مرغ پلو آفريقايي(جولوف)
مواد لازم براي 4 نفر
1) مرغ تكه تكه شده ......................1 كيلو گرم
2) سير له شده.............................2 حبه
3) پودر آويشن.............................1 ق چايخوري
4) روغن گياهي...........................2ق غذا خوري
5) پياز خورد شده ........................1عدد
6) گوجه فرنگي...........................400 گرم خرد شده
7) رب گوجه فرنگي.....................1 ق غذا خوري
8) آب مرغ يا آب ........................2پيمانه
9) ميگو خشك.............................به ميزان دلخواه
10) فلفل سبز................................1 عدد خرد شده بدون دانه
11) برنج....................................5/1 پيمانه
1- تكه هاي مرغ را در كاسه اي قرار دهيد .سير و آويشن را به آن اضافه نماييد تا مرغ ها مزه دار شوند .
2- روغن را در ماهيتابه گودي حرارت دهيد ، تكه هاي مرغ را در آن سرخ كنيد ، اما مراقب باشيد كه مرغ ها زيادي سرخ و سياه نشوند..سپس گوجه فرنگي ها ، رب گوجه فرنگي و پياز را اضافه نموده و روي حرارت متوسط به مدت 5دقيقه بپزيد . گاهي آنها را هم بزنيد تا زماني كه آب اضافي تبخير شده و گوجه فرنگي ها غليظ شوند.
3- آب مرغ را به گوجه ها و مرغ ها اضافه كنيد و آنها را خوب هم بزنيد . پس از جوش آمدن مرغ حرارت را ملايم كرده ، درب ظرف را بگذاريد و حدود 40 دقيقه مواد را با هم بپزيد.
در اين مرحله ميگوها و فلفل سبز خرد شده را اضافه كنيد و حدود 5 دقيقه ديگر مواد را با هم بپزيد و گاهي آنها را هم بزنيد .
4- برنج را در قابلمه اي ريخته ، پس از شستن ، حدود 5/1 پيمانه از سس گوجه تهيه شده در مرحله قبل را با 2 پيمانه آب مخلوط كنيد و به قابلمه محتوي برنج اضافه نماييد . برنج را حدود 10 دقيقه بپزيد تا آب ظرف كشيده شده و برنج ها نرم شوند .
5- در اين مرحله روي برنج را با تكهاي كاغذ آلومينيومي بپوشانيد و مجددا" به مدت 10 دقيقه ديگر آن را بپزيد تا خوب دم بكشد.
(نكته:چناچه لازم بود ميتوانيد مقداري آب به آن اضافه كنيد .تكه هاي مرغ آماده شده را در ظرف مورد نظر قرار دهيد . سس باقيمانده در ماهيتابه را روي حرارت فرار دهيد تا آب اضافي آن تبخير شده و حجمش نصف شود .سپس آن را روي مرغ ها بريزيد و به همراه برنج سرو نماييد .مي توانيد ابتدا برنج را در ظرف مورد نظر ريخته و تكهاي از مرغ را وسط آن قرار دهيد .)
مواد لازم براي 4 نفر
1) مرغ تكه تكه شده ......................1 كيلو گرم
2) سير له شده.............................2 حبه
3) پودر آويشن.............................1 ق چايخوري
4) روغن گياهي...........................2ق غذا خوري
5) پياز خورد شده ........................1عدد
6) گوجه فرنگي...........................400 گرم خرد شده
7) رب گوجه فرنگي.....................1 ق غذا خوري
8) آب مرغ يا آب ........................2پيمانه
9) ميگو خشك.............................به ميزان دلخواه
10) فلفل سبز................................1 عدد خرد شده بدون دانه
11) برنج....................................5/1 پيمانه
1- تكه هاي مرغ را در كاسه اي قرار دهيد .سير و آويشن را به آن اضافه نماييد تا مرغ ها مزه دار شوند .
2- روغن را در ماهيتابه گودي حرارت دهيد ، تكه هاي مرغ را در آن سرخ كنيد ، اما مراقب باشيد كه مرغ ها زيادي سرخ و سياه نشوند..سپس گوجه فرنگي ها ، رب گوجه فرنگي و پياز را اضافه نموده و روي حرارت متوسط به مدت 5دقيقه بپزيد . گاهي آنها را هم بزنيد تا زماني كه آب اضافي تبخير شده و گوجه فرنگي ها غليظ شوند.
3- آب مرغ را به گوجه ها و مرغ ها اضافه كنيد و آنها را خوب هم بزنيد . پس از جوش آمدن مرغ حرارت را ملايم كرده ، درب ظرف را بگذاريد و حدود 40 دقيقه مواد را با هم بپزيد.
در اين مرحله ميگوها و فلفل سبز خرد شده را اضافه كنيد و حدود 5 دقيقه ديگر مواد را با هم بپزيد و گاهي آنها را هم بزنيد .
4- برنج را در قابلمه اي ريخته ، پس از شستن ، حدود 5/1 پيمانه از سس گوجه تهيه شده در مرحله قبل را با 2 پيمانه آب مخلوط كنيد و به قابلمه محتوي برنج اضافه نماييد . برنج را حدود 10 دقيقه بپزيد تا آب ظرف كشيده شده و برنج ها نرم شوند .
5- در اين مرحله روي برنج را با تكهاي كاغذ آلومينيومي بپوشانيد و مجددا" به مدت 10 دقيقه ديگر آن را بپزيد تا خوب دم بكشد.
(نكته:چناچه لازم بود ميتوانيد مقداري آب به آن اضافه كنيد .تكه هاي مرغ آماده شده را در ظرف مورد نظر قرار دهيد . سس باقيمانده در ماهيتابه را روي حرارت فرار دهيد تا آب اضافي آن تبخير شده و حجمش نصف شود .سپس آن را روي مرغ ها بريزيد و به همراه برنج سرو نماييد .مي توانيد ابتدا برنج را در ظرف مورد نظر ريخته و تكهاي از مرغ را وسط آن قرار دهيد .)