• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

سرطان كبد به كمك پروتئين لايمفوتاكسين

alik

متخصص بخش
يك بررسي جديد نشان مي‌دهد افزايش پروتئين لايمفوتاكسين در بدن مي‌تواند به ايجاد عفونت و سرطان كبد كمك كند.
به گزارش روزنامه لس‌آنجلس تايمز،دكتر جوهانسن دانشمند استراليايي دانشگاه گرز پي برد افزايش ميزان پروتئين لايمفوتاكسيندر بدن مي‌تواند به ايجاد انواع عفونت و سرطان كبد كمك كند.هم از اين‌رو مطالعه دقيق رويپروتئين لايمفوتاكسين بتا و آلفا و گيرنده اين نوع پروتئين مي‌تواند به شناساييويروس هپاتيت ب و ث در بافت كبد بيماران كبد فراواني كند. دكتر هانسن گفت: «اگراين پروتئين به دقت شناسايي نشود سبب‌ساز عفونت و سرطاني شدن كبد و متاستاز بهساير اعضاي بدن مي‌شود.»اين دانشمند كه با تغيير ژنتيكيمقدار زيادي پروتئين و آزمايش روي بافت كبد موش‌ها به اين نتيجه رسيده افزود: «باوجود آزمايش‌هاي فراوان هنوز تاثير اين سلول‌ها بر كبد انسان مبهم است.»4 فوريه 2011Los angles times

منبع : سلامت ایران

:ناراحت:

 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
غذاهای مفید و مضر برای سلامت کبد

اطمینان حاصل کنید که از مصرف غذاهای پرچرب و پر کلسترول اجتناب می‌کنید، و اقلام غذایی سالم و روغن‌های غیر اشباع چند زنجیره‌ای مفید برای بدن را مصرف می‌نمایید. تغذیه سالم به حفظ سلامت و عملکرد مطلوب کبدتان کمک شایانی می‌کند.


همان‌طور که می‌دانیم، کبد یکی از اندام‌های مهم بدن است و طیف وسیعی از عملکردهای بدن را بر عهده دارد. بنابراین مراقبت از سلامت کبد بسیار حائز اهمیت است.

آنتی اکسیدان‌ها و غذاهای غنی از فیبر فراوانی هستند که برای کبد مفید می‌باشند و غذاهای غنی از ویتامین و اسید چرب امگا 3 از کبدتان محافظت نموده و سلامت آن را حفظ می‌نمایند.

از میان تمام ارگان‌های بدن؛ کبد یکی از ضروری‌ترین اعضای بدن به شمار می‌آید. کبد دارای نقش کلیدی در متابولیسم است و به تولید مواد بیو‌شیمیایی لازم برای هضم کمک می‌نماید.

کبد عملکردهای متعددی را بر عهده دارد از جمله: ذخیره سازی گلوکز، مواد معدنی، ویتامین‌ها، و پاک‌سازی و سم‌زدایی خون. کبد بزرگ‌ترین غده در بدن انسان است و سلامت کلی انسان منوط به سلامت کبد است.

غذاهایی که مصرف می‌کنید بر سلامت و عملکرد کبد شما بسیار موثرند. غذاهای طبیعی ارگانیک بسیاری هستند که برای کبد مفید می‌باشند.


غذاهای مفید

مصرف خوردنی‌های غنی از آنتی‌اکسیدان بهترین راهکار برای حفظ سلامت کبدتان به موازات سلامت عمومی بدن‌تان می‌باشد.


غذاهای غنی از بتاکاروتن

غذاهای غنی از آنتی‌اکسیدان به پاک‌سازی اثر رادیکال‌های آزاد و مواد مضر در کبد کمک می‌نمایند. سبزیجاتی نظیر چغندر و هویج حاوی آنتی‌اکسیدان‌های کاروتنوئید و بتاکاروتن می‌باشند. تمام آنتی‌اکسیدان‌ها به پروسه‌ی سم زدایی کبد کمک نموده و از کبد در برابر بیماری‌ها محافظت می‌کنند. جالب است که متذکر شویم بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A) موجود در هویج، یک آنتی‌اکسیدان مفید و موثر می‌باشد؛ لذا مفید است که مصرف هویج را در الگوی رژیم غذایی خود بگنجانید.

همچنین سیر نیز مفید است و سلنیوم و گلوتاتیون موجود در سیر دارای عملکردی مشابه با آنتی‌اکسیدان‌ها می‌باشند.



غذاهای غنی از ویتامین‌های B، C و E

غذاهای حاوی مقادیر فراوان از ویتامین‌های B، C و E می‌بایست به صورت روزانه برای تقویت سلامت کبد مصرف شوند. غذاهای غنی از ویتامین C و ویتامین E همانند آنتی‌اکسیدان‌های مذکور بسیار مفید می‌باشند. مواد با خاصیت آنتی‌اکسیدانی به کاهش تخریب ناشی از رادیکال‌های آزاد کمک می‌نمایند، بنابراین برای تقویت و پاک‌سازی کبد مفیدند. غذاهای غنی از ویتامین ب عملکرد کبد را تقویت می‌کنند و به کاهش احتقان کبدی کمک می‌نمایند. ویتامین ب 12 نیز به متابولیسم چربی‌ها و بهبود عملکرد کبد کمک می‌نماید.

توصیه می‌شود از مصرف بی رویه نوشیدنی‌های غنی از کافئین (به ویژه قهوه و

مانند آن) اجتناب کنید و به جای آن‌ها از نوشیدنی‌های سالم و مفیدتری مثل

چای سبز استفاده کنید


بسیاری از غذاها (برای مثال: بروکلی، تخم مرغ، اسفناج، برنج قهوه‌ای، غلات و غیره) حاوی ویتامین ب می‌باشند. بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات نیز حاوی ویتامین ث می‌باشند از جمله: گوجه‌فرنگی، توت فرنگی، بروکلی، فلفل، مرکبات و غیره.


