اگرچه زرده تخم مرغ مقدار زيادي كلسترول دارد ولي تحقيقات نشان داده است كه براي پايين آوردن كلسترول خون، مصرف كمتر چربيها به ويژه چربيهاي اشباع شده مهمتر از كمتر مصرف كردن كلسترول است. براساس اطلاعات حاصله از آخرين تحقيقات به عمل آمده توسط انجمن قلب امريكا (aha ) كمسيون بينالمللي تخم مرغ (iec) و دانشگاه آريزونا مشخص شده است كه كلسترول دريافتي از راه غذا و كلسترول موجود در خون با هم يكي نيستند. به عبارت ديگر كلسترول موجود در غذاي مصرفي به طور خودكار به كلسترول خون افزوده نميشود. قسمت اعظم كلسترول خون در داخل بدن سنتز ميشود و به موازات افزايش ميزان كلسترول دريافتي از غذا، ميزان سنتز كلسترول در بدن كاهش مييابد كه اين روند به تثبيت وضعيت كلسترول پلاسما كمك ميكند.
لازم به ذكر است كه چربيهاي اشباع شده موجود در غذا بيشترين تاثير را بر روي سطح كلسترول خون ميگذارند.
قسمت اعظم چربيهاي موجود در زرده تخم مرغ، از نوع غيراشباع هستند و هيچ ارتباطي با افزايش كلسترول ندارند؛ بنابراين از كلسترول تخم مرغ نهراسيد و روزانه يك عدد تخم مرغ مصرف كنيد.
كلسترول و تخم مرغ
كلسترول در ساختمان سلولها و هورمونهاي بدن نقش اساسي و حياتي را ايفا مي كند و قسمت اعظم كلسترول خون توسط كبد توليد مي شود . غلظت كلسترول موجود در پلاسما ارتباط تنگاتنگي با مصرف مواد غذائي حاوي كلسترول دارد .اين مساله به ويژه در مورد افراد مستعد به افزايش كلسترول خون ِ يعني افرادي كه از نظر ژنتيكي و ارثي سابقه ابتلا به اين بيماري را دارند ِ بسيار صادق است.اما مطالعات اخير نشان داده است كه با وجود مقدار بالاي كلستول در زرده تخم مرغ بر روي جذب كلسترول در مجاري گوارشي تاثير ميگذارد .به اين دليل كه بسياري از دانشمندان ارتباطي بين ميزان مصرف تخم مرغ با افزايش غلظت كلسترول پيدا نكرده اند
سـابق بر این تصور می شد که تخم مرغ کلسترول خون را افزایش می دهد. و همانطور که می دانـیـد کلســـترول بالا باعث ایجاد سکته قلبی میـشود. زرده تخم مرغ به تنهایی شامل 5 گرم چربی می باشد که برای متخصصین تغذیه کافی است که ادعا کنند تخم مرغ باعت ایجاد تسدد شراین می شود.
تحقيقات اخير نشان ميدهد كه مصرف تخممرغ اثر ناچيزي بر افزايش ميزان كلسترول خون دارد
کلسترول:
کلسترول و لسیتین، مواد چرب موجود در زرده تخم مرغ می باشند و برای ساختمان و عملکرد سلول های بدن ضروری اند. کلسترول قابلیت انعطاف و نفوذپذیری غشای سلول های بدن را حفظ می کند. همچنین بعنوان یکی از اجزاء تشکیل دهنده مواد چربی است که باعث نرمی پوست می شوند. کلسترول برای تولید هورمون های جنسی، کورتیزول( هورمون غدد فوق کلیوی)، ویتامینd و نمکهای صفراوی در بدن لازم است. لسیتین نیز در انتقال چربی خون و در متابولیسم کلسترول نقش دارد.
