• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

جیکوئری (jQuary) چیست؟

admin

Administrator
عضو کادر مدیریت
تکنولوژی jQuary و نحوه استفاده از آن:


jquary%20logo.png

درسالهای متمادی، جاوااسکریپت هم یادگیریش سخت بود و منبع آموزشی خوب براش کم پیدا می شد، هم کاربرد قابل قبولی براش نبود و هم باعث مشکلات امنیتی میشد.
اما با گذشت زمان، رونق گرفتن AJAX، بیشتر شدن ایده های سمت کلاینت افزایش امنیت مرورگرها که به دلیل توسعه مرورگرها بود، جاوااسکریپت خواهان بیشتری پیدا کرد.اما وقتی jQuery متولد شد، اوضاع کلی فرق کرد.
در یک کلام، jQuery یک کتابخانه جاوا اسکریپت است که انجام یک سری کارها را برای شما بسیار آسان می‌کند و همچنین یک سری امکانات از پیش آماده شده را به شما اراده می‌دهد.
JQuery یک فریمورک جاوا اسکریپت می باشد. اما اصلاً یک فریمورک چیست؟ و فقط مورد نیاز یک برنامه‌نویس است یا یک طراح وب هم می‌تواند از آن بهره ببرد؟
فریم‌ورک در اصل محیطی است که برای یک زبان برنامه نویسی خاص ایجاد می‌شود و شما از آن محیط استفاده می کنید تا کار برایتان آسان‌تر شود.
کافیست مقداری در سایت های هر کدام از فرمورک ها نگاهی به کد نویسی و syntex هر فریمورک بیندازید. اینجاست که در همین مرحله ابتدایی شما jquery رو انتخاب میکنید. فقط به خاطر اینکه به راحتی با کمترین دانش برنامه نویسی میتوانید نحوه کد نویسی jquery رو درک کنید.jquery خیلی محبوب شد رشد و توسعه عالی و سریعی داشت به نحوی که خیلی از برنامه ها و اسکریپت های تحت وب که برای خود اسم و نامی دارند. همانند wordpress و سایت های بزرگی چون یاهو و گوگل در قسمت هایی از کارهاشون از این فریمورک استفاده کرده اند.

یکی از کاربرد های مهم jquery داشتن دستورات بسیار راحت در زمینه بکار گیری تکنولوژِی ای جکس می باشد. به طوری که در ادامه سری آموزش jquery خواهید دید چقدر راحت می توانید یک وب سایت را با کمک jquery به صورت فول ای جکس طراحی کنید.
، همانطور که در وبگردیهاتون در صفحات مختلف می بینید ، وقایع مختلفی در تعامل شما باصفحه وب روی می دهند.مثلا وقتیکه یک لینک رو کلیک می کنید و یا وقتی روی یک لینک اشاره می کنید ممکنه که یه پنجره توضیحی به نمایش در بیاد.وانواع متنوع وقایع دیگر که در واقع برنامه نویس و یا توسعه دهنده آن صفحه وب ، این امکان رو با استفاده از زبانهای برنامه سازی فراهم می کنه که اغلب نهایتا منجر به تولید کدهایی از نوع جاوا اسکریپت در داخل کد HTML اون صفحه می شه.همینجا بگم که جاوا اسکریپت فقط ساختار جاوا رو یدک میکشه و با برنامه نویسی بزبان جاوا از زمین تا آسمون فرق داره.مثلا میشه کاری کرد که وقتی شما روی یک کلمه اشاره می کنید ، قلم اون درشت و رنگش تغییر بکنه.اینکار معمولا از طریق جاوا اسکریپتها انجام میشه.(و گاهی هم از طریق زبانهای اسکریپتی دیگه مثل وی بی اسکریپت)

ویژگی‌های jQuery

جی کوئری مکانیسم سریع و موثری برای جستجو ، یافتن و انتخاب بخشهای مورد نظر از یک صفحه را بدون نیاز به ابزار جاوا اسکریپت، در اختیار ما قرار میدهد.
افزودن انیمیشن (Fade) به یک صفحه؛ کسب فیدبک از (یا به) کاربران، امری بسیار مهم است و جی کوئری این ویژگی را بسادگی با استفاده از امکاناتی همچون Fade و غیره بما میدهد.
امکان تغییر ظاهر یک صفحه؛ البته CSS ابزار قدرتمندی در تغییر صفحات بما میدهد اما قادر به انجام اینکار در مرورگرهای مختلف که استانداردهای متفاوتی دارند، نیست. اما جی کوئری براحتی میتواند هر نوع مرورگری را ساپورت کند و حتی قادر است که مختصات ویژه صفحات وب را، حتی بعد از دستکاری و تغییر ساختاری و ظاهر، دوباره تغییر دهد.
کسب اطلاعات از یک سرور بدون نیاز به ریفرش کردن آن صفحه (که اصطلاحا به آن AJAX می‌گویند) جی کوئری اینکار را بدون نیاز به دانستن مختصات ویژه هر سرور و صرفا با مراجعه مستقیم به نتایج آن صفحه (محتویات سرور) انجام میدهد.
روش استفاده از jQuary

