• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

نصب مدیر پنجره ها در اوبونتو - یک لینوکس آبرومند

..::آبی دل::..

متخصص بخش
نصب مدير پنجره‌ها در اوبونتو
يک لينوکس آبرومند
100865013443.jpg
براي بسياري از کاربران کام‍پيوتر، استفاده و کار در لينوکس به‌معناي کار در محيطي سرد و بي هيچ‌گونه جذابيت ظاهري است. اين مساله چند سال قبل و پيش از ورود لينوکس به کامپيوترهاي خانگي، امري درست بود. اما پروژه‌هايي که در کنار پروژه سيستم عامل به‌راه افتاد و مسايل جانبي‌تري چون رابط کاربري غني را برعهده گرفت، باعث شد که لينوکس سال ???? لينوکسي نباشد که همه‌گان آن را در ذهن تصور مي‌کنند.

براي استفاده از قابليت‌هاي زيباي گرافيکي لينوکس، تنها به يک خط اينترنت نياز داريد. سيستم‌هاي عامل لينوکس مدرن امروزي قابليت‌هاي گرافيکي منحصربه‌فردي دارند. به‌عنوان مثال گنوم و KDE هر دو مديران ميزکار توانمندي هستند که با رابط گرافيکي خوب، کاربران و طرفداران خود را دارند. اما استفاده از ويژگي‌هاي بيشتر باعث شده است پروژه‌هاي جانبي‌اي چون Compiz به‌وجود بيايد و جلوه زيباتري به‌ظاهر لينوکس بدهد.

وقتي ويندوز کم مي‌آورد

پروژه‌اي نرم‌افزاري به‌نام Compiz-Fusion از پروژه‌هاي جالب است که با قابليت‌هاي بالاي خود مي‌تواند چشم هر کاربر کامپيوتري را خيره کند. اين پروژه از ادغام دو پروژه موازي با نام‌هاي Compiz و Beryl تشکيل شده است. از قابليت‌هاي اين نرم‌افزار مي‌توان به ايجاد بازتاب اشاره کرد. در استفاده از قابليت بازتاب، سيستم‌هاي عامل ديگري چون مک OSX و ويندوز نيز پيشرو هستند. فعال کردن و استفاده از بازتاب‌ها در کامپيز ساده است.
در سيستم عامل اوبونتو، بخش‌هايي از کامپيز به‌طور پيش‌فرض نصب است و براي نصب کامل آن، مي‌توان يا همان بسته را ارتقا داد يا اين که از ابتدا يک کامپيز کامل روي سيستم نصب کرد. در اين‌جا روش دوم توضيح داده مي‌شود:
گام نخست، حذف کامپيز از سيستم عامل است. دستور زير را در ترمينال تايپ کنيد:
sudo apt-get -y remove compiz-core
desktop-effects
سپس خط زير را در بخش مخازن Third Party Repositories اضافه کنيد. اين مخازن را مي‌توان از طريق نرم‌افزار Synaptic Package Manager به‌سادگي کنترل کرد:

deb http://download.tuxfamily.org
/3v1deb karmic eyecandy
سپس کليد زير را دريافت کنيد:
wget http://download.tuxfamily.org
/3v1deb/DD800CD9.gpg
و بعد کليد را با دستور زير به سيستم اضافه کنيد:
sudo apt-key add DD800CD9.gpg
حالا کافي است در برنامه Synaptic دکمه Reload را بزنيد. بعد از يک اتصال اينترنتي، سيستم کامپيز را آماده نصب مي‌شناسد. براي نصب کامل تمام بسته‌هاي مرتبط با کامپيز، دستور زير را وارد کنيد:
sudo apt-get -y install compiz
compiz-gnome compizconfig-settings
-manager
compiz-fusion-plugins-extra
libcompizconfig-backend-gconf
و بعد، در ترمينال تايپ کنيد:
compiz -replace
براي تنظيم کردن المان‌هاي مختلف کامپيز، نياز نيست کار دشواري انجام بدهيد و تنها از مسير زير مي‌توانيد يکي يکي همه افکت‌ها را تست کنيد:
System -» Preferences -» CompizConfig Settings Manager

المان‌هاي مهم

يکي از پلاگين‌هاي جالب در کامپيز، پلاگين Emerald است، اگر کاربر لينوکسي باشيد، حتما دقت کرده‌ايد که قالب‌هاي خوبي براي گنوم و کي‌دي‌اي وجود ندارد وهر چقدر هم که سيستم را سفارشي کنيد، باز هم نتيجه خوبي به‌دست نخواهيد آورد. اما با کمک پلاگين امرالد مي‌توان علاوه بر اين که پنجره‌هاي بسيار زيبايي داشت، بلکه از افکت‌هاي جانبي مانند محو شدن و بازتابش هم استفاده کرد. براي استفاده از امرالد، کافي است بعد از نصب کامپيز، دستور زير را بنويسيد:
sudo apt-get install emerald
اين بسته يک بسته پيش‌نياز ديگر نيز دارد که به‌همراه آن دريافت و نصب خواهد شد. حالا کافي است به محيط تنظيمات کامپيز برويد و گزينه Windows Decorations را فعال کنيد. سپس داخل آن برويد و به‌جاي دستوري که نوشته شده، دستور زير را بنويسيد:
emerald -replace
از اين به بعد هر بار که وارد سيستم خود شويد، به‌جاي پنجره‌هاي پيش‌فرض، پنجره‌هاي زيباتري خواهيد ديد. براي دريافت انواع قالب‌ها مي‌توانيد به‌سايت‌هاي زير مراجعه کنيد:
http://gnome-look.org
http://kde-look.org
http://compiz-themes.org
 
بالا