دسته‌بندی نشده
معرفی شغل تدوینگر

معرفی شغل تدوینگر

آشنایی با شغل تدوینگر

همان طور که خودتان هم می‌دانید این روزها محتوای ویدیویی نقش بسیار مهمی در دنیا بازی می‌کنند. مسلما ویدیو تنها به برنامه‌های تلویزیونی محدود نمی‌شود. این روزها شاهد حضور محتوای ویدیویی برای معرفی، بررسی و آنباکسینگ محصولات، موزیک ویدیوها، آموزش‌ها و همچنین تبلیغات هستیم. این مدل به دلیل انتقال سریع و خلاصه مفاهیم به عنوان یکی از بهترین نمونه‌های محتوا شناخته می‌شود. در واقع دنیای امروزی هر روز بیشتر از گذشته به سمت محتوای ویدیویی گرایش دارد. در این بین تولید یک محتوای با کیفیت هم کار آسانی نیست. به این خاطر که شما نه تنها به تجهیزات نیاز دارید بلکه به نیرویی که دانش کافی استفاده از این تجهیزات را داشته باشند هم نیاز خواهید داشت. در این صنعت فرصت‌های شغلی بسیاری برای علاقه‌مندان وجود دارد. ما در این مطلب قصد داریم که نگاهی نزدیک به شغل تدوینگر داشته باشیم و بیشتر در مورد آن صحبت کنیم که تدوینگر کیست و چه ویژگی هایی باید داشته باشد. اگر شما هم در مورد مسئولیت‌ها و بازار کار این حوزه کنجکاو هستید در ادامه همراه ما باشید.

تدوین یعنی چه و تدوینگر کیست؟

تدوین فیلم یا همان film editing/video editing به تمامی فرآیندی گفته می‌شود که بعد از فیلمبرداری بر روی فوتیج‌ها/سکانس‌ها صورت می‌گیرند. از تغییر رنگ گرفته تا انتخاب صوت مناسب، ترکیب سکانس‌ها، انتخاب صحنه‌های مناسب و افکت‌های حرکتی و … در واقع هر کاری که در مرحله post production و production انجام شود به عنوان تدوین شناخته می‌شود. این ساده‌ترین و خلاصه‌ترین تعریفی است که می‌توانیم از کار یک تدوینگر فیلم داشته باشیم.
به عبارت دیگر تدوین یعنی کنار هم چیدن بهترین تصویر، صوت و افکت.
البته باید در نظر داشته باشید که چیدن و برش سکانس‌ها بر اساس فیلم نامه یا همان داستان کار صورت می‌گیرد. با این تفاسیر فردی که تمامی این کارها را همراه با ذوق، اشتیاق و دانش کافی انجام می‌دهد به عنوان تدوینگر یا همان video editor شناخته می‌شود.
این فرد با استفاده از نرم افزار مناسب و همچنین فایل‌های صوتی فوتیج‌های خام را به یک نتیجه چشمگیر تبدیل می‌کند. کار تدوینگر فیلم درست شبیه به معماریست که از مصالح خام یک بنای ویژه و منحصر به فرد می‌سازد. از طرفی می‌توان گفت که هدف از کار تدوینگر انتقال درست و بجای داستان در قالبی چشمنواز و زیباست.

یک تدوینگر چه وظایفی بر عهده دارد؟

مسلما تا به اینجای کار به اهمیت شغلی یک تدوینگر واقف شده‌اید. این فرد وظایف سبک و سنگین بسیاری بر دوش دارد که تمامی آن‌ها بر روی نتیجه کار تاثیر مستقیمی دارند. در ادامه قصد داریم که شما را با برخی از ابتدایی‌ترین و البته اصلی‌ترین وظایف آن‌ها آشنا کنیم:

حفظ یکپارچگی:
این فرد باید بتواند علاوه بر ایجاد تغییرات مناسب بر روی فوتیج‌های خام و جلب توجه مخاطب، به داستان اصلی و سناریو آسیبی وارد نکند. در واقع نباید با حذف سکانس‌های مهم قسمت‌هایی از داستان کاسته شود. به این خاطر که این کار کاربر را برای فهم محتوا گیج می‌کند.

ویرایش:
یک تدوینگر باید توانایی درک و شناخت کافی از ژانرهای مختلف را داشته باشد. در نتیجه باید مطمئن شود که ویرایش به گونه‌ایست که مدت زمان محتوا متناسب با انتظار مشتری، مخاطب و همچنین ژانر آن است. اغلب اوقات کار تدوین فیلم‌ها با نظارت کارگردان صورت می‌گیرد. اگر که به هر دلیلی تفاوت زیادی بین نظرات این فرد و کارگران وجود داشته باشد یک نسخه director cut هم تهیه می‌شود. نسخه‌ای که کاملا مطابق با نظر و ایده‌های خود کارگردان تدوین شده است.

توانایی انتخاب:
همان طور که می‌دانید در فرآیند فیلمبرداری سکانس‌ها از زوایای مختلفی تعبیه می‌شوند. در بخش پست پروداکشن تدوینگر باید بتواند با نگاهی دقیق بهترین زوایا را برای کنار هم قرار دادن فوتیج‌ها انتخاب کند. زاویه‌هایی که در انتقال داستان بهتر عمل می‌کنند.

داشتن ذوق هنری:
بالاتر گفتیم که تدوین به معنی کنار هم چیدن درست تصویر، صوت و افکت است. این کار تنها در صورت داشتن دید و ذوقی هنری امکان‌پذیر است. در واقع این فرد باید بتواند با استفاده از جلوه‌های صوتی و تصویری، سکانس‌ها و تاکید بر روی هر صحنه را تقویت کند و حس موجود در سناریو را به بیننده منتقل کند.

مسئولیت‌ها

از مسئولیت‌هایی که یک ویرایشگر بر عهده دارد می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
•    دریافت فوتیج‌های خام/raw footage، فیلمنامه و یا لیستی از شات‌های تعبیه شده
•    اسمبل کردن تمامی فوتیج‌ها
•    همگام‌سازی صوت‌ها و راش‌های دست نخورده
•    ساخت یک rough cut یا تدوین اولیه
•    نظارت کامل بر فرآیند صداسازی و استفاده از افکت‌های صوتی و موسیقی مناسب
•    استفاده از تکنیک‌های تدوین و همچنین جلوه‌های ویژه بصری
•    ویرایش رنگ یا همان color grading
•    حفظ کیفیت محتوا با استفاده از نرم افزارهای مختلف
•    تهیه یک استوری برد جهت آسان‌تر کردن و سریع‌تر شدن فرآیند تدوین
•    و …

مهارت‌ها و دانشی که یک تدوینگر باید داشته باشد

مهارت‌ها و دانشی که به عنوان یک ادیتور دارید مسیر موفقیت شما در این صنعت را مشخص می‌کند. در واقع هر چقدر که برای توسعه و بروز کردن این قابلیت‌ها بیشتر تلاش کنید مشخصا درآمد بیشتری هم خواهید داشت و از همه مهم‌تر اینکه در بازار به عنوان یک فرد حرفه‌ای و با تجربه شناخته می‌شوید. البته نکته‌ای که باید در نظر بگیرید این است که این روزها صرفا برای اینکه وارد این حوزه شوید حتما نباید تحصیلات آکادمیک و دانشگاهی داشته باشید بلکه می‌توانید خودتان به صورت خود آموز/self-taught شروع به یادگیری کنید. این معقوله نیاز به صبر و پشتکار بسیاری دارد. بنابراین اگر بتوانید که خودتان کار با نرم افزار و همچنین اصول اولیه و هنری را بیاموزید می‌توانید به صورت فریلنسر و حتی وابسته به یک شرکت و مجموعه خاص شروع به کار کنید.به طور کلی مهارت‌ها و دانشی که یک تدوینگر نیاز دارد شامل موارد زیر می‌شوند:

تحصیلات:
رشته سینما شامل 4 زیر شاخه اصلی است، تدوین، فیلمنامه نویسی، کارگردانی و در نهایت هم فیلم‌برداری. در حال حاضر شما می‌توانید به صورت آکادمیک در رشته تدوین در دانشگاه‌های هنر و سینما تحصیل کنید. اکثر افرادی که در این بازار مشغول به کار هستند مدرک کارشناسی مرتبط و گاها هم نامرتبطی دارند. البته که این روزها برخی از موسسه‌ها و آموزشگاه‌ها دوره‌هایی مرتبط با فیلم و تدوین آن برگزار می‌کنند و در نتیجه آن مدارکی هم به شرکت کننده‌ها عرضه می‌کنند. خوشبختانه جامعه ما از مدرک گرایی دور شده و به دنبال افراد با تجربه و کار بلد است. در نتیجه مهم‌ترین ویژگی که باید داشته باشید تعهد و همچنین عزم کاری است، ویژگی‌هایی که صلاحیت شما را در این حوزه تضمین می‌کنند. با اینکه داشتن مدرک تحصیلی یک امر ضروری نیست اما شما می‌توانید ذهن خودتان را در بخش‌های مختلف و متنوعی که مرتبط هستند آموزش دهید.

توانایی برقراری ارتباط:
برای اینکه در فرآیند و طول تدوین به بهترین نتیجه برسید باید بتوانید با نیروی حاضر در بخش‌های دیگر هم همکاری کنید. از مهندسین صدا گرفته تا فیلم نامه نویس، نور پرداز و … اگر که به عنوان یک فریلنسر در این حوزه کار می‌کنید باید بدانید که بیشتر وظایف به عهده خودتان است. از پیدا کردن پروژه جدید گرفته تا تحویل کار و حتی خدماتی که بعد از اتمام کار به مشتری ارائه می‌دهید. در نتیجه باید مهارت برقراری ارتباط صحیح را داشته باشید.

آشنایی با کامپیوتر و الکترونیک:
تدوین بدون سیستم کامپیوتری تقریبا بی‌معنیست. شما برای تدوین بیشتر وقت خودتان را پشت سیستم می‌گذارنید و با کامپیوتر سر و کار دارید. در واقع نه تنها می‌توانید بهترین سیستم سخت افزاری را برای خودتان جمع کنید بلکه می‌توانید در صورت بروز مشکل و خطا دست به آچار شوید.

آشنایی به زبان انگلیسی:
اگر که مهارت کافی در زبان انگلیسی داشته باشید می‌توانید به راحتی پروژه‌هایی خارج از ایران هم بگیرید. جدای از این تمامی نرم افزارهایی که به منظور تدوین فیلم استفاده می‌شوند به زبان انگلیسی هستند. بنابراین آشنایی با این زبان کمک می‌کند که درک بهتری از گزینه‌ها، تنظیمات و قابلیت‌های برنامه داشته باشید.

توانایی داستان سرایی:
داستان سرایی! شاید تصور کنید که تمام وظیفه داستان سرایی به عهده کارگردان هنری یا حتی سناریو است. اما اشتباه می‌کنید. به این خاطر که تدوین و تدوینگر هم نقش بسیار حیاتی در انتقال صحیح داستان دارند. شما باید خودتان را جای بیننده بگذارید و از دید آن‌ها به خروجی نگاه کنید. همچنین باید در نظر داشته باشید که تدوین نهایی چه تاثیری بر روی داستان سرایی کار می‌گذارد.

مهارت‌های تکنولوژیک:
داشتن تجربه کافی و آشنایی با بروزترین نرم افزارهای ویرایشی شما را از دیگر رقبایتان جدا می‌کند. در واقع همین موضوع باعث می‌شود که در فرآیند مصاحبه شغلی الویت بالاتری داشته باشید. در کنار این توانایی تخصصی، باید دانش عمومی از کامپیوتر و همچنین تجهیزات دیجیتال داشته باشید. بخش اعظمی از فرآیند ادیت در سیستم‌های کامپیوتری و به کمک نرم افزارهای پیشرفته انجام می‌شود. بنابراین توانایی شما در کار کردن با این برنامه‌ها از نان شب هم واجب‌تر است! برای اینکه بتوانید در این حوزه خبره شوید باید زیر و بَم تمامی این برنامه‌ها را بشناسید و بتوانید در موقعیت‌های مختلف از قابلیت‌های متنوعی که ارائه می‌کنند بهره‌ بگیرید. خوشبختانه این روزها اینترنت به یک کلاس جهانی آنلاین تبدیل شده است و می‌توانید تنها با یک سرچ ساده بهترین دوره‌های آموزشی آنلاین را پیدا کنید و خودتان را در این بخش غنی کنید. Final Cut و ادوبی پریمیر شناخته‌ شده‌ترین برنامه‌های تدوین ویدیو هستند. البته که آشنایی با برنامه‌های گرافیکی دیگر مانند ادوبی افتر افکت، فتوشاپ، Davinci Resolve و … هم یک مزیت محسوب می‌شود. این نرم افزارها در اصلاح رنگ و مهندسی صدا کمک زیادی به شما می‌کنند.

ویژگی های فردی مناسب برای شغل تدوینگر

سوالی که ممکن است در اینجای مسیر ذهنتان را درگیر کند این است که آیا اصلا شما گزینه مناسبی برای شغل تدوینگر هستید؟ آیا می‌توانید آینده‌ای در این حوزه داشته باشید؟ در ادامه بیشتر به این موضوع و شرایط مورد نیاز آن می‌پردازیم:
فراموش نکنید که مهارتی مانند تدوین یک مهارت کاملا اکتسابی است. به این معنی که شما می‌توانید با آموزش در آن ماهر شوید، درست شبیه به بسیاری دیگر از مهارت‌هایی که این روزها به عنوان یک شغل مستقل شناخته می‌شوند. اما نکته‌ای که باید به آن توجه کنید این است که آیا می‌توانید با شرایطی که در کنار این شغل برایتان پیش می‌آید کنار بیایید یا خیر؟ آیا صلاحیت‌های ابتدایی را دارید؟

دید رنگی نرمال:
همان طور که می‌دانید درصد قابل توجهی از جمعیت مبتلا به بیماری کور رنگی هستند. بیماری که در آن فرد قادر به تشخیص برخی از رنگ‌ها نیست. خب، اگر که شما می‌خواهید در این حوزه فعالیت کنید باید دید رنگی کاملا نرمالی داشته باشید. به این خاطر که یکی از وظایفتان اطلاح رنگ فوتیج‌های خام است، فرآیندی که به آن color grading می‌گوییم.

توانایی مدیریت زمان و سازماندهی وظایف:
توانایی مدیریت زمان نه تنها در این صنعت بلکه در تمامی شغل‌ها به کارتان می‌آید. بخصوص، بخصوص اگر که به عنوان یک فریلنسر مشغول به کار باشید. به این خاطر که باید بتوانید زندگی شخصی و زندگی کاری‌تان را از هم جدا کنید و وظایفی که بر عهده‌تان می‌باشند را سازماندهی کنید.

بروز بودن:
بروز بودن شما در شغلی که دارید برگ برنده‌تان است. فرقی نمی‌کند یک نجار، پزشک یا تدوینگر باشید. به این خاطر که پیشرفت تکنولوژی و علم باعث شده هر روز با چیزهای جدیدی روبرو شویم. مسلما هر چقدر که این کشفیات جدیدتر باشند بازار هم بیشتر خواهان آن خواهد بود. اگر از جمله افرادی هستید که اخبار تکنولوژی را دنبال می‌کنید، طرفدار سخت افزارها و سیستم‌ عامل‌های جدید هستید و یک جورهایی خودتان را Geek می‌دانید پس این شغل مناسب شماست.

علاقه فردی به حوزه فیلم و محتوای ویدیویی:
علایق شخصی! فاکتوری که نقش بسیار مهمی در روند شغلی شما دارند. اگر که شخصا به دنیای فیلم و ویدیو علاقه دارید می‌توانید شانس بیشتری در این شغل داشته باشید. به این خاطر که این علاقه به طور طبیعی نگاه شما را قوی‌تر و هنری‌تر می‌کند.

توجه به جزئیات:
به عنوان یک ویرایشگر حرفه‌ای باید نگاهی تیزبین و دقیق داشته باشید. شما باید بتوانید کوچک‌ترین جزئیات را ببینید و در نظر بگیرید. همچنین در کنار آن باید قابلیت تفکر ویژوال هم داشته باشید. به این معنی که فازهای مختلف پروژه و فرآیند تدوین را برای خودتان مجسم کنید و قبل از شروع کار دید کلی از نتیجه نهایی داشته باشید.

خلاقیت:
آیا به طور کلی فرد خلاقی به حساب می‌آیید و همیشه به دنبال امتحان کردن و تجربه چیزهای جدید هستید؟ خلاقیت و داشتن ابتکار عمل باعث می‌شود که فراتر از چهارچوب‌ها نگاه کنید. این یعنی نوآوری! نوآوریِ که نتیجه جدیدی به همراه خواهد داشت.

توانایی تحمل و مدیریت استرس:
استرس!!! آیا کار در شرایط استرس‌زا برایتان دشوار است؟ آیا در چنین موقعیتی دچار حمله‌های عصبی می‌شوید؟؟ آیا به سختی می‌توانید از قابلیت‌هایتان در این موقعیت استفاده کنید؟ بد نیست بدانید که این شغل هم درست مانند بسیاری دیگر از حرفه‌ها استرس‌ها و شرایط سخت خودش را دارد. در بسیاری از پروژه‌ها شما مجبورید در مدت زمانی کوتاه خروجی نهایی را تحویل دهید و متعهد به ددلاین کار باشید. اگر که به طور کلی در مدیریت و تحمل استرس توانمند هستید پس می‌توانید از مخمصه نجات پیدا کنید.

گوش دادن به دیگران و انعطاف‌پذیری:
کمی قبل‌تر گفتیم که در این حرفه شما با افراد مختلفی که در بخش‌های متنوع فرآیند تولید محتوای ویدیویی و فیلم فعالیت می‌کنند سر و کار دارید. به طور کلی می‌توانید به نظر دیگران گوش کنید؟ یا فردی تک رو و خود مختار هستید؟ آیا می‌توانید با توجه به شرایط خودتان را کمی تغییر دهید و منعطف باشید؟ به این خاطر که این توانایی‌ها به کارتان می‌آید. البته جای نگرانی نیست. حتی اگر ذاتا هم چنین قابلیت‌هایی را نداشته باشید می‌توانید با تمرین و توسعه شخصی به چنین چیزی دست پیدا کنید. اما اگر که بدون نیاز به آموزش چنین ویژگی‌هایی دارید، خوشا به حالتان!

اجازه دهید روراست باشیم. علاوه بر تمامی مواردی که در بالا به آن‌ها اشاره کردیم شما باید بتوانید نقاط قوت و ضعف خودتان را شناسایی کنید. اگر که قصد دارید به عنوان یک فریلنسر مشغول به کار شوید باید بدانید که این موقعیت مزیت‌ها و البته معایب زیادی برایتان به همراه دارد. به عنوان مثال اینکه می‌توانید ساعات کاری شناور داشته باشید و خودتان زمان‌تان را مدیریت کنید. همچنین می‌توانید ژانر کاری‌تان را خودتان مشخص کنید و صرفا پروژه‌هایی را قبول کنید که نزدیک به علایق‌تان هستند. از همه مهم‌تر اینکه امکان دورکاری و کار از منزل هم برایتان فراهم است. البته این مزیت‌ها هزینه‌هایی هم دارند!
عدم مدیریت درست زمان، اختصاص دادن بودجه بیشتر و همچنین نادیده گرفتن ددلاین و ضرب الاجل‌ها از مواردی هستند که می‌توانند به شهرت و محبوبیت‌تان در این صنعت آسیب برسانند. همچنین اگر که در مورد انتخاب پروژه‌ها بیش از حد هم وسواس نشان دهید از نظر مالی ممکن است که به تنگنا برسید.
در چنین شرایطی به چه چیزی نیاز دارید؟ تعادل، تعادل و باز هم تعادل! فاکتوری که کمک می‌کند نه تنها با توجه به زمان‌تان بلکه همچنین با در نظر گرفتن علایق‌تان بهترین پروژه‌ها را دست‌چین کنید.

البته اگر که شما جز افرادی هستید که حقوق‌های دائمی و سر وقت را بجای دستمزدهای پراکنده ترجیح می‌دهید، یا اینکه در بازاریابی خیلی موفق نیستید، یا حتی توانایی انجام چندین کار را با هم ندارید بهتر است که بجای کار فریلنسری به سراغ مجموعه‌های سازمانی و شرکتی بروید و عضو یک تیم شوید.