ابتدا کتابخونهjQuery رو دانلود کنید

این فایل باید در هر صفحه ای که میخواهید از jQuery استفاده کنید، در فایل HTML خودتون، به اون یه ارتباط بدید و حتما بهتر از من میدونین که این کار رو باید به صورت زیر انجام داد:
کد:
<script type=”text/javascript” src=”jQuery1.3.2.js”></script>
و حتما باز هم میدونید که این کد رو باید در قسمت <head> قرار بدید و در بخش src باید آدرس فایل jQuery رو داد.
بسیار خوب، حالا ما کتابخونه رو نصب کردیم و میتونیم از قابلیت هاش استفاده کنیم.

پس حالا باید جا افتاده باشه که JQuery یه کتابخونه اسکریپتی هست برای توسعه صفحات وب که بیشتر توسط توسعه دهندگان بزبان PHP استفاده میشه.

منبع: exabyte.ir
 

admin

Administrator
عضو کادر مدیریت
مقدمه
زبان جاوا اسکریپت یک زبان برنامه نویسی منطقی است که در طراحی صفحات وب کاربرد فراوان دارد. این زبان در برنامه نویسی سمت کلاینت مورد استفاده قرار می گیرد. مدیریت خصوصیات اشیاء درون صفحه وب و کنترل رویدادهای آنها از جمله قابلیت های این زبان است. اما جیکوئری چیست؟ به زبان ساده جیکوئری یک کتابخانه جاوا اسکریپت است که روال های جاری برنامه نویسی تحت وب را ساده می کند. این ساده سازی از دسترسی به عناصر و اشیاء وب سایت تا کنترل رویدادهای آن ها می باشد.

ویژگی های اصلی جیکوئری

  • قابلیت اجرا بر روی کلیه مرورگرهای رایج (مانند اینترنت اکسپلورر، فایرفاکس، کروم و...)
  • قابلیت دستکاری و تغییر خصوصیات CSS
  • متحرک سازی و قرار دادن افکت روی عناصر وب سایت
  • کار با ایجکس
استفاده از جیکوئری
پس از دانلود تک فایل این کتابخانه از اینجا، کافی است که از دستوری مشابه دستور زیر در ابتدای صفحه وب سایت خود استفاده کنید:
کد:
<script type="text/javascript" src="jQuery.js"></script>
این دستور کتابخانه جیکوئری را به برنامه شما پیوند می دهد و آماده استفاده می کند.

یک مثال ساده و کامل جیکوئری:
کد:
<!DOCTYPE html>  <html lang="en">  <head>    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">    <script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.3/jquery.min.js" type="text/javascript"></script>    <script type="text/javascript">      $(document).ready(function(){        $("a").click(function(event){          alert("As you can see, the link no longer took you to jquery.com");          event.preventDefault();        });      });          </script>  </head>  <body>    <a href="http://jquery.com/">jQuery</a>  </body>  </html>
در این مثال فایل کتابخانه جیکوئری از وب سایت این شرکت خوانده شده و پس از کلیک بر روی کلمه jQuery یک پیام ظاهر خواهد شد. توجه کنید تابع ready در ابتدای لود شدن صفحه وب اجرا شده و دو عمل اصلی انجام می دهد. یکی نمایش یک پیام است و دیگری پیشگیری از انجام رویداد مربوط به کلیک بر روی یک لینک می باشد.
$ نام یک تابع بسیار پر کاربرد جیکوئری است که برای دسترسی به عناصر وب سایت مورد استفاده قرار می گیرد.