سبوس گندم منبع خوبی از ویتامین E و سلنیوم می‌باشد. بادام، آووکادو، گردو، غلات غنی شده، تخم آفتابگردان، کره بادام زمینی، سبزیجات روغنی نیز از منابع خوب ویتامین E می‌باشند.



غذاهای غنی از فیبر

غذاهای فیبردار برای تقویت عملکرد کبدتان ضروری هستند. استفاده از غذاهای فیبردار نظیر نان‌های دارای غله کامل، برنج و دیگر محصولاتی که حاوی غلات کامل باشند؛ مطمئناً پروسه هضم را تقویت می‌نمایند. میوه‌ها و سبزیجات نیز از محتوای فیبر بالایی برخوردار می‌باشند.



امگا 3

مصرف غذاهای غنی از امگا 3 نیز برای سلامت کبد مهم است. غذاهای مرسوم غنی از امگا 3 عبارتند از: ماهی‌ها (از جمله : ساردین، سالمون، قزل آلا و...)، مغزها و روغن‌هایی گیاهی (شامل: کانولا، سویا، دانه کتان و کنجد).



* اطمینان حاصل کنید که از مصرف غذاهای پرچرب و پرکلسترول اجتناب می‌کنید، و اقلام غذایی سالم و روغن‌های غیر اشباع چند زنجیره‌ای مفید برای بدن را مصرف می‌نمایید. تغذیه سالم به حفظ سلامت و عملکرد مطلوب کبدتان کمک شایانی می‌کند.

غذاهایی که مضر هستند و باید از آن‌ها پرهیز کنید



* کافئین و الکل


غذاهای غنی از کافئین و الکل، می‌توانند به عملکرد کبدتان آسیب برسانند. مصرف کافئین، پاک‌سازی کبد را دشوار می‌کند.

توصیه می‌شود از مصرف بی رویه نوشیدنی‌های غنی از کافئین (به ویژه قهوه و مانند آن) اجتناب کنید و به جای آن‌ها از نوشیدنی‌های سالم و مفیدتری مثل چای سبز استفاده کنید. چای سبز به تقویت ایمنی بدن کمک می‌نماید و محتوای کافئین آن در حداقل است.



* غذاهای پرچرب و حاوی چربی حیوانی اشباع شده

غذاهایی که پرچرب و حاوی چربی اشباع بالایی هستند، می‌توانند موجب افزایش سطح آنزیم ALT (آلانین آمینو ترانسفراز) کبدی گردند. سطح بالای آنزیم ALT نشانگر تخریب کبدی است. این در حالی است که بسیاری از شیرینی‌جات، فست‌فودها و غذاهای رستورانی حاوی محتوای چربی اشباع بالایی هستند.

برای مثال در این زمینه یک تیم تحقیق سوئدی یک بررسی را بر روی 18 دانش آموز جوان سالم لاغر اندام انجام دادند. از دانش آموزان مذکور خواسته شد؛ یک الگوی فعالیت بدنی نشسته (کم تحرک) و مصرف 2 وعده غذایی روزانه در رستوران‌های فست فود را برای مدت یک ماه، داشته باشند. از گزینه‌های رایج رژیم غذایی آنان؛ همبرگر و دیگر غذاهای فست فود غنی از چربی اشباع بود.

در پایان نمونه‌های خونی افراد جمع آوری گشت و نتایج مطالعه حاکی از افزایش یافتن سطوح آنزیم کبدی ALT در آنان بود. که این امر نشان می‌دهد این الگوی غذایی - رفتاری به کبد آن‌ها فشار مازادی را تحمیل نموده و در نتیجه شانس آسیب‌های کبدی را در دراز مدت افزایش می‌دهد.

غذاهایی که پرچرب و حاوی چربی اشباع بالایی هستند، می‌توانند موجب

افزایش سطح آنزیم ALT (آلانین آمینو ترانسفراز) کبدی گردند. سطح بالای

آنزیم ALT نشانگر تخریب کبدی است


انتخاب غذاهای سالم تأثیر بسزایی را در تقویت و حفظ سلامت کبدتان دارد. فراموش نکنید که کبد مانند قلب اهمیت بسیاری را در ارتقای سلامت شما بر عهده دارد. بهتر است برای بهبود رژیم غذایی خود در جهت حفظ سلامت کبدتان از رهنمودهای یک متخصص تغذیه بهره‌مند باشید. در پایان خاطرنشان می‌کنیم اگر شرایط بالینی یا بیماری خاصی دارید، هرگز خودسرانه و بدون تایید پزشک معالجتان اقدامی را در جهت تغییر الگوی زندگی یا رژیم غذایی خود انجام ندهید.
 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
کبدي سالم با تغذيه اي سالم

کبد عامل اصلي سم‌ زدايي در بدن است و سلامت ما تا اندازه ي زيادي به سلامت و کارکرد درست اين عضو بستگي دارد. هر گونه ماده ي غذايي که توسط روده ‌ها جذب شود، بايد پيش از ورود به سيستم جريان خون از کبد عبور کند.

هر روز کبد پذيراي مقاديري سم است که توسط محتويات روده، غذاهايي که مي ‌خوريم، آبي که مي ‌نوشيم، داروهايي که مصرف مي‌ کنيم و هوايي که تنفس مي ‌کنيم، وارد آن مي ‌شود.