بازار کار و موقعیت‌های شغلی مورد انتظار یک تدوینگر

و اما می‌رسیم به جذاب‌ترین بخش متن یعنی میزان درآمد، موقعیت‌های شغلی و بازار کار!
اگر بخواهیم کوتاه بگوییم باید بدانید که برای پیدا کردن شغل اید‌ه‌آل‌تان حتما رزومه درخوری تعبیه کنید. رزومه‌ای که مسیر پیشرفت، ویژگی‌های فردی، سوابق و نمونه کارهای شما را شامل می‌شود. برای اینکه بتوانید یک روزمه خوب بسازید می‌توانید نگاهی به این بخش سایت بیندازید.

توجه داشته باشید در برخی موارد حتی داشتن سابقه کار برای شغل تدوینگر در درجه دوم اهمیت قرار میگیرد و کارفرمایان گاهی اوقات به دنبال جذب تدوینگر بدون سابقه نیز میباشند.
خوشخبتانه اینترنت و امکان دورکاری باعث شده که علاوه بر موقعیت‌های شغلی حضوری، بسیاری از پوزیشن‌ها به صورت ریموت هم در دسترس کارجویان قرار داشته باشند. همین موضوع باعث شده که در سال‌های اخیر شاهد گسترش موقعیت‌های شغلی تدوینگر دورکار نیز باشیم. شما می‌توانید به عنوان یک تدوینگر فیلم در بخش‌های مختلفی فعالیت کنید:
•    ساخت انیمیشن
•    برنامه‌های تلویزیونی
•    فیلم
•    پست پرواکشن
•    کامپیوتر و بازی‌های ویدیویی
•    تبلیغات و بازاریابی
•    مصاحبه‌ها و رویدادها
•    مستند سازی
•    و …
شبکه سازی و شناخت نیروی فعال در این زمینه و در نتیجه آن بهبود روابط کاری، فاکتوری کلیدی در پیدا کردن موقعیت‌های شغلی مناسب هستند. به محض اینکه مهارت‌های خودتان را تقویت کنید می‌توانید با اعتماد به نفس شروع به تبلیغات و همچنین پیدا کردن پروژه کنید. مخصوصا اگر قصد داشته باشید به صورت مستقل کار کنید.
از طرفی اگر که به دنبال کسب تجربه و قرار گرفتن در محیط‌های مختلف کاری هستید می‌توانید مدتی به عنوان دستیار تدوینگر مشغول به کار شوید. اغلب اوقات می‌بینیم که بیشتر ادیتورهای حرفه‌ای حدود 3 تا 4 سال در جایگاه دستیار فعالیت می‌کردند.
فرقی نمی‌کند دنبال کار آزاد باشید یا می‌خواهید عضو یک تیم شوید، مسئله اینجاست که باید یادگیری را از مسائل ابتدایی شروع کنید و همیشه هم بروز باشید – تا اینجای متن بارها تاکید کردیم که این حوزه دائما در حال تغییر است – سرعت تغییرات این بازار به گونه‌ایست که اگر در سر جای قبلی خودتان بمانید مطمئنا درجا می‌زنید!

درآمد یک تدوینگر

متاسفانه تا به امروز آمار دقیقی از میزان درآمد تدوینگران در داخل کشور جمع آوری نشده است. اگر هم اطلاعاتی در دسترس بوده تفاوت بین دستمزدها بسیار چشمگیر و گاها نامرتبط است. به طور کلی اکثر فریلنسرهایی که در این حوزه فعالیت می‌کنند نرخ فردی خودشان را دارند. اگر هم که عضو سازمان و مجموعه‌ای باشند با توجه به استانداردهای همان مجموعه حقوق دریافت می‌کنند. البته که در هر دو کیس، میزان دستمزد تا حد زیادی به کیفیت کار و همچنین میزان تجربه فرد بستگی دارد.
با این حال طبق آمار جهانی درآمد سالیانه این افراد در کشور آمریکا حدودا 60 هزار دلار تخمین زده شده است. به عبارت دیگر 22 دلار به ازای هر ساعت – این مقدار میانگین است و بیشترین مقداری که به صورت ساعتی پرداخت می‌شود 47 دلار است. از طرفی در کشوری به بزرگی آمریکا حقوق در نظر گرفته شده برای این متخصصین در برخی از شهرها گاها بیشتر از مناطق دیگر است – چیزی حدود 89 تا 92 هزار دلار به صورت سالانه.

