• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

هشت توصیه برای جلوگيری از پوكی استخوان

Miss zahra

متخصص بخش تکنولوژی
ما نمی توانیم تمام عواملی که منجر به شکستگی‌های اوستئوپروتیک (مربوط به پوکی استخوان) می‌شوند را کنترل کنیم اما خانم‌ها می‌توانند با به کار بستن توصیه‌هایی به قویتر شدن استخوان‌ها و محافظت از آن‌ها کمک کنند. هشت توصیه زیر را که برگرفته از گزارش مرکز سلامت زنان هاروارد در سال 2008 است، به خاطر بسپارید.


1- از مواد مغذی حیاتی بهره مند شوید!
از رژیم غذایی سالم که تامین کننده مواد مغذی چون پتاسیم، منیزیم، فسفر، کلسیم و ویتامین D است، هم استفاده کنید.

2- ورزش كنيد!
دست كم به مدت 30 دقیقه از فعالیت‌های ورزشی قوی کننده استخوان در اکثر روزها بهره مند شوید. این فعالیت‌ها شامل ورزش‌های تحمل وزن همانند دویدن یا پیاده روی سریع و ورزش‌های استقامتی هستند.

3- سیگار نکشید!
تخریب استخوان در سیگاری‌ها سریع تر انجام پذیرفته و میزان شکستگی در این افراد بالاتر است.

4- شرایط خود را دریابید!
بسیاری از رهنمودها غربالگری اوستئوپروزیس (پوکی استخوان) را از طریق سنجش تراکم ماده معدنی استخوان (BMD) در آغاز سن 65 سالگی توصیه می‌کنند. این تست برای افرادی که دارای سابقه بیماری‌های خاص هستند یا مصرف کننده داروهایی هستند که خطر شکستگی را افزایش می‌دهند، باید در سنین پایین‌تر انجام شود.

5- از داروهای محافظت کننده استخوان استفاده کنید!
خانم‌هایی که در سنین پس از یائسگی قرار دارند و در گذشته دارای شکستگی استخوان بوده‌اند یا رتبه تست BMD آن‌ها 5/2- یا پایین‌تر از آن است باید از داروهای پيشگيری كننده پوكی استخوان استفاده کنند. خانم‌ها با داشتن رتبه 2- تا 5/2- نیز باید از این داروها بهره گیرند.

6- از افسردگی خود غافل نشوید!
محققان به ارتباطی بین افسردگی و کاهش تراكم استخوان دست یافتند. به عنوان نمونه تراکم توده استخوانی در خانم‌هایی با تاریخچه افسردگی ماژور کمتر و سطوح هورمون کورتیزول که با از دست دادن استخوان مرتبط است در آن‌ها بیشتر است. اگر شما در حال حاضر از نظر افسردگی تحت معالجه هستید از پزشک خود در خصوص نیاز به انجام تست BMD سئوال کنید.

7- وزن خود را در حالت سلامت نگه دارید!
وزن پایین تر از 5/57 کیلوگرم یا داشتن توده بدنی زیر 21 عامل خطر ساز برای پوكی استخوان محسوب می‌شود. از دست دادن وزن در دوران یائسگی احتمال کاهش توده استخوان را افزایش می‌دهد. از مصرف غذاهایی که از نظر کالری در حد بسیار پایینی هستند یا از غذاهایی که فاقد همه گروه‌های غذایی است، اجتناب کنید.

8- از زمین خوردن اجتناب کنید!
با احتیاط و به آرامی گام بردارید. از روشنایی راه پله‌ها و مدخل ورودی ساختمان‌ها اطمینان حاصل کنید. به منظور تعادل و جلوگیری از سرخوردن در حمام از دست گیره‌هایی که در وان یا در کنار دوش نصب شده اند، استفاده کنید.