وقتي کبد درست کار نکند، فرد احساس سستي و بي‌ حالي کرده و دچار تهوع و استفراغ خواهد شد.

کارکرد کبد روي چشم‌ ها نيز تاثير مي ‌گذارد و يک چشم قرمز و پرخون مي ‌تواند از کبد کم ‌کار خبر دهد.

کبد يک عضو بسيار حياتي براي بدن است. اين عضو با وزن تنها 1/5 کيلوگرم، 500 کار متفاوت انجام مي دهد که مهم ترين وظيفه ي آن متابوليسم پروتئين ها، کربوهيدرات ها و چربي ها است. کبد همچنين عمل ذخيره سازي و فعال سازي ويتامين ها و مواد معدني را انجام مي دهد، توليد صفرا مي کند که براي هضم و جذب چربي ها لازم است، آمونياک را که بسيار سمي است با تبديل به اوره از خون پاک و سم زدايي مي کند. انواع پروتئين هاي خوني و فاکتورهاي انعقادي در کبد ساخته مي شوند.

کبد همچنين استروئيدها را متابوليزه مي کند، داروها و الکل را از خون پاک مي کند و باکتري ها و مواد زائد را از خون مي گيرد. تقريبا 1500 سي سي خون در دقيقه از کبد عبور مي کند. اگر کبد فردي را برداريم، فرد ظرف 24 ساعت مي ميرد، با اين حال انسان مي تواند با 10 تا 20 درصد کبد خود زنده بماند. کبد بيشترين سهم مصرف انرژي پايه را نيز به خود اختصاص مي دهد(29 درصد متابوليسم پايه).

حالا براي مراقبت از کبد خود بايد چه کرد تا اين عضو مهم آسيب نبيند و بتواند وظايفش را به درستي انجام دهد؟

يک فنجان قهوهنوشيدن قهوه مي ‌تواند از بروز يکي از شايع ‌ترين انواع سرطان کبد پيشگيري کند. مطالعه ‌اي بر روي بيش از 90 هزار نفر ژاپني نشان داد که خطر ابتلا به سرطان کبد در کساني که تقريبا هر روز قهوه مي ‌نوشند، نصف کساني است که قهوه نمي ‌نوشند.

نوشيدن قهوه مي ‌تواند از بروز يکي از شايع ‌ترين انواع سرطان کبد پيشگيري کند. مطالعه ‌اي بر روي بيش از 90 هزار نفر ژاپني نشان داد که خطر ابتلا به سرطان کبد در کساني که تقريبا هر روز قهوه مي ‌نوشند، نصف کساني است که قهوه نمي ‌نوشند.

پروتئين ‌ها

مطالعات بر روي موش ‌ها نشان داده‌ اند که مکمل‌ هاي پروتئين مي ‌توانند به بازسازي کبد هاي آسيب ‌ديده کمک کنند و به گفته ي دانشمندان مي ‌توان اميدوار بود که اين نتيجه درباره ي انسان نيز به دست آيد و از اين روش بتوان براي ترميم کبد هاي آسيب‌ ديده نيز استفاده کرد.

افرادي که در زمينه ي پرورش اندام کار مي‌ کنند براي اين که بدن شان عضله بسازد، مکمل پروتئين وي (Whey) مصرف مي‌ کنند. اين پروتئين که در جريان فرآيند تبديل شير به پنير به دست مي ‌آيد، به طور طبيعي در فرآورده‌ هاي لبني يافت مي‌ شود، ولي کيفيت آن قابل مقايسه با پودر پروتئين وي نيست. مکمل اين پروتئين بيشترين مقدار از اسيدهاي آمينه ي شاخه ‌دار را در خود دارد که به BCAA معروف هستند. اين ماده به ساخت عضلات کمک مي ‌کند.

با وجودي که پروتئين وي براي ساخت عضلات مفيد است، ولي مقادير بيش از حد آن به کبد آسيب مي‌ زند؛ پس قبل از مصرف چنين مکملي حتما با يک متخصص مشورت کنيد و آن را مطابق دستور پزشک و دوز توصيه ‌شده استفاده نماييد. يادتان باشد که هيچ ‌گاه هيچ مکمل ويتامين يا مواد معدني را بدون دستور پزشک و سرخود مصرف نکنيد. اين مواد در عين مفيد بودن اگر بيش از اندازه مصرف شوند به بدن آسيب‌ هايي وارد مي ‌کنند که گاه جبران‌ ناپذير خواهد بود.

ماست

مطالعات نشان داده‌ اند که خوردن روزانه ي ماست مي‌ تواند از ابتلا به بيماري ‌هاي کبدي پيشگيري کند. خوردن ماست از بروز عارضه ي کبد چرب جلوگيري مي ‌کند.

مواردي که به کبد آسيب مي رساند عبارت هستند از:

1- خوردن زياد: پُرخوري به کبد هم مانند ساير اعضاي بدن آسيب مي رساند.

2- بد خوردن: مثلا خوردن زياد محصولات تهيه شده از آرد تصفيه شده، غذاهاي آماده، شکر زياد، چيپس و ...

3- رژيم کم پروتئين، پُر کربوهيدرات، پُر چربي. به خصوص رژيم غذايي سرشار از چربي هاي اشباع و روغن هاي هيدروژنه.

4- موادي همچون الکل، نيکوتين سيگار، کافئين و ...

5- انواع داروهاي خوراکي مثلا قرص هاي ضد بارداري.

6- بسياري از افزودني هاي مواد غذايي





توصيه هايي براي سلامت کبد:

* از دود سيگار و الکل دوري کنيد.

* از گوشت قرمز، قند ساده و غذاهاي سرخ شده کمتر استفاده کنيد.

* از نوشيدن زياد از حد قهوه و چاي پُررنگ اجتناب کنيد.

* از منابع غذايي پتاسيم بيشتر استفاده کنيد مثل موز، کشمش، آلو، بادام و انواع سبزيجات.

* آب زياد بنوشيد. سعي کنيد هر ساعت مقداري آب بخوريد.

* سبزيجات خام بيشتر مصرف کنيد.

* آب هويج و آب چغندر بيشتر مصرف کنيد.

* روغن مايع مصرف کنيد و از کره، مارگارين، روغن جامد و دنبه اجتناب کنيد.

* ويتامين K براي جلوگيري از سيروز کبدي مفيد است، البته نه به صورت مکمل.

* از مصرف زياد ويتامين A پرهيز کنيد، بدين منظور نبايد روغن کبد ماهي زياد مصرف کنيد. هر کس که بيشتر از 50000 IU ويتامين A، به مدت يک سال مصرف کرده بايد اين دريافت را کاهش دهد و بهتر است که از منابع حاوي پيش ساز ويتامين A يعني بتا کاروتن، مانند هويج، زردآلو، طالبي و ... استفاده کند.

* هرگز مرغ، ماهي يا گوشت خام يا نيم پز نخوريد زيرا خطر شديد عفونت با باکتري ها، انگل ها و ...را به همراه دارد.

* ليمو يکي از بهترين دوستان کبد است. بيشتر ليمو بخوريد.

* کوآنزيم Q10 ، به رساندن اکسيژن به کبد کمک مي کند.

* لسيتين از تجمع چربي در کبد جلوگيري مي کند.

* از ملين هاي قوي استفاده نکنيد. اما هميشه از بروز يبوست جلوگيري کنيد.
 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
مواد غذایی مفید برای کبد

مصرف بعضی از مواد غذایی طبیعی، فعالیت کبد را در حد مطلوب حفظ می کند. داشتن یک کبد سالم باعث می شود انرژی بیشتر و حال بهتری داشته باشیم. ولی کبدی که بیمار است و به درستی کار نمی کند، باعث احساس خستگی، سردرد، اشکال در تنفس، حساسیت و عدم تحمل بعضی مواد غذایی، مشکلات پوستی و افزایش وزن می شود.

غذاهای مفید برای کبد به دو گروه عمده تقسیم می شوند:

1- مواد غذایی که فرآیند سم زدایی و تصفیه کبد را افزایش می دهند.

2- مواد غذایی غنی از آنتی اکسیدان که در طی فرآیند سم زدایی از کبد محافظت می کنند.

در قسمت زیر به 8 ماده غذایی مهم که برای کبد مفید هستند، اشاره می شود:

1- سیر و پیاز:

سیر حاوی آلیسین (یک نوع آنتی اکسیدان) است که یک ترکیب سولفوردار است و برای سم زدایی بهتر و موثرتر کبد لازم است. سیر به کبد کمک می کند تا بدن را از آلودگی جیوه، بعضی مواد افزودنی موجود در غذاها و هورمون استروژن پاک کند.


2- انواع کلم (مثل بروکلی، گل کلم، کلم قمری، کلم پیچ و کلم بروکسل):

کلم ها دارای خاصیت سم زدایی قوی برای کبد هستند. این سبزیجات دارای موادی هستند که بعضی سموم را در بدن خنثی می کنند؛ مثل نیتروزامین های موجود در دود سیگار ، و افلاتوکسین موجود در بادام زمینی.

همچنین انواع کلم دارای موادی بنام «گلوکوزینولات» هستند که باعث می شوند کبد آنزیم هایی را تولید کند که برای انجام فرآیند سم زدایی لازم هستند.


3- آب لیمو ترش تازه در آب داغ:

آب لیمو ترش تازه را در یک لیوان آب داغ بریزید و اول صبح بطور ناشتا بنوشید(البته اگر ناراحتی معده ندارید). این کار باعث می شود کبد پاک شود و عمل سم زدایی و تصفیه آن افزایش یابد.

همچنین تولید صفرا را تحریک می کند، معده و روده را پاک می کند و حرکات روده ای را افزایش می دهد.


4- چغندر:

چغندر، تصفیه ی خون را تقویت می کند و فلزات سنگین را در بدن جذب می کند.


5- میوه های غنی از آنتی اکسیدان:

بر اساس مطالعاتی مشخص شده که میوه های زیر بیشترین مقدار آنتی اکسیدان ها را دارند که به ترتیب غنای آنتی اکسیدانی عبارتند از:

آلو- کشمش- زغال اخته- شاتوت- توت فرنگی- تمشک- پرتقال- گریپ فورت سرخ- طالبی- سیب و گلابی.

در طی فرآیند سم زدایی یا تصفیه کبد، تعداد زیادی رادیکال آزاد تولید می شود که برای سلامت کبد مضر هستند. آنتی اکسیدان ها از کبد در برابر آسیب رادیکال های آزاد، محافظت می کنند.


6- سیب:

سیب دارای پکتین است که می تواند به فلزات سنگین موجود در بدن متصل شود (به خصوص در روده بزرگ) و باعث دفع آنها از بدن شود. این کار بار کبدی را کاهش می دهد و ظرفیت سم زدایی آن.


7- آرتیشو (کنگر فرنگی):

آرتیشو تولید صفرا را افزایش می دهد. یکی از کارهای صفرا این است که سموم بدن را از طریق روده پاک می کند.

30 دقیقه بعد از خوردن یک گلوله آرتیشو(تصویر بالا)، ترشح صفرا تا صد درصد افزایش می یابد.