به طور کلی می‌توان گفت که این شغل جز مشاغل پردرآمد محسوب می‌شود. با اینکه در حال حاضر فرصت‌های بسیاری برای تدوین در دسترس هستند، در آینده نه چندان دور هم مسیرهای شغلی بیشتر و نوآورانه‌تری به لیست اضافه می‌شوند. تا زمانی که فرمت جدیدی از محتوا برای برقراری ارتباط با مخاطب اختراع نشود، ویدیو به عنوان اصلی‌ترین شکل محتوا شناخته می‌شود. در نتیجه نیازی نیست که در مورد کم شدن فرصت‌های شغلی نگران باشید!

چالش‌های یک ادیتور

درست مانند بسیاری دیگر از مشاغل، به عنوان یک تدوینگر هم چالش‌هایی پیش رویتان قرار دارد. این دو از اساسی‌ترین چالش‌هایی هستند که با آن‌ها روبرو می‌شوید:

انتخاب موزیک/صوت مناسب:
در حین ادیت زمانی که نوبت به انتخاب موسیقی می‌رسد باید به دو سوال اساسی پاسخ دهید. اول اینکه آیا باید برای پروژه پیش رو موسیقی کاملا منحصر به فردی ضبط و تولید شود؟ یا اینکه از موسیقی‌های موجود استفاده کنید؟ مسلما گزینه اول هم به زمان بیشتری نیاز دارد و هم بودجه بیشتری به خودش اختصاص می‌دهد. البته که اکثر اوقات برای انتخاب موسیقی فیلم‌های سینمایی از گزینه اول استفاده می‌شوند. جدای از این‌ها مسئله کپی رایت قطعات هنری هم اینجا مطرح است. بخصوص اگر که قرار باشد این ویدیو را در پلتفرم‌های آنلاین منتشر کنید. خوشخبتانه این روزها ابزارهای زیادی به منظور حفظ و مشخص شدن حق کپی رایت در دسترس هستند. به طور کلی انتخاب موزیک مناسب یکی از سخت‌ترین کارهاست، به این خاطر که دو قطعه مختلف حس کاملا متفاوتی هم به فوتیج‌ها می‌دهند!

چیدمان فوتیج‌ها/سکانس‌ها:
یکی از کارهایی که قبل از شروع فرآیند تدوین باید انجام دهید تماشای تمامی فوتیج‌های خام است. انجام کار نه تنها به حوصله بلکه به زمان زیادی هم نیاز دارد. جالب‌تر اینکه هر فردی هم روش بخصوص خودش را برای انجام این کار دارد. یکی تماشای روزانه را ترجیح می‌دهد و شخص دیگری هم از برچسب‌گذاری استفاده می‌کند. بسته به نوع پروژه‌ای که دارید این مرحله ممکن است روزها، هفته‌ها و حتی ماه‌ها طول بکشد.

سخن پایانی

این بود تمامی چیزی که باید در مورد این موقعیت و حرفه شغلی می‌دانستید. جالب‌تر اینکه فرصت‌های شغلی تدوین دقیقا به همان سرعتی که تکنولوژی این بازار پیشرفت می‌کند در حال گسترش است. تمامی ویدیویی‌هایی که در پلتفرم‌هایی مانند یوتیوب، نتفلیکس، اینستاگرام و … می‌بینید همگی دست‌رنج ادیتورهای حرفه‌ای و خلاق هستند. بنابراین اگر که دانش و تجربه کافی داشته باشید هیچوقت با کمبود کار مواجه نخواهید شد. از همین حالا شروع کنید و به صورت خودآموز قدم‌های ابتدایی را پشت سر بگذارید و رفته رفته به سراغ برنامه‌های آموزشی رسمی و معروف‌تر بروید، پروژه‌های شخصی تعریف کنید و سعی کنید که با محیط و شرایط کار بیشتر آشنا شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *