نمونه سوالات متفرقه همراه با پاسخ

BLaDe

متخصص بخش زبان
1. Please insert the card ______ the machine

A) at (B) on (C) in (D) into



2. Dennis saw the robber ______ his neighbor's house

A) enter (B) enters (C) entered (D) had entered



3. Tina had to run faster to ______ with the rest of the runners

A) keep in (B) keep up (C) keep over (D) keep down



4. He worked ______ throughout the year and finally emerged first in class

A) intelligently (B) diligently (C) deliberately (D) hardly



5. One of the teachers ______ absent from school today

A) is (B) are (C) has (D) were



6. _______ Hadi hands in his project soon, he will be in trouble

A) If (B) Since (C) After (D) Unless



7. After ______ his burger, Sam went to sleep.
A) eat (B) eats (C) eating (D) ate



8. Has ______ taken my book by mistake ?
A) someone (B) no one (C) anyone (D) everyone


Answers


1D 2A 3B 4B 5A 6D 7C 8C


Source
 

BLaDe

متخصص بخش زبان
1. Can you do the job ______ ? I'm afraid not
A) all by yourself (B) for yourself (C) by you (D) of yourself

2. It'll be a long time ______ we have another ball
A) that (B) until (C) since (D) before

3. Friday is not OK, I'm afraid. Then why not make ______ a little earlier ?
A) you (B) yourself (C) this (D) it

4. Would you like to go to the concert on Wednesday evening ? I like to, but I've already got ______ that evening.
A) anything in (B) something in (C) something on (D) anything on

5. Shall I talk to him in English or French ? Do as you please. He can speak ______ of them. (A) one (B) both (C) neither (D) any

6. Delia's going to join us, ______ was agreed the day before yesterday.
A) it (B) that (C) what (D) as

7. Kate and her sister went on holiday with a cousin of ______ .
A) their (B) theirs (C) her (D) hers

8. ______ of them knew about the plan because it was kept a secret.
A) Each (B) Any (C) No one (D) None

9. ______ members agree to the decision.
A) The whole (B) Whole of (C) The whole of (D) Wholes of

10. What do you think of the Prime Minister's address to the nation ? I like ______ of what he said.
A) more (B) several (C) much (D) many


Answers
1A 2D 3D 4C 5B 6B 7B 8D 9A 10C


 

BLaDe

متخصص بخش زبان
1. Let's go strolling ______ the beach. It's such a nice day.
A) across (B) towards (C) through (D) along


2. James ______ on that model airplane last Tuesday.
A) work (B) worked (C) works (D) is working


3. We can watch television ______ my mother says otherwise.
A) if (B) since (C) unless (D) when


4. The nurse ______ helped the old man walk to the toilet.
A) angrily (B) patiently (C) carelessly (D) furiously


5. There is ______ butter and jam left if you want breakfast.
(A) more (B) some (C) any (D) lots

6. Thomas and his cousin taught ______ how to ride the bicycle.
A) himself (B) ourselves (C) themselves (D) them


7. Billy, together with his sister, ______ at the library a few hours ago.
A) is (B) are (C) was (D) were


8. ______ the meaning of this word in the dictionary.
A) Look through (B) Look in (C) Look down (D) Look up

Answers
1D 2B 3C 4B 5B 6C 7C 8D


 

BLaDe

متخصص بخش زبان
1. Father ______ us a story before we go to sleep every night
A) tell (B) tells (C) would tell (D) is telling


2. Suzy ______ her parrots every morning
A) feed (B) is feeding (C) feeds (D) are feeding


3. Harry will not lend you his calculator ______ you promise to take care of it
A) if (B) because (C) since (D) unless


4. Don't ______ on him just because he is poor
A) look up (B) look down (C) look through (D) look for


5. Walking ______ the forest, Mary came across a squirrel
A) through (B) along (C) over (D) across


6. Let's meet at ______ playground at four o'clock
(A) a (B) an (C) the (D) --

7. Lili sewed her name ______ onto her handkerchief
A) happily (B) angrily (C) neatly (D) quietly


8. Of all her five children, she loves Hilda ______
A) more (B) the more (C) the most (D) much


Answers
1B 2C 3D 4B 5A 6C 7C 8C


 

BLaDe

متخصص بخش زبان
1.
He kept working outside ______ it was raining
(A) since


(B) because
(C) such that
(D)
though
2.the players began the game, ______


[TR]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[TD="width: 2%, align: right"][/TD]
[TD="width: 5%, align: right"](A)[/TD]
[TD="width: 67%, colspan: 4, align: right"] Having taken our seats[/TD]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 5%, align: right"]
[/TD]
[TD="width: 2%, align: right"]
[/TD]
[TD="width: 5%, align: right"](B)[/TD]
[TD="width: 67%, colspan: 4, align: right"] Taking our seats[/TD]
[TD="width: 5%, align: right"]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[TD="width: 2%, align: right"][/TD]
[TD="width: 5%, align: right"](C)[/TD]
[TD="width: 67%, colspan: 4, align: right"] Being taken the seats[/TD]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[TD="width: 2%, align: right"][/TD]
[TD="width: 5%, align: right"](D)[/TD]
[TD="width: 67%, colspan: 4"]
After we had taken our seats
[/TD]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[TD="width: 2%, align: right"][/TD]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[TD="width: 24%, align: right"][/TD]
[TD="width: 3%, align: right"][/TD]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[TD="width: 35%, align: right"][/TD]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 5%, align: right"] 3.[/TD]
[TD="width: 2%, align: right"][/TD]
[TD="width: 85%, colspan: 6, align: right"] ______ The new secretary is supposed to report to the manager as soon as she
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[TD="width: 2%, align: right"][/TD]
[TD="width: 5%, align: right"](A)[/TD]
[TD="width: 67%, colspan: 4, align: right"] will arrive[/TD]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 5%, align: right"]
[/TD]
[TD="width: 2%, align: right"]
[/TD]
[TD="width: 5%, align: right"](B)[/TD]
[TD="width: 67%, colspan: 4"]
arrives
[/TD]
[TD="width: 5%, align: right"]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[TD="width: 2%, align: right"][/TD]
[TD="width: 5%, align: right"](C)[/TD]
[TD="width: 67%, colspan: 4, align: right"] is going to arrive[/TD]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[TD="width: 2%, align: right"][/TD]
[TD="width: 5%, align: right"](D)[/TD]
[TD="width: 67%, colspan: 4, align: right"] is arriving[/TD]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[TD="width: 2%, align: right"][/TD]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[TD="width: 24%, align: right"][/TD]
[TD="width: 3%, align: right"][/TD]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[TD="width: 35%, align: right"][/TD]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 5%, align: right"] 4.[/TD]
[TD="width: 2%, align: right"][/TD]
[TD="width: 85%, colspan: 6, align: right"]The sun will burn you if you ______ take a hat with you
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[TD="width: 2%, align: right"][/TD]
[TD="width: 5%, align: right"](A)[/TD]
[TD="width: 67%, colspan: 4"]
don't
[/TD]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 5%, align: right"]
[/TD]
[TD="width: 2%, align: right"]
[/TD]
[TD="width: 5%, align: right"](B)[/TD]
[TD="width: 67%, colspan: 4, align: right"] haven't[/TD]
[TD="width: 5%, align: right"]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[TD="width: 2%, align: right"][/TD]
[TD="width: 5%, align: right"](C)[/TD]
[TD="width: 67%, colspan: 4, align: right"] aren't[/TD]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[TD="width: 2%, align: right"][/TD]
[TD="width: 5%, align: right"](D)[/TD]
[TD="width: 67%, colspan: 4, align: right"] didn't[/TD]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[TD="width: 2%, align: right"][/TD]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[TD="width: 24%, align: right"][/TD]
[TD="width: 3%, align: right"][/TD]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[TD="width: 35%, align: right"][/TD]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 5%, align: right"] 5.[/TD]
[TD="width: 2%, align: right"][/TD]
[TD="width: 85%, colspan: 6, align: right"]I bought a ______ ticket to Shanghai yesterday
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[TD="width: 2%, align: right"][/TD]
[TD="width: 5%, align: right"](A)[/TD]
[TD="width: 67%, colspan: 4, align: right"] way[/TD]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 5%, align: right"]
[/TD]
[TD="width: 2%, align: right"]
[/TD]
[TD="width: 5%, align: right"](B)[/TD]
[TD="width: 67%, colspan: 4, align: right"] one way[/TD]
[TD="width: 5%, align: right"]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[TD="width: 2%, align: right"][/TD]
[TD="width: 5%, align: right"](C)[/TD]
[TD="width: 67%, colspan: 4"]
one-way
[/TD]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[TD="width: 2%, align: right"][/TD]
[TD="width: 5%, align: right"](D)[/TD]
[TD="width: 67%, colspan: 4, align: right"] oneway
[/TD]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[TD="width: 2%, align: right"][/TD]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[TD="width: 24%, align: right"][/TD]
[TD="width: 3%, align: right"][/TD]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[TD="width: 35%, align: right"][/TD]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 5%, align: right"] 6.[/TD]
[TD="width: 2%, align: right"][/TD]
[TD="width: 85%, colspan: 6, align: right"]I've never met anyone with ______ voice
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[TD="width: 2%, align: right"][/TD]
[TD="width: 5%, align: right"](A)[/TD]
[TD="width: 67%, colspan: 4, align: right"] such sweet a [/TD]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[TD="width: 2%, align: right"][/TD]
[TD="width: 5%, align: right"](B)[/TD]
[TD="width: 67%, colspan: 4"]
such a sweet
[/TD]
[TD="width: 5%, align: right"]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[TD="width: 2%, align: right"][/TD]
[TD="width: 5%, align: right"](C)[/TD]
[TD="width: 67%, colspan: 4, align: right"] so sweet[/TD]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[TD="width: 2%, align: right"][/TD]
[TD="width: 5%, align: right"](D)[/TD]
[TD="width: 67%, colspan: 4, align: right"] so a sweet[/TD]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[TD="width: 2%, align: right"][/TD]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[TD="width: 24%, align: right"][/TD]
[TD="width: 3%, align: right"][/TD]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[TD="width: 35%, align: right"][/TD]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 5%, align: right"] 7.[/TD]
[TD="width: 2%, align: right"][/TD]
[TD="width: 85%, colspan: 6, align: right"] ? ______ Shall we give her a farewell
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[TD="width: 2%, align: right"][/TD]
[TD="width: 5%, align: right"](A)[/TD]
[TD="width: 67%, colspan: 4, align: right"] meal[/TD]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[TD="width: 2%, align: right"][/TD]
[TD="width: 5%, align: right"](B)[/TD]
[TD="width: 67%, colspan: 4"]
dinner
[/TD]
[TD="width: 5%, align: right"]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[TD="width: 2%, align: right"][/TD]
[TD="width: 5%, align: right"](C)[/TD]
[TD="width: 67%, colspan: 4, align: right"] supper[/TD]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[TD="width: 2%, align: right"][/TD]
[TD="width: 5%, align: right"](D)[/TD]
[TD="width: 67%, colspan: 4, align: right"] food[/TD]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[TD="width: 2%, align: right"][/TD]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[TD="width: 67%, colspan: 4, align: right"][/TD]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 5%, align: right"] 8.[/TD]
[TD="width: 2%, align: right"][/TD]
[TD="width: 85%, colspan: 6, align: right"]I could find no ______ with my student's work
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[TD="width: 2%, align: right"][/TD]
[TD="width: 5%, align: right"](A)[/TD]
[TD="width: 67%, colspan: 4, align: right"] blame[/TD]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[TD="width: 2%, align: right"][/TD]
[TD="width: 5%, align: right"](B)[/TD]
[TD="width: 67%, colspan: 4, align: right"] mistake[/TD]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[TD="width: 2%, align: right"][/TD]
[TD="width: 5%, align: right"](C)[/TD]
[TD="width: 67%, colspan: 4, align: right"] failure[/TD]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[TD="width: 2%, align: right"][/TD]
[TD="width: 5%, align: right"](D)[/TD]
[TD="width: 67%, colspan: 4"]
fault
[/TD]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[TD="width: 2%, align: right"][/TD]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[TD="width: 67%, colspan: 4, align: right"][/TD]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 5%, align: right"] 9.[/TD]
[TD="width: 2%, align: right"][/TD]
[TD="width: 85%, colspan: 6, align: right"]me to take some money with me when we go shopping tomorrow ______ [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[TD="width: 2%, align: right"][/TD]
[TD="width: 5%, align: right"](A)[/TD]
[TD="width: 67%, colspan: 4, align: right"] Remember[/TD]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[TD="width: 2%, align: right"][/TD]
[TD="width: 5%, align: right"](B)[/TD]
[TD="width: 67%, colspan: 4, align: right"] Inform[/TD]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[TD="width: 2%, align: right"][/TD]
[TD="width: 5%, align: right"](C)[/TD]
[TD="width: 67%, colspan: 4"]
Remind
[/TD]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[TD="width: 2%, align: right"][/TD]
[TD="width: 5%, align: right"](D)[/TD]
[TD="width: 67%, colspan: 4, align: right"] Recall[/TD]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[TD="width: 2%, align: right"][/TD]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[TD="width: 67%, colspan: 4, align: right"][/TD]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 5%, align: right"] 10.[/TD]
[TD="width: 2%, align: right"][/TD]
[TD="width: 85%, colspan: 6, align: right"]Very few people ______ for his party at last election
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[TD="width: 2%, align: right"][/TD]
[TD="width: 5%, align: right"](A)[/TD]
[TD="width: 67%, colspan: 4, align: right"] elected[/TD]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[TD="width: 2%, align: right"][/TD]
[TD="width: 5%, align: right"](B)[/TD]
[TD="width: 67%, colspan: 4, align: right"] chose[/TD]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[TD="width: 2%, align: right"][/TD]
[TD="width: 5%, align: right"](C)[/TD]
[TD="width: 67%, colspan: 4, align: right"] picked[/TD]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[TD="width: 2%, align: right"][/TD]
[TD="width: 5%, align: right"](D)[/TD]
[TD="width: 67%, colspan: 4"]
voted
[/TD]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 5%, colspan: 8, align: right"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 5%, align: right"][/TD]
[TD="width: 2%, align: right"][/TD]
[TD="width: 72%, colspan: 5"]
Answers

1D 2D 3B 4A 5C 6B 7B 8D 9C 10D
[/TD]
[/TR]



 
آخرین ویرایش:
بالا