• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

شميرانات؛کاخ موزه‌ها،باغها و تجريش

Nicol

متخصص بخش گردشگری
وقتي گردشگران پا به شهرستان شميرانات بگذارند، علاوه بر جاذبه هاي بکر طبيعي، کاخ موزه ها و باغها آنها را مجذوب مي کند و در بازگشت، خريد از بازار قديمي تجريش، مکمل گردشگري آنها مي شود.


100921953471.jpg



نگين البرز که لقب شهرستان شميرانات است، فرصت زيادي از گردشگران مي خواهد تا جاذبه هايش را به آنها معرفي کند. ديدار از کاخ موزه هاي شميرانات، سفر به دل تاريخ کهن ايرانيان است که شايد يادآور ظلم شاهان به محرومان نيز باشد.


باغهاي زيادي که پر از جذابيت و زيبايي هستند، بر دلنوازي اين منطقه مي افزايند و انسان را به دوباره آمدن تشويق مي کنند.
گزارش کوتاهي که پيش روست، بخشي از جاذبه هاي شميرانات را نشان مي دهد که بايد براي ديدار از نزديک آنها لحظه شماري کرد.
باغ فردوس: اين باغ و خانه ارزشمند و تاريخي که در محلي نزديک به انتهاي خيابان ولي عصر، نرسيده به تجريش قرار گرفته، داراي گچبري هاي کم نظيري در داخل است. اين بنا به دوران جواني قاجار متعلق بوده و هم اکنون موزه سينما در آن واقع شده است.


موزه پروفسور حسابي: نام پروفسور حسابي براي همه ايرانيان شناخته شده است. اين استاد شناخته شده در سطح جهاني که همگان از وي به عنوان يک دانشمند برجسته ياد کرده و ايشان را در زمره مفاخر تاريخ ايران و جهان به شمار مي آورند، خانه اي در شميران و منطقه تجريش داشته است.

 

Nicol

متخصص بخش گردشگری

اين خانه در سال 1372 به موزه اي تبديل شد که در آن وسايل شخصي، مدارک علمي و تحصيلي، تقديرنامه ها و عکس هاي قديمي مرحوم حسابي به نمايش گذاشته شده است.
کاخ موزه سعدآباد: اين مجموعه با ارزش و تاريخي که حدود 110 هکتار وسعت دارد، با 18 کاخ کوچک و بزرگ، پس از پيروزي انقلاب اسلامي به موزه تبديل شد.


موزه هايي چون موزه پژوهشي مردم شناسي، آبکاري، هنرهاي زيبا، کاخ موزه ملت، کاخ موزه سبز، نظامي، بهزاد، موزه ملي آب، خط و کتابت ميرعماد، فرشچيان، ملل و ... موزه هاي اين مجموعه اند که ديدن همه آنها، شايد خودش يک روز کامل وقت نياز داشته باشد.
کاخ موزه نياوران: اين بنا که در ضلع شمالي پارک 63 هزار متر مربعي نياوران قرار گرفته، داراي تزئينات چشمگيري در داخل است.
بناي اين کاخ مربوط به سال 1347 است که پس از پيروزي انقلاب اسلامي درهاي آن به روي مردم گشوده شد. کاخ هاي صاحبقرانيه، نياوران، موزه جهان نما و کوشک احمد شاهي نيز در دل اين مجموعه قرار گرفته اند.


گورستان ظهيرالدوله: اين گورستان که مدفن تعدادي از مشاهير، شعرا و بزرگان معاصر است در خيابان دربند، خيابان ظهيرالدوله قرار دارد و بناهاي درون آن با سبک معماري خاصي، جذابيت فراواني دارد.
کاخ مظفري: در ضلع جنوبي شهر اوشان، کاخي است که در زمان سلطنت مظفرالدين شاه ساخته شده است. طرح اصلي کاخ به صورت برونگرا احداث شده و در گرداگرد آن در طبقات اول و دوم ايواني در نظر گرفته شده است.


بازار تجريش: اين بازار قديمي از نظر معماري، فرم و ساختار بناها ويژگي منحصر به فردي ندارد اما از نظر تاريخي به ويژه قرار گرفتن مجموعه اي از امامزاده، مسجد و ... بسيار مورد توجه است. اين بازار از ضلع جنوبي پل تجريش شروع و تا ابتداي ميدان قدس ادامه دارد.
همچنين شمالي ترين نقطه تهران، متبرک به وجود مقدس امامزادگان و حسينيه جماران که اقامتگاه امام خميني (ره) بوده، جاذبه هاي شهرستان شميرانات را دو چندان کرده است.

