
تا حالا شهر آنتالیا رفتی,آنتالیا نام مرکز استان آنتالیا و یکی از مهم ترین و توریستی ترین شهرهای کشور ترکیه است. این شهر که به عنوان مرکز گردشگری و تفریحی ترکیه است، دارای جاذبههای فوق العاده جذابی می باشد.
بافت منحصر به فرد این شهر شامل خیابان های کم عرض و پیچ در پیچ به همراه خانههای قدیمی می باشد که توسط دیوارهای قدیمی محصور شده و نگاه مسافران را به خود جلب میکند.
آب و هوای این شهر مدیترانهای بوده که در فصل تابستان گرم و خشک و در زمستان معتدل و بارانی می باشد. به همین دلیل است که توریست های خارجی علاقه مندی بسیاری برای سفر به این شهر رویایی دارند.
میانگین دما در فصل تابستان بین ۳۰ تا ۳۵ درجه و در زمستان دمای هوا بطور متوسط بین ۹ تا ۱۵ درجه میباشد. آنتالیا شهری ساحلی میباشد و کسانیکه برای سفرهای نوروزی خود تور آنتالیا را انتخاب می کنند هیچگاه از انتخاب خود پشیمان نمی شوند.
نکته ی جالب توجه درباره ی جمعیت این شهر این است که جمعیت زنان آن بیشتر از مردها می باشد.
علت این انتخاب مناطق تفریحی به یاد ماندنی و کنسرت های خطره انگیز و جذابی است که به مناسبت عید نوروز در آنتالیا برگزار می شود. همچنین ساحل زیبای دریای مدیترانه محل فوق العاده ای برای گرفتن عکس های یادگاری برای قرار دادن در صفحات اجتماعی است.
تورهای آنتالیا به دلیل امکانات بالای رفاهی هتل ؛از قبیل هتل های All inclusive (ALL) و (UALL) ULTRA inclusive باعث شده مسافرین هزینه ی کمتری در آنتالیا پرداخت نمایند. یک مثال ساده: به فرض مسافری یک تور 6 شب و 7 روزه آنتالیا با قیمت 1.400.000 تومان خریداری میکند و شامل هتل 5 ستاره ALL می باشد و در مقابل همین مسافر اگر بخواهد تور استانبول با هتل 5 ستاره (در تاریخ و ایر لاین مشابه)خریداری کند، باید هزینه ی 1.200.000 تومان بپردازد. در ظاهر خرید تور استانبول ،.000200 تومان برای مسافر ارزانتر تمام می شود، ولی مسافر در تور آنتالیا هیچگونه هزینه ای بابت ناهار و شام و… پرداخت نمی کند و بیشترین زمان خود را از امکانات هتل (به صورت رایگان ) استفاده می کند. در صورتی که در اغلب تور آنتالیا در مدت زمان اقامت ،مسافر می بایست هزینه ی ناهار ، شام و رفت وآمد خو را به دلار پرداخت کند و در مجموع شاید همان تور استانبول که 1.200.000 خریده شده بود ،در پایان سفر به 1.800.000 تومان برسد.غیر از اینکه هتل های استانبول امکانات کافی برای سرگرمی مسافران ندارد و صرفا جهت اقامت در شب می باشد و مسافر به ناچار برای گشت و گذار و خرید باید هزینه ایی اضافی پرداخت نماید و به بیرون از هتل بروند.
تور آنتالیا از دو طریق انجام می شود. تمامی پروازهای ایرانی مانند هواپیمایی ماهان ، تابان ، زاگرس و قشم ایر از طریق فرودگاه شهر اسپارتا انجام می شود که فرودگاه اسپارتا تا مرکز شهر آنتالیا 3ساعت و 30دقیقه فاصله مسیر زمینی می باشد.
پروازهای ترک مانند هواپیمایی اطلس جت ، تلویند ، پگاسوس ، کرندون و اونور ایر و غیره به صورت مستقیم به شهر آنتالیا انجام می شود و فاصله ی فرودگاه آنتالیا تا مرکز شهر آنتالیا 10 دقیقه می باشد. البته تمامی پروازهای ترک در شهر آدنا ( یا شهری دیگر) به مدت 15 دقیقه STOP دارد )برای سوخت گیری و غیره) ولی درب هواپیما باز نمی شود و مسافرین پیاده نمی شوند و بعد به سمت آنتالیا حرکت میکند. تمامی این پروازها در بازار به عنوان پرواز مستقیم نام گرفته است.
از آنتالیا تا آننالیا تفاوت از زمین تا زیرزمین است
چند سال پیش وقتی روزنامههایی مثل همشهری را باز میکردی، پایین یکی دو تا از صفحاتش به طور کامل اشغال شده بود توسط آگهیهای تور و سیر و سفر. بین این آگهیها همیشه دو نقطه به وفور مشاهده میشدند. دبی (دوبی) و آنتالیا.
این دو نقطه را شاید بتوان جذابترین اماکن توریستی برای گردشگران ایرانی دانست. هنوز هم درصد زیادی از گردشگران ایرانی که به مسافرتهای خارجی علاقمند هستند، در فصل تابستان به این دو نقطه سفر میکنند. اما بعد از چند وقت تبلیغ برای سفر به این دو نقطه با مشکل مواجه شد. گردشگرانی که مقصدشان سواحل آنتالیا بود، به دلیل لغو پروازهای مستقیم به آنتالیا مجبور شدند، به فرودگاهی دیگر مثل اسپارتا پرواز کنند که به علت پروازهای ایرانی، از متروک بودن خارج شد. دنباله مسیر هم با انوبوس طی میشد.
اما وضعیت آگهیهای تبلیغاتی شرکتهای برگزارکننده تور، تغییر کرد. ابتدا استفاده از کلمه آنتالیا ممنوع شد. سال گذشته با کلمه غریبه آشنای «آننالیا» مواجه میشدیم. اشتباه نکنید. در این آگهیها حرف ت آنتالیا به ن تغییر یافته بود. گاهی هم مششد «آنتانیا» یا «آنانیا» را به جایش دید. به تدریج به جای دبی با عبارتهای جایگزین «سواحل زیبای خلیج فارس» یا «جزایر خلیج فارس» مواجه شدیم. اکنون به جای واژه مهجور و بیگانه آننالیا هم مواجه با عباراتی میشویم چون «سواحل جنوب ترکیه» و «سواحل مدیترانه»!
کل موضوع خندهدار است. ما استاد تزریق معانی جدید به کلمات نامربوط هستیم. افعالی کمکی چون «کردن» را به جای آن فعل مربوط به عمل «نزدیکی» به کار میبریم (تو را به خدا ببین برای این که فیلتر نشوم چه ژانگولری اجرا میکنم). آنقدر این فعل کمکی محترم را به کار میبریم تا نامحترم شود! بعدش هم موضوع آنقدر لوث میشود که میرویم سراغ فعلهای چون «نمودن»، «گشنی کردن»، «سپوختن» و لاید بعدش هم «گردانیدن» و الخ.
اصل ماجرا هم هیچوقت تغییر نکرده و نمیکند. ما هر کلمهای را به کار ببریم اصل عمل سر جای خودش باقی می ماند. فقط ماییم که داریم خودمان را مسخره خودمان میکنیم تا همه گفتارمان بهداشتی باشد.
حالا شده حکایت آنتالیا و آننالیا که اخ است و بد است. استفاده از کلماتش ممنوع شده اما اصل ماجرا هنوز به قوت خودش باقی است. بروید دوباره روزنامهها را باز کنید و در آگهیهایش سیاحت و الخ.