• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

طبخ غذاهای شمالی

دختر مهتاب

متخصص بخش آموزش خیاطی
دراین تاپیک قصد دام طبخ غذاهایی که مخصوص خطه شمال ایران هست وبذارم:گل:
پیشاپیش ازهمراهیتون ممنونم:گل:
ترشه کباب گیلانی:شاد:

IMG_1015_1.jpg

مواد لازم برای 4 نفر:مرغ : 2 تا رون کامل یا کلا 4
تکه
پیاز: 1 دونه
سیر: 3 حبه
رب گوجهنمک و فلفل و زرچوبه، دارچین
آب نارنج یا آبغوره
سیب زمینیگوجه فرنگیبادمجان قلمی
طرز پخت:تکه های مرغ رو نمک و فلفل و زرچوبه می زنم و میذارم یکم بمونه...بعد اطرافش رو خوب سرخ می کنم...اگه از مخلوط روغن و کره استفاده بشه خب بهتره مسلما......مرغها رو میارم از تابه بیرون و توی همون تابه، یه پیاز کوچیک رو ریز می کنم و تفت میدم با زرچوبه..سیر هم اضافه می کنم و و رب و ادویه ها رو می ریزم و تفت میدم..آب جوش اضافه می کنم به اندازه 2، 3 لیوان و مرغها رو توش می چینم و درش رو میذارم
IMG_1009.JPG

تو این فاصله سیب زمینی رو یا ورقه ای یا خلال می کنم، گوجه هم نصف یا 4 قاچ و همراه بادمجون های تلخی گرفته سرخ می کنم (اون روزی گوجه نداشتم)....هر از گاهی مرغ رو زیر و رو می کنم و آب نارنج رو اضافه می کنم تا خوب مزه بگیره..دقت کنین اگه آبش کم شد و مرغ هنوز خوب نپخته بود کم کم آب جوش اضافه می کنیم
IMG_1010.JPG

گوجه و بادمجون سرخ شده رو هم روش می چینیم و سیب زمینی رو هم میشه روش چید (اگه ورقه ای بود) هم اینکه موقع سرو کنارش گذاشت که اینجوری نرم نمیشه توی سس
IMG_1016_1.jpg

می چشیم و وقتی همه چیزش میزون بود سرو می کنیم...این غذا باید تررش باشه ..من کمی هم فلفلش رو بیشتر می کنم
IMG_1025_1.jpg

دو کار دیگه هم میشه کرد:من خیلی وقتا بدون پیاز و سیر هم درست می کنم..یعنی فقط یه سس ساده آماده می کنم و ادامه ماجرا
IMG_1022_1.jpg

می تونین هم در انتها سس رو صاف کنین که پیاز و سیر توش دیده نشن (من که اصلا این کارو نمی کنم)
IMG_1022_1.jpg

اضافه کردن یه نمه چوچاق ریز شده به این سس محشرش می کنه که من خیلی وقتها این کارو می کنم
IMG_1013_1.jpg

با کته و ماست و سبزی خوردن حسابی می چسبه ها...نوش جونتون..من که دهنم آب افتاد
پ.ن: ترش کباب با کباب ترش فرق می کنه!!!!!!!! می دونم عجیبه اما خب فرق فوکوله:))) اون گوشت مزه دار شده با رب و سبزی و ... هست که خیلی زود میذارمش