8- سالاد سبزیجات برگی شکل تند:

این سالاد ترشح و جریان صفرا را در داخل کبد افزایش می دهد و تحریک می کند؛ مثل اندیو(شکل بالا) و کاسنی تلخ.

* نکته قابل توجه:

خوردن مواد غذایی که در بالا ذکر شده است، نمی تواند جایگزین داروی تجویز شده توسط پزشک شود و باید همراه با مصرف این مواد غذایی، به توصیه ی پزشک خود در این زمینه نیز عمل کنید.

 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
کبد از ديدگاه طب سوزني

کبد از ديدگاه طب سوزني

طب مکمل وجامع نگر

دکتر حسين اشراقي

کبد شايد پرخون‌ترين عضو بدن انسان باشد. چربي‌ها، مواد شيميايي مختلف، مست کننده‌ها و غيره با صدها عمل بيوشيميايي بغرنج توسط کبد تغيير شکل يافته و به مواد قابل استفاده تبديل مي‌شوند.
کبد سالم يک جريان آرام انرژي را به تمام بدن اعم از اعضاء و روان منتقل مي‌کند.
وقتي کبد هار، مونيزه باشد، دسترسي و فشار روحي وجود ندارد، اين‌ها افرادي آرام هستند.
قضاوت‌هاي آن‌ها دقيق، مصمم و تأثير‌گذار مي‌باشند.


وقتي کبد دچار انسداد نسبي و يا اختلال انرژي و يا حرارت بالا باشد جريان انرژي در کبد و در کل بدن دچار اختلال و بازايستايي شده و در نتيجه‌ مشکلات فراوان فيزيکال Physical و عاطفي Emotional ايجاد مي‌کند.

1- گرفتاري‌هاي عاطفي ديس هارموني کبد به شرح زير است: عصبانيت، بي‌صبري، عجز، ناکامي، رنجش، دلخوري، خشونت، حالت‌هاي تهاجمي (چهره‌‌ي وحشي)، به هم ريختن حد و مرزها، نخوت، تکبر، لجبازي، يک دندگي و يک شخصيت انفجاري است و اگر اين حالت‌ها فرصت‌ لازم ظهور و بروز نداشته باشند. ممکن است افسردگي ايجاد شود.

2- فيزيکال بسياري از اوقات افزايش انرژي کبدي وجود دارد (غلبه(excess و شايعترين آن زماني است که غذاهاي زياد خورده مي‌شود به خصوص اگر چرب باشد که در اين حالت کبد متورم شده و گردش ملايم انرژي از کبد به ساير اعضاء متوقف مي‌شود و رکود انرژي حاصله نمي‌گذارد انرژي در بدن توزيع مي‌گردد از آنجا که کي يا چي (جريان انرژي) راهنماي عبور انرژي و غذا است زماني‌ که کبد متورم مي‌شود فزوني انرژي در بعضي از قسمت‌هاي بدن ايجاد شده و جريان کي مختل مي‌شود.
زماني ‌که کبد دچار رکود مي‌شود حالت سوزش در گلو احساس مي‌شود هر چند به رغم فيزيکي خاص را نتوان ديد در معاينات مشاهده کرد. در هنگام بروز گواتر، کونژسيون کبد بايد مطرح شود که البته در اين حالت سينه‌ها و شکم‌ هم ممکن است دچار اتساع گرديده و پستان‌ها بزرگ شوند. پف کردگي گردن، کشاله‌ي‌ ران و قسمت‌هاي لاترال ران‌ها هم ممکن است ديده شود. تومورها و رشد غدد سرطاني را نيز مي توان به کبد مرتبط دانست.

کبد به تمام تاندون‌ها و چشم ‌فرمانروايي مي‌کند زماني ‌که انرژي کي و جريان مايع‌ در بدن ناکافي باشد تاندون‌ها حالت رطوبت و ارتجاعي خود را از دست مي‌دهند و به راحتي پاره مي‌شوند و يا به علت تورم انقباضات غيرعادي در عضلات ايجاد کرده و سبب ضعف آن ها مي‌شود و در نتيجه‌ سختي و غيرقابل انعطاف بودن را سبب مي‌شود.
چشم‌ها متورم مي‌شود، تمرکز ديد ممکن است دچار اختلال شود، از آنجا که مريدين کبد ممکن است روي بافت‌هاي اطراف چشم اثر بگذارد لذا چشم‌ها مي‌توانند کاملاً تحت تأثيرات کبد قرار بگيرند.
کاتاراکت، گلوکوم، شب کوري، نزديک بيني، دوربيني، پارگي پرده‌ها و ساير مسايل غيرعادي چشم‌ انعکاس دهنده‌ي گرفتاري‌هاي کبد است.


بسياري از درمانگران اختلالات بينايي در غرب پيشنهاد مي‌کنند که يک متد درماني مي‌تواند برنامه‌‌هاي غذايي گياهي باشد. غربي‌ها روي گياهان تازه و جوانه‌ها تأکيد دارند. خوردن مقادير متوسطي غذا و پرهيز از خوردن آخرين وعده‌ي غذايي کمک شاياني به کبد و کيسه‌ي صفرا مي‌کند زيرا فرصت‌ کافي برايRegeneration کبد به ويژه در ساعات اوج انرژي کبد دارد (اوج انرژي از ساعت 1 تا 3 صبح مي‌باشد) از نظر ما کي غذاي خام قادر است جريان راکد انرژي کبد را برطرف کند.
B.complex و اسيد فوليک نقشي ارزنده در برابر عامل حرارتي کبد است و در سبزي‌ها، برگ‌هاي سبز و جوانه‌ها بافت مي‌شود. کبد خون را تصفيه و ذخيره‌ مي‌کند و در زمان مناسب مقادير لازم خون را وارد سيرکولاسيون مي‌کند. اگر کبد دچار رکود باشد اين عمل تصفيه نيز دچار اختلال مي‌شود و منجر به ايجاد توکسين در پوست مي‌گردد.


خون تصفيه نشده عامل مهم آکنه، اگزما، کورک، آلرژي است. اين خون ممکن است عامل ايجاد آرتريت‌ها و کانسر هم باشد. سايرعلايم کمبود خون کبدي، شامل آنمي، خشکي کلي بدن، اسپاسم در محل عضله و تاندون tendon/muscle/spasm رنگ پريدگي ريشه‌ي ناخن شده و ايجاد Spot در ميدان بينايي کند.
گرماي کبد (Liver-Heat) به علت سوخت و ساز مصرف زيادي از چربي‌ها، گوشت، پنير و تخم‌مرغ و... است. گرماي کبدي سبب گرماي کلي بدن مي شود که علائم آن نفرت از گرما، زبان قرمز با پوشش زرد رنگ روي آن يبوست، تمايل زياد براي خوردن مايعات سرد، چشمان متورم، عصبانيت، سردرد تيپ ميگرن و بالارفتن فشارخون مي‌باشد.
براي تقليل رکود انرژي يا حرارت کبد کليه‌ها بايد مايعات يين فراوان توليد کنند. (کليه مادر کبد است) تا بتوانند با اثرات حرارتي کبد مقابله کند زيرا که اين مايعات خنک کننده و آنتي‌کونژستان است. اگر به اين ترتيب گرفتاري کبد مرتفع نشود به تضعيف فونکسيون کليه‌ها منجر خواهد شد.


افزايش انرژي کبد نه تنها روي خون اثر مي‌گذارد بلکه روي اعمال طحال، پانکراس و معده نيز اثر گذار است. اين اثرگذاري با توجه به سيستم (Five-element) (که زمين به واسطه‌ چوب نفوذ پذير مي‌شود) سبب ايجاد اولسرها، تورم‌هاي شکمي، ديابت، سوء هضم، ايجاد گاز شده، کوليت، آنتريت هم مي‌تواند به دليل همين افزايش جريان کبدي ايجاد شود.
و سرانجام بسياري از گرفتاري‌هاي قلب به رکود کبدي مربوط مي‌شود به دليل اثرات مهاري کبد روي قلب لذا تعجب‌آور نخواهد بود اگر ادعا کنيم ناراحتي‌هاي قلبي ممکن است ريشه در گرفتاري‌هاي کبد داشته باشد.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
افق جديد در درمان بيماري‌هاي کبدي

توسط محققان کشورمان صورت مي‌گيرد
افق جديد در درمان بيماري‌هاي کبدي
جام جم آنلاين: پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تمایز سلول های بنیادی انسانی به سلول های کبدی به شرایط بهینه ای برای بهبود عملکرد سلول های تمایز یافته کبدی دست یافتند و ادامه این تحقیق بر روی مدل حیوانی در دستور کار قرار دارد.

دکتر مریم آیت‌اللهی- مجری طرح و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در گفتگو با مهر با اشاره به مشکلات درمانی بیماران کبدی افزود: برای درمان بیماری های حاد و مزمن کبدی که به مراحل پیشرفت رسیده اند، پیوند کبد تنها راه درمان است. این در حالی است که در حال حاضر تامین عضو پیوندی برای این دسته از بیماران تنها از منابع انسانی ممکن است لذا بسیاری از بیماران با مشکلات عدیده ای از جمله زمان انتظار طولانی جهت یافتن دهنده مناسب روبرو هستند و این مسئله ممکن است این بیماران را با خطر مرگ و میر ناشی از بیماری نارسایی کبد مواجه سازد.

وی به تحقیقات انجام شده در این زمینه در پژوهشگاه مهندسی ژنتیک و زیست فناوری اشاره کرد و اظهار داشت: این طرح تحت عنوان «جدا سازی و تعیین ویژگیهای سلولهای بنیادی مغز استخوان انسان و تمایز به رده سلول های کبدی در محیط آزمایشگاه» اجرایی شد.

آیت اللهی هدف کلی از اجرای این پژوهش را بررسی امکان استفاده از سلول های بنیادی انسان دانست و افزود: در این پژوهش سعی شد تا با استفاده از سلول های بنیادی اقدام به درمان بیماریهای کبدی شود از این رو در این تحقیقات در خصوص بهبود روش کشت و تمایز سلول های بنیادی به سلول های کبدی تحقیقاتی صورت گرفت.

مجری طرح توضیح داد: فاکتورهای مهمی که در رابطه با بهینه سازی شرایط جداسازی، کشت و تکثیر سلول های بنیادی مزانشیم (سلول های بنیادی است که از مغز استخوان خود فرد جدا می شود) مد نظر قرار گرفت شامل روش های مختلف جداسازی سلول ها از نمونه مغز استخوان، بررسی استفاده از محیط های کشت با میزان قند و سرم مختلف و تغییر زمان اولین تعویض بود.

وی با تاکید بر اینکه القاء تمایز به سلول های کبدی با استفاده از یک پروتکل جدید دو مرحله ای انجام شد، ادامه داد: در این پروژه به منظور رعایت اخلاق پزشکی، در فاز تحقیقات در هر آزمایش از سلولهای مزانشیم مغز استخوان موش بزرگ آزمایشگاهی(rat) به عنوان یک مدل حیوانی استفاده شد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز اضافه کرد: پس از کسب نتایج مناسب از فاز حیوانی، در فاز دوم تحقیقات بر روی نمونه های انسانی آغاز شد که در این راستا کلیه مراحل تحقیقات با استفاده از سلولهای مزانشیم مغز استخوان از نمونه های انسانی افراد دهنده نمونه مغز استخوان (به مقدار 3 میلی لیتر) با رضایت شخصی آنها تکرار کردیم.

