استفاده ازخود هیپنوتیزم در امتحانات
آیا از هیپنوتیزم میتوان جهت موفقیت در امتحانات درسی استفاده کرد؟
از طریق هیپنوتیزم، میتوان کاری کرد که امتحاندهنده، در سر جلسه امتحان خود هیپنوز شود و در خلسه هیپنوتیزمی صفحات و مطالب کتاب را در مقابل چشمانش مجسم نماید، آنگاه ازروی کتاب اوراق امتحانی خود را بنویسد. این عمل یک عمل تقویت حافظه و جز تجسم خارقالعاده چیز دیگری نیست. زیرا دانش آموز یا دانشجو درس را خوانده و در اثر تمرکز فکر توأم با تجسم، قادر است در سر جلسه امتحان مطالب کتاب را در مقابل خود ببیند. در حال عادی هم اکثر محصلین و دانشجویان از همین روش استفاده میکنند، ودر حالی که چند لحظه چشمان خود را می بندند میتوانند مطالب را در ذهن خود مجسم نمایند زیرا اگر از محصلین و دانشجویان سوال شود، جواب خواهند داد که خوب در نظرمان مجسم است هنگام امتحان ، فلان مطلب و موضوع در کدام صفحه در کدام فصل و حتی در کجای صفحه کتاب نوشته شده است. بله وقتی به « سوژه »، مستعد گفته میشود که هم اکنون شما صفحه فلان کتاب خود رامیبینی، « سوژه » در حالی که همان کتاب را در دست دارد شروع به خواندن مطالب میکند، در حالی که کتابی وجود ندارد، یا اگر به « سوژه » بگوییم تو دریا ، گل ، دوست یا سگ یا ماشین یا فلان تصویر را میبینی در حال هیپنوتیزم به خوبی آنرا تجسم و مشاهده مینماید.
آزمایشات به خوبی نشان میدهند که اثر هیپنوتیزم در نتیجه امتحانات معجزه گر است، ولی چون علم هیپنوتیزم در دنیا هنوز بسیار جوان و در ایران نیز ناشناخته است لذا از آن بهرهبرداری صحیح و بموقع انجام نمیشود.
بهتر است در این خصوص به سراغ تجربه یکی از دانشمندان بزرگ هیپنوتیزم به نام دکتر «ان. ای.استراتاس» برویم. دکتر «استراتاس» در شماره چهار دوره ۱۲ مجله مدیکال، هیپنوتیزم بریتانیا مینویسد: «… من خود هیپنوتیزم را برای خودم بسیار مفید دیدم. من برای گذراندن یک دوره امتحانات پزشکی از انگلستان به کانادا رفته بودم، وقت نیز بسیار کم بود، از طرفی برای من بسیار مشکل بود که بنشینم، روزها و شبها درس بخوانم، به یادم آمد که من از هیپنوتیزم برای تقویت حافظه دانشجویان انگلیسی استفاده میکردم، دلیلی نداشت که از همان روش درباره خودم نتوانم استفاده کنم. من کاملاً از قانون «خود هیپنوتیزم» اگاهی داشتم. با چند جلسه تمرین توانستم دست خود را به طور غیر ارادی بالا آورم و این مقدمه «خود هیپنوتیزم» بود. پس از این مرحله خود را به حال خلسه هیپنوتیزمی در میآوردم و سعی می کردم مطالب، تصاویر و ماکت های مربوط به کالبدشناسی را در نظرم مجسم کنم.
نخست از طریق حرکت غیرارادی دست، خود را کاملاً ریلکس میکردم و سپس دنباله تجسمات جلسه قبل را میگرفتم. جلسه به جلسه قدرت تصور و تجسم من قویتر میشد، من بعداً توانستم دروس و مطالبی را که حتی سالها قبل خوانده بودم به خوبی به یاد بیاورم ، و چند جلسه بعد توانستم دستگاه گردش خون را که بر روی ماکت ساخته شده بود خیلی روشن و شفاف ببینم.
در جلسات بعد، دیگر لازم نبود که برای ریلکس کردن خود دست خود را به پرواز در آورم، در مد تی کوتاه ۵/۱ ساعت، چندین فصل از کتاب کالبدشناسی را در حال هیپنوز در نظرم مرور میکردم، در حالی که همان مطالب در حال بیداری ممکن بود به جای ۵/۱ ساعت چندین روز وقت مرا تلف نماید. به مرور قادر شدم هر تصویری را که میخواستم به خوبی در نظرم مجسم کنم، وقتی آزمایشات شروع شد، نتیجه امتحان من بسیار عالی بود.
دکتر «استراتاس» میگوید هیچ دلیلی ندارد که این عمل را نتوان روی سایر دانشجویان انجام داد، با این تفاوت که چون دانشجو یا محصل را استاد هیپنوتراپیست به خلسه هیپنوتیزمی می برد ، نتیجه بهتر و زودترانجام می پذیرد .
دکتر حریری ، پزشک ، هیپنوتراپیست و عضو انجمن علمی هیپنوتیزم بالینی ایران
http://hypnotismbidaar.blogfa.com/post/106/استفاده-ازخود-هیپنوتیزم-در-امتحانات