• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

متن کامل نامه مايلي‌کهن به بازيکنان تيم ملي

0mid

متخصص بخش ورزشی
متن کامل نامه مايلي‌کهن به بازيکنان تيم ملي
[h=2]16 سال پس از آنکه تيم ملي فوتبال ايران در ديداري خاطره انگيزه موفق شد تيم ملي کره جنوبي را با 6 گل شکست دهد، سرمربي آن زمان تيم ملي نامه اي که براي بازيکنان تيم ملي قبل از اين ديدار نوشته بود.

[TD="align: left"]
00000462.jpg
[/TD]

محمد مايلي کهن، سرمربي پيشين تيم ملي فوتبال کشورمان پيش از ديدار تاريخي اين تيم مقابل کره جنوبي در جام ملت‌هاي 1996 امارات در نامه‌اي ضمن تشکر و قدرداني از شاگردانش به علت برتري پرگل مقابل عربستان شرح وظايف آنها را براي ديدار با کره جنوبي تشريح و آنها را از نظر روحي مهياي اين بازي کرده است. در متن اين نامه که در اختيار خبرگزاري مهر قرار گرفته است، آمده است:

«بسم الله الرحمن الرحيم

تشکر و سپاس خداوند بزرگ را که نعمت‌هايش را بر ما ارزاني داشت تا علي‌رغم خواسته قلبي خيلي‌ها باعث شادي قلب ميليون‌ها ايراني شويم اما سپاس و تشکر از يکايک شما عزيزان و دليرمردان ميهن اسلامي که با همت بلند خود نشان داديد که ايراني در هر مقطعي که بخواهد حتي با نداشتن امکانات آن چيزي که در نظر دارد دست پيدا مي‌کند.

بچه‌هاي من! فکر مي‌کنم تيم ما يکي از مظلوم‌ترين تيم‌هاي تاريخ ورزش کشورمان باشد که با وجود اينکه خيلي شيطنت‌ها بعمل آمد اما به ياري خداوند بزرگ و مهربان و با همت و تلاش شما بچه‌ها راهش را پيدا کرد و شک ندارم که اين راه پرشکوه را ادامه خواهيد داد. تا به اينجا که کمتر کسي باور مي‌کرد ما به اينجا برسيم و خيلي‌ها بر اين تصور بودند که اين تيم بيشتر از يک هفته دوام نمي‌آورد اما از آنجايي که اراده خداوندي و همت و تلاش شما بود علي رغم تمامي مشکلات، کمبودها و کارشکني‌ها تيم راه خود را ادامه داد و خوشبختانه هر حرکتي که تا به امروز در تيم به وجود آمده تماما در جهت بهبود کار بوده است.

بچه‌هاي من! با بازي زيبا و نتيجه شگفتي که مقابل تيم رويايي عربستان بدست آورديد، تيمي که در سال‌هاي اخير به هيچ تيمي نباخته بود آن هم با سه گل مردم باصفا و مهربان ايران چقدر به شما باليده و دوست‌تان دارند.

بچه‌هاي من! ببينيد چطور با يک برد ساده شما چه غم‌هايي فراموش مي‌شود، چه دل‌هايي که شاد مي‌شوند، دل‌هايي که حتي اگر تمام دنيا را مقابل‌شان بگذاريد شايد نتواند خوشحال‌شان کند اما با يک گل شما مردم مشکلات و گرفتاري‌ها و غم‌هاي‌شان فراموش مي‌شود و غم بي‌پدري يا بي‌مادري، داشتن بيماري‌هاي مختلف و صعب العلاج، مشکلات اقتصادي و خيلي چيزها را از ياد مي‌برند.

يادمان باشد که خيلي از ما شايد ديگر از اين فرصت‌ها نصيب‌مان نشود که چهار سال بعد در جام ملت‌هاي ديگر حضور يابيم پس بايد نهايت سعي خود را انجام دهيم تا انشاءالله بتوانيم با سلامتي و موفقيت از بازي بيرون بياييم. شک ندارم که اين در توان شماست و اين را در مقابل عربستان با تمام وجود و به معناي واقعي بروز داديد آن هم عربستاني که خود را روي ابرها حس مي‌کرد با بازيکناني چون "محمد الدعايه"، "خالد تيماوي"، "خالد مواليد"، "العنبري" و... .

يقين دارم که شما امروز بهتر و مصمم‌تر از بازي با عربستان خواهيد بود تا دل ميليون‌ها ايراني را در کشور عزيزمان و جاي جاي دنيا شاد کنيد. اما اسامي نفراتي که در اين بازي از ابتدا به ميدان خواهند رفت به شرح زير است:

آقاي نيما نکيسا در اين بازي درون دوازه خواهد بود همانطور که قبلا گفته بودم خوشبختانه نيما توانسته جانشين شايسته‌اي براي دروازه بان بزرگي چون احمدرضا عابدزاده باشد. بعد از بيماري و ناراحتي که براي انگشت احمدرضا به وجود آمد خيلي نگران درون دروازه بوديم که خوشبختانه نيما با جسارت و فعل خواستنش اين نگراني را برطرف کرد، البته نيما در بازي با عربستان در کنار هنرنمايي‌هايش يکي دو اشتباه ديگر هم داشت که يک مورد آن شوتي بود که تيماوي زد و نکيسا از خود عکس العملي بروز نداد.

نيما جان! هيچگاه نبايد نااميد و نظاره‌گر باشي. به عنوان آخرين فرد که بازي را مي‌بيني بايد با مدافعان خود صحبت کني. به موقع به بازي سرعت ببخشي و به موقع بازي را آرام کني. نيما جان! سعي کن وظايف بازيکنان را به همراه ضربات ايستگاهي و کرنر به آنها يادآوري کني. کاملا خروج‌هايت حساب شده باشد به هيچ عنوان نمي‌خواهم اگر بالفرض حريف با تو تک به تک شد روي او خطا کني که هم منجربه اخراجت مي‌شود و هم يک پنالتي به حريف مي‌دهي.

در بازي مقابل کره سه دفاع مرکزي ما آقايان پيرواني، خاکپور و فلاحت‌زاده خواهند بود.

افشين به عنوان نفر آخر خط دفاعي در اين بازي انجام وظيفه خواهد کرد. من از او مي‌خواهم به مانند يک سوئيپر عمل کند. خوشبختانه در بازي با عربستان آقا افشين نظم خاصي به خط دفاعي داده بود باز هم از او مي‌خواهم همين کار را انجام دهد. همچنين از افشين و ديگر مدافعان تيم مي‌خواهم به خاطر سرعتي بودن تيم حريف به هيچ عنوان بدنبال آفسايدگيري نباشند، چراکه حريف داراي سرعت است و اگر از يکي از تله‌هاي آفسايد ما عبور کند يقينا ايجاد مشکل خواهد کرد پس لازم است مدافعان ما به هيچ عنوان روي خط قرار نگيرند. از افشين مي‌خواهم در مواقع لزوم با خط دفاع و هافبک حرف بزند و وظايف آنها را گوشزد کند.

دفاع جلوزن سمت راست ما در بازي مقابل کره جنوبي آقاي محمد خاکپور بوده، ضمنا ايشان کاپيتان تيم هم خواهد بود، واقعا هم کاپيتاني برازنده محمد آقاست. محمد بايد مانند بازي با عربستان سختگير بوده و نفس‌هايش پشت سر حريف باشد. بايد بين محمد و پيستون راستش که در بازي مقابل کره جنوبي نعيم سعداوي است ارتباط مناسبي وجود داشته باشد و اين دو زوج مناسبي را تشکيل دهد.

من در اينجا از کليه مدافعان تيم مي‌خواهم در نيمه زمين خودي کارهاي ريسکي انجام ندهند و بي‌دليل و بدون فشار زير توپ نزنند. به هنگام زدن ضربات کرنر توسط ما روي دروازه حريف محمدآقا حتما بايد سرزن‌هاي تيم باشد.

در سمت چپ دفاع ما امروز از ابتدا آقاي فرشاد فلاحت‌زاده بازي مي‌کند. فرشاد در مدت زماني که پس از مصدوميت آقاي استاداسدي در بازي با عربستان وارد زمين شد خيلي خوب و سختگيرانه بازي کرد. باز هم از فرشاد مي‌خواهم همانگونه باشد ضمن اينکه بايد از کارهاي ريسکي و خطاهاي بي‌مورد پرهيز کند. از طرفي فرشاد هم بايد با آقاي ميناوند که پيستون چپ ما خواهد بود يک زوج تشکيل داده و به خوبي يکديگر را حمايت کرده و پوشش دهند.

همانطور که قبلا ذکر کردم پيستون راست ما در مقابل کره جنوبي نعيم سعداوي است. خوشبختانه نعيم در دو بازي اخير کاملا را رو سفيد کرده است. هم نعيم و هم مهرداد همان انتظاري که ما از يک پيستون را داشتيم به خوبي انجام دادند. نعيم در بازي با عربستان يکي، دو پوشش عالي در هنگام دفاع انجام داد، امروز هم او بايد مراقب باشد و به موقع در زمان حمله و دفاع شرکت کند.

البته نعيم عزيز! در بازي اخير در يکي، دو مورد خطاهايي انجام دادي که مي‌بايست مراقب باشي. امروز بايد بيشترين سانترها را از چپ و راست انجام دهيد و به موقع هم ، وقتي توپ از سمت مخالف مي‌آيد پوشش لازم را انجام دهي.

پيستون چپ ما همانطور که گفتم آقاي ميناوند است، مهرداد هم در دو بازي گذشته جزو بهترين‌ها بوده او هم در حمله و هم در دفاع خوب و موثر ظاهر شده است. خوشبختانه مهرداد و عليرضا منصوريان و نعيم سعداوي و حميد استيلي تبديل به زوج‌هاي خوبي شده‌اند و خيلي خوب همديگر را درک کرده، کارهاي ترکيبي انجام داده و از هم حمايت مي‌کنند.

مهرداد و نعيم! بايد انرژي‌هاي خود را تقسيم کنيد و مانند بازي با تايلند که هر کدام‌تان يک گل زديد در ديدار مقابل کره هم وقتي توپ توسط ما از طرف مقابل سانتر مي‌شود شما پشت محوطه جريمه حضور داشته باشيد تا بتوانيد از توپ‌هاي برگشتي استفاده کنيد.

در اينجا لازم است تاکيد کنم کرنرهاي سمت چپ ما در بازي مقابل کره جنوبي توسط ميناوند و منصوريان و کرنرهاي سمت چپ توسط سعداوي و استيلي زده مي‌شود.

هافبک وسط ما در بازي مقابل کره جنوبي آقاکريم است. بعد از بازي با تايلند که آقاکريم را يک قدم آورديم جلو و در هافبک وسط قرار داديم ضريب کاري او خيلي افزايش يافت. باز هم از آقاکريم مي‌خواهم به مانند بازي با عربستان بدون کار اضافي بازي کند، رابط بين جناح راست و چپ تيم ملي باشد، به موقع از پاس‌هاي بلند خود استفاده کند و بهره لازم را از شوت‌ها و ضربات سرش ببرد.

حميد (استيلي) و عليرضا (منصوريان) هافبک‌هاي راست و چپ ما در بازي با کره جنوبي خواهند بود که به همراه آقاکريم، نعيم و ميناوند بايد مرکز زمين را از آن خود کنند. هم حميد و هم عليرضا از قدرت حفظ توپ بالايي بر خوردارند و بايد به موقع از اين قدرت استفاده کنند، به موقع حريف را دور زده و توپ را روي دروازه بريزند، البته حميد و عليرضا اين توانايي را دارن که با پاس‌هاي در عمق خود فورواردها و پيستون‌هاي راست و چپ ما را راه بياندازند که من از آنها مي‌خواهم از اين توانايي خود استفاده کنند.

آقايان دايي و عزيزي نفرات خط حمله ما را در بازي با کره جنوبي تشکل مي‌دهند. به نظر من خداداد هنوز کليه مهارت‌هاي خود را به کار نگرفته است و بعضي مواقع محو جريان بازي مي‌شود. به عقيده من هنر خداداد عبور از عمق دفاع حريف است و اين را ما بايد بارها از او ببينيم. البته خداداد در محوطه جريمه حريف مختار است هر کاري مي‌خواهد انجام دهد، چرا که توانايي انجام اين کار را دارد. او بايد در جريان مسابقه عقب‌تر از آقاي دايي بازي کند.

آقاي دايي به نظر من يکي از بي‌نقص‌ترين بازي‌هاي خود را طي دو بازي اخير مقابل تايلند و عربستان انجام داده است. او با بيشترين دوندگي و فشار روي دفاع حريف فقط در يکي دو مورد مي‌توانست پاس دهد که اين کار را انجام نداد اما شک ندارم که امروز اين کار را به بهترين نحو انجام خواهد داد.

علي و خداداد بايد مدام حرکت‌هاي بدون توپ انجام دهند تا ذهن دفاع حريف را مشغول کنند و فرصتي براي هافبک‌هاي ما ايجاد کنند که از فضاهاي بين دفاع جلو و دفاع کنار آنها نهايت بهره را ببرند.

در اينجا تاکيد مي‌کنم طراح ضربات ايستگاهي ما آقاي استيلي است و پنالتي‌ها را هم آقاي دايي مي‌زند.

لازم است يادآوري کنم تيم حريف به دليل سرعت بالايي که دارد خصوصا در انتقال توپ از دفاع و حمله سريع عمل مي‌کند. به همين خاطر در ضربات ايستگاهي و کرنري که روي دروازه حريف مي‌زنيم بايد کاملا مواظب ضدحملات اين تيم باشيم. حريف بيشتر از سمت راست خود حمله مي‌کند به همين خاطر بايد در جناح چپ يکي از بازيکنان ما مراقب بازيکن تهاجمي اين تيم باشد.

تيم کره در زمان حمله توپ‌ها را بيشتر براي فضاي تير دو ارسال مي‌کند پس بايد مراقب اين حربه تيم کره باشيم.

از شما مي‌خواهم از همان ابتدا محکم و بدون خطا بازي کنيد. بايد کاملا منطقي و بدور از احساس بازي کنيم. به حريف و داور کاملا احترام بگذاريد.

شک ندارم با فعل خواستني که در شما مي‌بينم با سلامتي و دست پر از ميدان خارج خواهيد شد. هرچند که هميشه گفته‌ام و مي‌گويم راضي‌ام به رضاي او و هر آنچه که او بخواهد.

سلامت و موفق باشيد.»

گفتني است، تيم ملي فوتبال ايران در مرحله يک چهارم نهايي رقابت هاي جام ملت هاي آسيا که سال 1996 در امارات برگزار شد موفق شد تيم ملي کره جنوبي را با نتيجه 6 بر 2 شکست بدهد و بهترين پيروزي فوتبال ايران برابر اين تيم را رقم بزند.

بالا