منبع: firefars.persianblog.ir
 

admin

Administrator
عضو کادر مدیریت
برای درک بهتر مفهوم jquary باید ابتدا با مفهومی به نام اسکریپت و اسکریپت نویسی آشنا شوید.
دنیای وب عملا" با صفحات html شناخته شد و به دلیل جذابیتهای فراوان روز به روز گسترده تر و پیشرفته تر شد تا اینکه aspx و php پا به عرصه ی وجود گذاشتند و امروزه عملا" دنیای وب را تسخیرکرده اند٬ اما آنچه باعث شده که صفحات html همچنان در دنیای وب باقی بماند و صدالبته محبوب؛ ساده و روان بودن و انعطاف پذیری آن است. یکی از مصادیق انعطاف پذیری صفحات html امکان استفاده از اسکریپتها در آنهاست. اسکریپتها در حقیقت یک سری کد خاص هستند که به صفحه ی html اضافه می شوند و یا اینکه قبلا" نوشته شده اند و در صفحه ی مذکور به آن اشاره می شود؛ این کدها کارهای خاصی می کنند که به صفحات وب جلوه می بخشند. حتما" تاکنون سایتهایی را دیده اید که وقتی وارد آن می شوید یک ساعت چرخشی ویا یک نوشته دائما" دنبال موس شماست این همان اسکریپت ساعت یا نوشته ی مربوطه است که به آن اشاره کردیم.
اسکریپتها با زبانهای اسکریپت نویسی مانند جاوا اسکریپت نوشته می شوند٬ این زبانها معمولا" خلاصه ای از زبانهای برنامه نویسی هستند (جاوااسکریپت خلاصه شده ی زبان برنامه نویسی C است).جاوا اسکریپت مشتمل بر یک سری تابع است که کارایی خاصی دارد و معمولا" برای افکت گذاری ودینامیک کردن و... صفحات تحت وب استفاده می شود. این اسکریپتها برخلاف بسیاری از زبانهای برنامه نویسی احتیاج به کامپایل ندارند و در دم در انواع مرورگرها اجرا می شوند.از اسکریپتها خیلی خوب می توان کار کشید! و این بر میگردد به حوصله ی اسکریپت نویس و هنر استفاده ی وی از توابع.
از آنجایی که کد نویسی در حوزه ی اسکریپتها خسته کننده است٬ جی کوئری متولد شد.
جی کوئری چیزی نیست جزء یک عدد فایل (متن باز با قابلیت ارتقاء) با پسوند js یا بعضا" css با یکسری توابع آماده ی جاوا اسکریپت که از قبل داخل آن تعبیه شده است. این توابع در حقیقت همان اسکریپتهای طولانی و خسته کننده ای هستند که تقریبا" همه از نوشتن آن فرار می کنند و کافی است شما در یک صفحه ی html آن را فراخوانی کنید و شاهد تغییرات جالب در صفحه ی وب خود باشید.
دقیقا" به همین دلیل است از جی کوئری به عنوان کتابخانه ی جاوا اسکریپت یاد می شود.
چرا؟
چون : وقتی شما وارد یک کتابخانه می شوید با انواع و اقسام کتابها مواجه می شوید؛ حال اگر دنبال کتاب خاصی باشید می توانید به سراغ قفسه و سپس خود کتاب بروید؛ از طرفی اگر دنبال موضوع خاصی باشید ممکن است کتابهای متعددی به شما در این زمینه کمک کند.
جی کوئری نیز همینگونه است٬ وقتی به دنبال یک نوع افکت گذاری و جلوه بخشی در سایت خود هستید می توانید از جی کوئری و کتابخانه اش استفاده کنید که نیاز زیادی به داشتن دانش اسکریپت نویسی ندارد.


منبع: temsaz.com
 

rahnama

پدر ایران انجمن
اگر دوره ما دانشکده ای برای آموزش کامپیوتر بود حتما به آن رشته می رفتم.:آه:
 

Cube

متخصص بخش هاستینگ و دامین
جی کوئری یکی از کتابخانه های جاوا اسکریپته ....

کتابخانه ای بسیار عالی که با جاوا اسکریپت نوشته شده .....

توابع بسیار جالب داره .... مثلا تابع برای اسلاید شو
تابع برای مخفی کردن بخش ها .... منو های متحرک و ....

بهترین سورس یادگیریش هم اینه : w3schools.com


نکته : کسی که جاوا اسکریپت باشه ، خودش می تونه توابعی که لازم داره رو بنویسه ....

پس چرا جی کوئری ؟!
یک سری افکت های پیشرفته هستند که پیاده سازیشون بسیار زمان بر می باشد ...
 
آخرین ویرایش:

Cube

متخصص بخش هاستینگ و دامین
در تکمیل توضیحات :

نکته 1 - کلیه مرورگرها فقط و فقط زبان های html ، css و جاوا اسکریپت رو میشناسن و مرورگر اصلا نمی دونه asp چیه یا php چیه .....
شما سایتتونو با هر زبونی بنویسین ، کد های شما به این 3 زبون (زبان های html ، css و جاوا اسکریپت) تبدیل میشه و کد حاصله به مرورگر ارسال میشه

نکته 2 - زبان های html ، css و جاوا اسکریپت کلاینت سایدن ولی زبون asp و php سرور سایدن ....
یعنی زبان های html ، css و جاوا اسکریپت در مرورگر کاربر اجرا میشن ولی زبون های php و asp در سرور اجرا میشن و نتیجشون به زبان های html ، css و جاوا اسکریپت تبدیل میشه و به مرورگر کاربر برای نمایش ارسال میشه ....
 
بالا