دختر مهتاب

متخصص بخش آموزش خیاطی
IMG_4063_1.jpg

اینم یه غذای ساده گیلانی که صد البته خوشمزه و پر ویتامینه
مواد لازم:
سبزی (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج و کمی نعناع و چوچاق)
سیر: ۴، ۵ حبه
تخم مرغ: ۲ عدد
آرد: ۲ ق غ یا برنج: ۱ ق غ
آب نارنج یا چند تا آلوچه ترشنمک، فلفل، زردچوبه
طرز پخت:با کمی تفاوت مثل میرزاقاسمی درست میشه. سیر له شده (رنده شده نه ها!!) رو با نمک و زردچوبه تفت داده و نصفش رو بر می داریم و کنار می ذاریم و توی بقیه سیر تخم مرغها رو می شکنیم و هم می زنیم و کنار میذاریم
IMG_9534.JPG
توی یه دیگ یا تابه برنج رو با یه لیوان آب می ذاریم بپزه تا خوب خوب نرم بشه و مثه شله زرد وا شه...بعد سبزیهای خرد شده رو اضافه می کنیم. درباره سبزی یه توضیح بدم ،چوچاق یا چواش تره اگه ندارین، میشه حذف بشه. .حالا اگه سبزی محلی باشه چه بهتر، نبود سبزی آش داشتی هم اشکالی نداره. سبزیها رو اضافه می کنیم و سیر خرد شده رو هم می ریزیم و اگه لازم بود ۱ لیوان آب هم میریزیم و در ظرف رو میذاریم.
IMG_4057.JPG
خب، سبزیهاتون که پخت و اینجوری تغییر رنگ داد آب نارنج، نمک و فلفل اضافه کنین. (سیر رو هم نمک زدینا، حواستون باشه).
IMG_4058.JPG
ممکنه به جای استفاده از برنج ۲ قاشق آرد برنج رو با کمی آب سرد مخلوط کنین و خوب هم بزنین تا صاف بشه و توی این مرحله (قبل از ریختم ترشی) آروم آروم به خورش اضافه و سریع هم بزنین تا گلوله نشه.
IMG_9538.JPG
این خورش نباید زیاد آبدار باشه. واسه همین آرد یا برنج میریزیم که لعاب بده و غلیط بشه غذامون.بعد از اینکه دو سه تا جوش زد، تخم مرغها رو اضافه می کنیم و هم میزنیم
IMG_9540.JPG
غذاتون رو بچشین، اگه همه چیزش میزون بود آماده ست.
IMG_4061_1.jpg
من واسه آب نارنج مقدار ندادم که بسته به میلتون ترشیش باشه. اگه هم ندارین ار آبغوره یا نهایتا آبلیمو استفاده کنین.
IMG_4069_1.jpg
IMG_4066_1.jpg
این غذا رو با نون هم میخورن و در کنارش ماهی شور یا دودی و ترب سفید هم محشره ..........به به ....
IMG_4062_1.jpg

آخرین ویرایش:

دختر مهتاب

متخصص بخش آموزش خیاطی
پلو سر تره، غذای محلی مازندران

هموطنان مازندرانی ما معمولا برای انواع خورش‌ها اصطلاح «تره» را به کار می‌برند و پلو سر تره به این دلیل با چنین نامی مسما شده که برنج در زیر و تره روی آن قرار می‌گیرد. اگر قصد پختن غذایی محلی دارید، آن هم از نوع مازنی آن، آموزش آشپزی امروز را از دست ندهید.

75909_798.jpg

مواد لازم:

آب دو پیمانه
برنج ۱/۳ پیمانه
اسفناج ۱۵۰ گرم
جعفری ۵۰ گرم
شنبلیله ۵۰ گرم
گشنیز ۱۰۰ گرم
شوید ۲۵ گرم
سیر یک بوته
تخم‌مرغ دو عدد
روغن جامد دو قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، زردچوبه و آب نارنج به میزان لازم

طرز تهیه:

سبزی‌ها را شسته و خرد می‌کنیم. برنج را نیز شسته و در کف قابلمه می‌ریزیم. سبزی‌ها و سیر خرد شده را روی برنج ریخته و با آب می‌پزیم تا زمانی که آب آن خشک شود سپس حرارت را خاموش می‌کنیم.

در تابه‌ای، سبزی و برنج پخته را ریخته و با پشت قاشق له می‌کنیم. روغن جامد را به آن افزوده و مرتب هم می‌زنیم تا خوب سرخ شود.