گردآوری: گروه سلامت سیمرغ

www.seemorgh.com/health
منبع: mahyanews.com

 

Miss zahra

متخصص بخش تکنولوژی
غذاهای برتر برای استخوانهای شما


در جوانی، استخوان‌های بدن ما قوی هستند، اما به محض اینکه سن بالاتر می‌رود، آنها ضعیف‌تر می‌شوند. در زنان، این فرایند بعد از یائسگی با شتاب صورت می‌گیرد، اما راه‌هایی برای جلوگیری از این فرایند وجود دارد. یکی از بهترین راه‌های دفاع، رژیم غذایی می‌باشد. درست غذا خوردن بیشترین تراکم استخوانی را برای ما فراهم می‌کند و در هر سنی سبب بهبود آن می‌شود.

شیر بنوشید؟
کلسیم، سنگ زیر بنای استخوان‌های قوی می‌باشد. نیاز روزانه کلسیم افراد زیر 50 سال، 1000 میلیگرم، و نیاز افراد بالای 50 سال، 1200 میلیگرم می‌باشد. بدون شک ستاره منابع کلسیم، شیر است. یک فنجان شیر، چه بدون چربی، کم چرب یا پر چرب، حاوی 300 میلیگرم کلسیم می‌باشد.

ماست و پنیر
شیر نمی نوشید؟ یک فنجان ماست به همان اندازه یک فنجان شیر، حاوی کلسیم می‌باشد. 30 گرم پنیر سوئیسی، تقریبا همان مقدار کلسیم را دارد. اگر لاکتوز شیر برای شما قابل تحمل نیست و احساس ناراحتی می‌کنید، خیلی از فراورده‌های لبنی بدون لاکتوز یا دارای لاکتوز کمی می‌باشند، که می‌توانید از آنها استفاده کنید. حذف لاکتوز شیر، هیچ تاثیری در مقدار کلسیم آن ندارد.

ساردین
شیر و فراورده‌های لبنی، تنها راه دریافت کلسیم نیستند. یکی از منابع آن، ساردین می‌باشد. تمام آن استخوانهای ماهی کوچک، همه آن چیزهایی را که بدن ما برای ساخت تراکم استخوان نیاز دارد، در خود دارند. خوردن تقریبا 100 گرم کنسرو ساردین، کلسیمی بیشتر از یک فنجان شیر آزاد می‌سازد.

کلم چینی
شاید تعجب کنید که بدانید، کلسیم در سبزیجات خاصی فراوان می‌باشد. نصف فنجان کلم چینی، کلسیمی برابر با همان یک فنجان شیر برای بدن فراهم می‌کند. یک فنجان سبزیجات گروه شلغم، 200 میلی گرم کلسیم را در خود دارد. اگر چه اسفناج و کلم برکلی حاوی کلسیم هستند، اما برای اینکه کلسیم آنها برابر با یک فنجان شیر شود، باید خوردن آنها را چندین برابر کنید.

غذاهای مقوی
اگر لبنیات، ساردین ها، سبزیجات مصرف نمی کنید، غذاهای مقوی را در رژیم غذایی خود بگنجانید. اینها محصولاتی هستند که به طور طبیعی کلسیم ندارند، اما دارای مقادیر متفاوتی از مواد معدنی ضروری می‌باشند. غذاهای صبحانه‌ای، شروع خوبی هستند. آب پرتقال غنی شده، بیشتر از 240 میلی گرم کلسیم دارد، و هر فنجان از غلات غنی شده بیشتر از 1000 میلی گرم کلسیم را برای بدن فراهم می‌کند.

مکمل‌های کلسیم
مکمل ها، راهی آسان برای افزایش میزان کلسیم بدن هستند، اما بعضی گزارش‌ها حاکی از آن هستند که شاید فرد نیازی به آنها نداشته باشد. اگر شما جزء افرادی هستید که کلسیم بدن خود را از طریق غذاها برآورده می‌کنید، هیچ نیازی به این مکمل‌ها ندارید. کارشناسان بر این باور هستند که هیچ فایده‌ای در دریافت بیشتر از 1500 میلیگرم کلسیم در روز وجود ندارد. برای جذب بیشتر مکمل‌های کلسیم، بیشتر از 500 میلیگرم در یک زمان استفاده نکنید. بیشتر مکمل‌های کلسیم باید همراه غذا استفاده شوند. با این وجود، سیترات کلسیم و مالات کلسیم در هر زمانی قابل مصرف هستند.

غذاهای حاوی سویا
نصف فنجان توفو (خمیر سویا که سفید و پنیر مانند است) حاوی 258 میلی گرم کلسیم است، اما کلسیم تنها ماده معدنی مورد نیاز استخوان‌ها نیست. مطالعات جدید نشان می‌دهند که مواد شیمیایی گیاهی ایزوفلاون‌ها در غذاهای حاوی سویا، از قبیل توفو به وفور یافت می‌شوند و تاثیری شبیه استروژن روی بدن دارند. بنابراین سویا می‌تواند در جلوگیری از بیماری‌های استخوانی در زنان یائسه مفید واقع شود.

ماهی آزاد
ماهی آزاد و دیگر انواع ماهی‌های چرب، مواد مغذی بهبود دهنده استخوان‌ها را در خود جای داده‌اند. آنها نه تنها دارای کلسیم بلکه ویتامین D هستند که می‌تواند در جذب کلسیم موثر باشد. همچنین دارای اسیدهای چرب امگا 3 می‌باشند. مکمل‌های روغن ماهی پوکی استخوان را کاهش می‌دهند، یا از پوکی استخوان در زنان پیر جلوگیری می‌کنند.

دانه‌ها و مغزها
دانه‌ها و مغزها به چند روش می‌توانند سلامت استخوان را تحکیم ببخشند. بادام، پسته و تخمه آفتابگردان دارای میزان بالای کلسیم هستند. گردو و دانه‌های بزرگ حاوی اسیدهای چرب امگا 3 می‌باشند. بادام زمینی و بادام درختی دارای پتاسیم هستند که از دست دادن کلسیم از طریق ادرار را جلوگیری می‌کند. مغزها همچنین دارای پروتئین و دیگر مواد مغذی می‌باشند که در ساخت استخوان‌های قوی نقش مهمی را بازی می‌کنند.

کمتر نمک مصرف کنید
نمک باعث کاهش کلسیم بدن می‌شود. هر چه بیشتر نمک مصرف کنید، کلسیم بیشتری از طریق ادرار دفع می‌شود. اگر مقدار کمتری نمک را در رژیم غذایی خود بگنجانید، بدن کلسیم بیشتری خواهد داشت و به این ترتیب استخوان‌ها قوی‌تر می‌شوند.

درخشش خورشید
بسیار خوب، نور خورشید به طور اساسی غذا نیست. اما بهترین منبع یک ماده مغذی است که در تعداد کمی از غذاها یافت می‌شود. زمانی که نور خورشید به بدن می‌تابد، بدن ویتامین D تولید می‌کند. بدون ویتامین D، بدن به طور صحیحی نمی‌تواند کلسیم را جذب کند. اگر چه شیر حاوی ویتامین D است، اما یک فنجان از آن، برای حداکثر جذب کلسیم کافی نمی‌باشد. پزشکان توصیه می‌کنند که اگر در مناطقی زندگی می‌کنیم که تابش خورشید کم می‌باشد، باید از مکمل‌های ویتامین D مصرف کنیم.

فعالیت بدنی تحمل وزن

برای بهبود استخوان ها، باید به طور مرتب فعالیت بدنی تحمل وزن را انجام دهید. این فعالیت بدنی شامل هر نوع فعالیتی می‌شود که با استفاده از وزن بدن یا وزن‌های بیرونی باعث کشیدگی ماهیچه‌ها و استخوانها می‌شود. در نتیجه، بدن مواد استخوانی بیشتری را ذخیره می‌سازد، و استخوانها متراکم‌تر می‌شوند. پیاده‌روی سریع، حرکات موزون، تنیس و یوگا از بهترین ورزش‌ها برای استخوان‌ها هستند.


تهیه و ترجمه: گروه سلامت سیمرغ
www.seemorgh.com/health
 
بالا