 

Nicol

متخصص بخش گردشگری

شميران براي گردشگران و دوستداران تاريخ، فرهنگ، هنر، مذهب و طبيعت، بسيار بيش از آن چيزي است که بتوان در چند سطر بيان کرد.
از جاذبه هاي طبيعي اين منطقه، دو پيست اسکي يکي در دامنه هاي رودبار قصران بنام شمشک و ديگري در دامنه هاي روستاي دربند سر، همه ساله پذيراي ورزشکاران و علاقه مندان داخلي و خارجي است.
همچنين دو سد لار (شمال شرق منطقه لواسان کوچک) و لتيان (جنوب منطقه لواسان کوچک) که بر روي رودخانه جاجرود بنا شده اند، چشم اندازهاي زيبائي را براي گردشگران و ماهيگيران فراهم مي کنند.
از اماکن متبرکه اين منطقه نيز مي توان به امامزادگان صالح (ع)، قاسم(ع)، موسي(ع)، سيد خسرو(ع)، ابراهيم (ع) و چنار کهنسال و حسينيه جماران اشاره کرد.


مسير کوهپيمايي دربند: با طي مسافتي بسيار کوتاه از ميدان تجريش به سمت ميدان دربند، مي توانيد يک روز بسيار دل انگيز را در آب و هواي تازه اين منطقه بگذرانيد.
مسير کوهپيمائي دربند از ميدان مجسمه آغاز مي شود و در دل البرز ادامه مي يابد. در ادامه مسير، آبشار دوقلو قرار دارد که در ارتفاع 2700 متري واقع شده و بلافاصله پس از آن به پناهگاه شيرپلا مي رسيد که براي رفع خستگي امکاناتي نظير خوابگاه، غذاخوري، بوفه، آب و انواع و اقسام نوشيدني و غذا براي شما فراهم شده است.
در ادامه شيرپلا مي توان تا قله توچال رفت که به بام تهران شهرت دارد. هرچند از ولنجک هم مي توان با تله کابين تا ايستگاه هفتم آن رفت و از آنجا به سمت توچال طي مسير کرد.


در اين ايستگاه که ارتفاعش از سطح دريا 3700 متر است، مي توان در زمستان ها از پيست اسکي توچال بهره برد و تابستان ها نيز فرصت دلنشيني براي لذت بردن از آب و هواي خنک و کوهستاني در اختيار است.


مسير کوهپيمايي درکه: اين مسير نيز همانند دربند و کلکچال از جذابيت هاي بسيار براي اهالي تهران که فرصت خروج از شهر و سپري کردن اوقات فراغت در حومه شهر را ندارند، برخوردار است.
براي رسيدن به قله از چند راه فرعي مي توان عبور کرد و در تمام مسير راهپيمايي، از حاشيه رودخانه اي عبور مي کنيد که آب آن در طول سال، جاري ولي داراي نوسان است.
انتهاي مسير راهپيمايي هم پناهگاه پلنگ چال قرار دارد که داراي امکانات اقامتي براي شما و همراهان است. اين پناهگاه در ارتفاع 2550 متري از سطح آبهاي آزاد قرار گرفته است.


پيست اسکي شمشک: اين پيست در حدود 58 کيلومتري شمال شرقي تهران قرار گرفته و ارتفاع آن از سطح دريا 3600 متر است.
طول پيست اسکي شمشک بيش از سه هزار متر بوده و در طول سال مورد استفاده ورزشکاران قرار مي گيرد.


در اين مجموعه علاوه بر هتلها و مهمانپذيرها، تله سي يژ و تله اسکي بشقابي نيز وجود دارد. علاوه بر آن، بسياري از مسابقات و رقابت هاي داخلي و بين المللي هر ساله در آن برگزار مي شود و در شمار بهترين پيست هاي جهان قرار دارد.


پارک جمشيديه: اين پارک که حتي در گرمترين روزهاي تابستان هم از هواي خنکي برخوردار است، يکي از ديدني ترين پارک هاي تهران محسوب مي شود.
پارک جمشيديه مرتفع ترين پارک تهران با فضايي کوهستاني و مسيرهاي سنگفرش شده و مجسمه هاي سنگي زيبا است که بازديد از آن و سپري کردن اوقات فراغت، خستگي يک هفته پر مشغله کاري را از تن به در مي کند.

 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
رج کلکچال: از داخل اين پارک مي توان به دامنه هاي کلکچال رفته و از اين مسير کوهپيمايي تا برج کلکچال ادامه مسير داد.


پارک دارآباد: در منطقه دارآباد علاوه بر بازديد از موزه حيات وحش گردشگران مي توانند ساعات دلپذيري را در تنها پارک ساحلي تهران بگذرانند.
در طراحي محيط يکهزار متر مربعي اين پارک، از پارک ساحلي زاينده رود اصفهان الهام گرفته شده است.


پارک نياوران: اين پارک زيبا با وسعت 63 هزار مترمربع که تا سال 1348 صاحبقرانيه ناميده مي شد، در جنوب کاخ نياوران قرار دارد. در اين پارک، کتابخانه، آمفي تئاتر روباز، زمين بازي کودکان، مجموعه ورزشي و کانون بازي وجود دارد.
موزه حيات وحش: از غني ترين موزه هاي تاريخي طبيعي ايران، همين موزه حيات وحش است.
آنجا مي توان گونه هاي متنوع موجودات زنده را شناسايي کرده و با محيط زندگي و اسامي آنها آشنا شويد. پستانداران، خزندگان، آبزيان و حشرات زنده در اين موزه نشان داده مي شوند.


شهر اوشان: در 15 کيلومتري شمال غربي جاده زيباي لشگرک قرار دارد که به دليل آب و هواي مطبوع خود، بسيار مورد توجه ساکنان پايتخت است.


رودبار قصران و لواسانات: رودبار قصران و لواسانات هم با شهرهايي چون اوشان، فشم، ميگون و روستاهاي کوهستاني و زيباي ديگر، يکي از نقاط ييلاقي و خوش آب و هواي شميران است که شما را مبهوت خود مي کند.


آبشارهاي ناران و کفترلو: آبشار ناران در 700 متري لواسان کوچک با جريان دائمي آب بر روي صخره سنگي و آبشار کفترلو در دره هاي سرسبز شمال روستايي کند عليا دو آبشار زيباي اين منطقه اند.
تنها راه فعلي رسيدن به اين آبشار با توجه به مالکيت بسياري از فضاهاي اطراف آن، از بخش شرقي آبشار است؛ اما براي رسيدن به آبشار کفترلو، راه کمي طولاني تر و البته زيباتر است و بايد از روستاي کند عليا و جاده خاکي آن به سمت دره اي مملو از باغات برويم که در انتهاي اين راه مالرو، آبشاري زيبا در مقابل ديدگان شما ظاهر خواهد شد.
ارتفاع اين آبشار به نسبت بلند و حوضچه آبريز آن جذابيت طبيعي اين منطقه چشم نواز را دو چندان کرده است.


غار اسبول: اين غار که در دره اي به همين نام در شرق اوشان قرار گرفته، در حقيقت متشکل از سه غار است که کاملاً طبيعي هستند و در هيچ نقطه اي از غار، کنده کاري ديده نمي شود.
در باور مردم است که اين غار زماني آتشگاه بوده، هر چند هيچ اثري از آتش در آن ديده نمي شود.


غارهاي هملون: اين غارها در تنگه هملون در نزديکي ميگون قرار دارند و در حقيقت از دو غار تشکيل شده اند. دهانه يکي حدود سه متر با عمق 20 متر و دهانه ديگري دو متر و نيم با فضايي به اندازه 24 مترمربع در داخل است.
از جاده شمشک نيز مي شود به سمت اين غارها رفت اما مسير دستيابي به آنها کمي مشکل است؛ هر چند زيبايي شگفت انگيزي دارد.

 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
قلعه امامه: در ضلع شمال روستاي امامه، قلعه اي است که بر فراز صخره اي سنگي در ميان دو شاخه باغ تنگه واقع شده است و قدمت آن بر اساس شواهد ياد شده به اوايل دوره اسلام مي رسد.
شميران که روي هم رفته به معني "بلند جاي" است، يکي از فرمانداري هاي استان تهران به شمار مي رود که با روستاهاي کهن و زيبايش در دامنه جنوبي کوه البرز از شمال به بخش رودبار قصران، از شرق به بخش لواسان و دماوند، از جنوب به شهرستان تهران و از غرب به بخش کن و سولقان و شهرستان کرج محدود مي شود.
اين منطقه زيبا، جذاب و خوش آب و هوا تا قبل از صنعتي شدن شهر تهران و زندگي ماشيني امروزي داراي اهميت فوق العاده اي بوده است.


تجريش مرکز اين شهرستان است که يکي از مراکز اصلي خريد تهران محسوب مي شود؛ ضمن آنکه بسياري از مردم تهران، تعطيلات آخر هفته خود را با رفتن به کوههايي که در اين منطقه قرار دارد، سپري مي کنند.
اگر به يکي از کوه هاي اين منطقه يعني دربند، درکه، توچال، کلکچال، دارآباد و ... برويد، علاوه بر ورزش، از هواي دلپذير و چشم انداز رودخانه ها و طبيعت کوهستاني زيبايش هم بهره مند خواهيد شد.

از نظر تاريخي نيز وجود مجموعه هاي تاريخي و فرهنگي سعدآباد و نياوران و موزه هاي متعدد بر غناي تاريخي اين منطقه افزوده است.
 
بالا