نمک، فلفل و کمی زردچوبه به آن اضافه می‌کنیم و سپس سبزی را در تابه کنار می‌زنیم، تخم‌مرغ‌ها را شکسته و روی آن را با سبزی می‌پوشانیم تا تخم‌مرغ خودش را بگیرد. گاز را خاموش کرده و آب نارنج را به آن اضافه می‌کنیم.

منبع: دستپخت

پیوست ها

• 75909_798.jpg
    75909_798.jpg
    11.8 کیلوبایت · بازدیدها: 8

پانته آ

متخصص بخش
باقالی کوکو

مواد لازم

• 2 پیمانه باقالی پوست کنده
• یک عدد سیب زمینی متوسط
• یک عدد پیاز کوچک
• 3 تا 4 حبه سیر
• 2 تا 3 عدد تخم مرغ
• 2 قاشق غذاخوری شوید خشک
• نمک، فلفل سیاه و زرچوبه

روش تهیه

1. باقالی ها را بشویید و روی دستمال حوله ای قرار دهید تا کاملا خشک شوند. سپس آن را به همراه سیب زمینی، سیر و پیاز داخل غذاساز بریزید و خرد کنید.

2. مواد را داخل کاسه بریزید. شوید نمک، فلفل سیاه و زرچوبه و 2 عدد تخم مرغ را اضافه کنید و هم بزنید. در صورت نیاز یک عدد تخم مرغ دیگر نیز اضافه کنید.

3. داخل تابه متوسط روغن بریزید و روی حرارت ملایم آن را گرم کنید. مواد را داخل روغن بریزید. شعله را کم کنید. در تابه را بگذارید تا پخته و طلایی شود. سپس آن را برگردانید تا طرف دیگر کوکو نیز طلایی شود.

پانته آ

متخصص بخش
مرغ ترش

مواد لازم

• سبزی: جعفری، گشنیز، تره، چغندر، شوید، نعنا، خالواش و چوچاق
• ۵۰۰ گرم مرغ
• ۱ حبه سیر
• یک پیمانه آب‌غوره
• نمک،فلفل و زردچوبه
• ۲ عدد تخم مرغ
• ۱ پیمانه لپه

روش تهیه

1. لپه را از شب قبل خیس کنید.

2. سبزی را بشویید و خرد کنید. سپس آنها را سرخ کنید و کنار بگذارید.

3. در یک قابلمه متوسط، لپه، مرغ و سیر را به همراه ادویه بپزید. پس از اینکه جوش آمد، آب‌غوره و سبزی را اضافه کنید. در قابلمه را بگذارید و شعله را کم کنید تا مواد نیم‌جوش بپزند و به اصطلاح به روغن بیفتد.

4. هنگامی که غذا جا افتاد، ۲ عدد تخم مرغ را در گوشه خورشت می شکنیم. اگر دوست داشته باشید می توانید تخم مرغ را هم بزنید.

پانته آ

متخصص بخش
واویشکا گوشت

مواد لازم

• ۴٠۰ گرم گوشت
• ۱ عدد پیاز بزرگ
• ۱ پیمانه گوجه فرنگی خرد شده
• ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
• ¼ قاشق چایخوری دارچین
• نمک، فلفل سیاه و زردچوبه

روش تهیه

1. پیاز را خلالی خرد و در تابه با روغن و زردچوبه سرخ کنید تا کاملا طلایی و برشته شود. سپس، گوشت های خرد شده را به تابه اضافه کنید و هم بزنید.

2. پس از اینکه رنگ گوشت ها تغییر کرد، نمک، فلفل سیاه، دارچین، رب گوجه فرنگی و ۱ پیمانه گوجه فرنگی خرد شده را اضافه کنید و هم بزنید. شعله را کم کنید تا گوجه فرنگی ها پخته و له شوند.

3. در کنار این غذا می توانید سیب زمینی سرخ شده بگذارید و با ماست سرو کنید.

بالا