سئوال :
آیا ارتباطی میان خوردن تخم مرغ و در پی آن افزایش کلسترول خون و میزان مرگ و میر حاصله از بیماریهای قلبی- عروقی وجود دارد ؟
جواب :
قبلا پاره ای از متخصصین تغذیه اعتقاد داشتند که تخم مرغ ارتباط تنگاتنگی با میزان وقوع بیماریهای قلبی – عروقی و مرگ و میر حاصله از این بیماریها دارد . بدین خاطر نظر بر آن بود که مصرف تخم مرغ در بزرگسالان شدیدا کاهش یابد و حتی زرده تخم مرغ دور ریخته و مصرف نشود . در حال حاضر پاره ای از نظریات در مورد تخم مرغ رد شده و به آن با دید دیگری نگریسته میشود
لازم به ذكر است كه چربيهاي اشباع شده موجود در غذا بيشترين تاثير را بر روي سطح كلسترول خون ميگذارند.
قسمت اعظم چربيهاي موجود در زرده تخم مرغ، از نوع غيراشباع هستند و هيچ ارتباطي با افزايش كلسترول ندارند؛ بنابراين از كلسترول تخم مرغ نهراسيد و روزانه يك عدد تخم مرغ مصرف كنيد.
كلسترول و تخم مرغ
كلسترول در ساختمان سلولها و هورمونهاي بدن نقش اساسي و حياتي را ايفا مي كند و قسمت اعظم كلسترول خون توسط كبد توليد مي شود . غلظت كلسترول موجود در پلاسما ارتباط تنگاتنگي با مصرف مواد غذائي حاوي كلسترول دارد .اين مساله به ويژه در مورد افراد مستعد به افزايش كلسترول خون ِ يعني افرادي كه از نظر ژنتيكي و ارثي سابقه ابتلا به اين بيماري را دارند ِ بسيار صادق است.اما مطالعات اخير نشان داده است كه با وجود مقدار بالاي كلستول در زرده تخم مرغ بر روي جذب كلسترول در مجاري گوارشي تاثير ميگذارد .به اين دليل كه بسياري از دانشمندان ارتباطي بين ميزان مصرف تخم مرغ با افزايش غلظت كلسترول پيدا نكرده اند
سـابق بر این تصور می شد که تخم مرغ کلسترول خون را افزایش می دهد. و همانطور که می دانـیـد کلســـترول بالا باعث ایجاد سکته قلبی میـشود. زرده تخم مرغ به تنهایی شامل 5 گرم چربی می باشد که برای متخصصین تغذیه کافی است که ادعا کنند تخم مرغ باعت ایجاد تسدد شراین می شود.
تحقيقات اخير نشان ميدهد كه مصرف تخممرغ اثر ناچيزي بر افزايش ميزان كلسترول خون دارد
کلسترول:
کلسترول و لسیتین، مواد چرب موجود در زرده تخم مرغ می باشند و برای ساختمان و عملکرد سلول های بدن ضروری اند. کلسترول قابلیت انعطاف و نفوذپذیری غشای سلول های بدن را حفظ می کند. همچنین بعنوان یکی از اجزاء تشکیل دهنده مواد چربی است که باعث نرمی پوست می شوند. کلسترول برای تولید هورمون های جنسی، کورتیزول( هورمون غدد فوق کلیوی)، ویتامینd و نمکهای صفراوی در بدن لازم است. لسیتین نیز در انتقال چربی خون و در متابولیسم کلسترول نقش دارد.
سئوال :
آیا ارتباطی میان خوردن تخم مرغ و در پی آن افزایش کلسترول خون و میزان مرگ و میر حاصله از بیماریهای قلبی- عروقی وجود دارد ؟
جواب :
قبلا پاره ای از متخصصین تغذیه اعتقاد داشتند که تخم مرغ ارتباط تنگاتنگی با میزان وقوع بیماریهای قلبی – عروقی و مرگ و میر حاصله از این بیماریها دارد . بدین خاطر نظر بر آن بود که مصرف تخم مرغ در بزرگسالان شدیدا کاهش یابد و حتی زرده تخم مرغ دور ریخته و مصرف نشود . در حال حاضر پاره ای از نظریات در مورد تخم مرغ رد شده و به آن با دید دیگری نگریسته میشود