روشنك عجميان بازيگر خوب و تواناي كشورمان كه اگر از بازي خوب او گذر كنيم، نميتوانيم اجراي قوي و خوب او را ناديده بگيريم. او فارغالتحصيل رشته كارگرداني است و به قول خودش با «كوچه اقاقيا»ي رضا عطاران، به شهرت رسيده است. گفتگوي كوتاهي در مورد رانندگي با اين هنرمند ترتيب داديم كه از نگاهتان ميگذرد:
چقدر با ماشين شخصي در سطح شهر تردد ميكني؟
به گزارش پرشین وی به نقل از خانواده سبز ، من از ماشين شخصي فقط براي جاهايي كه واقعا نياز داشته باشم، استفاده ميكنم. ماشينم اغلب در پاركينگ است و براي رفتن به محل كار معمولا با آژانس ميروم.
اينكه از ماشين كمتر استفاده ميكنيد علت خاصي دارد؟
بله، به خاطر اينكه رانندگي ما بد شده است و من استرس دارم كه با اين وضعيت چگونه ميتوانم رانندگي كنم. براي همين آنچنان تعلقي به ماشين ندارم و معمولا با آژانس تردد ميكنم.
با ترافيك تهران مشكلي نداريد؟
بيشتر از اينكه ترافيك من را اذيت كند، رانندگي بد ديگران اذيتم ميكند واقعا مردم، خيلي بد رانندگي ميكنند.
چه كار بايد كرد، تا رانندگي مردم كه به قول شما بد شده، بهتر بشود؟
بايد در اين زمينه فرهنگسازي و نظارت بيشتري بشود. مردم خيلي بد عادت شدهاند و ميزان خودخواهي ما خيلي بالا رفته، گاها به فكر ديگران نيستيم و فقط به فكر خودمانيم. البته خوشحالم كه راهنمايي و رانندگي در اين زمينه اقداماتي از قبيل دوربين و جريمههاي سنگين ترتيب داده است و فكر ميكنم براي مردم ما سازنده باشد. قربون دست پليس كه جريمهها را سنگين كرده است!
در اين زمينه مثل اينكه خيلي شاكي هستيد؟
من اگر تخلف كردم بايد جريمه شوم. زيرا ممكن است با جان يك شهروند بازي كنم، نبايد جريمه سنگين بشوم؟! خواهشي دارم كه ميخواهم از طريق نشريه خانوادهسبز براي مردم مطرح كنم. همين اواخر، اتفاقي براي دوستم در رانندگي افتاد، او خانواده خود را با اينكه مقصر نبود از دست داد و آنها عزادار شدند. من واقعا از آدمهايي كه بد رانندگي ميكنند خواهش ميكنم اگر به فكر خودشان نيستند به فكر ديگران باشند و خانوادهها را عزادار نكنند مثل دوست من كه عزادار شد.
روشنك عجميان كه آنقدر از وضعيت بد رانندگان گلايه دارد خودش چقدر قوانين را رعايت ميكند؟
من تا آنجا كه بتوانم سعي ميكنم قوانين را رعايت كنم. هيچ وقت سعي نكردم نسبت به قوانين تخلف كنم. و جزء آن دسته از زناني هستم كه خوب رانندگي ميكنم و در كل دست فرمونم خوبه!!
پس محتاط رانندگي ميكنيد؟
نه اينكه محتاط رانندگي كنم و همه ماشينهاي پشت سرم را عذاب بدهم ولي در كل خوب رانندگي ميكنم.
آنقدر كه از رانندگي خود تعريف ميكنيد، انصافا چند بار آييننامه امتحان داديد كه اين طور ماهر شديد؟
من سال 78 گواهينامه گرفتم و باور كنيد هر دو آزمون را هم يكضرب قبول شدم و الان مثل رانندههاي تاكســي كه اينكارهاند رانندگــي ميكــنم.(باخنده)
بــا ايــن رانندگي خوب، پنچرگيريتون چطور است؟!
تا به حال ماشينم پنچر نكرده فقط يك بار اوايل پنچر كرد.
خودتان دست به كار شديد؟!
نه ماشين را همان جا گذاشتم و با آژانس رفتم به محل كارم.
هر موقع پنچر كنيد ماشين را رها ميكنيد و ميرويد؟
نه، زنگ ميزنم كه...
امداد خودرو بيايد پنچرگيري كند؟
نه، زنگ ميزنم همسرم بيايد.(باخنده)

( روشنک عجمیان و دخترش )
بيچاره آقاتون، پس لذت رانندگي را شما ميبريد اما پنچرگيريش را آقاتون انجام ميده! تا حالا شده افسر شما را بشناسه و جريمه نكنه؟
همان طور كه گفتم اهل تخلف رانندگي نيستم. فقط يك بار به دليل ناآگاهي وارد محدوده طرح زوج و فرد شدم و واقعا هم خبر نداشتم و پليس تا خواست جريمه كند من را شناخت و گفت از شما بعيده! و من براي او توضيح دادم كه واقعا نميدانستم و او هم لطف كرد و من راجريمه نكرد.
به خاطر عدم آگاهي جريمه نشديد يا به دليل اينكه معروفيد؟
هر دو (باخنده). البته شايد بيشتر به خاطر صداقتم بود.
پشت چراغ قرمز معمولا چه كار ميكنيد؟
من كلا سعي ميكنم از چراغ قرمز لذت ببرم و معمولا موسيقي گوش ميدهم و يكسري برنامهريزي را پشت چراغ قرمز انجام ميدهم.
مواظب باشيد كه برنامهريزيتون در آينده كوتاه باشد چون ممكن است صداي بوق و اعتراض مردم رو بشنويد كه ميگن خانم سبز شد.
نه، خدا را شكر اين طور نبوده و تا به حال برايم اتفاق نيفتاده است.
در پايان صحبت خاصي داريد؟
از مردم خواهش ميكنم كه عادتهاي خود را كنار بگذارند و درست و اصولي رانندگي كنند. اگر هم دوست داشتند براي شادي روح اعضاي خانواده دوست عزيزم كه قرباني رانندگي بد يك شهروند شد فاتحه بخوانند.
حامد کوماهی