• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مدل های هواشناسی

mahenou

New member
با سلام خدمت کارشناسان محترم . من علی از عسلویه هستم یک سوال دارم. به نظر شما میزان دقت gfs بیشتره یا ecmwf؟ مثلا در این چند روز gfs برای بخشهایی از استان فارس و حتی جنوب بوشهر بارش داریم ولی در مدل ecmwfچندان خبری نیست. راستی یه سوال دیگه در سایت ecmwfبرای دستیابی به برخی اطلاعات باید ثبت نام کرد روش ثبت نام چه جوریه. ممنون میشم جواب بدین

admin

Administrator
عضو کادر مدیریت
با سلام
منتظر دریافت پاسختون توسط مدیر بخش باشید.
[MENTION=24664]Amir Mohsen[/MENTION]

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
درود دوست عزیز و خسته نباشید

ضمن عرض خیر مقدم ، خیلی خوشحالم که از سواحل نیلگون خلیج همیشه پارس و خصوصا عسلویه هم اینجا کاربر داریم:گل:

در ارتباط با مدل های هواشناسی باید خدمت تون عرض کنم که طبق تجربه این مدلها بصورت منطقه ای و فصلی کارآمد هستند. مثلا سال گذشته برآورد نقشه های هواشناسی مدل ECMWF در پیش بینی وضعیت جوی 7 روز آینده منطقه شمال شرق ایران با خطاهای فاحشی همراه بود و این در حال بود که مدل جی اف اس خیلی کار آمد و دقیق بودند.

دقیقا در سال 90-91 باز نقشه های جی اف اس با خطا مواجه بودند ولی ecmwf تقریبا دقیق بود. ولی من به شما توصیه میکنم که چنانچه در نقشه خوانی تبحر لازم رو دارید از چند مدل مختلف نقشه ها رو استخراج کنید ، با هم مقایسه کنید و تحمین بارش و محدوده اون رو خودتون انجام بدید.

در ارتباط با اون سوال دیگه شما هم عرض کنم نقشه های ارتفاع تراز 500- فشار سطح دریا و بارش- جهت وزش باد بهمراه رطوبت ترازهای 700 و 850 و یک سری نقشه های دیگه بصورت رایگان و بدون ثبت نام در سایت مدل ECMWF , وجود دارد که براحتی در دسترس همگانی قرار داره.

موفق باشید

بالا