• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

انواع گیاهان دارویی و طریقه مصرف

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
علف چای و رازک
علف چای گیاهی پایا، فاقد کرک و پایه چوبی است، طول آن به هشتاد سانتی متر می رسد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)- منطقه خزر این گیاه ساقه ای ایستاده دارد و در پایین چوبی است برگهایش تخم مرغی بوده و دارای گلهای زرد درخشان، نسبتا بزرگ و مجتمع در گل آذین وسیع پانیکولی است. علف چای در تهران، اطراف دشت کرج، دره چالوس، لاهیجان، تالش، بهشهر، ارومیه، کوه الوند، نهاوند و بروجرد پراکندگی دارد.

قسمتهای مورد استفاده آن سرشاخه های گلدار است که از خرداد تا تیر ماه جمع آوری می شود.

----------------------------------------------------------------------
رازک

رازک گیاهی دارویی است که در سواحل دریای خزر به ویژه گیلان، مازندران و گلستان می روید.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)- منطقه خزر این گیاه دوپایه، با دو شکل مختلف، علفی، پیچان، با برگهای پنجه ای و بریدگی های سطحی و یا دندانه دار است.

گلهای نر به صورت سنبل گرزن یا خوشه گرزن و گلهای ماده نیز مانند آنها به صورت سنبل گرزن مجتمع ولی شکل خاص آنها مخروطی است و در محور آن برگه هایی شامل دو گل کناری یا دو گرزن دارای دو یا سه گل است.

برگها و گلهای مخروطی ماده از قسمتهای مورد استفاده رازک است و زمان برداشت این گیاه مرداد تا شهریور بوده و از ساعات اولیه صبح جمع آوری می گردد.

=-=-=-=-=-=-=-=-
خبرگزاري دانشجويان ايران

 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
زوفا و وینکا
زوفا، گیاهی دارویی پایا، با قاعده و بن چوبی، به رنگ سبز و ایستاده است که ارتفاع آن به 40-30 سانتی متر می رسد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)- منطقه خزر ساقه های زوفا متعدد، ایستاده، با خیزان و چهارگوش و ساده، بدون انشعاب بوده که در بخش قانونی دارای شاخه های متعدد پانیکول شکل است. برگها خطی باریک، گسترده، نوک تیز، تقریبا بدون دمبرگ، منقوط، دارای نوک کوتاه، کرکینه پوش و خزی، دمبرگ میانی برجسته، برگهای فوقانی و برگهای بخش گلدار بسیار کوتاه و تقریبا هم قد کاسه می باشند.

گلها به رنگ آبی متمایل به بنفش، مجتمع در سنبله های انتهایی، دارای چرخه های نزدیک به هم و متراکم است.

قسمتهای مورد استفاده زوفا سرشاخه های گلدار و اسانس آن است، سرشاخه های گلدار به هنگام گلدهی در طول خرداد و تیرماه جمع آوری می گردد.


=========---------===============---------

وینکا
وينكا كه نام ديگر آن پيچ تلگرافي است گياهي خزنده و هميشه سبز است.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) – منطقه خزر وينكا گل هايي به رنگ آبي، صورتي، سفيد و قرمز دارد. در نقاط سايه و آفتاب به خوبي رشد مي نمايد.

وينكا نسبت به سرما حساس است اما گونه اي از آن به نام وينكامينوز تا منفي ده درجه سانتي گراد، سرما را تحمل مي كند.

تكثير اين گياه پوششي از طريق تقسيم بوته،‌ قلمه و بذر انجام مي گيرد

 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
نعناع
كليات گياه شناسي


نعناع از قديم الايام بعنوان يگ گياه معطر و اشتها آور و براي ناراحتي هاي دستگاه گوارش بكار رفته است بقراط پدر علم طب از نعناع در نوشته هاي خود ياد كرده است در قرون وسطي از نعناع در معالجه بيماريها و براي التيام زخم ها و درمان درد گزيدگي زنبور و سگ هار استفاده مي شود


تركيبات شيميايي:


نعناع داراي ماده اي بنام منتول مي باشد كه ايجاد احساس خنكي در دهان مي كند . مقدر منتول در نعناع بسته به نوع آن از ۳۵% تا ۵۵% تغيير مي كند كه البته اگر نعناع دير كنده شود مقدر منتول آن تا حدود ۳۰% پائين مي آيد .
خواص داروئي:
نعناع از نظر طب قديم ايران نسبتا گرم و خشك است و از نظر خواص دارويي از پونه قوي تر است . از نعناع اسانس ، روغن و تنتور تهيه مي كنند كه مصارف طبي مختلفي درد


۱)نعناع باد شكن است و گاز معده و روده را از بين مي برد
۲)نعناع تقويت كننده معده وبدن است
۳)نعناع ضد تشنج و ضد سرفه است
۴)يك فنجان چاي گرم نعناع سينه را آرام مي كند
۵)نعناع مسكن ،‌آرام بخش و قاعده آور است
۶)استفاده از نعناع درد شكم را برطرف مي كند
۷)نعناع درمان سرمخوردگي و آنفوانزا مي باشد
۸)نعناع ناراحتي هاي عصبي را برطرف مي كند
۹)براي تسكين درد دندان نعناع را دردهان گذاشته و بجويد
۱۰)آشاميدن چاي نعناع و يا عصارع نعناع خونريزي سينه را قطع مي كند
۱۱)كمپرس نعناع درد سينه و پهلو را از بين مي برد
۱۲)نعناع كرم هاي روده و معده را مي كشد
۱۳)براي از بين بردن سكسكه و دل بهم خوردگي و استفراغ نعناع را با آّ انار ترش بخوريد
۱۴)نعناع ادرار را زياد مي كند
۱۵)براي رفع قولنح و دردهاي روده معده و هضم نشدن غذا چاي نعناع بنوشيد
۱۶)براي از بين بردن گلو درد چاي نعناع غرغره كنيد
۱۷)نعناع معرق است بنابراين تب را پائين مي آورد
۱۸)در هنگام سرمخوردگي بيني را با چاي نعناع بشوئيد
۱۹)يكي از فرآورده هاي نعناع اسانس نعناع است كه از تقطير برگ و سرشاخه هاي گلدار نعناع تحت اثر بخار آب تهيه مي شود و داراي ۵۰% تا ۷۰ % منتول مي باشد . اسانس نعناع كه در كشور انگلستان تهيه مي شود شهرت خاصي درد . اين اسانس بعنوان تقويت كننده معده بادشكن ، ضد عفوني كننده ،‌رفع دل پيچه بچه ها و اسهال بكار مي رود
براي استفاده از اسانس نعناع كافي است كه مقدر يك تا سه قطره آنرا با يك ليوان آب و يا نوشابه مخلوط كده و بنوشيد .
۲۰)اسانس نعناع را نبايد بمقدر زياد براي كودكان و نوزادان استفاده كرد زيرا روي حركات تنفسي و قلب اثر گذاشته و ممكن است كه خطرناك باشد
۲۱)اگر اسانس نعناع به مقدر زياد مصرف شود فشار خون را بالا برده و موجب حالت تهوع ، استفراغ و درد معده و حركات دري را از بين مي برد .
۲۲)براي رفع سردردهاي ميگرني مي توان پمادي بصورت زير تهيه كرد و در نقطه اي كه درد مي كند بماليد
اسانس نعناع ۳گرم
روغن زيتون ۲ گرم
لانولين ۵ گرم
۲۳)براي ضد عفوني كردن بيني محلولي بصورت زير تهيه كرده و بمقدر پنج قطره در هر سوراخ بيني بچكانيد
اسانس نعناع ۱ گرم
روغن بادام شيرين ۴۰ گرم
۲۴)اگر بدن شما خارش درد مقدر ۲ گرم اسانس نعناع را در ۵۰ گرم وازلين ريخته ، خوب با هم مخلوط كرده و در محل خارش بماليد
اگر از بيماري رماتيسم و آرتروز رنج مي بريد از روغن نعناع استفاده كنيد طرز استفاده از آن به اين صورت است كه ۲ قطره روغن نعناع را با يك قاشق سوپخوري روغن بادام مخلوط كرده و محل هاي دردناك را با آن ماساژ دهيد .
۲۵)براي رفع سردرد از كمپرس نعناع استفاده كنيد بدين ترتيب كه ۱۰قطره روغن نعناع را با يك ليوان آب سرد مخلوط كرده و در يك كاسه بريزيد سپس يك پارچه كه باندازه پيشاني باشد در آن فرو برده آب اضافي آنرا بگيريد و روي پيشاني و شقيقه ها بگذاريد تا سردرد برطرف شود.
۲۶)نعناع بهترين دوست كبد است . كبد را تميز كرده وص فرا را رقيق مي كند و كلسترول خون را پائين مي آورد .براي اين مورد چاي نعناع را قبل از غذا بنوشيد
۲۷)نعناع با تمام خواصي كه گفته شد اگر زيادمصرف شود سيستم گوارشي را تحريك مي كند اگر شما دو تا سه فنجام چاي نعناع در روز بنوشيد بهتر است كه بعد از دو هفته چند روزي آنرا قطع كرده و دوباره شروع كنيد


 

Silver Star

مدير ارشد تالار
نام:حشیشه الجرب (گل كبوتر)
نام لاتین :Scabiosa
این گیاه از روزگاران كهن مورد توجه بودهاست و از جمله داروهای شفابخش در بیماریهای جلوی نظیر جذب بوده است ؛ این گیاهقاعده آور است و در درمان سرفه؛ برونشیت؛ ناراحتی های حاد تنفسی موثر است خوردن آنموجب تسهیل خروج اخلاط از ریه می شود از ریشه تازه له شده آن برای ناراحتی هایپوستی مثل جرب استفاده می شود دم كرده یا جوشانده گیاه به صورت غرغره برای رفع التهابو زخم مخاط دهان موثر است
نحوه مصرف :10 گرم برگ گیاه را در 100 گرم آب جوش دمكرده صاف نموده مصرف كنید .
189917915489230217246111861522229831181.jpg

نام :خارشتر( اشتر خار)
نام لاتین:Blessed thistl
از دم كرده این گیاه در موارد سردردهای یكطرفه و تپش قلب مصرف می شود این گیاه طبیعت گرم و خشك دارد این گیاه برای یرقان؛ اسهال صفراوی و رفع بی اشتهایی موثر است مصرف این گیاه به عنوان داروی ضد سرطان مورد توجه است این گیاه ضد سم نیز میباشد . مالیدن كوبیدن شاخه و برگها و ریشه آن كه در سركه پرورده شده باشد برای تسكین دردها مفید است .
نحوه مصرف : دم كرده ؛ 50 گرم گیاه در 1000 گرم آب جوش ریخته دم كشیده روزانه 3 تا 4 لیوان میل شود تهیه سركه ؛ گیاه را در سركه انگور به مدت 40 روز در آفتاب خیسانده و سپس استفاده نمایید .
24917516911753207124135137161197104421655135.jpg
 

Silver Star

مدير ارشد تالار
نام :دم اسب (علف هفت بند)
نام لاتین:Horse tail
این گیاه به واسطه دارا بودن تركیبات طلا در درمان آرتروز مورد استفاده قرار می گیرد این گیاه مدر بوده بنابراین در رفع جذب آب و اختلالات الكترولیتی كاربرد دارد مصرف این گیاه برای زمان بارداری باید با احتیاط مصرف شود این گیاه باید از دسترس كودكان دور بماند این گیاه در رده گیاهان با ع وارض نامشخص دسته بندی شده است ربرای كمك به درمان تجمع آب در بدن یادر درمان آرتروزهای روماتیسمی نیز می توان از دم كرده استفاده كرد .
نحوه مصرف : 1 تا 2 قاشق مرباخوری گیاه خشك را در یك پیمانه آب جوش ریخته 10 دقیقه خیس كنید و سپس آن را میل كنید مقدار مصرف در هر روز تا 2 پیمانه (220CC ) مجاز است .
1552011568911227812714183116221322398776.jpg

نام :زراوند (خربزه ابوجهل)
نام لاتین:Aristolochia
این گیاه و ریشه آن از نظر طبیعت ، گرم و خشك است بازكننده گرفتگی و انسداد مجاری عروق صدا و مدر است این گیاه قاعده آور است و كرم معده و كرم كدو را می كشد و برای پاك كردن رحم بسیار مفید است از جوشانده برگ گیاه برای فروكش كردن تاول و جوش كودكان استفاده می شود برای قطع تب های نوبهای و استسقا و بی اشتهایی تجویز می شود . برای صرع و كزاز و چرك لثه مفید است .
نحوه مصرف : تحت نظر پزشك باید مصرف گردد .
1321155132125190207164190762471225022214129.jpg
 

PoroTon

New member
اطلاعات جامع و کامل در مورد گیاهان داروئی ^

با سلام خدمت دوستان محترم

اطلاعاتی دارم در مورد گیاهان داروئی که مایل هستم آنها را در این تاپیک قرار بدهم

لطفا پست اسپم ارسال نکنید با تشکر
:گل:


 
آخرین ویرایش:

PoroTon

New member
4 گروه گياه دارويي براي مبارزه با سرماخوردگي شناخته شده است.


اولين گروه:

باعث تحريك سيستم ايمني بدن جهت مبارزه با عفونت مي شوند و در شروع سرماخوردگي استفاده مي شوند مثل Echinacea وGinseng(درخت جنسه يا جنسان - جنسينگ) آسيايي.





دومين گروه:


بعنوان گياهان عرق آور، تب و عرق بدن را افزايش مي دهد و براي از بين بردن عفونت مفيدند. تب نشان دهنده فعاليت سيستم ايمني بدن است، پس اين گروه در حقيقت محرك سيستم ايمني هستند مثلBoneset و (بومادران)Yarrow .






سومين گروه:


شامل گياهاني است كه بر اساس مطالعات آزمايشگاهي مي توانند مستقيماً ويروس سرماخوردگي را از بين ببرند مثل( درخت مرمكي , نوعي صمغ)Goldenseal،Myrrh وUsnea .






چهارمين گروه:


شدت علائم سرماخوردگي مثل گلو درد را كاهش مي دهند. اين گياهان لعاب زيادي دارند و تسكين دهنده و ضد التهاب هستند. همچنين تانين ( ماده اي كه از گياهان خاصي به دست مي آيد ) دارند كه جمع كننده و قابض است و باعث افزايش بهبودي مي شوند. مثلMarshmallow ( گل ختمي) وRaspberry( تمشك).
 

PoroTon

New member
اسطوخودوس ( لاواندر ) Lavander



نام علمی Lavandula


كليات گياه شناسي


اسطوخودوس در بيشتر نقاط دنيا بحالت خود مي رويد مخصوصا در جنوب فرانسه مناطق مديترانه و در تورنتو به مقدر زياد وجود دارد و بسته به شرايط ميط و خاك به انواع مختلفه ظاهر مي شود .
اسطوخودوس گياهي است چندين ساله به ارتفاع حدود نيم متر با برگهاي متقابل ، باريك ، دراز سبز رنگ و پوشيده از كركهاي سفيد پنبه اي .
گلهاي آن برنگ بنفش و بصورت سنبله مي باشد .
قسمت مورد استفاده اين گياه ، گلها و سرشاخه هاي گلدار آن است .
اسطوخودوس بوي بسيار مطبوعي درد .
طعم آن تلخ است و بعلت بوي مطبوع آن در عطر سازي مصرف مي شود .
اسانس اسطوخودوس كه از تقطير گل و سرشاخه هاي گلدار اين گياه بدست مي آيد مايعي است زردرنگ يا زرد مايل به سبز كه داراي بوي مطبوعي است .



تركيبات شيميايي:

اسانس اسطوخودوس داراي حدود 40% استات ليناليل است همچنين در آن تركيباتي نظير اسيد بوتيريك ، اسيد پروپيونيك و اسيد والريك ، لينالول آزاد و ژرامبول وجود دارد .




خواص داروئي:

اسطوخودوس از نظر طب قديم ايران گرم و خشك است .

1)براي رفع خستگي و آرامش چند قطره روغن اسطوخودوس را در وان آب گرم ريخته و براي مدت يكربع ساعت در آن دراز بكشيد .

2)گرفتگي ها را باز مي كند .

3)مقوي معده است .

4)ادرار آور مي باشد .

5)معرق است و تب را پائين مي آورد .

6)صفرا بر بوده و كبد را بكار مي اندازد و بيماري هاي كبدي را برطرف مي كند .

7) ضد تشنج است .

8)براي تقويت عمومي بدن خوب است .

9)كرم هاي معده و روده را از بين مي برد .

10)بيماري هاي سينه و سرفه را برطرف مي كند .

11)در معالجه زكام موثر است .

12)از آن مي توان بعنوان مسهل و تميز كننده استفاده كرد.

13)براي رفع بيماريهاي مجاري و ادرار مفيد است .

14)براي برطرف كردن رعشه و سرگيجه حدود 5 گرم از پودر آنرا با عسل مخلوط كرده و هر شب بخوريد .
15)براي رفع فراموشي و تقويت حافظه از دم كرده اسطوخودوس استفاده كنيد .

16)براي رفع بيخوابي يك قطره از روغن اسطوخودوس را روي يك تكه پنبه بچكانيد و آنرا داخل بالش خود قرار دهيد خواب مطبوعي براي شما مي آورد .

17)براي برطرف كردن غم و اندوه هر روز دم كرده اسطوخودوس بنوشيد .

18)اگر دست و پاي شما خواب مي رود از اين گياه استفاده كنيد .

19)براي پيشگيري از آب آوردن بدن دم كرده اسطوخودوس بنوشيد .

20)زردي را برطرف مي كند .

21)براي رفع حالت تهوع و سرگيجه مفيد است .

22)سردرد و سردردهاي يكطرفه را درمان مي كند .

23)براي معالجه ضعف اعصاب مفيد است .

24)طپش قلب را از بين مي برد .

25) آسم را برطرف مي كند .

26)براي رفع ترشحات زنانه مي توانيد از اين گياه استفاده كنيد .

27)براي برطرف كرده سوء هاضمه يك قطره اسانس اسطوخودوس را در يك ليوان آب نيم گرم ريخته و يا يك فنجان از دم كرده آن را بنوشيد .

28)اسطوخودوس درمان كنده رماتيسم ، آرتروز و نقرس است .
براي اين منظور كمپرس آنرا بر روي عضو مورد نظر بگذاريد و يا اينكه 2 قطره روغن آنرا با يك قاشق روغن بادام و يا روغن زيتون مخلوط كرده و عضو دردناك را با آن ماساژ دهيد .

29)زخم هاي كهنه را با ماليدن اسانس اسطوخودوس كه در الكل حل كرده ايد برطرف كنيد .

30)براي درمان بيماريهاي ريوي 2 تا 3 قطره روغن اسطوخودوس را با يك قاشق غذا خوري روغن بادام و يا روغن زيتون مخلوط كرده و سينه و پشت بيمار را ماساژ دهيد .

31) ماليدن پماد اسطوخودوس زخم ها را ضد عفوني كرده و التيام مي بخشد .

32)براي برطرف كردن بوهاي نامتناسب در منزل چند قطره روغن اسطوخودوس را در آب ريخته و بگذاريد به آرامي بجوشد عطر مطبوعي را در هوا پخش مي كند .

33)براي رفع بيخوابي يك قاشق چايخوري پودر اسطوخودوس را با يك قاشق چايخوري پودر سنبل الطيب مخلوط كرده و در يك ليوان آبجوش ريخته و بمدت 10 دقيقه دم كنيد . ا
ين دم كرده را يكساعت قبل از رفتن برختخواب ميل كنيد تا بيخوابي شما برطرف شود .

طرز استفاده:

1) دم كرده اسطوخودوس : حدود 5 گرم سرشاخه گلدار و يا گل اين گياه را در يك ليتر آبجوش ريخته و بمدت 10 دقيقه دم كنيد . مقدر مصرف اين دم كرده 4-3 فنجان در روز است .


2)كمپرس اسطوخودوس : 30 گرم گل و يا سرشاخه گلدار اين گياه را با يك ليتر آبجوش مخلوط كرده و بمدت 10 دقيقه دم كنيد .


3)اسانس و روغن اسطوخودوس را مي توانيد از فروشگاههاي گياهان دارويي و يا برخي از داروخانه ها تهيه كنيد براي مصرف يك قطره از آنرا با يك قاشق روغن بادام و يا روغن زيتون مخلوط كرده و براي ماساژ استفاده كنيد . و يا يك قطره آنرا روي يك حبه قند و يا يك قاشق عسل مخلوط كرده بخوريد .




مضرات :
اسطوخودوس گياهي است بي ضرر كه همه مي توانند از آن استفاده كنند .
فقط براي اشخاص صفراوي مزاج خوب نست و باعث آشفتگي مي شود .
اينگونه اشخاص بايد آنرا با سكنجبين يا كتيرا بخورند .

:گل:
 

PoroTon

New member
كنجد Sesame
نام علمی Sesamus indicum




كليات گياه شناسي

كنجد گياهي است يكساله با ارتفاع حدود يك متر كه قسمت انتهايي ساقه آن پوشيده از كرك است .
برگهاي آن بيضي ، باريك و نوك تيز است .
گلهاي آن برنگ سفيد و يا قرمز بطور تك تك در كناره برگ هاي قسمت انتهايي ساقه ظاهر مي شود .
ميوه اين گياه بصورت كپسول و محتوي دانه هاي كوچك و مسطح و بيضوي است كه دانه كنجد ناميده مي شود و قسمت مورد استفاده اين گياه است .

وطن اصلي كنجد هندوستان است كه از آنجا به نقاط ديگر دنيا راه يافته است . در حال حاضر چين بزرگترين توليد كننده كنجد در دنيا مي باشد .
هندوستان و حبشه از نظر توليد بعد از چين قرار دارند . در ايران نيز مقدري كنجد توليد مي شود كه بيشتر آن به مصرف تهيه روغن و حلوا دره مي رسد






تركيبات شيميايي:

كنجد داراي پروتئين ، ويتامين هاي B,D,E,F و لسيتين Lecithin مي باشد . مقدر روغن آن در حدود 50% است روغن كنجد مركب از حدود 70% اسيدهاي جرب اشباع نشده مانند لينولئيك اسيد ،‌اولئيك اسيد و مقدري اسيدهاي چرب اشباع شده مانند اسيد پالمتيك و آراشيديك اسيد مي باشد .

روغن كنجد يكي از روغن هاي شاباع نشده و مفيد براي بدن است و در آمريكاي شمالي و كانادا بمقدر زياد مصرف مي شود و دليل آن اسن كه اين روغن نه فقط كلسترول بدن را بالا نمي برد بلكه آنرا كاهش مي دهد .

براي تهيه روغن كنجد معمولا دانه ها را مي شويند تا رنگ روي آن از بين برود سپس دانه ها را آسياب كرده و در آب مي ريزند تا پوست آن كه سبك روي آب بيايد كه آنرا مي گيرند . بعد دانه ها را خشك كرده و در آب جوش مي ريزند و خمير مي كنند . اين خمير را تحت فشار قرار داده تا روغن آن جداشود .
اين روغن را روغن سرد فشار اول مي نامند و از تفاله باقيمانده تحت اثر فشار و گرما روغني بدست مي آيد كه بنام روغن گرم يا فشار دوم معروف است كه البته ارزش غذايي روغن سرد را ندارد .

تفاله باقيمانده از اين مرحله را معمولا براي علوفه دام ها بكار مي برند .
مخصوصا اين تفاله از نظر داشتن مواد پروتئيني غذاي خوبي براي گاوهاي شيدره است .
اگر مي خواهيد از روغن كنجد استفاده كنيد دقت كنيد كه روغن سرد فشار اول باشد كه بنام First cold pressed معروف است زيرا در اثر حرارت دادن روغن كنجد خواص خود را از دست مي دهند .


خواص داروئي:

از نظر طب قديم ايران كنجد گرم و تر است .
كنجد بسيار مغذي است و در اكثر كشورهاي فقير بعنوان جانشين گوشت بكار مي رود .

1)براي چاق شدن و تقويت نيروي جنسي موثر است

2)براي رفع قولنج كنجد را آسياب كرده و با سركه مخلوط كنيد و بمقدر نصف وزن كنجد ، مغز بادام پوست كنده را بآن اضافه كنيد آنها را پودر كنيد و هر روز بمقدر يك قاشق سوپخوري از آن بخوريد .

3) كنجد گرفتگي صدا را از بين مي برد .

4)نرم كننده معده و روده است

5)كره كنجد كه در كانادا بنام تاهيتي معروف است و شبيه دره مي باشد غذاي خوبي براي رشد بچه هاست .

6)برگ كنجد را اگر به سر بماليد باعث رشد و سياهي موي سر مي شود

7)دره نرم كننده معده و روده هاست

8)كنجد فشار خون را كاهش مي دهد

9)كنجد ضد رماتيسم است

10)براي رفع ناراحتي كيسه صفرا مفيد است

11)دم كرده برگ كنجد اسهال خوني را برطرف مي كند

12)روغن كنجد براي رفع تنگي نفس و سرفه خشك و زخم ريه مفيد است

13)روغن كنجد سوز ش ادرار را رفع مي كند

14)از روغن كنجد بجاي روغن زيتون در سالاد استفاده كنيد

15)كنجد با همه خواصي كه درد براي معده اي ضعيف مناسب نيست زيرا ثقيل الهضم است . اينگونه اشخاص بايد آنرا با عسل وسركه بخورند .



مضرات :

مضرات خاصي براي آن بيان نشده است .

:گل:

 

PoroTon

New member
نام علمی Aniethum graveolens




كليات گياه شناسي


شويد گياهي است يكساله يا دوساله كه گاهي ارتفاع آن به يك متر نيز ميرسد . ريشه آن راست و مخروطي شكل و سفيد است .
اين گياه در اكثر نقاط دنا منجمله قسمتهاي جنوب اروپا ،‌مصر ،‌آمريكا و چين پرورش داده مي شود .
ميوه شويد بيضوي ،‌مسطح وب طول 4 ميليمتر و عرض 3 ميليمتر است .
رنگ آن قهوه اي روشن و در سطح آن برجستگيهايي برنگ زرد و در كناره هاي آن لبه بال مانندي به رنگ زرد روشن ديده مي شود .






تركيبات شيميايي:

تخم شويد داراي 3درصد روغن مي باشد .


خواص داروئي:

تخم شويد اثرات درماني زيادي درد منجمله بعنوان ضد تشنج ،‌ضد درد، نفخ شكم ، ادرار آورو راي تقويت معده بكار مي رود .

براي كسانيكه اشتهاي زيادي به غذا ندارند و لاغر هستند تخم شود بهترين دارو است زيرا اشتها را زياد كرده معده را تقويت مي كند و انرژي به بدن مي دهد .
تخم شويد را مي توان براي ناراحتي معده ، بي خوابي و ضد گاز معده بكار برد . خانمهاي شير ده كهش ير آنها كم است بايد حتما روي چند بار دم كرده تخم شويد يا در تخم شود بخورند و در غذاي خود مصرف كنند بطور معجزه آسائي شير آنها زياد خواهد شد .
طب گياهي ايران خواص زيادي را براي شودقائل است مثلا در مورد درد شديد و ورم معده از دم كرده شويد استفاده مي كردند كه اثر تسكين فوري درد .

از شويد براي دل درد در حيوانات نيز استفاده مي شود ودام درن قديم بخوبي به اين موضوع واقف بودند .
مثلا براي گوسفند و بز كافي است كه مقدر 30 گرم تخم شويد به آنها داد كه نفخ و دل درد را ساكت كنند .

در مورد بيماراني كه مبتلا به استفراغ شديد هستند و هيچ غذايي حتي آب را نمي توانند در معده خود نگاهدارند بهترين درمان شود است .
اين نوع بيماران بايد دم كرده شود را آهسته آهسته بنوشند .
در چين حتي شود را براي كمردردهايي كه بعلت انقباض عضلاني باشد بكار ميبرند .
يك نسخه قديمي چيني براي باد فتق نيز از تخم شويد استفاده مي كنند


طرز استفاده:

براي باد فتق كه از تخم شويد استفاده مي كنند دستور آن باين صورت است كه بايد حدود 40 گرم تخم شويد را بودهيد تا كاملا قهو ه اي شود سپس آنرا كاملا آسياب كنيد تا بصورت پودر دارايد و بعدا آنرا با سركه سيب مخلوط كرده و ميل كنيد .


مضرات :
مضرات خاصي براي آن بيان نشده است .


:گل:

 

PoroTon

New member
خواص نعناع


نعنا یا نعناع گیاهی است از تیره دو لپه ای های پیوسته گلبرگ كه سردسته تیره نعناعیان می باشد و جز سبزی های خوراكی است. از محل گره های ساقه، ریشه هایی خارج می شوند كه ساقه جدید را درست می كنند. بنابراین اگر شما فقط یك ساقه نعناع در باغچه خود بكارید، به زودی تمام باغچه شما پر از نعناع می شود. به همین دلیل در فارسی به آن هزارپا می گویند.
نعنایی كه به عنوان سبزی خوردن مصرف می كنیم، با نعنایی كه به صورت خودرو در كوه می روید متفاوت است. البته از نظر شكل ظاهری، بو، طعم و مزه تقریباً شبیه به هم هستند، ولی از نظر اثرات درمانی، نعنای كوهی قوی تر است.
البته خوردن نعنایی كه پرورش داده می شود و به عنوان سبزی خوردن مورد استفاده قرار می گیرد، با غذای روزانه، مخصوصا ناهار توصیه می شود.
در مواردی كه ناراحتی های معده وجود دارد، خوردن نعنای تازه نه تنها معده را ناراحت نمی كند، بلكه درمان كننده ی ناراحتی معده هم می باشد.
نعنای كوهی یا نعنای فِری، از نظر كاربرد و خواص از نعنای معمولی كه پروزش داده می شود، بسیار عالی تر، قوی تر و مؤثرتر است.
این گیاه در دامنه ها و ارتفاعات متوسط رویش دارد. بو و عطر بسیار نافذی دارد و در كرم هایی كه برای پوست ساخته می شوند، مورد استفاده قرار می گیرد.
این گیاه، گل های ریز و آبی رنگی دارد و قسمت های مورد استفاده این گیاه، گل، برگ و ساقه ی آن است.


تركیبات

نعنا دارای ماده ای به نام منتول است كه احساس خنكی در دهان ایجاد می كند. مقدار منتول در نعناع بسته به نوع آن از 35 تا 55 درصد تغییر می كند كه البته اگر نعناع دیر كنده شود، مقدار منتول آن تا حدود 30 درصد پایین می آید.



خواص درمانی


* نعناع از نظر طب قدیم ایران نسبتا گرم و خشك است و از نظر خواص دارویی از پونه قوی تر است. از نعناع اسانس، روغن و تنتور تهیه می كنند كه مصارف طبی مختلفی دارد.
* نعنا باد شكن است و گاز معده و روده را از بین می برد.
* تقویت كننده معده و بدن است.
* ضد تشنج و ضد سرفه است.
* نعناع مسكن،‌ آرام بخش و قاعده آور است.
* برای بی خوابی، كم خوابی و ناراحتی های شبانه یك داروی موثر است.
* استفاده از نعنا، درد شكم را برطرف می كند.
* نعناع برای درمان سرماخوردگی و آنفلوانزا مفید می باشد.
* نعناع ناراحتی های عصبی را برطرف می كند.
* برای تسكین درد دندان، نعناع را در دهان گذاشته و بجوید.
* آشامیدن دم کرده نعناع و یا عصاره نعناع خونریزی سینه را قطع می كند.
* كمپرس نعناع درد سینه و پهلو را از بین می برد.
* نعناع كرم های روده و معده را می كشد.
* برای از بین بردن سكسكه و دل به هم خوردگی و استفراغ، نعنا را با انار ترش بخورید.
* نعناع ادرار را زیاد می كند.
* یك فنجان دم کرده گرم نعناع سینه را آرام می كند.

* برای رفع قولنج و دردهای روده، معده و هضم نشدن غذا، دم کرده نعنا بنوشید.
* برای از بین بردن گلودرد، دم کرده نعناع غرغره كنید.
* نعناع معرق است، بنابراین تب را پایین می آورد.
* در هنگام سرماخوردگی بینی را با دم کرده نعناع بشویید.
* نعناع بهترین دوست كبد است. كبد را تمیز كرده و صفرا را رقیق می كند و كلسترول خون را پایین می آورد. برای این مورد دم کرده نعنا را قبل از غذا بنوشید.


رفع سردرد با نعناع

* برای رفع سردردهای میگرنی می توانید با مخلوط کردن مواد زیر، پمادی تهیه كنید و در نقطه ای كه درد می كند، بمالید.
اسانس نعناع 3 گرم
روغن زیتون 2 گرم
لانولین 5 گرم
* برای رفع سردرد از كمپرس نعناع استفاده كنید. به این ترتیب كه 10 قطره روغن نعناع را با یك لیوان آب سرد مخلوط كرده و در یك كاسه بریزید.
سپس یك پارچه كه به اندازه پیشانی باشد در آن فرو برده و آب اضافی آن را بگیرید و روی پیشانی و شقیقه ها قرار دهید تا سردرد برطرف شود.


ضدعفونی کردن بینی با نعناع

برای ضد عفونی كردن بینی، با مخلوط کردن 1 گرم اسانس نعناع و 40 گرم روغن بادام شیرین، محلولی تهیه كنید و پنج قطره در هر سوراخ بینی بچكانید.



رفع خارش با نعناع


اگر بدن شما خارش دارد مقدار 2 گرم اسانس نعناع را در 50 گرم وازلین ریخته، خوب با هم مخلوط كرده و در محل خارش بمالید.


تسکین آرتروز با نعناع

اگر از بیماری روماتیسم و آرتروز رنج می برید، از روغن نعناع استفاده كنید، به این صورت كه 2 قطره روغن نعناع را با یك قاشق سوپخوری روغن بادام مخلوط كرده و محل های دردناك را با آن ماساژ دهید.


اسانس نعناع

یكی از فرآورده های نعناع، اسانس آن است كه از تقطیر برگ و سرشاخه های گلدار نعنا تحت اثر بخار آب تهیه می شود و دارای 50 تا 70 درصد منتول می باشد.
اسانس نعناع كه در كشور انگلستان تهیه می شود، شهرت خاصی دارد.

این اسانس به عنوان تقویت كننده معده، بادشكن، ضد عفونی كننده،‌ رفع دل پیچه ی بچه ها و اسهال به كار می رود.
برای استفاده از اسانس نعنا كافی است كه مقدار یك تا سه قطره از آن را با یك لیوان آب مخلوط كرده و بنوشید.


