• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

علت تغيير رنگ دندانها چيست؟

rahnama

پدر ایران انجمن
عوامل مختلفي مي تواند در تغيير رنگ دندانها تاثير داشته باشد كه از جمله آن ميتوان به بالا رفتن سن، كشيدن سيگار، عوامل وراثتي، مصرف غذاها و نوشيدني هاي رنگدار، رنگ باقي مانده از داروها، و تخريب هاي شيميايي دندان اشاره كرد. برخي از متداولترين دلايل عوض شدن رنگ دندان مصرف دارو، قهوه، چاي، و سيگار است. افرادي هم كه عادت به مصرف بيش از اندازه نوشابه دارند هم با چنين مشكلي مواجه خواهند شد.
 

Fa.Sa

مدیر بخش پزشکی
7 ماده‌ای که رنگ دندان‌هایتان را تغییر می‌دهند

افرادی که از رنگ دندان‌های خود ناراضی‌اند باید بدانند که مصرف چای، قهوه، داروهای آنتی بیوتیک،‌ مصرف بیش از اندازه فلوراید و بیماری‌های آنها در دوران کودکی منجر به تغییر رنگ دندان‌های آنها شده‌اند.

فریده گرامی پناه متخصص پروتزهای دندانی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: عوامل مؤثر در تغییر رنگ دندان‌ها به چند دسته تقسیم می‌شوند که این عوامل داخلی و خارجی هستند. عوامل خارجی از جمله مصرف نوشیدنی‌هایی نظیر چای، قهوه، انواع نوشابه‌ها و مواد آهن دار بوده که به صورت موضعی عمل می‌کنند و منجر به تغییر رنگ دندان‌ها می‌شوند.


وی ادامه داد: عوامل داخلی نیز عواملی بوده که باعث ایجاد رنگ در داخل خود دندان می‌شوند مانند مصرف داروهای آنتی بیوتیک (تتراسایکلین) که بستگی به میزان مصرف دارو و نوع دارو، در زمان شکل گیری جوانه‌های دندانی داشته که دندان‌ها به رنگ آبی متمایل به خاکستری و یا زرد متمایل به قهوه‌ای تغییر رنگ پیدا می‌کنند.


وی اظهار داشت: عامل دیگر تغییر رنگ دندان، ناشی از وارد شدن ضربه به دندان است که منجر به سیاه شدن دندان می‌شود در این صورت عصب حالت زنده بودن خود را از دست داده و تبدیل به بافتی می‌شود که جریان خون درون دندان قطع می‌شود.


از دیگر عوامل تغییر رنگ این بوده که دندان دائمی در مرحله رویش دچار عفونت ناشی از دندان‌های شیری قرار می‌گیرد و در این صورت لکه‌های سفید روی دندان ایجاد می‌شود.


وی خاطر نشان کرد: فلروزیپ نیز منجر به تغییر رنگ دندان می‌شود یعنی مصرف فلوراید ( فلوراید موجود در آب بیش از حد باشد) بیش از اندازه بوده است. همچنین بیماری‌هایی که کودک در دوران رویش دندان‌ها داشته منجر به ساختار ناقص مینا می‌شوند که این مورد نیز شکل‌های خاصی از جهت تغییر رنگ دندان‌ها دارد.


گرامی پناه گفت: نقص ژنتیکی نیز باعث می‌شود مینا و یا آج به خوبی تشکیل نشده که در اینصورت رنگ‌های متفاوتی در دندان‌ها به وجود می‌آید. در تغییر رنگ ناشی از مصرف چای و قهوه، بابروساژ (جرم گیری) سطوح دندان تمیز می‌شود.


وی اذعان داشت: در صورتی که رنگی شدن دندان‌ها شدید باشد درمان‌هایی از قبیل میکروابریشن (استفاده از مواد سفید کننده) کاربرد دارد.


بنابراین بر حسب شدت تغییر رنگ، ممکن است درمان‌های متفاوتی وجود داشته باشد. درصورتی که این درمان‌ها جوابگو نباشد بهتر است از روش‌های ترمیمی همچون لمینیت و یا استفاده از روکش،‌ سطوحی که دچار تغییر رنگ شده‌اند را پوشاند.


وی در پایان گفت: استفاده از ویتامین c موجب تغییر رنگ دندان‌ها می‌شود.


 
بالا