• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

چگونه ظرفیت های‌مان را بشناسیم و تقویت کنیم؟/

rahnama

پدر ایران انجمن
یادداشتی از دکتر احمد روستاتصویر به اندازه 4% (600x320) کوچک شده است. برای دیدن تصویر در اندازه واقعی (620x330) روی این نوار کلیک کنید. برای باز شدن در پنجره جدید روی تصویر کلیک کنید.
%D8%A7%D8%AD%D9%85%D8%AF-%D8%B1%D9%88%D8%B3%D8%AA%D8%A7-620x330.jpg



ظرفیت در فرهنگ فارسی به معنای گنجایش، استعداد، قوه و قابلیت است. امروزه ظرفیت‌یابی، ظرفیت‌سازی و مدیریت ظرفیت‌ها یک ضرورت برای هرگونه پیشرفت، موفقیت فردی و سازمانی‌ست. طبق مطالعات و تحقیقات گوناگونی که به عمل آمده است بسیاری از انسان‌ها در طول حیات خود، درصد کمی از استعدادها و قابلیت‌های خود را کشف می‌کنند یا از آن‌ها برای دستیابی به اهداف‌شان در زندگی به درستی استفاده می‌کنند.
در دهه ۱۹۹۰ میلادی برای اولین بار شرکت مشاوره‌ای مکنزی «جنگ استعداد» را پدیده‌ای برای موفقیت در رقابت مطرح کرد. آن‌ها ادعا کردند که هر سازمانی که در جذب، توسعه و حفظ استعدادها موفق‌تر باشد، میزان سوددهی بیشتری خواهد داشت. از آن زمان حساسیت به ظرفیت، استعداد و قابلیت‌ها در سطوح فردی و سازمانی افزایش یافت و امروزه بسیاری از افراد و سازمان‌ها به طور مستقیم یا غیرمستقیم در جست‌وجوی کشف و تقویت ظرفیت‌ها و استعدادها هستند. «ظرفیت‌یابی»، فرایند کشف و یافتن مجموعه‌ای از استعدادها، قابلیت‌ها و قوت‌ها در زندگی‌ست. «ظرفیت‌سازی»، چگونگی افزایش، تقویت و بهبود ظرفیت‌های موجود و استفاده از آن‌ها در امور گوناگون زندگی و کسب و کار است.

توصیه‌هایی جهت افزایش و تقویت ظرفیت‌های شخصی
۱- تمرکز روی قابلیت‌های مشخص
بعضی از نقاطی را که نیاز به تقویت و بهبود دارند، مشخص کنید و وقت کافی برای افزایش ظرفیت فعلی بگذارید. هراندازه موارد مشخص‌تر باشند، نتیجه‌گیری بهتر خواهد شد.

۲- برنامه مناسب
طرح یا برنامه‌ای برای دستیابی به اهداف مربوط به افزایش ظرفیت و بهبود قابلیت‌های‌تان تنظیم کنید تا مسیر پیشرفت خود را بشناسید. نیازی نیست که همه چیز را با هم و همزمان انجام دهید. گام‌ها و اقدامات لازم برای افزایش ظرفیت‌ها را مشخص کنید تا هرچیزی را به جا، به موقع و طبق برنامه و در راستای اهداف تعیین‌شده دنبال کنید.

۳- استفاده از کارشناسان حرفه‌ای
کارشناسان، مشاوران و افراد حرفه‌ای را به عنوان مربی تقویت ظرفیت و قابلیت‌های‌تان بیابید و از آن‌ها کمک بگیرید. گاهی یک توصیه و راهنمایی آنان می‌تواند سرعت ظرفیت‌سازی شما را بیشتر کند.

۴- تعیین ارزیاب و کنترل‌کننده
فردی را به عنوان کنترل‌کننده پیشرفت‌های‌تان تعیین کنید و از او بخواهید هرهفته بادقت و صحت پیشرفت شما را در ظرفیت‌سازی و تقویت قابلیت‌ها و مهارت‌هایتان ارزیابی کنید تا هرگونه اصلاحی که لازم است در سریع‌ترین زمان صورت گیرد.

۵- معاشرت با تاثیرگذاران مثبت
برای تقویت ظرفیت و قابلیت‌های‌تان، سعی کنید با کسانی معاشرت کنید که خواهان پبشرفت و موفقیت شما باشند و در شرایط دشوار و برخورد با موانع یا مشکلات راه‌گشا و تاثیرگذار باشند. نیروی مثبت و انرژی حاصل از اطرافیان مناسب، نقش مهمی در پیشرفت امور دارد.

۶- استفاده از افرادی قوی‌تر از خودتان
برای ظرفیت‌سازی، تقویت قابلیت‌ها، کشف و استفاده درست از استعدادهای‌تان از افرادی که ممکن است از شما هوشمندتر وآگاه‌تر باشند، استفاده کنید و هرگز از انتخاب این‌گونه افراد نگران نباشید و نترسید.آن ها راهنمایان مناسبی برای شما خواهند بود.

۷- تعریف اقدامات مکمل
برای تبدیل ظرفیت‌ها، استعدادها یا قابلیت‌ها به «صلاحیت و مزیت»، هر اقدامی که ضروری به نظر می‌رسد به عمل آورید؛ الگوبرداری، یادگیری، مشورت و تحقیق از جمله اموری هستند که می‌توانید برای افزایش قابلیت‌های‌تان از آن‌ها استفاده کنید.

ادامه دارد
 

rahnama

پدر ایران انجمن
آثار مدیریت ظرفیت و قابلیت‌ها
مدیریت ظرفیت‌ها، استعدادها و قابلیت‌های فردی آثار گوناگونی دارد که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:
• یافتن راه‌ها و روش‌های بهتر برای دستیابی به اهداف زندگی و کسب و کار.
• یافتن مهارت‌های تازه در زندگی.
• شناسایی بسیاری از استعدادها، قابلیت‌های ناشناخته، کشف‌ناشده و تاثیرگذار شخصی.
• ارزش‌آفرینی و ارزش‌افزایی بیشتر.
• پاسخگویی بهتر به نیازهای خود و دیگران.
• افزایش نتایج با وقت و هزینه کمتر.
• حس تازگی و پویایی در زندگی.
• نقش‌آفرینی بیشتر در جامعه.
• جلوگیری از پیری، سیری، رخوت و سستی.
• آمادگی بیشتر برای تحول، رشد، توسعه و پیشرفت
الزامات و اقدامات مدیریت ظرفیت شخصی

ادامه دارد
 
آخرین ویرایش:

rahnama

پدر ایران انجمن
برای ظرفیت‌یابی، ظرفیت‌سازی و مدیریت ظرفیت‌ها لازم است به نکات زیر توجه کنید:

 داشتن انگیزه قوی
عوامل انگیزشی و روحیه‌بخشی را که می‌توانند شما را درکشف، تقویت ظرفیت و قابلیت‌های‌تان یاری دهند، آن‌ها را بشناسید و از آن‌ها استفاده کنید. یک انگیزه قوی مانند قبولی درکنکور، آغاز یک پروژه جدید یا تغییر شرایط زندگی، باعث می‌شود تا قابلیت‌های خود را بیشتر و به‌روزتر کنید.

 مدیریت زمان
برای هرگام و اقدامی که لازم است انجام دهید تا ظرفیت و استعدادها را بیابید و پرورش دهید، زمان تعیین کنید و بر اساس اولویت‌بندی و رتبه‌بندی موارد، هرچیزی را بر اساس زمان تعیین شده، دنبال کنید. رعایت زمان در ظرفیت‌شناسی و ظرفیت‌سازی علاوه بر نظم دادن به فعالیت‌ها، نوعی هشدار برای پیگیری جهت نتیجه‌گیری به شمار می‌رود.

ادامه دارد
 

rahnama

پدر ایران انجمن
 مدیریت تنش‌ها
گاهی در شناسایی و شکوفایی استعدادها، فشارها، تنش‌ها، دلشوره‌ها و دلواپسی‌های زیادی وجود دارد. نگران این‌گونه عوامل نباشید. با نرمش، آرامش، تلقین و تمرین و حتی تغییر محیط و بعضی از جابه‌جایی‌ها، فشارها و تنش‌ها را کاهش دهید یا آن‌ها را اداره کنید تا به اهداف‌تان در مدیریت ظرفیت یعنی ظرفیت‌یابی و ظرفیت‌افزایی موفق شوید.
ادامه دارد
 

rahnama

پدر ایران انجمن
 مقاومت‌شکنی
کشف، یافتن، تقویت و بهبود قابلیت‌ها و ظرفیت‌ها گاهی همراه با مقاومت و مخالفت‌هاست. آن‌ها را طبیعی و عادی بدانید و بکوشید تا هرگونه مقاومت در برابر تغییر را به ملایمت تبدیل کنید و بازدارنده‌ها را از سر راه بردارید.

ادامه دارد
 

rahnama

پدر ایران انجمن
 هوش عاطفی
سعی کنید با اداره‌کردن عواطف خود، دیگران، همدلی و مهارت‌های اجتماعی ارتباط و پیوندهای مناسبی با دیگران به وجود آورید و شرایط مطلوبی جهت همیاری و همراهی آن‌ها فراهم کنید. نقش دیگران در ظرفیت‌یابی و ظرفیت‌افزایی را نادیده نگیرید.

ادامه دارد
 

rahnama

پدر ایران انجمن
 مهارت‌های حل مساله
اگر می‌خواهید قابلیت‌ها و ظرفیت‌های خود را برای مشکل‌شناسی، مشکل‌گشایی و راه‌گشایی بشناسید و تقویت کنید، بکوشید تا با مهارت‌های حل مساله آشنا شوید و آن‌ها را بهبود بخشید. خلاقیت، نوآوری و ابتکار نقش ارزنده‌ای درموفقیت شما خواهند داشت.

ادامه دارد
 
بالا