موارد احتیاط

* اسانس نعناع را نباید به مقدار زیاد به كودكان و نوزادان خوراند، زیرا روی حركات تنفسی و قلب اثر می گذارد و ممكن است خطرناك باشد.
* اگر اسانس نعناع به مقدار زیاد مصرف شود، فشار خون را بالا برده و موجب حالت تهوع، استفراغ و درد معده می شود و حركات دودی معده را از بین می برد.
* نعناع با تمام فوایدی که دارد، اگر زیاد مصرف شود سیستم گوارشی را تحریك می كند.
لذا اگر شما روزی دو تا سه فنجان دم کرده نعنا می نوشید، بهتر است بعد از دو هفته نوشیدن، چند روزی مصرف آن را قطع كرده و دوباره شروع كنید.


:گل:
 

PoroTon

New member
هل Cardamom

نام علمی Elettaria cardamomum


هل گياهي است كه در مناطق حاره و گرم مي رويد . وطن آن هندوستان مي باشد و حدود 80% مصرف هل دنيا از هندوستان صدر مي شود
اين گياه پايا و علفي است كه ريزوم آن ساقه هاي هوائي مانند برگ بهم پيچيده گاهي تا ارتفاع 4 متر خارج مي شود
يك يا دو ساقه گل دهنده از قاعده ساقه هاي هوائي خارج مي شود كه داراي گل هاي كوچك برنگ سفيد يا سبز روشن مي باشد
ميوه هل بيضي شكل ، مانند قلب و برنگ زرد يا سبز روشن بطول 1-2 سانتيمتر است . دانه هاي معطر و مطبوعي برنگ قهو هاي ماي به قرمز در آن وجود دارد كه به مصرف ادويه و خوشبو كردن مشروبات و غذاها می رسد.

تركيبات شيميايي:
هل داراي اسانس فرار و معطري در حدود 4% مي باشد ضمنا اين گياه داراي مواد رزيني و چربي نيز است .

خواص داروئي:
هل از نظر طب قديم ايران گرم و خشك است
1)چون هل بشكل قلب مي باشد بنابراين تقويت كنده قلب است
2)بادشكن بوده و گاز معده و روده را خارج مي سازد
3)تقويت كننده بدن است
4)ادرار آرو است
5)قاعده آور است
6)مقوي سيستم هضم است
7)باعث هضم غذا مي شود
8)زخم هاي دهان را برطرف مي كند بدين منظور دم كرده هل را در دهان مضمضه كنيد .
9)خوشبو كننده دهان است
10)براي تسكين گوش درد ، گرد هل را در گوش بريزيد
11)براي برطرف كردن دل بهم خوردگي و تهوع ،‌از دم كرده هل استفاده كنيد
12)اشتها آور است
13)تب را پائين مي آورد
14)معالج سرمخوردگي است
15)براي تسكين درد رماتيسم مفيد است
16)ترشي معده را برطرف مي كند
17)ضد مسموميت است
18)براي رفع بيماريهاي چشم مفيد است

طرز استفاده:
دم كرده : مقدر 30 گرم هل كوبيده را در يك ليتر آب جوش ريخته و بگذاريد بمدت 10 دقيقه دم بكشد سپس صاف كرده و بنوشيد . هل را همچنين مي توان به چايي يا ديگر مشروبات الكلي اضافه كرد .

مضرات :
مقدر مصرف زياد هل براي روده ها مضر است . براي رفع اين اشكال آنرا بايد با كتيرا خورد .

:گل:​
 

PoroTon

New member
زردچوبه و پیشگیری


زردچوبه یک ادویه شناخته شده از قرون گذشته می‌باشد و بدلیل اثرات افزایش دهنده تولید صفرا می‌تواند در پیشگیری از بروز :

* بی اشتهائی

* نفخ

* سوء هاضمه

موثر می‌باشد.





خانواده:

Zingiberaceae


مشخصات:


گیاهی است با ریزوم افقی که ریشه‌های عمودی زیادی از آن جدا می‌شوند، با برگهای منفرد که با دمبرگهای گوشتی بلند که به سمت بالا باریکتر می‌شوند، از ریشه منشاء گرفته و افراشته می‌باشند.
برگهای بیضوی، نوک تیز با رگبرگهای مشخص شانه‌ای می‌باشند.
گل‌ها در مرکز برگها از ریشه منشاء میگیرند.



پراکندگی:


بومی‌جزیره جاوه در اندونزی می‌باشد ولی در مناطق حاره آسیای جنوب شرقی و هند یافت می‌شود.


بخشهای مورد استفاده:


ریشه



ترکیبات شیمیایی:


کورکومینCurcumin اصلی ترین ماده موثر آن می‌باشد.



خواص:


افزایش تولید صفرا:

درتحقیقات جانوری باعث افزایش تولید صفرا می‌گردد.

کنترل تولید صفرا:

باعث بهبود عملکرد کیسه صفرامیگردد.



ضدالتهاب:
درمخاط دهان اثرات ضد التهابی دارد.


موارد مصرف:


پیشگیری


سنگ صفراوی:

با افزایش میزان تولید صفرا از تشکیل سنگ صفراوی جلوگیری می‌کند.



درمان

نفخ :

با افزایش تولید صفرا منجر به بهبود هضم می‌گردد لذا نفخ را کم می‌کند.



سنگ صفراوی:

با افزایش صفرا و بهبود عملکرد حرکتی کیسه صفرا منجر به تسهیل در دفع سنگ‌های بسیار کوچک داخل کیسه صفرا می‌گردد.

بی اشتهایی:
با افزایش ترشح صفرا منجر به بهبود اشتها می‌گردد.


موارد منع مصرف و احتیاط:


*درافرادی که التهاب معده و اثنی عشر دارند،منجربه افزایش اسید معده شده و التهاب را تشدید می‌کند.


* در انسداد مجاری صفراوی بدلیل افزایش تولید صفرا منع مصرف دارد.


* در بانوانی که قصد بارداری دارند ، بعلت اثرات ضد لقاح زردچوبه از مصرف مقادیر زیاد آن باید اجتناب گردد.


تداخلات داروئی:


* مصرف فراورده عصاره الکلی جامد زردچوبه به طور محسوسی از بروز زخم‌های گوارشی حین مصرف رزرپینReserpine و ایندومتاسینIndomethacine جلوگیری می‌نماید.



* مصرف مقادیر زیاد آن منجر به افزایش احتمال خونریزی در حضور ضد انعقادهای خوراکی می‌گردد.


مصرف در دوران بارداری:


بدلیل اثرات قاعده آوری و سقط‌زائی و تحریک رحم منع مصرف دارد.



مصرف در دوران شیردهی:
مصرف فراورده‌های غذائی بلا مانع است .

:گل:
 

PoroTon

New member
خاكشير FLixweld




نام علمی Descurainia sophia




خاكشير گياهي است علفي يكساله يا دو ساله كه ارتفاع ساقه آن تا يك متر نيز مي رسد .

پائين گياه كرك دراست در حاليكه بالاي آن بدون كرك مي باشد .

تخم اين گياه كه همان خاكشير است ريز و كمي دراز و معمولا به دو رنگ وجود دارد يكي از آنها قرمز كه داراي طعم كمي تلخ است و ديگري برنگ قرمز تيره مي باشد .




تركيبات شيميايي:
خاكشير داراي تعدادي اسيد چرب مانند اسيد لينوئيك ،‌اسيد لينولنيك ، اسيد اولئيك ،‌اسيد پالمتيك و اسيد استئاريك مي باشد .
ضمنا در خاكشير اسانس روغن فراري وجود دارد كه داراي مواد بنزيل و ايزوسيانات است










خواص داروئي: خاكشير از نظر طب قديم ايران گرم و تر است .

1)التيام دهنده زخم و جراحات است .


2)جوشانده خاكشير براي رفع اسهال هاي ساده و رفع ترشحات زنانگي مفيد است .


3)خاكشير ادرار آور است .


4)خاكشير تب بر است .


5)براي دفع كرم مفيد است .


6)التهاب كليه را برطرف مي كند.


7)سرخك و مخملك را دوا مي كند .


8)خاكشير صدا را باز مي كند .


9)براي از بين بردن كهير و التهابات پوستي از خاكشير استفاده كنيد .


10)از گلها و برگهاي گياه مي توان براي رفع بيماري ناشي از كمبود ويتامين C استفاده كرد .


11)سنگ كليه را دفع مي كند.


12)براي دفع سنگ كليه مي توان خارشتر ،‌خاكشير و ترنجبين را با هم مخلوط كرده وصبح ناشتا خورد .


13)براي برطرف كردن جوشهاي صورت كه بعلت خوردن چربي و شيريني زياد ايجاد مي شود بايد جوشانده يك قاشق ترنجبين را با دو قاشق غذاخوري خاكشير مخلوط كرده و هر روز صبح ناشتا بمدت دو هفته آنرا ميل ميل كنيد تا جوشها از بين برود.









مضرات :

بعضي از افراد هنگاميكه خاكشير مي خورند ممكن است سردرد بگيرند اينگونه اشخاص بايد خاكشير را با كتيرا بخورند .


:گل:
 

PoroTon

New member
كاهو Lettuce




نام علمی lactuca sativa


كليات گياه شناسي


كاهو يكي از قديميترين سبزيجات دنيا است منشاء آن در هندوستان وآسياي مركزي مي باشد .

كاهو طبق مداركي كه بدست آمده از شش قرن قبل از ميلاد در ايران مصرف مي شده است و يك قرن قبل از ميلاد به روم راه يافته و غذاي مهمي براي روميان بوده است . كريستف كلمب تخم كاهو را به دنياي جديد برد بطوريكه از اوائل قرن پانزدهم ميلادي كاهو در هائيتي و باهاما كشت مي شده است .

كاهو گياهي است يكساله كه داراي برگهاي پهن و دراز و سبز روش مي باشد و با طعم كمي شيرين .


انواع مختلف كاهو كه در حال حاضر در آمريكا كشت مي شود حدود 16 نوع مي باشد كه در تمام طول سال وجود دارد رويهمرفته دو دسته كاهو وجود دارد :

1-كاهوي پرورشي و اهلي كه در سالاد استفاده مي شود كه كاهوي گرد Head Lettuce و كاهوي ايراني Romano Lettuce از انواع مهم آن است .


2- كاهوي وحشي يا كاهوي خودرو


كاهوي ايراني از نظر مواد غذايي از كاهوي گرد بهتر است .

كاهوي گرد ارزش غذايي چنداني ندارد زيرا داراي مقدر زيادي الياف است كه توليد گاز و نفخ در معده مي كند .






تركيبات شيميايي:


در صد گرم كاهوي ايراني مواد زير موجود است :


آب 94 گرم


انرژي 18 كالري


پروتئين 1/2 گرم


موادنشاسته اي 0/1 گرم


كلسيم 65 ميلي گرم


فسفر 25 ميلي گرم


آهن 1/5 ميلي گرم


چربي 0/2 گرم


كلسيم 18 ميلي گرم


سديم 10 ميلي گرم


پتاسيم 250 ميلي گرم


ويتامين آ 500 واحد


ويتامين ب 1 0/5 ميلي گرم


ويتامين ب 2 0/08 ميلي گرم


ويتامين ب 3 0/4 ميلي گرم


ويتامين ث 10 ميلي گرم


ارسنيك 0/02 ميلي گرم


اسيد اگزاليك 0/003 ميلي گرم


كاهو ضمنا داراي مواد معدني مانند نيكل ، كبالت ، سولفور و مس مي باشد


مواد شيميايي كاهو عبارتند از : لاكتوكاروم Lactucarum ( كه ماده اي است مخدر ) موم ، رزين ، ماليك اسيد و سوكسي نيك اسيد ، لاكتوم كاروم خواب آور و مسكن است .
از لاكتوم كاروم بعنوان داروي خواب آور و مسكن و نيز در چشم پزشكي براي گشاد كردن مردمك چشم استفاده ميشود .


از كاهو همچنين ماده اي بنام تريداس Thridace گرفته مي شود كه مسكن و ضد درد است .

براي تهيه تريداس ساقه كاهو رسيده را تكه تكه كرده وشيره آنرا با فشار خارج مي سازند .

اين شيره را سپس حرارت داده تا در اثر حرارت مواد آلوميني آن منعقد مي شود در نتيجه مايعي صاف بدست مي آيد .

اين مايع را تحت درجه حرارت كم و در خلاء حرارت داده كه تريداس بدست مي آيد . اين مايع را مي توان خشك كرد و بصورت پودر درآورد .


خواص داروئي:


خواص گياه كاهو


كاهو از نظر طب قديم ايران سرد و مرطوب است

1)كاهو تميز كننده خون است


2)كاهو بعلت داشتن آهن خونساز است


3)ضد تورم است


4)كاهو خواب آور و آرام بخش است


5)كاهو براي ضعف اعصاب مفيد است


6) كاهو ملين و ادرار آور است


7)خوردن كاهو براي ماليخوليا مفيد است


8)كاهو زخم هاي مجاري ادرار و مثانه را درمان مي كند


9)اگر كاهو را با سكنجبين و يا سركه بخورند اشتها آور است


10)كاهو اثر ضد تشنج درد


11)درد معده را تسكين مي دهد


12)كاهو قواي جنسي را تقويت مي كند


13)براي برطرف كردن درد سينه كاهو را بپزيد و بخوريد


14)زنان شيدره اگر مي خواهند كه شيرشان زياد شود بايد كاهوي پخته بخورند


15)ورم غدد لنفاوي را برطرف مي كند


خواص تخم كاهو

تخم كاهو از نظر طب قديم ايران سرد و خشك است

1-تخم كاهو مخرب و خواب آور است


2-خوردن تخم كاهو زكام را برطرف مي كند


3-تخم كاهو براي درد سينه مفيد است


4-خوردن تخم كاهو براي دستگاه ادراري نافع است و آنهائيكه قطره قطره ادرار مي كنند بايد تخم كاهو بخورند



( در حدود 10 گرم روزانه ) تا اين مرض برطرف شود .



مضرات :

اگر در خوردن كاهو افراط نكيند اين گياه بهيچوجه مضر نيست زياده روي در خوردن كاهو باعث كم شدن قدرت جنسي ، فراموشي و كم شدن حافظه ، ضعف ديد چشم و نفخ شكم ميشود .


براي برطرف كردن اين عوارض مي توان كاهو را با نعناع ، كرفس و زيره ميل كرد







:گل:
 

PoroTon

New member
ونه و پونه كوهي:

پونه از خانواده نعناع است وبرای هضم غذا مفید می باشد جویدن نعناع و پونه برای بر طرف کردن ***که مفید است و ضد تشنج و آرام کننده اعصاب است به درمان اسهال و بیماری های روده ای کمک می کند همچنین حاوی مقدار زیادی ویتامین a , b , است.


خواص درمانی : پونه کوهی از بهترین گیاهان تقویت کننده بشمار می رود مصرف پونه کوهی کار روده ها را منظم می کند درد معده و بی اشتهایی را تسکین می دهد و برای ناراحتی های کبدی بسیار موثر است دم کرده پونه برای اسهال اسهال خونی و اسهال های باسیلی و همچنین ناراحتی های عصبی اختلالات گوارشی مفید و موثر است دم کرده پونه تقویت کننده خوبی است اگر گاهی پس از صورف غذا در معده احساس سنگینی نمودید و یا غذا را ترش کردید و یا به کلی ناراحت شدید می توانید از این دم کرده استفاده کنید .

:گل:​
 

PoroTon

New member
پنيرك:

گیاهی است که به حالات خودرو در جنگلها و اراضی غیرمزروع می روید و از ارتفاع آن تا شصت سانتی متر میرسد. ریشه های آبدار و سفید رنگی دارد و ساقه آن استوانه ای شکلوراست است. برگهای آن بزرگ و دارای دم برگ است و گلهای انبه رنگ گلی مایل به بنفش و دارای خصوص تیره است این گلهاپس از خشک شدن به رنگ آبی در می آیند در کاشان به این گیاهمولجه می گویند.
خواص درمانی: پنیرک حاوی موسیلاژ( لعاب نباتی) و ویتامین های a , b , c است از برگ و گل این گیاه در طب استفاده می شود پنیرک ضد سرفه و مرهم سینه است خاصیت مسهلی و نرم کننده دارد دم کرده آن برای کسانی که دچار یبوست و دارای معده و روده های تنبلی هستند توصیه می شود.
جوشانده آن باری عفونتهای مثانه و اسهال خونی و سرفه های شدید مفید و موثر است. برگ و ریشه پنیرک را اگر به شکل ضماد در آورید و روی دمل و یا کورک بگذارید فورا سر باز می کند چون خاصیت مسهلی دارد و برای ورم مجاری گوارش و ادرار مفید است.


:گل:
 

PoroTon

New member
خواص درمانی پامچال:


پامچال گیاه زیبایی است که بصورت علفی می باشد و خودرواست برگهای آن کرکدار پرچین و بیضی شکل است و گلهای آنافتاده و زرد رنگ است و در فصل بهار سبز می شود ریشه آنمحکم است و زمانی که تازه می باشد بوی تندی از آن به مشاممی رسد گلهای پامچال در ماههای اردیبهشت تا تیر ظاهر میشود پامچال در کنار جاده ها و چمن ها و جاهایی که علف میروید سبز می شود.
خواص درمانی: پامچال در طب به عنوان کرم کش و ضد تشنج استفاده می شود و در بیماریهای عصبی هیستری و تشنجات اطفال مصرف می شود گلهای پامچال داروی موثری برای برونشیت زکام های مغزی و سرفه های مزمن است و اگر کسی به گریپ مبتلا شود می تواند از دم کرده گل پامچال استفاده کند زیرا با اثر بخشی سریع ان خیلی زود از این ناراحتی خلاص می شود همچنین این دم کرده برای کسانی که مبتلا به سر دردهای شدید و میگرن و دل بهم خورده هستند مفیت است.
گل پامچال مقوی و تب بر است .ریشه پامچال را به مقدار 20 تا 30 گرم در یک لیتر آب بجوشانید و برای درمان سیاه سرفه سینه پهلو برونشیت و امراض مربوط به مجاری ادراری مصثرف کنید برای درمان و معالجه ورم کوفتگی که در اثر ضربه وارد می شود و ایجاد خون مردگی در آن ناحیه می کند ریشه پامچال را در یک لیتر آب بجوشانید و بعد پارچه ای را در آن خیس کنید و روی ورم بگذارید و محل ضرب دیدگی را کمپرس کنید.

:گل:
 

PoroTon

New member
[h=2]
icon1.png
خواص درماني بد گياه:

گیاهی خودرو می باشد که بیشتر در مزارع و باغها می رویددر مازندران به آن سگ واش می گویند و زیرا سگها به حکمغریزه فطری هنگامی که ثقل معده و یا روده پیدا بکنند اینگیاه را با حرص و ولع زیادی می خورند تا بیماری آنها برطرفشود ساقه های آن بلند و باریک و گره دار است و برگهای آندراز و سر تیز است گلهای آن به شکل خوشه گندم می باشد.
خواص درمانی: جوشانده ده تا بیست گرم ریشه بید گیاه در یک لیتر آب و با اضافه کردن مقدرای شیرین بیان در معالجه حبس البول و شن کلیه و مثانه مفید می باشد باید توجه داشت که این گیاه در ایران مصارف طبی ندارد و بیشتر از چوب آن به عنوان هیزم استفاده می کنند.

:گل:

 

PoroTon

New member
خواص درمانی بهار نارنج:


در فصل بهار درختان نارنج شکوفه می نشینند و گل سفید ومعطری می دهند که به آن بهار نارنج گویند.
خواص درمانی: برگ و گل درخت نارنج اختلالات عصبی تپش قلب هیستری و حالت صرع و حمله تشنجات معدی انژین و انواع بی خوابی را تسکین می دهد هضم غذا را آسان می سازد و همچنین عرق آور و کرم کش می باشد. پوست نارنج معده را تقویت می کنند و اشتها را باز می گرداند.
کسانی که دچار یبوست می باشند باید یک پوست نارنج تازه را بجوشنانند و اولین آن آ« را بریزند زیرا بسیار تلخ می باشد سپس دوباره مقداری آب اضافه کنند و بیست دقیقه بجوشانند آ«گاه آن را از آب درآورند و خشک کنند و آن را صبح ناشتا میل نمایند. بلافاصله به تخلیه مدفوع کمک می کند.و یبوست را بر طرف می سازد.
از شکوفه درخت نارنج عرقی می گیرند که به عرق بهار نارنج معروف است و خاصیت آن این است که اعصاب را آرامش می بخشد و برای معالحه سر درد مفید و موثر است.


:گل:
 
بالا