معرفی مشاغل
معرفی شغل کارشناس ارتباط با مشتری CRM

معرفی شغل کارشناس ارتباط با مشتری CRM

کارشناس ارتباط با مشتری معمولاً در شرکتی پیدا می‌شود که محصولات و خدمات می فروشد. این شخص مسئولیت برخورد با مشتری را بر عهده دارد و هدف اصلی یک کارشناس روابط با مشتری این است که مشتری را از شرکت راضی نگه دارد و ارجاعات را ارتقا دهد. در شرکت ‌های کوچکتر یک متخصص روابط با مشتری ممکن است محصولات یا خدمات را به مشتری به فرد در حالی که در شرکت‌ های بزرگ یک کارشناس ارتباط با مشتری فقط با مسائل مشتری سر و کار دارد.
کارشناس ارتباط با مشتری دروازه مشتری برای کسب اطلاعات در مورد محصول و خدمات یک شرکت است. کارشناسان ارتباط با مشتری در خدمات و محصولاتی که یک شرکت ارائه می دهد آگاه و با تجربه هستند و می توانند به هر سوالی که مشتری داشته باشد پاسخ دهند. کارشناس روابط نه تنها باید به سوالات مربوط به یک محصول یا خدمات خاص پاسخ دهد بلکه باید دستور العمل‌ هایی را در مورد نحوه استفاده از یک محصول یا جزئیاتی در مورد نحوه تکمیل خدمات به مشتریان ارائه دهد.

وظایف کارشناس ارتباط با مشتری

جلب رضایت مشتری:
یک کارشناس روابط با مشتری واسطه بین شرکت و مشتری است. در صورتی که مشتری از یک محصول ناراضی باشد این وظیفه کارشناس روابط با مشتری است که در مورد مشکلاتی که مشتری دارد بحث کند و سریع برای حل آنها تلاش کند و در این راستا راهکارهای مناسبی پیدا کند. کارشناسان ارتباط با مشتری فقط با مشتریان ناراضی سر و کار ندارند بلکه این وظیفه یک کارشناس روابط است که پس از خرید محصول یا تکمیل خدمات با مشتریان تماس بگیرد تا از رضایت کامل مشتری مطمئن شود. حفظ ارتباط با مشتری می تواند این شانس را افزایش دهد که مشتری شرکت را به شخص دیگری معرفی کند یا در آینده دوباره از شرکت استفاده کند.

شرکت ها به منظور افزایش فروش اقدام به استخدام کارشناس ارتباط با مشتری می کنند.

بالا بردن میزان فروش شرکت:
در برخی از تنظیمات شرکت یک کارشناس روابط با مشتری محصولات و خدمات را مستقیماً می فروشند. در شرکت‌ های بزرگ تر یک کارشناس روابط با مشتری فرصت‌ های فروش را پیدا می ‌کند، درباره جمعیت‌ شناسی مشتریان جدید تحقیق می‌ کند و سرنخ های فروش تولید می‌ کند تا به بخش‌ های فروش بدهد. کارشناسان روابط با مشتری توصیه‌ هایی را برای رسیدگی به مشتریان بالقوه و فعلی و همچنین طرح‌ های آموزشی خدمات مشتری ایجاد می کنند تا مطمئن شوند اعضای تیم فروش در مورد روابط صحیح با مشتری به روز هستند.

افراد متقاضی برا استخدام کارشناس ارتباط می توانند از طریق سایت ایران استخدام به طور رایگان آگهی های خود را ثبت کنند.

بهبود وضعیت شرکت:
کارشناس ارتباط با مشتری  به طور متناوب مداوم تکنیک های فروش شرکت، گزینه‌ های تحویل و مدیریت مواد را برای بهبود وضعیت شرکت تجزیه و تحلیل می کند. سپس توصیه هایی در مورد چگونگی بهبود فروش و افزایش خدمات مشتری بر اساس بازخورد خود مشتریان ارائه می دهد. کارشناسان روابط با مشتری باید نظرسنجی ‌های بازخوردی مکرر یا نظرسنجی های رضایتمندی را با مشتریان همیشگی و جدید انجام دهند تا داده‌ هایی را در مورد میزان عملکرد شرکت در رضایت مشتری جمع ‌آوری کنند.

چگونه به یک کارشناس ارتباط با مشتری تبدیل شویم؟

کارشناس ارتباط با مشتری که گاهی اوقات از آن به عنوان یک عامل حفظ مشتری یا متخصص وفاداری مشتری نیز نام برده می‌شود، یک نماینده خدمات مشتری است که هدفش حفظ تجارت مشتریان با شرکت است. این نقش شامل رسیدگی به شکایات مشتریان و مذاکره با آنها است به خصوص زمانی که می‌ خواهند ارتباط خود با شرکت را قطع کنند. تبدیل شدن به یک کارشناس روابط با مشتری معمولا مستلزم تحصیلات دانشگاهی نیست زیرا کارفرما معمولا برنامه های آموزشی را در حین کار ارائه می دهد. با این حال این حرفه معمولاً به تجربه خدمات مشتری و فروش نیاز دارد و کارفرمایان اغلب به دنبال افرادی هستند که تجربه کار با مشتریان را دارند.
کارفرمایان در هنگام استخدام کارشناس ارتباط با مشتری بیشتر به رزومه آنها اهمیت می‌دهند برای همین پیشنهاد میکنیم به عنوان کارجو وارد سایت ایران استخدام شوید و با استفاده از رزومه ساز رایگان ایران استخدام برای خود رزومه رایگان بسازید و برای کارفرمایان مورد نظرتان ارسال کنید.

کارشناس ارتباط با مشتری خارجی

با توجه به توسعه مداوم صادرات و واردات در کشور نیاز به وجود کارشناس ارتباط خارجی بیش از پیش احساس می ‌شود و شرکت ‌ها دائماً به دنبال جذب و استخدام نیروهای متخصص در زمینه بازرگانی خارجی هستند. کارشناس ارتباط خارجی باید مهارت ها و ویژگی های خاصی داشته باشد تا بتواند شغل و وظیفه خود را به خوبی انجام دهد. این کارشناس باید برای شرکت‌ها سودمند واقع شود.

ویژگی های کارشناسی ارتباط با مشتری خارجی عبارتند از:

  • استفاده از زبان انگلیسی در ارتباط با مشتریان
  • آشنایی با اصول مذاکره و عقد قرارداد
  • آشنایی کامل با امور ارزی بانک ها
  • آشنایی با امور گمرکی حمل و نقل و بیمه
  • آشنایی با قوانین صادرات واردات و ترخیص کالا
  • آشنایی با نحوه بررسی قیمت‌ ها و نوسانات ارزی

علاوه بر موارد ذکر شده کارشناس ارتباط خارجی باید آشنایی کاملی با فرهنگ هر ملل داشته باشد تا بتواند با مشتریان ارتباط خوبی برقرار کند. همچنین فرد باید در هنگام بروز مشکلات برای مشتریان بتواند با استفاده از راهکارهای مناسب به این مشکلات پاسخگو باشد.
مراکز معتبر کاریابی مجازی به منظور ایجاد فرصت های شغلی جدید برای استخدام کارشناس ارتباط قوانین خاصی در نظر گرفته اند.

الزامات تحصیلی کارشناس ارتباط با مشتری CRM

شروع حرفه‌ ای به عنوان یک کارشناس حفظ و نگهداری مشتری معمولاً شامل هیچ آموزشی رسمی فراتر از دبیرستان میشود در عوض کارفرمایان به دنبال افرادی با مهارت های خدمات مشتری فروش و مذاکره میگردند. آنها آموزش ‌های حین کار را نیز ارائه می‌دهند. این آموزش‌ ها حدود یک ماه طول میکشد. آموزش ها شامل تکنیکهای خدمات رسانی و حفظ مشتریان میباشد و به کارکنان جدید در مورد کالاها یا خدمات شرکت نیز آموزش می دهند تا بتوانند پشتیبانی قابل اعتمادی ارائه دهند.
کارشناسان حفظ مشتری که در بانک و نیز کار میکنند ممکن است نیاز به دریافت مجوز برای فروش این محصولات داشته باشند. بیشتر ترجیح شرکت ها بر استخدام افراد دو زبانه است که می‌توانند به مشتریان بیشتر و خدمات ارائه دهند.
پس نتیجه می گیریم که در Crm اولویت اصلی بررسی مهارتهای فرد در رابطه با حفظ و نگهداری مشتری است.

کارشناس ارتباط با مشتری

ویژگی های کارشناس ارتباط با مشتری

کارشناس ارتباط به منظور حفظ مشتریان فعلی و جذب مشتریان احتمالی باید ویژگی های خاص داشته باشد، این ویژگی ها عبارتند از:

  • کسب تجربه به عنوان کارشناس ارتباط
  • کسب مهارت در رابطه با تفکر انتقادی
  • آشنایی کامل با مهارت های بالای مذاکره
  • داشتن اطلاعات کافی در زمینه های مختلف تجاری
  • تسلط به مهارتهای کامل حفظ مشتری و همچنین جذب مشتری
  • آشنایی کامل با نصب نرم افزارهای مدیریت کسب و کار
  • کسب مدارک تحصیلی بالاتر از کارشناسی ارشد در زمینه تجارت برای یک کارشناس ارتباط محسوب میشود.

با در نظر گرفتن ویژگی های ذکر شده شرکت ها و مراکز متعدد در رابطه با استخدام کارشناس ارتباط با مشتری به درج آگهی استخدام می پردازند.

درآمد کارشناس ارتباط با مشتری

درآمد کارشناس ارتباط با مشتری بستگی به عواملی مانند: مدرک تحصیلی، ساعات کاری و محیطی که در آن مشغول به کار است و قابلیت ها و توانایی ها و… دارد. اما به طور معمول کارشناس ارتباطات یکی از پر درآمد ترین مشاغل است که افراد زیادی به تحصیل در این رشته علاقمند هستند.
فرصت های شغلی برای کارشناس ارتباطات روز به روز در حال افزایش است.  شرکت ها و مراکز تجاری با کمبود کارشناسی ارتباط مواجه شده اند بدین ترتیب انتظار می‌رود که در چند سال آینده استخدام کارشناس ارتباط از طریق کاریابی مجازی افزایش یابد.

سخن پایانی

همه شرکتهایی که محصولات و خدمات میفروشند به منظور بازدهی بالا از کارشناس ارتباط با مشتریcrm استفاده می کنند. آنها به منظور استخدام کارشناس ارتباط با مشتری از طریق سایت های اینترنتی که امکان کاریابی مجازی را برای کاربران فراهم کرده‌اند نسبت به درجه آگهی استخدامی اقدام می کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *