در فرآيند توليد چاي كه شامل چيدن برگ چاي، پلاساندن، مالش دادن، تخمير و خشك كردن است، در نهايت چايها درجهبندي ميشوند.
براي اين منظور، چاي، الك و ريز و درشت آن جدا ميشود. خاكه چاي يا به عبارت ديگر برگهاي آنكه در مرحله خشك كردن خرد شدهاند، به منظور توليد چاي كيسهاي مورد استفاده قرار ميگيرند. اين چاي در واقع چاي درجه 4 است و براي توليدش به اين خاكه چاي، رنگ و اسانس اضافه و بعد در كيسههاي مخصوص بستهبندي ميشود.
كيسهها از جنس كاغذ معمولي است البته بافت آن خيلي متراكم نيست و در واقع مانند دستمال كاغذي است اما با مقاومت بيشتر در برابر رطوبت به طوري كه با وارد شدن در آب جوش فورا پاره نشود. در ضمن، الياف تا حدي با هم فاصله دارد و خيلي فشرده نيست تا اسانس و ساير مواد بتوانند به راحتي خارج و داخل آب جوش شوند. در كل، چاي كيسهاي چاي خوبي نيست و درجه كيفيت بسيار پاييني دارد. به هر حال تيبگي كه كمي طول ميكشد تا رنگ دهد، به مراتب بهتر از چاي كيسهاي است كه فورا رنگ ميدهد و در واقع نشانه آن است كه رنگ و اسانس كمتري به آن افزوده شده است.
فراموش نكنيد كه با كيفيتترين چاي، چاي برگي با تكههاي بزرگ است. بعد از آن چاي برگي ريزتر و بعد چاي باروتي يا كلهمورچهاي را داريم كه در واقع برگهاي ريزي است كه خيلي خاك نيست ولي در عين حال برگ هم محسوب نميشود. چاي باروتي در واقع ذرات كمي درشتتر از خاك چاي است كه مرطوب شده و به هم چسبيده و با دستگاههاي مخصوص به صورت گلولههايي درآمده است. به چاي باروتي نيز رنگ و اسانس اضافه ميشود، به همين دليل زودتر دم ميكشد و رنگ بيشتري دارد. در كل چاي خوب، چاي ايراني است كه بدون رنگ و اسانس بوده و دير رنگ ميدهد. متاسفانه ذائقه مردم به اسانس و رنگ چايهاي خارجي عادت كرده و بو و مزه نوع واقعي از يادشان رفته است.
:ناراحت:
براي اين منظور، چاي، الك و ريز و درشت آن جدا ميشود. خاكه چاي يا به عبارت ديگر برگهاي آنكه در مرحله خشك كردن خرد شدهاند، به منظور توليد چاي كيسهاي مورد استفاده قرار ميگيرند. اين چاي در واقع چاي درجه 4 است و براي توليدش به اين خاكه چاي، رنگ و اسانس اضافه و بعد در كيسههاي مخصوص بستهبندي ميشود.
كيسهها از جنس كاغذ معمولي است البته بافت آن خيلي متراكم نيست و در واقع مانند دستمال كاغذي است اما با مقاومت بيشتر در برابر رطوبت به طوري كه با وارد شدن در آب جوش فورا پاره نشود. در ضمن، الياف تا حدي با هم فاصله دارد و خيلي فشرده نيست تا اسانس و ساير مواد بتوانند به راحتي خارج و داخل آب جوش شوند. در كل، چاي كيسهاي چاي خوبي نيست و درجه كيفيت بسيار پاييني دارد. به هر حال تيبگي كه كمي طول ميكشد تا رنگ دهد، به مراتب بهتر از چاي كيسهاي است كه فورا رنگ ميدهد و در واقع نشانه آن است كه رنگ و اسانس كمتري به آن افزوده شده است.
فراموش نكنيد كه با كيفيتترين چاي، چاي برگي با تكههاي بزرگ است. بعد از آن چاي برگي ريزتر و بعد چاي باروتي يا كلهمورچهاي را داريم كه در واقع برگهاي ريزي است كه خيلي خاك نيست ولي در عين حال برگ هم محسوب نميشود. چاي باروتي در واقع ذرات كمي درشتتر از خاك چاي است كه مرطوب شده و به هم چسبيده و با دستگاههاي مخصوص به صورت گلولههايي درآمده است. به چاي باروتي نيز رنگ و اسانس اضافه ميشود، به همين دليل زودتر دم ميكشد و رنگ بيشتري دارد. در كل چاي خوب، چاي ايراني است كه بدون رنگ و اسانس بوده و دير رنگ ميدهد. متاسفانه ذائقه مردم به اسانس و رنگ چايهاي خارجي عادت كرده و بو و مزه نوع واقعي از يادشان رفته است.
:ناراحت: