• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

تاثیرخوردن میوه و سبزی زیاد جهت پیشگیری از سرطان ، کمتر از تصورات پیشین است

melika

متخصص بخش زبان انگلیسی
مصرف زیاد میوه و سبزیجات تاثیر کمی در پیشگیری از سرطان دارد .
نتایج جدیدترین بررسی های محققان از ارتباط میان رژیم غذایی و بیماری ها نشان می دهد، خوردن میوه و سبزی بیشتر، تاثیر کمی در زمینه حفاظت در برابر سرطان دارد.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از بی بی سی ، امیدهای زیادی وجود داشت که با جا انداختن عادت مصرف روزانه “پنج وعده میوه و سبزی”، ممکن است به طور قابل توجهی از میزان سرطان در غرب کاسته شود، اما این مطالعه تازه بر روی ۵۰۰ هزار اروپایی بر مجموعه شواهدی می افزاید که این امیدها را تضعیف می کند.
تیم بین المللی محققان تخمین می زند که افزایش مصرف میوه و سبزی تنها حدود دو و نیم درصد از موارد ابتلا به سرطان می کاهد.
اما متخصصان تاکید می کنند که خوردن میوه و سبزیجات همچنان عاملی بسیار مهم در حفظ سلامت جسمی است.
سازمان بهداشت جهانی در سال ۱۹۹۰ توصیه کرد که همه مردم برای جلوگیری از سرطان و سایر بیماری ها، روزانه حداقل پنج وعده میوه و سبزی مصرف کنند.
این توصیه در بسیاری از کشورهای توسعه یافته شالوده اصلی تلاش های بهداشت عمومی بوده است. این توصیه رسما از سال ۲۰۰۳ در انگلیس و طی دو دهه گذشته در آمریکا تشویق شده است.
اما تحقیقات علمی هرگز این نظر را که با افزایش مصرف میوه و سبزیجات می توان به میزان ۵۰ درصد از سرطان ها کاست اثبات نکرده است.
مطالعه تازه توسط موسسه “ای پی آی سی ان” (European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition) که داده های داوطلبان از ۱۰ کشور را تحلیل کرده، تایید می کند که ارتباط میان مصرف میوه و سبزیجات با کاهش خطر سرطان، ضعیف است.
این تیم به سرپرستی محققان دانشکده پزشکی “مونت ساینای” در نیویورک در نتیجه گیری خود عواملی چون کشیدن سیگار و تحرک جسمی را در نظر گرفت.
اما آنها در “مجله موسسه ملی سرطان” نوشتند که نمی توانند این احتمال را مردود بدانند که حتی کاهش اندک مشاهده شده در زمینه خطر ابتلا به سرطان، ممکن است ناشی از این واقعیت باشد که افرادی که میوه و سبزی بیشتری می خوردند از بسیاری جهات دیگر هم زندگی سالمتری داشتند.
در این مطالعه نتیجه گیری شد که در بهترین شرایط ممکن، دو وعده اضافی میوه و سبزیجات در روز می تواند به میزان دو و شش دهم درصد در مردان و دو و سه دهم درصد در زنان از موارد سرطان بکاهد.
به نظر می رسد سبزیجاتی که مواد مغذی بیشتری دارند، مفیدتر از میوه باشند. داده ها همچنان نشان می دهد که میوه و سبزیجات ممکن است محافظ خوبی در برابر بیماری های قلب و عروق باشد، اما این مساله نیز هنوز به طور قطع ثابت نشده است.
درحالی که ارتباط میان رژیم غذایی و سرطان روشن نیست، اکنون چاقی مفرط به عنوان عامل تثبیت شده بیماری ها شناخته می شود.
کارشناسان سلامتی می گویند که بنابراین خوردن میوه و سبزیجات حداقل از این نظر که جای غذاهای پر کالری تر را می گیرد مفید است.
به علاوه “صندوق جهانی تحقیقات سرطان” می گوید که حتی نباید کاهش دو و نیم درصدی خطر سرطان در اثر خوردن میوه و سبزی را نادیده گرفت.
این گروه در سال ۱۹۹۷ در گزارشی گفته بود که “شواهد قانع کننده ای” از تاثیر محافظتی میوه و سبزیجات وجود دارد.
یینکا ایبو از موسسه تحقیقات سرطان انگلیس در این باره می گوید: “کارهای خیلی زیادی هست که می توانیم با انجام آنها خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهیم، مثل نکشیدن سیگار، نگه داشتن وزن در حد سالم، خوردن یک رژیم غذایی متوازن و سالم، داشتن تحرک جسمی و رعایت نکات ایمنی در آفتاب گرفتن.”
 
بالا