این محقق به نتایج این تحقیقات اشاره کرد و ادامه داد: نتایج حاصل از آزمایش های مختلف در گروه های تحت بررسی نشان داد که سلولهای تمایز یافته دارای عملکرد های سلول های کبدی هستند.

وی توضیح داد: یکی دیگر از عملکرد های سلولهای کبدی در شرایط فیزیولوژیک آن است که کربوئیدرات ها در سلول های کبدی به شکل گلیکوژن ذخیره می شوند و سیتوپلاسم هپاتوسیت ها عموما حاوی ذرات گلیکوژن است که با رنگ آمیزی اختصاصی قابل مشاهده است. در این مطالعه در روز 23 ذرات گلیکوژن در داخل سیتوپلاسم سلول های تمایز یافته قابل مشاهده بود که می تواند حاکی از عملکرد صحیح سلولهای تمایز یافته باشد.

به گفته این پژوهشگر، در حال حاضر ادامه این تحقیق و کاربرد استفاده از این سلولها در مدل حیوانی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز در حال پیگیری است.

آیت اللهی با تاکید بر اینکه این تحقیق با همکاری پژوهشگاه مهندسی ژنتیک و زیست فناوری اجرایی شده است، اضافه کرد: سلول های بنیادی می توانند به عنوان یک منبع جدید (سلول درمانی) برای درمان برخی بیماریها از جمله بیماریهای کبدی به کار برده شود.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
چاقی و کم تحرکی، کودکان را در خطر ابتلاء به بیماری خطرناک کبدی قرار می دهد

پژوهشگران علوم پزشکی می گویند خانواده ها باید بیشتر مراقبت رژیم غذایی فرزندان خود باشند زیرا کودکان چهار تا ۱۴ ساله نیز می توانند بر اثر چاقی و کم تحرکی ، به بیماری کبدی غیر الکلی مبتلا شوند.



به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، اگرچه علت اصلی بیماری کبد چرب مشخص نیست، ولی به نظر می رسد این بیماری ارتباط نزدیک با برخی بیماری های متابولیک دارد که از آن جمله: چاقی، افزایش کلسترول و تری گلیسرید خون و دیابت را می توان نام برد. در درمان کبد چرب، کنترل این بیماری های زمینه ای بسیار موثر می باشد.



پروفسور مارتین لمبارد مدیر مرکز بیماری کبدی انگلیس گفت: چاقی و کم تحرکی، کودکان را در خطر ابتلاء به بیماری خطرناک کبدی قرار می دهد.
بیماری کبدی ناشی از تولید چربی در سلول های کبدی است و این چربی می تواند موجب از کار افتادگی کبد شود.
اگرچه سیروز کبدی بیماری رایج مرتبط با مصرف زیاد الکل است اما چاقی نیز می تواند عامل بروز این بیماری شود.
لمبارد هشدار داد: کودکان چاق به خاطر وجود چربی زیاد در کبد در خطر ابتلا به بیماری کبدی هستند و در سنین بالاتر مشکلات جدی تری این کودکان را تهدید خواهد کرد.
پزشکان بیماری کبدی را قاتل خاموش می نامند و از اینکه نسل بعدی در سنین کودکی بر اثر بیماری های قابل پیشگیری مانند بیماری کبدی جان خود را از دست دهند ابراز نگرانی می کنند.





پژوهشگران می گویند گرچه این بیماری اغلب افراد را در سنین میانسالی مبتلا می کند. اما کودکان و نوجواناننی که از افزایش وزن و چاقی به ویژه چاقی شکمی رنج می برند. می توانند دچار افزایش چربی های خون بوده و یا از مبتلایان به دیابت باشند. و در نتیجه دچار بیماری کبدی غیر الکلی می شوند .





اگرچه در خیلی از موارد، علائم قابل توجهی در این بیماری وجود ندارد و با مشاهده ی بالا بودن آنزیم های کبدی و نیز تصاویر سونوگرافی، سیتی اسکن و mri تشخیص این بیماری معین می گردد. همچنین از بیوپسی کبد برای تشخیص میزان صدمه به بافت کبدی در بعضی از موارد استفاده می گردد.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
مهمترين عوامل خطرزا در بروز بيماري‌هاي كبدي

مشكلات كبدي شامل طيف وسيعي از بيماري‌ها و ناراحتي‌هايي است كه روي اين عضو حياتي تاثير مي‌گذارند.

به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، كبد عضوي حياتي است كه بدون آن هضم غذا و جذب مواد مغذي آن غيرممكن است. بعلاوه كبد در سم زدايي از بدن و سالم و زنده نگه داشتن ما نقش مهمي را ايفا مي‌كند.

بيماري‌هاي كبدي يا منشا ارثي دارند و يا در واكنش به ويروس‌ها و مواد شيميايي بروز مي‌كنند. برخي از ناراحتي‌هاي كبدي موقتي هستند و به خودي خود از بين مي‌روند در حالي كه برخي ديگر ممكن است مدت‌هاي طولاني در بدن باقي بمانند و مشكلات جدي‌تري را ايجاد كنند.

به گزارش سايت تخصصي مايوكلينيك مهمترين علائم و نشانه‌هاي بيماري كبد عبارتند از:

- تغيير رنگ پوست و چشم به رنگ زردي

- درد و تورم در ناحيه شكم

- خارش پوست كه ماندگار شود

- تيره شدن رنگ ادرار

- تغيير رنگ مدفوع

- وجود خون در مدفوع

- خستگي مزمن

- تهوع

- از دست دادن اشتها

هم‌چنين مهمترين فاكتورهايي كه مي‌توانند خطر بروز مشكلات كبدي را افزيش دهند عبارتند از:

- مشاغلي كه شما را در تماس با مايعات بدن و خون آلوده افراد ديگر قرار دهد

- دريافت خون اهدايي قبل از سال 1992 ميلادي

- مكمل‌ها و مواد گياهي خاص

- داروهاي خاص

- ديابت

- الكل

- مصرف زياد چربي تري گليسيريد در خون

- تزريق دارو از طريق سرنگ‌هاي مشترك

- چاقي

- خالكوبي يا همان تاتو

- روابط جنسي نامشروع و كنترل نشده

- كار با مواد شيميايي و سمي بدون احتياط‌هاي لازم ايمني

در صورت مشاهده علائم فوق هرچه سريعتر به پزشك مراجعه و حتما از خوددرماني پرهيز كنيد.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
مصرف زياد مسکن‌ها کبد را از بين مي‌برد

فارس: تحقيقات پزشکي ثابت کرد مصرف زياد مسکن‌ها در طولاني‌مدت باعث از بين رفتن کبد مي‌شود. پژوهشگران در تحقيقات خود اطلاعات مربوط به 663 نفر را که به خوردن مسکن‌ها به خصوص «پاراسيتامول» عادت کرده بودند، در فاصله سال‌هاي 1992 تا 2008 ميلادي مورد بررسي قرار دادند. در اين بررسي روشن شد 161 نفر از اين افراد از نارسايي کارکرد کبد و در برخي موارد به از بين رفتن جزيي آن به علت مصرف زياد مسکن‌ها براي کاستن از دردهاي مزمن استخواني، التهاب مفاصل يا سردرد مبتلا هستند. اين پژوهشگران هشدار دادند مصرف زياد داروهاي مسکن به وسيله افراد دچار بيماري‌هاي مزمن نظير دردهاي پشت يا التهاب مفاصل چه‌بسا باعث از بين رفتن کبد آنها ‌شود.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
چگونه از كبد خود مراقبت كنيم؟

فعاليت مناسب و سالم كبد براي زنده ماندن انسان امري حياتي است چون كبد يكي از مهمترين وظايف يعني خارج كردن سموم از بدن را بر عهده دارد.

به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، علاوه بر دفع سموم، كبد همچنين به بدن ما امكان مي‌دهد كه مواد مغذي و حياتي را از غذاهايي كه مي‌خوريم، جذب كند. با توجه به اين وظايف مهم، مراقبت از كبد ضروري و بسيار حائز اهميت است.

به گزارش سايت اينترنتي هلت مي آپ، در اين مقاله چند توصيه مهم و اثرگذار مطرح شده كه به فعاليت مناسب كبد و همچنين پيشگيري از بيماري و نارسايي كبد كمك مي‌كند.

در اين مقاله تاكيد شده است:

1- حتما وزن خود را كنترل كنيد چون چاقي و اضافه وزن از عوامل مهم بروز بيماري كبد چرب غيرالكلي هستند. از طريق مشورت با پزشك متخصص مي‌توانيد از راه كارهايي اطلاع پيدا كنيد كه در كاهش خطر بروز كبد چرب غيرالكلي نقش دارند. به طور كلي اضافه وزن تاثير سوء روي سلامت كبد دارد.

2- حتما واكسن‌هاي مربوط به بيماريهاي مختلفي را كه روي كبد تاثير مي‌گذارند، تزريق كنيد. واكسن‌هاي موجود براي اين منظور شامل هپاتيت a‌ و b هستند. اين واكسن‌ها براي اكثر مردم در دسترس هستند اما تزريق آنها براي افرادي كه سيستم ايمني بدن آنها به دلايل مختلف ضعيف شده، ضروري است.

3- از عوارض داروهايي كه مصرف مي‌كنيد حتما مطلع شويد. برخي داروها مثل استامينوفن اگر به طور صحيح استفاده نشوند سطح سموم موجود در كبد را افزايش مي‌دهند. به گفته كارشناسان كلينيك كليولند مصرف بيش از حد استامينوفن مهمترين عامل نارسايي شديد كبدي است. بنابراين قبل از مصرف هر دارويي حتي داروهاي غيرنسخه‌اي (otc) با پزشك مشورت كنيد.

4- از مصرف الكل جدا پرهيز كنيد. متخصصان مي‌گويند براي سلامت كامل كبد مصرف الكل را به طور كلي متوقف كنيد. الكل به مرور موجب سيروز كبدي مي‌شود تا جايي كه بيمار به پيوند كبد نيز نياز پيدا مي‌كند.

5- روابط جنسي نامشروع و كنترل نشده از عوامل جدي ابتلا به هپاتيت b و c هستند كه در نهايت كبد را مورد حمله قرار مي‌دهند. ويروس هپاتيت وارد سلولهاي كبدي مي‌شود و در آنجا تكثير مي‌كند.

6- از سموم استنشاقي پرهيز كنيد. كبد مواد سمي را از بدن خارج مي‌كند به همين ترتيب تماس زياد با اين مواد مي‌تواند فعاليت كبد را مختل كرده و كاهش دهد. براي حفاظت از كبد از قرار دادن آفت كش‌ها و ساير مواد شيميايي سمي به طور مستقيم بر روي پوست جدا خودداري كنيد. هنگام استفاده از اسپري‌هاي شيميايي بايد از نواحي استفاده كنيد كه هوا به خوبي تهويه شود و ماسك صورت را نيز فراموش نكنيد.
 
بالا