنی تمام موادی که اثرات حفاظتی بر روی مینای دندان دارند. شکلات حاوی مس است( ۸ میلی گرم در ۱۰۰ گرم) که توانایی گلبول های قرمز را در حمل اکسیژن زیاد می کند. نیمی از زنان کمبود مس دارند. منبع غنی از مس کبد است اما به نظر شما خوردن شکلات جالب تر نیست؟
سروتونین (۳ میلی گرم در ۱۰۰ گرم) و تیرامین (۲ میلی گرم در ۱۰۰ گرم) هم در شکلات موجودند و اثر آرامبخشی مختصر و متعادل کنندگی دارند.
 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
خواص غذایی و دارویی اسفناج

اسفناج داراي خاصيت ضد سرطان بوده و گلبول‌هاي قرمز خون را افزايش مي‌دهد.
اسفناج به علت داشتن ويتامين‌هاي a،b۱،b۲،c و مواد معدني مانند کلسيم، فسفر، پروتئين، چربي، قند، آهن و يد براي بيماري گواتر مفيد است.
اسفناج پخته سرفه‌هاي خشک و گرفتگي صدا را درمان مي کند و براي آسم مفيد است.
اگر آب اسفناج را روي پوست بماليد خارش را از بين برده، التهاب و تشنگي را فرو مي‌نشاند و انرژي بدن را زياد مي‌کند.
عصاره اسفناج خام، معده و روده را ضد عفوني مي‌کند و بدترين نوع سوءهضم را در مدت چند روز برطرف مي‌سازد.
ضماد خام اسفناج براي درمان نيش زدگي زنبور مفيد است.
اسفناج به علت داشتن هورموني به نام سکرتين باعث تراوش آنزيم‌هايي مفيد از لوزالمعده مي‌شود که سبب هضم و جذب سريع مواد غذايي مي‌شود.
گفتني است، اسفناج براي مبتلايان به بيماري سنگ کيسه صفرا و ورم مفاصل مضر است

 
بالا