• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

فروش طلای خارجی ممنوع است

maksemos

متخصص بخش خودرو
صنعت طلا سازی کشور با چالش هایی نظیر مواد اولیه، ابزار آلات ، ساخت و غیره روبه رو است. اما مشکلی که به تازگی سازندگان
shemsh8.jpg
داخلی را با چالش هایی مواجه ساخته است ورود طلاهای خارجی به کشور است که با موج اعتراضات سازندگان داخلی مواجه شده است. هرچند که برخی از این زیورآلات از مزد ساخت بسیار بالایی نسبت به طلاهای داخلی برخوردار هستند اما بسیار مورد توجه خریداران قرار گرفته است، غافل از اینکه این قیمت های سنگین ناشی از مزد ساخت و سنگین های تزئینی است که در بسیاری موارد این سنگها اصل نیستند. از این رو گفت و گویی با رئیس اتحادیه طلا و جواهر و نایب رئیس این اتحادیه صورت گرفت که در پی خواهد آمد.
کورش گوهربین، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران وجود هر گونه مصنوع خارجی ممنوع الفروش را قاچاق دانست و افزود: هر فروشگاهی که زیر مجموعه اتحادیه و طلا و جواهر تهران باشد، درصورت عرضه و فروش طلای خارجی ممنوع الفروش، دولت می تواند براساس قانون آن کالا را ضبط کند و حتی آن واحد فروش را تا ۴ برابر نیز جریمه کند. به گفته وی این امر فقط به تولید کنندگان داخلی ضربه وارد می کند در صورتی که برخی تولیدکنندگان داخلی بسیار ماهرانه و با کیفیت بالایی طلا تولید می کنند. وی چگونگی تشخیص کالای خارجی از کالای قاچاق را در تخصص این اتحادیه خواند و ادامه داد: جلساتی با ستاد برخورد با قاچاق کالا تشکیل داده ایم که با فروش طلای قاچاق برخورد شود. رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران درخصوص حراج طلاهای قلابی درگمرک افزود: طلاهای قاچاق در گمرک به قیمت طلای آب شده مورد مزایده قرار می گیرند و درواقع با قیمت مواد اولیه به حراج گذاشته می شود. گوهربین در خاتمه از شیوه عرضه سکه دربانک گشایی انتقاد کرد و گفت: در هیچ جای دنیا سکه به حراج گذاشته نمی شود. وی با اشاره به این که باید از واحدهای فروش دارای پروانه کسب مبلغی به عنوان اعتبار نزد بانک دریافت شود، افزود: براساس اعلام نرخ سکه از سوی بانک مرکزی، فروش سکه به صورت روزانه باید به این واحد ها واگذار شود.
● ورود ۱۵۰ گرم طلا توسط مسافران مجاز است
همچنین محمد کشتی آرای نایب رئیس اتحادیه طلاو جواهر در گفت و گو با خبرنگار بازار سرمایه ابرار اقتصادی درخصوص قاچاق بودن فروش طلاهای خارجی در بازار داخلی گفت: تفکیک طلاهای خارجی و قاچاق طلا از یکدیگر امری مشکل است به گونه ای که امکان تشخیص آن سخت به شمار می آید. وی افزود: هر کالایی به صرف خارجی بودن قاچاق محسوب نمی شود زیرا چه بسا برخی از طلاهای خارجی که قاچاق بوده و جزو تملیک های گمرک محسوب شده و پس از حراج و فروش آنها به صورت مزایده بدست واحدهای فروش طلا می رسد. وی ادامه داد: از طرف دیگر ورود طلا تا میزان ۱۵۰ گرم برای هر مسافر مجاز شناخته می شود و چه بسا مسافران طلاهای مازاد مصرف شخصی خود را به فروش برسانند. وی وظیفه اتحادیه را در این زمینه ارشادی دانست.
کشتی آرای مشکل عمده تولید کنندگان داخلی را کمبود مواد اولیه استاندارد عنوان کرد و افزود: متأسفانه برخی از طلا سازان و تولید کنندگان داخلی، طلاهای با کیفیت و زیبایی را که از طلاهای خارجی کپی برداری شده است ، به نام طلای خارجی به فروش می رسانند. وی ادامه داد: تولید کنندگان داخلی هیچ گونه مشکلی در زمینه وسایل و ماشین آلات خود ندارند زیرا این وسایل بازسازی شده و کاملاً مدرن است . نایب رئیس اتحادیه طلا و جواهر در مورد چگونگی قانون عرضه مزایده ای سکه در بانک کار گشایی گفت: چگونگی عرضه سکه در بانک کارگشایی براساس قانون خاصی انجام می شود. وی در خصوص جزئیات این حراج گفت: میانگین قیمت روز بازار داخلی و قیمت گذاری سکه توسط بانک محاسبه می شود و این قیمت براساس ۳ درصد کمتر از قیمت بازار، پایه حراج سکه در آن روز قرار می گیرد.وی اصلاح این قانون را منوط به اقدام مجلس خواند و گفت: هنوز دلیلی برای تغییر این قانون وجود ندارد.
 
بالا